שישור חדש - אלוהים.

Chav

New member
כן, אוקיי.. שמישהו ימחק את זה

הוויכוח לא מגיע לשום-מקום והוא לא קשור לפורום.. תחסוך את זה ולך לפורום אחר

fcfighter

New member
בתגובה לאופיר

אופיר כתב: "אתה לא עונה לעניין. אתה מתחיל להתפלסף על דברים לא קשורים בכלל... אין לך שמץ על מה שאני מדבר. טענת שלא ניתן לגרום לעם שלם להאמין בלי לתת הוכחות, ונתתי אותך ואת שאר המאמינים בתור הוכחה. כמו שלכם מכרו סיפורים, גם להם מכרו. ומה אתה עונה?! על זה שאנשים האמינו לפנייך, והיו באים אלייך.. כאילו מה אני לא מבין על מה אתה מדבר? זה או שאתה ממש לא עונה לעניין או שיש לך בעיה להסביר את עצמך, אבל בעייה ממש חמורה. הראיה שלך צרה, אתה לא מצליח להבין את מה שאני אומר. " אני כל הזמן מקצר בהסברים כי אין לי כוח לרשום אותו דבר חשמ מאות פעם. אני שואל שאלות כדי לגרום לך להבין לבד אבל אתה לא מצליח, בוא נגיד שאם הייתה לך יכולת הבנה מוצלחת אז היית מבין (בלי לפגוע, זאת האמת). בפעם השלישית: שאלה: מה הקשר לזה שכל העם השתתפף במעמד הר סיניי? תשובה: עפ"י הכתוב העם קיבל עליו את אמונה במעמד הר סיניי, משם האמונה עברה בהורשה לדורות הבאים... וככה התחילה האמונה (ראה ספר שמות לחוזה ש"נחתם" בינינו לבין האל). אם זה לא נכון כפי שאתה אומר (לא קיבלנו את התורה בסיניי), אז מתי קיבלנו על עצמנו להאמין? כי הרי העם כולו קיבל על עצמו את האמונה בשלב מסוים, וזה כל העם ביחד, אם היו פלגים בהתחלה אז היום היו לנו כמה תורות וזה שהתורה הוא התיעוד היחידי שיש בידינו זה רק אומר שהוא נכתב ע"י אנשים מרכזיים וזה היה מוסכם על כל העם. אנשים אחרים גם ידעו לכתוב ואם הם היו רואים שמנסים להחדיר בהם אמונה כוזבת הם היו רושמים ומתעדים את זה. זאת הוכחה 1. הוכחה 2: זאת אותה הוכחה אבל מנק´ מבט שונה: אם העם היה חילוני בתק´ ההיא ולא היה קיים המושג הזה "אמונה בה´" ו"אלוהי ישראל" ואף אחד לא שמע על זה לפני כן ויום אחד מחליט לבוא מישהו, לצורך הסיפור נקרא לו יוסי והוא כתב את הספר שמתעד את ההיסטוריה של העם ומציג לו אותה, אתה חושב שהם יאמינו בזה? הרי כל העמים תיעדו את ההיסטוריה שלהם וככה גם אנחנו עשינו, זאת לא קונספירציה של יחידים. וחוץ מזה: למה לי להאמין באלוהים אם אתה רק מספר לי עליו?? היום כבר אתה לא יכול לשאול את השאלה הזאת כי קיימים כבר אנשים מאמינים, אבל אנשים לא מאמינים לא ייתיחסו לזה, לכן העובדה שאנשים הפכו למאמינים חייבת לנבוע מסיבה מסוימת שתשכנע אותם - וזה מעמד הר סיניי. הוכחה 3: לכל התרבויות הייתה אמונה מסוימת בכח עליון מסוים, כולם זבחו לאלים מסוימים, זה רק אומר שקיים כוח כזה, כי כולנו צאצאים של נוח וילדיו העבירו את מה שהם ראו לילדיהם וכך הלאה, הוכחות למבול יש בשפע: הסיפור מסופר בהרבה תרבויות (מה שמוכיח שהוא אכן קרה) וגם מצאו כמה ערים עתיקות מתק´ של נוח מתחת לים (כמו "דווארקה" ההודית, ועוד איזה עיר אחת שנמצאת מתחת לים הכספי/השחור).

