שישי ישראלי

שרוני68

New member
לגבי המשפט האחרון שלך,

צודק. אין על כך מחלוקת.
&nbsp
לא מדברת על קמפיינים.
צריכים רק להסתכל מסביב.
היחס של התקשורת, "מצב האומה", ארץ נהדרת"..
ובכלל....כל השיח החילוני (ושלא תטעה, גם אני כזו).
&nbsp
&nbsp
וכמו שעירית לינור כתבה היום: "אנחנו רגילים לצחוק על דוסים (וברוך השם יש על מה), אבל לא רגילים שדוסים צוחקים עלינו (וברוך השם יש על מה)..."

בדיוק

פשוט, אנחנו החילוניים לא רגילים שדוסים צוחקים עלינו או מעבירים עלינו ביקורת רחמנא ליצלן.
ואני חושבת שאפשר להעביר עלינו ביקורת ואפשר להראות לנו איפה אנחנו לא בסדר ואיפה אפשר לתקן ואיפה אפשר לעשות את זה אחרת.
זה הכל. לא צריך להיעלב מכל דבר ואפשר להסכים או לא להסכים שבמסורת ובדת יש גם אלמנטים יפים ומקרבים ומחממים את הלב.

שוש אור

New member
קצר וממצה

"אנחנו רגילים לצחוק על דוסים (וברוך השם יש על מה), אבל לא רגילים שדוסים צוחקים עלינו (וברוך השם יש על מה)..."

[ווי ווי ווי, מאיפה היתה להם החוצפה להטיח בפרצופנו איזו אמיתה, גם אם מוקצנת ובהגזמה?? הרי ידוע, נהיר וברור לכל בר דעת שזכות זו שמורה רק לנו, הלא דתיים]

שוש אור

New member
רק עוד כמה מילים על קמפיין "שישי ישראלי"

"הכירו את האויב החדש; קידוש. הו האימה, אוי ההשפלה. חייבים להגיש מיד תלונה נזעמת לרשות השניה. להעלות דחוף בפייסבוק פוסט "אכלו לי קידשו לי" נחרד ומזועזע, עם מילים כמו "פוגעני", "דמגוגיה זולה", אה וגם "כפיה דתית", מה שבטוח. מוכרחים להראות להם לשישי ישראלי החצופים האלה, מה זה לדחוף לנו ככה בכוח מסורת ישראלית לפנים. העיקר שלא נצטרך להתמודד עם מה שמציק לנו באמת. אתם יודעים, עם האמת.

בינינו, מה הם רוצים בסך הכל החבר'ה הנחמדים משישי ישראלי? להוציא אותנו לכמה דקות מהסמארטפון. להושיב אותנו סביב שולחן אחד, בשקט, בלי הסחות דעת. שנסתכל אחד לשני בעיניים. שנתנתק מכל השגרתי, התובעני והמטמטם. כוונות טובות שכולן, מה לעשות, הלכו לפח כי הם שכחו שבמדינת היהודים, יהדות היא אסון שיווקי.

הקמפיין של שישי ישראלי הנוכחי מצטרף לרנסנס של יוזמות המתפתחות בשנים האחרונות סביב השבת. חילונים שומרי שבת, שבת ישראלית, תרבות שומרת שבת, שומרים ביחד ואחרים. הצד השווה שבכולם, שאף אחד לא מדבר כאן על חזרה בתשובה, אבל כולם כאחד מדברים על חזרה הביתה. כולם מבטאים את הכמיהה לדברים בסיסיים שכולנו, בני הדור הדיגיטלי, איבדנו בדרך.

אז הפסיקו להתלהם. קידוש הוא בהחלט לא פתרון קסם לתחלואי העידן המודרני. צריך עוד הרבה דברים שיקרו. אבל ממשהו הרי צריך להתחיל. ולשבת יחד ולסגור את הסמארטפון, זו התחלה טובה מאוד."
הכותב הוא חבר פרויקט "שישי משפחתי" - חיים גרילק

וכתבה יפה עירית לינור בפוסט בפייסבוק
"השבת הדוסית יותר מסודרת, יותר משפחתית, יותר נטועה בהיסטוריה, יותר יהודית ולטעמי גם יותר יפה מהשבת החילונית שתהרגו אותי אם יש לי מושג מה היא בכלל. מה שאומר שאמשיך לחלל שבת בכיף, אבל אין לי שום בעיה שיצחקו עלי קצת. אני יודעת שאני גרושה, ויודעת שאני חילונית."

