שישי ישראלי

Aronsona

New member
בעיקרון אני מסכים אם מה שאתה אומר

המקום שבו אני משווה היא רק בהצגת דברים חד צדדית ומאד מקוממת.
לו הייתי צריך לדרג את מידת הכעס שהן מעוררות הר הטוקבק הזה היה מקבל דירוג הרבה יותר גבוה ללא ספק.

דמוקלס1

New member
אא אוקיי

כן, באמת בשני המקרים יש חד צדדיות.
אפילו אם ההשוואה היא בין חילונים שעושים קידוש לכאלה שלא, זה מוגזם...האם הילדים שהתנהגו כך לפני כמה דקות לא יכולים להתנהג כך גם בזמן קידוש?ודאי.
&nbsp

Aronsona

New member
גם אצלי הקמפיין הזה יצר אנטגוניזם

והסיבה היא שהקמפיין מציג רק שתי אופציות: קידוש או משפחה שלא עושה שום דבר שונה בערב שבת משאר ימי השבוע.
אז גם אצלנו במשפחה לא אומרים קידוש בערב שבת ולמרות זאת מתכנסים כולם, אוכלים יחד ארוחה חגיגית, בדרך כלל עם יין משוחחים ונהנים ומתפזרים די מוקדם.
אז אני לא מרחיק עד כדי לקרוא לזה כפייה דתית אבל להציג את כל מי שלא עושה קידוש כריקני מאד מקומם.

FrankBlack

New member
דעתי

שיש אנשים שאוהבים לקחת קשה. כאילו מחכים לרגע שיוכלו להתעצבן על משהו.
הקמפיין הזה עבר לידי בלי שאתייחס אליו ואם יש בו כפיה או אין בו כפיה.
דרך אגב, מה שפספסת בטוקבק של הבחור הוא מסר שאני שותף לו.
טקסים זה נחמד, אבל לפעמים אנשים עושים את הטקסים האלה כמו תוכים בלי להבין בכלל מה עומד בבסיס של זה.
מבחינתם הקידוש הוא חזות הכל ומהות הכל. כאילו אין בעיה להתנהג גועלי ודוחה - העיקר שעשינו קידוש.
אצלנו לא עושים קידוש. ואין איזה ארוחת שישי רשמית. ובכל זאת הפלא ופלא אנחנו משפחה מאוד קרובה.
זה מזכיר את המערכון הציני של הפרלמנט על השבת. כאילו מה זה עוזר אם אתה שומר שבת כשאתה בהמה?

לא ראיתי את הפרסומת המדוברת

אבל אני יכולה לתאר לעצמי על מה מדובר.
בכל אופן, אני מאוד הייתי רוצה שיהיה לי ערב שבת מסורתי עם קידוש ועם ארוחה חמה,
אבל לצערי אצלי הילדים מפוזרים, הבת שלי עושה עם המשפחה של בעלה, דרור לא כאן ואת דקל לא מעניין קידוש וערב שבת,
ככה שערב שבת אנחנו אוכלים ארוחת ערב קלה כמו בשאר ימי השבוע ולי זה חבל נורא

בכל מקרה, למרות שלא ראיתי, אני לא חושבת שיש כאן איזו שהיא כפיה דתית. מה פתאום כפיה דתית? בסך הכל מראים אולי שאפשר גם אחרת.
אפשר ללכד את כל המשפחה סביב שולחן עם נרות, קידוש וחלה. בעיניי זה נפלא.

FrankBlack

New member
אבל זה הענין

הכפיה פה בעיני, היא לא כן או לא לעשות קידוש. זה שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה.
הכפיה היא בללכד בכוח את כל המשפחה באמצעות טקס. באמצעות משהו חיצוני. באמצעות 'חובה'.
הרצון להיות יחד צריך לבוא ממקום פנימי. לא בגלל שיש איזה טקס שמחייב.