ofir_y

New member
תגובה

"עפ"י הכתוב העם קיבל עליו את אמונה במעמד הר סיניי, משם האמונה עברה בהורשה לדורות הבאים... וככה התחילה האמונה (ראה ספר שמות לחוזה ש"נחתם" בינינו לבין האל)." - אתה לא מבין שזה טיעון מעגלי? אנחנו מנסים לאמת את התורה, ואתה לוקח ממנה אימותים? זה כמו להגיד שהתורה נכונה כי רשום בה שהיא נכונה. "אם זה לא נכון כפי שאתה אומר (לא קיבלנו את התורה בסיניי), אז מתי קיבלנו על עצמנו להאמין?" - לא יודע. רואה? זה לא קשה להגיד לא יודע, אבל לא צריך להתחיל להמציא לעצמך אלים. הדת התפתחה בתהליך אבולוציוני... היא נוצרה בגלל התרבות שאלות ללא תשובה, מה שהיה ממשיך אם המדע לא היה מתפתח. "כי הרי העם כולו קיבל על עצמו את האמונה בשלב מסוים, וזה כל העם ביחד, אם היו פלגים בהתחלה אז היום היו לנו כמה תורות וזה שהתורה הוא התיעוד היחידי שיש בידינו זה רק אומר שהוא נכתב ע"י אנשים מרכזיים וזה היה מוסכם על כל העם" - שטויות. מרבית האנשים בתקופה ההיא היו אנאלפביתים, השלטון היה מבוסס על מלך ולכן לא כל אחד היה יכול לבוא ולעשות מה שבא לו ללא הסכמת המלך. אולי אחד המלכים הפיץ את התורה כדי לשלוט בעם, או מכל סיבה אחרת? "אנשים אחרים גם ידעו לכתוב ואם הם היו רואים שמנסים להחדיר בהם אמונה כוזבת הם היו רושמים ומתעדים את זה. זאת הוכחה 1" - אולי ספר התורה נכתב ורק בשלב מאוחר מאוד פורסם, אפילו כמה דורות מאוחר יותר? ואז איך אנשים יכלו לדעת אם זה נכון או לא? זאת הפרכה מספר 1000. " אם העם היה חילוני בתק´ ההיא ולא היה קיים המושג הזה "אמונה בה´" ו"אלוהי ישראל" ואף אחד לא שמע על זה לפני כן ויום אחד מחליט לבוא מישהו, לצורך הסיפור נקרא לו יוסי והוא כתב את הספר שמתעד את ההיסטוריה של העם ומציג לו אותה, אתה חושב שהם יאמינו בזה?" - אתה ממשיך להיות בדרן ולהפיל את עצמך במלכודות, כמו עכבר שהלך לאיבוד בדרך אל האמת. גם שאתה נולדת, לא היה בעיניך מושג שנקרא אלוהי ישראל ואמונה בה´... ולא כל כך התנגדת שפיתאום מישהו בא עם ספר (המורה לתנ"ך) ומסביר לך שיש אלוהים ששולט על כל העולם, ולא מרשה לאכול בשר וחלב ביחד. "למה לי להאמין באלוהים אם אתה רק מספר לי עליו?? היום כבר אתה לא יכול לשאול את השאלה הזאת כי קיימים כבר אנשים מאמינים, אבל אנשים לא מאמינים לא ייתיחסו לזה"- חחחח!! אתה מבסס את הטענה על זה שיש הרבה אנשים שמאמינים באלוהים. אבל העובדות מספרות שהיהודים הם סה"כ פחות מאחוז אחד בודד (!!!) מאוכלוסיית העולם. העובדות מספרות שיש יותר סינים מיהודים, יותר נוצרים מיהודים, ויותר מוסלמים מיהודים. אז למה לי להאמין באלוהים יהודי, אם רק אתם (פחות מ1%, אפשר להגיד ´רק´ לא?) מספרים לי עליו? מליארד סינים לא טועים!! "לכל התרבויות הייתה אמונה מסוימת בכח עליון מסוים, כולם זבחו לאלים מסוימים, זה רק אומר שקיים כוח כזה" - חחח ההפך! קודם כל זה ברור שלא יכול להיות שכל התרבויות צודקות, אלא רק אחת! אז מה שזה אומר שכל התרבויות היו צריכות ליצור לעצמן דת. ז"א - יש לנו מניע! אם היום נעמיד את הדת למשפט, היא תשב בכלא הרבה זמן. "הוכחות למבול יש בשפע: הסיפור מסופר בהרבה תרבויות (מה שמוכיח שהוא אכן קרה) וגם מצאו כמה ערים עתיקות מתק´ של נוח מתחת לים (כמו "דווארקה" ההודית, ועוד איזה עיר אחת שנמצאת מתחת לים הכספי/השחור). " - והעכבר נפל לעוד מלכודת! אם אתה מאמין בארכיאולוגיה, כיצד תסביר את הימצאותה של מערת נטיפים בת מליון שנה בא"י, לפני כמה ימים? (זה היה בעיתון...) התנ"ך גורס עולם בן 6000 שנה... מוזר אה? והרי גם הבנתי שאתה מאמין במדע (לפי ההתלהבות מהקישור לנאס"א) אז המדע אומר שלפי תקופת הקרח לא יכל להיות מבול, אין שום ממצאים למבול בסדר גודל כזה! לא יעזור, אין אלוהים, אנחנו לבד.

