שישי ישראלי

ALIsuperstar

New member
אולי לא חמה עם מעלות חום גבוהים

אבל מה שבטוח, הרבה יותר חמה ממשפחה שאין בה מסורת, אין קידוש. בקושי יושבים לאכול ביחד בכלל.
אני יודע מה זה, אני בא ממשפחה כזו, אבל אצלי זה קיצוני ממש...
לא קיצוני? כמעט רוב המשפחות החילוניות כאלה.
למרות הריבים בשולחן, הקידוש עצמו זו סיבה לקרב את המשפחה. זה בטוח.
לא משנה מה תגידי, המשפחה שלך יותר חמה, למרות הכל, ממשפחה שאין לה קידוש, שבקושי יושבים ביחד בשולחן, כי למה להם בעצם... ולרוב זה אצל אשכנזים, כי אשכנזים ידועים בתור אופי קר מאוד. זה למה מופיעים אשכנזים בפרסומת, כי אם תשימי משפחה אחת מזרחית בפרסומת הזו, זה לא יהיה אמיתי, ואז היית קמה ואומרת, שזה לא קשור לא אמיתי, סחטיין על הגיוון, אבל זו לא המציאות שבה את חיה...
אז להגיד שהפרסומת מתנשאת, פוגעת, אני לא מצליח למצוא סיבה למה בכלל לברור בזה...
כי זה נוגע בנקודה רגישה, אמיתית, נכונה. זה למה...

נכון, רוב המשפחות החילוניות הן באמצע.

מה שהוצג בקמפיין זה שני צדדים קיצוניים מבלי שום התחשבות ברוב, שהם האמצע.

הפרסומת מתנשאת כי היא מציגה את הצד הקיצוני של משפחות חילוניות שלדעתי זה אפילו לא הרוב.
זה מציג את המשפחה החילונית בהכללה ככזו מנוכרת ואת המשפחה הדתית בהכללה כאחת שלא.

אז בסדר אני אישית כמו שאמרתי לא עפתי,השתוללתי או לקחתי קשה.
אבל אני גם לא מבינה למה בחרו דווקא בצורה הזו לנסות לגרום לאנשים יותר להתאחד במשפחתיות.
יכלו למצוא דרכים אחרות.

אני אגב לא מכירה את כל האשכנזים בעולם,אבל לא חושבת שזה כבר נכון לומר שלאשכנזים יש יותר אופי קר.
זה אולי פעם היה ככה.

ALIsuperstar

New member
אם לא מדובר ברוב, אז על מה הכעס בדיוק

הכעס הוא על זה שזה לא נכון? זה בעיניי לא מדוייק, ולא אמור ליצור כזו היסטרייה, רק בגלל שמדובר בפרסומת שמעוניינת להגדיל את המודעות אצל משפחות שאינן מאמינות ממוצא אשכנזי, שאין להן מסורת בבית...
שמתי לב גם למשהו מעניין, שדווקא אנשים ממוצא מזרחי כועסים על הפרסומת הזו, ואנשים ממוצא אשכנזי כלל לא אכפת להם... מבליגים יותר נכון...

נכון שיכלו למצוא דרכים אחרות, אבל בינינו פרסומת טובה, זו בדיוק הפרסומת שגורמת לבאז תקשורתי סביבה... בואי נגיד שהודות למתלוננים, החברה שסיפקה את הפרסומת תתחיל לעבוד נון סטופ... זה התחיל מפרסומות של ESC אם זכור למישהו בכלל על מה אני מדבר... פרסומת הפרוקטיבית לשוקו ודומיהן... אתה חייב ליצור רעש, והם הצליחו... הביאו את האמת על השולחן של יום שישי, עם הסמארטפונים שכולנו תקועים בהם, בקושי מדברים. זו המציאות שבה אנו חיים, שמדינת ישראל, מדינת היהודים, האחוז האזרחים הגבוה בה הוא חילונים, אחוז גבוה מתוך חילונים לא עושים קידוש. זו עובדה. אחוז הגבוה מחילונים שאינם עושים קידוש בשישי הם אשכנזים... בבקשה.

כי בפרסומת זה מוצג כאילו שזה הרוב

ושזה המודל של משפחה חילונית,נקודה סוף.
ובקשר לבאז התקשורתי.. אין כזה דבר פרסום רע. יש פרסום.

העניין הזה שכולנו תקועים בסמארטפונים,לא טעות.
כל הקידמה,הרשתות החברתיות, סמארטפונים,מרחיקים בני אדם בכלל אחד מהשני והכל הופך להיות מאחורי מסך.
אני מסכימה עם זה.

אבל פה דיברו על שישי ישראלי ומה יותר טוב.
משפחה חילונית שכל אחד תקוע בתחת של עצמו,או המשפחה הזו שמשקיעה בארוחת שישי ועושה גם קידוש.
אני לא יודעת מה בעניין האחוזים, איפה קראת על זה?

unreal11

New member
האמת - מאוד מפתיע

הייתי בטוח שיראו איך במשפחה דתית שני האחים הבוגרים מתתכננים לרצוח ראש ממשלה ושני הקטנים להבעיר ילד ערבי
האמא הולכת למקובל שמשחיל לה יתד נאמן כחלק מטיפול
והאבא - איפה הוא?

ALIsuperstar

New member

עדיף להיות נקי ואמיתי. אני גם מתחבר לאנשים כאלה, כי זה יותר בטוח, בשבילי.

למעלה