ואסיים באחד משירי השבת היפים שנכתבו בארץ, על ידי חילוני

מילים: יהושע רבינוב
לחן: דוד זהבי
שנת הלחנה: 1946
ותודה לעירית שהעלתה על הקיר שלה

יָרְדָה הַשַּׁבָּת אֶל בִּקְעַת גִּנּוֹסָר,
וְנִיחוֹחַ עַתִּיק בְּשׁוּלֶיהָ.
וַיַּעַמְדוּ מִסָּבִיב הֲרָרִים שׁוֹשְׁבִינִים
לָשֵׂאת אַדַּרְתָּהּ הַזּוֹהֶבֶת.
תַּעֲלֶינָה יוֹנִים מִכִּנֶּרֶת הַיָּם,
קַבֵּל אֶת רוּחָהּ הַלּוֹהֶבֶת.

נָשְׁקָה הַשַּׁבָּת לְרֹאשׁוֹ שֶׁל הַבְּרוֹשׁ,
לָאֵזוֹב שֶׁבַּסֶּלַע נָשָׁקָה.
וַיְּהִי הַדַּרְדַּר לְשַׁרְבִיט שֶׁל מַלְכוּת
עַל רָמוֹת דְּמָמָה מְרוֹנֶנֶת.
יִמְשֹׁךְ אָז הַתּוֹר בְּקוֹלוֹ הַמָּתוֹק
חֶמְדַּת כִּסּוּפִין מְעַדֶּנֶת.

הִרְטִיטָה שַׁבָּת בְּחִנָּהּ הַגָּנוּז
עֵינֵי חַלּוֹנוֹת מִכָּל עֵבֶר.
וַתֵּצֵאנָה בָּנוֹת אֶל הָעֶרֶב זַמֵּר
זְמִירוֹת בְּעֶרְגָּה מְצַלְצֶלֶת.
וְהָיְתָה הָעֶדְנָה בְּבִקְעַת גִּנּוֹסָר
לְנִשְׁמַת עִבְרִיּוּת נֶאֱצֶלֶת.

שרוני68

New member
כן. קראתי את עירית לינור כבר

אתמול. לא הבאתי את כל דבריה לכאן, כי לא רציתי להעמיס יותר מידי. :) ממליצה בחום לעקוב אחריה בפייסבוק. היא מאוד שנונה ומצחיקה. ובכלל, כיף להיכנס לדיונים שמתלווים לפוסטים שלה. היא אחד הדברים הכי כיפיים שיש לי בפייסבוק. :)

שרוני68

New member
לא חברות. תעקבי אחריה

לא בטוחה שיש לה אפשרות לאשר חברויות. (נדמה לי שאפשר לאשר רק עד 5000 חברים). תלחצי בדף שלה על "עקוב", יש לה מעל 20,000 עוקבים ויש אפשרות להשתתף אצלה בדיונים. היא עצמה כותבת ומגיבה. כדאי :)

שרוני68

New member
לא אהבתי.

היה קמפיין בשנה שעברה על החזרת ארוחות הערב למשפחה.
זה היה קמפיין נחמד. לשבת עם המשפחה לארוחת ערב, זה מבורך,
לא רק בשישי. יש כל כך הרבה משפחות חילוניות שמקפידות על
ארוחות ערב שבת ללא קידוש. למה היה צריך להציג את המשפחה החילונית
בצורה כזו?
&nbsp
יש הרבה צורות של ארוחות שישי. חבריי הקיבוצניקים מהעבודה, שייכים
לקיבוץ לא מופרט. אצלם למשל מתכנסים כל חברי הקיבוץ, מדליקים נרות
(חחח...הרבה אחרי כניסת השבת), שרים "לכה דודי" ועוד שירי שבת
ומקריאים חלק מפרשת השבוע.
&nbsp
חברים שלנו למשל מתכנסים כל שבוע עם המשפחה המורחבת לארוחה חגיגית,
ללא קידוש. אבל יש ארוחה. מקפידים עליה.
&nbsp
אצלנו, אנחנו נוהגים לעשות קידוש, לברך ולאכול ארוחת ערב ביחד. לאחר מכן, יוצאים לבלות,
או צופים בטלויזיה.
&nbsp
מה אני אומרת? חשוב להקפיד על ארוחות המשפחה, אבל חשוב להציג את כל "צורות" ארוחות הערב.
אין "צורה" אחת שהיא ה"נכונה".
&nbsp
ואני די מפקפקת במטרה האמיתית של הקמפיין. קצת מוזר לי.
אבל אולי אני טועה.