fcfighter

New member
אני אפילו לא הולך לקרוא את כל זה -

אני לא מטורף! תפסיק להסיק מסקנות על סמך עצמך - תביא הוכחות. זאת הבעיה עם אנשים טיפשים, הם לא מבינים כלום! והכי גרוע זה טיפש שחושב שהוא חכם
אני מפסיק את הוויכוח, תקפצו לי!!!!!!!!!! |אצבע משולשת|

ofir_y

New member
העכברוש התייאש?

חצי מגודל ההודעה זה ציטוטים שלך עצמך. זה שאתה אפילו לא הולך לקרוא את זה, זה שאתה ממשיך לזרוק דברים באויר, זה שבסוף אתה מתנהג כמו ילד קטן עושה פרצופים ורושם "תקפצו לי!!!!!!!!!! |אצבע משולשת|" , רק מראה לי את המצב הנפשי הקשה לך. אתה מצוי בבועה, אתה עוד לא התבגרת מספיק בשביל להגיד: "אמא אבא - החינוך שנתתם לי חרא. סבא סבתא - אתם מאמינים באגדות. מערכת חינוך - מלמדים את התנ"ך בתור משהו מובן מאליו" בתוך ההודעה הזאת רק הראת כמה אתה עוצם עיניים וסותם אוזניים, בכל מקרה - עכשיו אני מבין למה אתה בפורום חלומות צלולים, כל החיים שלך זה חלום צלול אחד גדול - אתה משנה לך את המציאות בהתאם לאיך שנראה לך. "הבעיה של העולם שלנו היא שטיפשים בטוחים וחכמים מפקפקים" [ראסל] שולח באהבה |גבינה| לעכברוש המאושר

fcfighter

New member
לא קראתי גם את זה ../images/Emo6.gif

זה מצחיק לראות אנשים מתעצבנים ככה, לא? הוא רשם כ"כ הרבה-זה לקח לו לפחות איזה חצי שעה ואני אפילו לא קורא את זה
פחחחחחחחח.............

ofir_y

New member
חחח ../images/Emo13.gif

להתעצבן? לא תודה.. לצחוק על אנשים שמאמינים בתפוח שנותן חיים אינסופיים, ונחשים מדברים - זה כיף, בין אם קראת ובין אם לא. אני מאמין אגב שקראת, אבל מעצם הבושה אתה מכחיש