זה כמו חתונה בעיני. יש אנשים שרואים בחתונה כאיזה משהו מהותי. בעיני זה חארטה. זאת חותמת גומי ותו לא.
מה שחשוב זה החיבור עם בן הזוג שהיא אמורה לקשור בין האנשים, ולא איזה טקס שהוא שולי בעיני.
הטקס הוא נחמד בתור משהו פורמלי אבל רק כשהוא בנוסף לדבר האמיתי - אהבה וחברות. אלה הדברים שצריכים לחבר. לא טקס. לא חתימה. לא קידוש.

טוב, אוקיי תודה, ראיתי

כמובן שישנה כאן הקצנה של המשפחה החילונית שבמקום לשבת כולם יחדיו סביב השולחן, עסוקים כל אחד בענייניו ומחבלים במה שאפשר...
מצד שני, סעודת יום שישי יחדיו היא דבר יפה עם קידוש או בלעדיו. אני לא מוצאת בפרסומת הזאת משהו כל כך רע ובטח לא כפיה ולא נעליים.
בסך הכל רצו להראות הבדלים כמו ששמים זה לצד זה וורד יפהפה מול עשב השדה...
כמו בכל דבר, גם כאן ההקצנה באה כדי לחדד, כדי ליצור דיון, כדי שידברו על זה, ואם משפחה אחת תשב סביב השולחן בערב שבת ותעשה קידוש,
אז מבחינתם הם הרוויחו את המסע. כמובן שיש הרבה מאוד משפחות חילוניות שיושבות בערב שבת יחדיו וסועדות את ליבן בחברותה ונהנות מהיין ומהאוכל גם בלי לקדש
ובלי כל הטקסים הנלווים לכך.
בתקופה שילדיי היו קטנים מאוד, לא היו מחשבים ובקושי הייתה טלוויזיה. הסיטואציה שמראים בסרטון, לא יכלה להתקיים. אבל בהחלט יכולה להתקיים היום אצל משפחות
רבות וצעירות ואני יכולה רק להצר על כך. הווטסאפ, המחשב, הפייסבוק, האינסטגרם והסמרטפון בכלל, הרסו כל חלקה טובה במה שקשור לתא המשפחתי. ככה אני חושבת
ואני רואה את זה מסביבי.
אתמול קניתי לנכדים שלי משחק קופסא בשם קאקרו כדי שיוכלו לשבת כל המשפחה ולשחק ביחד. כמובן שאף אחד לא התייחס למשחק. אף אחד לא פתח אותו. נשאר בשקית
בדיוק כמו שהבאתי אותו. הם כולם שקועים בסמרטפון שלהם וכשניסיתי להסביר להם שזה משחק לכל המשפחה שאפשר להתאחד ביחד, הסתכלו עלי כאילו נפלתי מהירח.
אז לא איכפת לי אם יקראו לזה קידוש או בכל שם אחר. ארוחת שבת משפחתית ומלכדת, שווה את כל המאמץ והטרחה. ובתגובה לטוקבק שקראתי, לא הקידוש של יום שישי
הופך את המשפחה למה שהיא (בעל מגרבץ ואישה עמלה במטבח) אלא אופי ומנטליות רבת שנים.

Anna begins cc

New member
לא. לא אהבתי.

לא שזה פגע בי או עצבן אותי,
אבל לא אהבתי. לא הבנתי את המסר, לא היה לי ברור למה לקחת את זה לקיצוניות כזאת,
כמו שאמר אביעד- לא כל משפחה חילונית כל כך ריקנית.
&nbsp
בכלל, מעדיפה קמפיינים שעובדים בשיטת "למה זה טוב?" במקום בשיטת "למה הדרך האחרת רעה?"
יכלו לעשות אחלה פרסומת על הצגת הקידוש בצורה נעימה ואפילו כזאת שעושה חשק,
מבלי להגיד למה כל אלה שלא עושים קידוש הם ריקניים וחלולים, כמו שהוצג בפרסומת.
&nbsp
&nbsp

