טוב, אוקיי תודה, ראיתי
כמובן שישנה כאן הקצנה של המשפחה החילונית שבמקום לשבת כולם יחדיו סביב השולחן, עסוקים כל אחד בענייניו ומחבלים במה שאפשר...
מצד שני, סעודת יום שישי יחדיו היא דבר יפה עם קידוש או בלעדיו. אני לא מוצאת בפרסומת הזאת משהו כל כך רע ובטח לא כפיה ולא נעליים.
בסך הכל רצו להראות הבדלים כמו ששמים זה לצד זה וורד יפהפה מול עשב השדה...
כמו בכל דבר, גם כאן ההקצנה באה כדי לחדד, כדי ליצור דיון, כדי שידברו על זה, ואם משפחה אחת תשב סביב השולחן בערב שבת ותעשה קידוש,
אז מבחינתם הם הרוויחו את המסע. כמובן שיש הרבה מאוד משפחות חילוניות שיושבות בערב שבת יחדיו וסועדות את ליבן בחברותה ונהנות מהיין ומהאוכל גם בלי לקדש
ובלי כל הטקסים הנלווים לכך.
בתקופה שילדיי היו קטנים מאוד, לא היו מחשבים ובקושי הייתה טלוויזיה. הסיטואציה שמראים בסרטון, לא יכלה להתקיים. אבל בהחלט יכולה להתקיים היום אצל משפחות
רבות וצעירות ואני יכולה רק להצר על כך. הווטסאפ, המחשב, הפייסבוק, האינסטגרם והסמרטפון בכלל, הרסו כל חלקה טובה במה שקשור לתא המשפחתי. ככה אני חושבת
ואני רואה את זה מסביבי.
אתמול קניתי לנכדים שלי משחק קופסא בשם קאקרו כדי שיוכלו לשבת כל המשפחה ולשחק ביחד. כמובן שאף אחד לא התייחס למשחק. אף אחד לא פתח אותו. נשאר בשקית
בדיוק כמו שהבאתי אותו. הם כולם שקועים בסמרטפון שלהם וכשניסיתי להסביר להם שזה משחק לכל המשפחה שאפשר להתאחד ביחד, הסתכלו עלי כאילו נפלתי מהירח.
אז לא איכפת לי אם יקראו לזה קידוש או בכל שם אחר. ארוחת שבת משפחתית ומלכדת, שווה את כל המאמץ והטרחה. ובתגובה לטוקבק שקראתי, לא הקידוש של יום שישי
הופך את המשפחה למה שהיא (בעל מגרבץ ואישה עמלה במטבח) אלא אופי ומנטליות רבת שנים.