שישור חדש - אלוהים.

Variety

New member
טוב, עכשיו אני ארחיב...

העניין באלוהים לדעתי התעוות לאורך השנים. נתן דוגמא ל3 הדתות המוכרות, נצרות, איסלם ויהדות... אם תקראו אותם ותראו על מה הספר מדבר זה בעצם אידיאולוגיה של דרך חיים בריאה ומוסרים. יש המון חוקים מוסר, חוקי בריאות (כמו לא לערבב בשר עם חלב שיש לזה הסבר מדעי), חוקים כמו לא תגנוב, לא תחמוד... ישו קרא לסובלנות, וגם באיסלם. אבל האנשים לדעתי הפכו את זה לדת פולחנית. לדעתי לראות את זה שאם חוטאים מקבלים עונש ואם טובים אז מקבלים גמול זה לא העניין. העניין הוא לקבל את החוקים בתנ"ך או בכל ספר ולקיים אותם כי הם נכונים, לא כי אם נקיים נלך לגן-עדן אלא כי זה נכון ככה לחיות. לראות את זה כדרך חיים, ולא כמרכז החיים שיש להאמין בו. האמונה האובססיבית שנגיע לגן עדן יצרה לדעתי כבר את הדת. כשפוחדים מה´ - זה כבר דת. אם חיים את הרעיונות כי הם נכונים, ואפילו לא חושבים על זה יותר מדיי - זה הדרך הנכונה. בלי סמליות יתרה. כיום זה כבר מגיע לקיצוניות כשעובדיה קובע שאסור לחטט באף בשבת או שאסור לחתוך נייר טואלט בשבת, זה מצחיק אותי שאפילו אומרים את זה כי זה לגמרי לא בכיוון של הרעיון האמיתי שמאחורי הדרך חיים שכתובה בתנ"ך. אני מאמין שבתנ"ך יש סיפורים שמסופרים בצורה משלית כמו אדם וחווה, סיפורים שבאו להעברי מסר נניח על הטבע של האדם, או האופי האנושי, והפכו את זה כאילו זה קרה באמת. אנשים כבר לא רואים שזה משל ויש נמשל אלא רואים את הסיפור 1:1. אני לא רוצה להכליל כמובן, אני בטוח שיש אנשים שמבינים את זה אבל לדעתי הרוב לא. מי שהולך בצורה עיוורת, קורא את זה כי ככה צריך, ולא עוצר לחשוב, לראות ולהבין מה הוא באמת קורא, מה כתוב שם. ולא ההבנה הראשונית אלא הבנה לעומק מפסיד את הרעיון שמאחורי התנ"ך או איזה ספר שזה לא יהיה.

KEiN

New member
../images/Emo45.gif אנחנו באותו ראש

אבל שמע, אוליי לך נראה כי אנשים שחיים לפי הדת הם מסכנים, כי הם צריכים להאכיל 15 פיות כל יום ולקיים יחסי מין פעם ב9 חודשים. אבל הם מאושרים, ואני יודע שהם מאושרים- אחריי הכל. זה מאד מזכיר לי את העולם הרוחני. כל הדת (בעצם זה אותו הדבר). מה שבטוח זה שאני נגד כפיה, אם מישהו רוצה לבחור בדרך חיים שיבחר לבד- לאנשים כאלה יש נטיה לדחוף את האף לעניינים שלי מאשר לשלהם. יותר איכפת להם מה אני עושה מאשר מה הם עושים- כאילו הם הפכו להיות האלוהים. זה קקה! אבל יש אנשים חרדים שהם באמת אנשים טובים! ואין מה לדבר. חוץ מיזה- אם מישהו לא יעצור אותי אני ימשיך לברבר שטויות ביץ (לוסיד- תיראה מה ההיפנוזה הזאת שלך עושה! אני צופה בה בערך חצי שעה ביום, זה דופק את השכל!
). ביי ליל"צ

oren_b35

New member
פעם מישהו כאן ניסה...

לדבר עם אלוהים מתוך חלום צלול? אם כן אז שיספר!!!

HowIWish

New member
נאבדתי...

ידעתי שלא הייתי צריכה להתחיל לקרוא את השירשור על אלוהים! נאבדתי בערך באמצע אבל זהו. אני-הולכת-לישון.

למעלה