EshedI

New member
תגובה

אוקיי, 1. אז קיבלנו את התורה בסיני. אבל כל עם קיבל תורה כלשהי מתישהו נכון? (וההודים והסינים עוד לפנינו), אז מה הופך את התורה שלך לנכונה? 2. אנשים יאמינו בדברים טפשיים... תתפלא (אני לא קורא לתורה שלך טפשית) 3. המבול? הממ.. אוקיי, אלוהים בא לנוח ואומר לו "נוח נוח! תבנה תיבה ענקית למה עוד מעט יש פה מזה מבול חבל לך על הזמן!!" נוח: "וואלה?? וואי וואי.. טוב נו.." אלוהים: "רק אל תשכח! קח איתך שתיים שתיים זוגות זוגות מכל בעלי החיים, למה צריך גם בעלי חיים בעולם נכון??" נוח: "כן כן אתה צודק!" *נוח בונה תיבה* *נוח מכניס חיות לתיבה* *מבול המון המון זמן* *נגמר המבול* נוח: "אהה! סוף סוף! יאללה! חם! יפת! להוציא ´תחיות!" *החיות יוצאות החוצה* הנמר מת מרעב! יש שני נמרים, ושתי זברות. איך זה שהיום יש לנו זברות? איך זה שהנמרים לא מתו מרעב אחרי שנגמר כל האוכל? (לוקח המון זמן לבנות מחדש אוכלוסיה של חיות...), ואני לא מדבר רק על נמרים. מה שאני רוצה להגיד פה: מבול? נראה לי כמו סיפור שנכתב על מנת להפחיד אנשים, ועבר מתרבות לתרבות. כמו הסיפור "הילד שצעק זאב"...

fcfighter

New member
../images/Emo13.gif

אופיר, קודם תבין מה שאני מנסה להסביר אח"כ תגיב אני לא מתאמץ להסביר לך יותר, אתה רוצה תקרא שוב איזה 10 פעמים.

MoonShield

New member
בנאדם... אתה מדבר שטויות

אם סיפור נמצא בהרבה דתות זה אומר שהוא נכון?! זה נקרא אצלך הוכחה?! אני כבר לא יתייחס לכל השאר... רק תבין כמה הטענה הזאת מגוחכת. ולידיעתך, אין בכדור הארץ מספיק מים בשביל לכסות ולו הר אחד!

MoonShield

New member
בנאדם... אתה מדבר שטויות

אם סיפור נמצא בהרבה דתות זה אומר שהוא נכון?! זה נקרא אצלך הוכחה?! אני כבר לא יתייחס לכל השאר... רק תבין כמה הטענה הזאת מגוחכת. ולידיעתך, אין בכדור הארץ מספיק מים בשביל לכסות ולו הר אחד!

LucidGuess

New member
יש!! יש!! עוד שירשור על אלוהים!!!!!

נו אז על מה מדברים?
תזכירו לי איפה הפסקנו, כבר הסכמנו שאין אלוהים או שעוד לא?
Lucid