poseidon111

Active member
זה קמפיין מגעיל ודוחה וכל מי שלא מבין זאת מיתמם

או שלא מבין את הסאבטקסט והסטראוטיפ
שהוא יוצר.
הרי מה אומר התשדיר, אם לא "מה אתם מעדיפים":
להיות כמו החילונים הללו או כמו השניים. אין פה גווני ביניים
ואין אפשרות שלישית. זה או זה בלבד.
אז האפשרות הראשונה, זו של החילונים מוצגת כמשפחה לא פונקציונלית,
ללא ליכוד , ללא מכנה משותף תלושים אחד מהשני ואילו הדתיים, או המסורתיים, מוצגים כמשפחה
מלוכדת וחמה. אז כמובן שהם צודקים, להווי ידוע שלהיות חילוני שלא
מקיים קידוש זו הוכחה להיות משפחתך על סף פירוק, ולהיות
מסורתי זה רק ערכים וכבוד ותרבות. איך לא.
אין פה כפיה דתית. יש פה הרבה התנשאות, הרבה בורות, והרבה
הרבה לעג.

Ronit FL

New member
במקרה הטוב, הקמפיין מתנשא.

במקרה הפחות טוב, הוא מלא זלזול ושנאה.
&nbsp
הקמפיין לגמרי מחלק את האוכלוסיה לשניים.
חלק אחד משפחתי ומלא ערכים כרימון, החלק השני חסר כל אלה והוא ריקני מתוכן.
&nbsp
לפני שנים עבדתי עם בחורה דתייה. דתייה ש״ס, דתייה.
היא היתה משוכנעת שהבילוי של החילונים הוא ברים ומועדונים וכל מה שאנחנו עושים הוא סקס פרוע ומזדמן.
היא מאוד התפלאה ללמוד שאני לא חובבת ברים ו/או מועדונים ואני לא נוהגת לקפץ למיטה עם כל מאן דבעי.
כשהיא הכירה את הבחור שעימו התחתנה, המשפחה שלה שנחשבים מודרנים, נתנה להם להפגש ביחידות לפני החתונה.
כשהיתה חוזרת ב 2-3 לפנות בוקר, ההורים שלה סנטו בה אם היא חילונית.
&nbsp
אז כן, הגישה הזו של התנשאות וזלזול בחילונים היא לא חדשה.
הגרוע, שאני בטוחה שהם עבדו מאוד קשה לעדן את הקמפיין הזה כדי לא להרגיז את החילונים הריקנים.

Ronit FL

New member
גם.

ברור שאין להם מושג אך בדיוק כמו בקמפיין, כך הם רואים את החילונים.
הם באמת חושבים שהם נעלים מאיתנו.
&nbsp

שרוני68

New member
זה די הדדי.

חלק מהחילוניים מרגיש נעלה מעל הדתיים,
וחלק מהדתיים מרגיש נעלה מעל החילוניים.
&nbsp
כאלו אנחנו, מתנשאים.

דמוקלס1

New member
את צודקת

ניסחת את זה יפה, קצר וקולע (עדיף מארוך וצולע
)
מעט המחזיק את המרובה.
מה לעשות שיש כאלה שאוהבים לתקוף תמיד את ה"אחרים" את מי שהם לא חלק מהם, על ה"ציבור" שלהם הם תמיד יגנו ולעומת זאת כל מי שלא משלהם הם יתקפו.

poseidon111

Active member
זה נכון, אבל כאן מדובר בקמפיין רשמי, לא בחוות דעת

של אנשים פרטיים.
אני רק מנסה לדמיין איזו מהומת אלוהים היתה קמה לו זה היה הפוך. לו הדתיים היו מוצגים
באור שלילי.
שלא לדבר על מלחמת האחים לו המזרחים היו מוצגים באור שלילי.
אבל מסתבר שהמיעוט החילוני והאשכנזי הוא שק
חבטות שכל אלו החרדים לתדמית המזרחית נהנים לחבוט בו, ועוד מרהיבים
עוז לגלגל עיניים בהיתממות של "מה אתם מדברים, זה קמפיין חיובי...".

שרוני68

New member
לפי מה שהבנתי, מדובר בקמפיין של אנשים פרטיים.

ושהם די רוצים להישאר מאחורי הקלעים, לכן אמרתי שזה קצת מוזר לי.
הם מדברים על כך שמטרת הקמפיין הוא "קירוב לבבות". זה מה שמוזר לי.

למעלה