תגובה
"עפ"י הכתוב העם קיבל עליו את אמונה במעמד הר סיניי, משם האמונה עברה בהורשה לדורות הבאים... וככה התחילה האמונה (ראה ספר שמות לחוזה ש"נחתם" בינינו לבין האל)." - אתה לא מבין שזה טיעון מעגלי? אנחנו מנסים לאמת את התורה, ואתה לוקח ממנה אימותים? זה כמו להגיד שהתורה נכונה כי רשום בה שהיא נכונה. "אם זה לא נכון כפי שאתה אומר (לא קיבלנו את התורה בסיניי), אז מתי קיבלנו על עצמנו להאמין?" - לא יודע. רואה? זה לא קשה להגיד לא יודע, אבל לא צריך להתחיל להמציא לעצמך אלים. הדת התפתחה בתהליך אבולוציוני... היא נוצרה בגלל התרבות שאלות ללא תשובה, מה שהיה ממשיך אם המדע לא היה מתפתח. "כי הרי העם כולו קיבל על עצמו את האמונה בשלב מסוים, וזה כל העם ביחד, אם היו פלגים בהתחלה אז היום היו לנו כמה תורות וזה שהתורה הוא התיעוד היחידי שיש בידינו זה רק אומר שהוא נכתב ע"י אנשים מרכזיים וזה היה מוסכם על כל העם" - שטויות. מרבית האנשים בתקופה ההיא היו אנאלפביתים, השלטון היה מבוסס על מלך ולכן לא כל אחד היה יכול לבוא ולעשות מה שבא לו ללא הסכמת המלך. אולי אחד המלכים הפיץ את התורה כדי לשלוט בעם, או מכל סיבה אחרת? "אנשים אחרים גם ידעו לכתוב ואם הם היו רואים שמנסים להחדיר בהם אמונה כוזבת הם היו רושמים ומתעדים את זה. זאת הוכחה 1" - אולי ספר התורה נכתב ורק בשלב מאוחר מאוד פורסם, אפילו כמה דורות מאוחר יותר? ואז איך אנשים יכלו לדעת אם זה נכון או לא? זאת הפרכה מספר 1000. " אם העם היה חילוני בתק´ ההיא ולא היה קיים המושג הזה "אמונה בה´" ו"אלוהי ישראל" ואף אחד לא שמע על זה לפני כן ויום אחד מחליט לבוא מישהו, לצורך הסיפור נקרא לו יוסי והוא כתב את הספר שמתעד את ההיסטוריה של העם ומציג לו אותה, אתה חושב שהם יאמינו בזה?" - אתה ממשיך להיות בדרן ולהפיל את עצמך במלכודות, כמו עכבר שהלך לאיבוד בדרך אל האמת. גם שאתה נולדת, לא היה בעיניך מושג שנקרא אלוהי ישראל ואמונה בה´... ולא כל כך התנגדת שפיתאום מישהו בא עם ספר (המורה לתנ"ך) ומסביר לך שיש אלוהים ששולט על כל העולם, ולא מרשה לאכול בשר וחלב ביחד. "למה לי להאמין באלוהים אם אתה רק מספר לי עליו?? היום כבר אתה לא יכול לשאול את השאלה הזאת כי קיימים כבר אנשים מאמינים, אבל אנשים לא מאמינים לא ייתיחסו לזה"- חחחח!! אתה מבסס את הטענה על זה שיש הרבה אנשים שמאמינים באלוהים. אבל העובדות מספרות שהיהודים הם סה"כ פחות מאחוז אחד בודד (!!!) מאוכלוסיית העולם. העובדות מספרות שיש יותר סינים מיהודים, יותר נוצרים מיהודים, ויותר מוסלמים מיהודים. אז למה לי להאמין באלוהים יהודי, אם רק אתם (פחות מ1%, אפשר להגיד ´רק´ לא?) מספרים לי עליו? מליארד סינים לא טועים!! "לכל התרבויות הייתה אמונה מסוימת בכח עליון מסוים, כולם זבחו לאלים מסוימים, זה רק אומר שקיים כוח כזה" - חחח ההפך! קודם כל זה ברור שלא יכול להיות שכל התרבויות צודקות, אלא רק אחת! אז מה שזה אומר שכל התרבויות היו צריכות ליצור לעצמן דת. ז"א - יש לנו מניע! אם היום נעמיד את הדת למשפט, היא תשב בכלא הרבה זמן. "הוכחות למבול יש בשפע: הסיפור מסופר בהרבה תרבויות (מה שמוכיח שהוא אכן קרה) וגם מצאו כמה ערים עתיקות מתק´ של נוח מתחת לים (כמו "דווארקה" ההודית, ועוד איזה עיר אחת שנמצאת מתחת לים הכספי/השחור). " - והעכבר נפל לעוד מלכודת! אם אתה מאמין בארכיאולוגיה, כיצד תסביר את הימצאותה של מערת נטיפים בת מליון שנה בא"י, לפני כמה ימים? (זה היה בעיתון...) התנ"ך גורס עולם בן 6000 שנה... מוזר אה? והרי גם הבנתי שאתה מאמין במדע (לפי ההתלהבות מהקישור לנאס"א) אז המדע אומר שלפי תקופת הקרח לא יכל להיות מבול, אין שום ממצאים למבול בסדר גודל כזה! לא יעזור, אין אלוהים, אנחנו לבד.