LucidGuess

New member
תגובה ראשונה

דבר ראשון כמה בקשות, זה ממש לא קל לקרוא הודעות מגילות ארוכות כל כך שאתם כותבים, תשתדלו לקצר קצת למען השם, רחמים על הקוראים, אנא כיתבו יותר בקיצור.... תשתדלו בהודעותיכם לתת רק את התשובות, אין צורך למלא את ההודעה במליון ציטוטים מההודעה הקודמת כי ממש קשה לקרוא ככה זה ממש מבלבל וגם סתם מאריך את ההודעה, אז פחות ציטוטים בבקשה, רחמו עלינו, מי שירצה יקרא את ההודעות לפי סדר ויבין מה מתייחס למה בלי צורך בהודעה מלאה ציטוטים...
עכשיו בקשר למעמד הר סיני ושאר הקישקושים... אין שום סיבה להאמין שהיה מעמד הר סיני כזה בו קיבלנו את התורה, תקן אותי אם אני טועה אבל התורה שמשה קיבל מאלוהים ניכתבה על סלע נכון? כמה טקסט כבר לחרוט ליכתוב על כמה גושי סלע?? ספר תורה שלם אפשר ליכתוב על כמה גושי אבן?? איפה ההגיון שלך? ובקשר למבול, מתקופת התנ"ך ועד היום לא היה איזור אחד כמעט על כדור הארץ שלא עבר מתישהו איזו הצפה גדולה, אתה משום מה מתעקש לייחס כל איזכור להצפה מיד למבול של נוח.... ואל תישכח ששיטת תיארוך לפי פחמן היא שיטה מאד לא מדוייקת... זה ממש לא נכון ש"העם כולו קיבל על עצמו את האמונה בשלב אחד מסוים", מה גורם לך לחשוב ככה? ההגיון אומר לי שזו דווקא אמונה שהלכה והתפתחה עם הדורות ועם השנים ועברה בעם מאב לבן, בתקופה הזאת לא היו לבני האדם תשובות על המון דברים מוזרים כמו סערות ושיטפונות וברקים והרי געש מתפרצים, אז משום שבני האדם כל כך סקרנים וחייבים תשובה לכל דבר, אז הם גיבשו לעצמם את הרעיון הדבילי ( אך ההגיוני עבורם ) שיש איזה כוח עליון, אלוהים כלשהו, אשר גורם לכל הדברים האלו, כך במשך תקופה מאד ארוכה התפתחה האמונה, ולא ביום אחד באיזה מעמד הר סיני מטופש... ותסביר לי, איך בדיוק משה דיבר לעם שלם למרגלות ההר? האם היה לו ביד איזה מגבר קול? כמה אנשים כבר יכלו לישמוע אותו אפילו אם הוא צעק בכל כוחו? 100? 200 אנשים סביבו? בא לך להסביר לנו את זה? אני שוב אומר לך, אתה כל הזמן ניתפס למה שכתוב בתורה ולמה שכתוב בזוהר שלך, אבל עובדה מצערת עבורך היא שאין אפילו הוכחה ממשית אחד ויחידה לקיומו של אלוהים שלך פרט לכתוב וכתוב וכתוב... אם אלוהים קיים אז בבקשה שיעשה כמה ניסים גדולים כמו שפעם הוא עשה לפחות פעמיים שלוש בשבוע לפני כל העם, בבקשה שיעשה מעשה שיוכיח את היותו קיים, ושלא יצפה ממני אדון אלוהים הניכבד להאמין בו רק כי ככה כתוב, או-קיי? קדימה שיעשה מחווה קטנה עבורי כדי לעזור לי לבסס את אמנותי בו. Lucid

shabaz

New member
אתה יודע...

הוא דווקא מספק הוכחות די מוצקות... זה בדיוק עכמו כל הויכוחים שאני מנהל עם אנשים... הםא ומרים לי שאני לא מוכיח כלוןם והם אלה שבעצמם לא מוכיחים כלום... עזוב אחי...אל תנסה להסביר, זה לא עוזר.... People are just too dumb אומרים שזה בגלל שנאחנו לא מסבירים טוב... שמא אנחנו אמורים להסביר בשפה של מטוומטמים? זה עוד יכול לעבוד...

fcfighter

New member
../images/Emo13.gif

אני בטוח שאתה מדבר עליי אבל כתבת שאתה לא מאמין באלוהים... אז סתם כדי להיות בטוח, לצד מי אתה?

fcfighter

New member
תראה כמה רשמת??