תראי, גם אני לא אהבתי את ההקצנה בתיאור המצבים

אפשר לחשוב שכל הילדים החילוניים מפרקים את הבית ומחבלים במחשבים
או שהילדים החילונים אוכלים קורנפלקס בערב שבת

גם אני לא אהבתי את ההקצנה הזאת, כמו שלא כל שולחנות ערב שבת אצל הדתיים מלאים כל טוב ולא כל הילדים יושבים כמו טאטלעך ליד השולחן,
ככה גם המשפחות החילוניות לא נראות בערב שבת. אבל כשרוצים להעביר מסר כלשהו, תמיד מביאים את הקצוות כדי לשאול מה היינו מעדיפים? מה היינו רוצים
שהילדים שלנו יזכרו מילדותם בכלל ומערב שבת בפרט.
אני חילונית למהדרין והדברים שהחרדים עושים לפעמים, שורפים לי את כל הפיוזים, אבל במקרה היום בערב ראיתי את התשדיר הזה בטלוויזיה ושאלתי את הבת שלי
מה היא אומרת עליו, והיא עשתה פרצוף ואמרה "אפשר לחשוב שכל החילונים אוכלים קורנפלס בערב שבת"
ובאמת זה לא נראה טוב וזה מרגיז וזה מעצבן, אבל
בסך הכל, אולי אפשר היה לעשות את זה אחרת, אבל המטרה הייתה טובה.

poseidon111

Active member
לא כי אז היו יכולים להראות את אותה משפחה שמדברים אחד עם

השני לדוגמה.
לא בכדי נבחר הקידוש כאנטיתיזה למשפחה ההיא.

אני מניחה שזו הייתה המטרה

רק שיצא להם עקום,מעליב ומתנשא.
המטרה האמיתית, רק מי שעשה את זה יודע.

המטרה לדעתי הייתה לגרום לכולם לחשוב

איך הם רוצים שערב השבת שלהם ייראה

אפשר כמו שהם רגילים ואפשר גם אחרת...
אני מודה בריש גלי וכבר אמרתי את זה עשרות פעמים,
אני מעדיפה ערב שבת כמו של המשפחות המסורתיות והדתיות. זה פשוט כל כך יפה שאין לזה תחליף בעיניי.

שרוני68

New member
לגבי המטרה....

כנראה שאת צודקת ואני טועה....

מתוך מאמרה של עינת ברזילי ממדור יהדות ב-YNET:

"מי שרוצה להעלות את קרנה של השבת הדתית, צריך לוותר מראש. אי אפשר לשכנע אדם חילוני – וגם אין צורך לבקש ממנו לנהל את

השבת שלו כפי שאתה מנהל אותה. אין אמירה שנואה יותר - גם אם באה בכוונות טהורות - מאשר "למה שלא תעשו שבת אצלנו".

ואם ממש מוכרחים לשכנע, אז לפחות ממקום מכבד: חילונים יודעים למלא את השבת שלהם בתכנים מעניינים, ולאחד את המשפחה. אנחנו הדתיים לא מתיימרים לחשוב שכיפות לבנות וחולצה מגוהצת הופכים הורים עסוקים וילדים היפראקטיביים למלאכי שרת למשך 25 שעות, מה שכן, לא כדאי לכם לוותר על הקידוש, על פרשת השבוע ועל לימוד מקורות - כי זה שלכם בדיוק כמו שזה שלנו. כי זה נכס צאן ברזל של יהודי באשר הוא. ולכבודה של השבת, שווה להשתמש באוצר הבלום הזה, שאתם הבעלים שלו לא פחות מאשר אנחנו..."

עם זה אני לגמרי מסכימה.

למאמר המלא:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4605859,00.html

ALIsuperstar

New member
אנשים נפגעו והרגישו שהתנשאו עליהם

רק בגלל שלצערי הם מכירים מקרוב את זה, אין קידוש בכלל, המשפחה לא קרובה אחד לשני, לא כמו משפחה שעושה קידוש, ודואגת למסורת.
תמיד האדם מרגיש את זה במציאות, כשיש לו חבר עם משפחה עם מסורת דתית חזקה, כמה חום יש שם. זו קנאה, זה לרצות את זה, שתהיה לך משפחה כזו.
אז להרגיש שהתנשאו עליכם, זה יותר גרוע מלראות את הפרסומת.
אולי יעשו יותר קידוש.
זה קמפיין טוב בעיניי. מאוד טוב.

קנאה לחום ומשפחתיות

זה לא מעיד עליהם כבני אדם.
ומה חום, אצלינו לפעמים יש ריבים פיצוצים באמצע הארוחה.

זה שיש קידוש לא תמיד מעיד על משפחה קרובה מאוד.
ואני חותמת לך על זה.

למעלה