עזוב את הנושא שמע בקיצור מילאתי לכם את הפורום בהוכחות מי שרוצה באמת להבין שיקרא שוב עד שייפול לו האסימון, אני לא הולך לרשום כל 10 פעמים. בקשר לפסוק "שמש בגבעון דום וירח בעמק איילון" הסכמנו שזה אכן קרה? אם לא סיכמנו תגידו לי למה אתם לא מקבלים את הטענה שבגלל שהרבה תרבויות מציינות את "היום/לילה הארוך" בהיסטוריה שלהם זה צריך להיות נכון כי הרי ברגע שסיני ובמקביל אינדיאני (לדוגמא, שלא מכירים זה את זה) בכתבים מאותה תקופה מתעדים את אותו ארוע זה נותן יותר משקל לסבירות שהארוע אכן קרה. למה לא? נ.ב, תאזינו היום ב-12:00 לרדיו כל הנשמה, תנסו בבקשה

ofir_y

New member
תבין פשושון ,

הוכחה זה משהו שלא ניתן לערעור, אין לך מושג מה זה הוכחה. הוכחה זה שאלוהים יתגלה בפנינו, הוכחה זה.. טוב נו למה אני טורח, אני חוזר בתשובה עוד מחר...

LucidGuess

New member
פחחחח הצחקת אותי ../images/Emo6.gif

רדיו כל הנשמה? תאמין לי מדיי פעם כשאני סורק תחנות ברדיו יוצא לי דווקא להגיע לערוץ הזה, והרבה פעמים אני יושב אפילו שעה וסתם מקשיב לדברים שמדברים שם סתם בשביל הקטע, תאמין לי מדברים שם כל כך הרבה שטויות בתחנה הזאת ומעלים לשידור אנשים כל כך אהבלים שמבקשים ברכות מהרב וחושבים שרע להם בחיים כי חסרה להם איזו אות במזוזה.... תאמין לי כל כך מצחיקה התחנה הזאת אני יכול שעות להקשיב לשטויות שמדברים שם ולהתגלגל מצחוק....
לפני שאני עונה לך אני רוצה שתענה לי אתה על כמה שאלות שמסקרנות אותי, רשום אפילו תשובה קצרה של משפט או שניים לכל שאלה - 1. התורה ניתנה במעמד הר סיני כשהיא כתובה על סלע, איך יתכן שתורה שלמה כתובה על כמה גושי אבן גדולים? באמת נשמע או נראה לך הגיוני?? 2. איך משה דיבר במעמד הר סיני לעם שלם בלי שום אמצעי הגברה? איך עם שלם הצליח לשמוע אותו אפילו אם הוא צעק?? הגיוני? 3. האם אתה מסכים איתי שאין שום הוכחה ממשית אחת לקיומו של אלוהים פרט לזה שכתוב וכתוב וכתוב?? חוץ מזה שכתוב, יש הוכחה שאפשר לראות בעיניים? 4. גם אם הארועים שאתה מדבר עליהם כמו המבול או שמש בגדעון דום באמת התרחשו, עדיין אין שום הוכחה שאלוהים גרם לזה ושזה לא ניגרם מסיבות טיבעיות אחרות. זה שעמים שונים בגלובוס תעדו את אותם אירועים עדיין לא מוכיח שאלוהים גרם לאירועים האלו, קשה להבין את זה? 5. למה אלוהים הפסיק לעשות ניסים ונפלאות כמו פעם? ניגמרו לו הניסים בשק הפלאים? למה שלא יעשה איזה נס או שניים כמו פעם לפני כל העם כך שלא יהיה ניתן לפקפק בקיומו, אפילו הכל יהיה מתועד במצלמות בטלוויזיה, למה הוא לא עושה את זה? נגמר לו הכוח? ניגמר עידן הניסים? אתה טוען שמלאת את הפורום בהוכחות, אני לא רואה בדברים שהבאת הוכחה כלשהי לקיומו של אלוהים, לא הבאת הוכחה מוצקה אחת שממנה אפשר להסיק באופן ישיר בלתי משתמע לשתי פנים כי אלוהים קיים. נ.ב - יחסית למגילות שלכם אני ממש לא כתבתי הרבה... תודה ויום טוב, Lucid

למעלה