שישור חדש - אלוהים.

fcfighter

New member
אחי אתה לא קשור ../images/Emo13.gif

זאת לא התאוריה שלי דבר ראשון... אני ניסיתי להפריך אותה. על מה אתה מסתמך כשאתה אומר שזה היה ביום שישי ? המלחמה הסתיימה, ואז יהושוע ציווה על השמש לעמוד כי הוא היה צריך עוד אור יום כדי ללכת לנקום באויביו "וידם השמש וירח עמד עד יקם גוי אויביו", הוא היה צריך למצוא את המלכים שברחו ממנו בזמן המלחמה. בסופו של דבר הוא תופש אותם והורג אותם. חוץ מזה, השם של ה´ מתפאר וזה תורם לו למוניטין.

LucidGuess

New member
או-קיי הבנתי עכשיו.....

טוב בזה צדקת אבל זה הדבר היחיד שצדקת בו... האנגלית הלא מושלמת שלי בתוספת השעה המאוחרת והעייפות גרמו לי בטעות לחשוב ש"hail swaths" שמדברים עליו שם הכוונה לכוכב שביט מסוג "האלי", זה נשמע מתאים למילה "hail swaths"... אבל לא נורא עדיין זה מהווה הסבר מדעי הגיוני מאד למה שקרה שם! ואני לא מבין איך אתה קורא כל הזמן לכל תאוריה שמביאים לך "ההסבר הכי עלוב ששמעתי" כאשר תאוריית אלוהים שלך נשמעת הרבה פחות אמינה משילגייה ושיבעת הגמדים!
כל אגדת ילדים הכי מוכרת נשמעת הרבה יותר הגיונית ואמינה מתאוריית "אלוהים" שלך מה אתה ממש לא קולט את זה או שיש לך שם איזה מחסום? האם אתה קולט או לא קולט כמה תאוריית אלוהים שלך נשמעת מופרחת ומוזרה?! "אלוהים" - כוח מיסתורי רב עוצמה בעת מודעות ואישיות עצמית הנמצא בכל מקום בייקום ויכול בקלות להזיז כוכבים וגלאקסיות בעלות מסות אסטרונימיות ואשר יודע מה כל יצור חושב ומרגיש וכו´ וכו´ וכו´.... האם לזה אתה קורא הגיוני?? זה הדבר הכי לא הגיוני שהיה אפשר לחשוב עליו!! איך אפשר להאמין בתאוריה דבילית כל כך?? ונחזור בניחותה לענייני חלומות צלולים
Lucid

fcfighter

New member
או.קיי מצטער

זילזלתי בך שוב עכשיו שאני קורא את זה שוב, מצטער... ונחזור לעניניינו הצלולים

LucidGuess

New member
פחחחח..... המילה האחרונה תהיה שלי

שמע כשאני מנסה לבחון ברצינות את התאוריה המוזרה וחסרת ההגיון בה אתה מאמין על אלוהים הקוסם הכל יכול היושב לו במרומים, אז גם לי ממש קשה שלא להרגיש זילזול עמוק כלפיך בלשון המעטה....
Lucid

fcfighter

New member
גיכי גיכי (אני המזלזל) ../images/Emo13.gif

So close no matter how far couldn´t be much more from the heart forever trusting who we are and nothing else matters never opened myself this way life is ours, we live it our way all these words I don´t just say and nothing else matters trust I seek and I find in you every day for us something new open mind for a different view and nothing else matters never cared for what they do never cared for what they know but I know so close no matter how far couldn´t be much more from the heart forever trusting who we are and nothing else matters never cared for what they do never cared for what they know but I know never opened myself this way life is ours, we live it our way all these words I don´t just say trust I seek and I find in you every day for us something new open mind for a different view and nothing else matters never cared for what they say never cared for games they play never cared for what they do never cared for what they know and I know so close no matter how far couldn´t be much more from the heart forever trusting who we are no nothing else matters

KEiN

New member
לוסיד,

אתה לא קולט? בחיים לא תצליח להבין, עד שתתנסה, רק נסיון יכול להסביר- לא ידע!. מה שאתה צריך זה אמונה, אתה לא מצליח לתת אמונה בכלום שהוא לא פיסיקלי- וגם בזה אתה לא נותן אמונה כלכך. הוויכוח הזה ימשיך לעד , עד שתנסה לזרום עם כוחות, שנכון- אין להם הוכחה מדעית, ואתה לא יכול לראות אותם כלכך והם גם לא קיימים כלכך, אבל יש בהם משהו קיים- כי ככה אנחנו מרגישים. תנסה להבין! אנחנו לא מתיימרים להיות דוסים ולא מקצינים את דעותינו לשום כיוון אנחנו פשוט שולחים את דעתינו אל מעבר למה שעין יכולה לראות וספר יכול להסביר (ולא, התורה לא מסבירה כלום על אלוהים). עד שלא תבין זאת, אין לך מה להמשיך את הוויכוח הזה.......... החיים הם לא שחור ולבן, אבל הם כן. ביי

ofir_y

New member
דווקא ממך אני שומע את זה?

" מה שאתה צריך זה אמונה" - דווקא ממנהל פורום חלומות צלולים, ציפיתי לראות ידע בסיסי על המוח. המוח שלנו, יוצר לנו את ההרגשה. "ואתה לא יכול לראות אותם כלכך והם גם לא קיימים כלכך, אבל יש בהם משהו קיים- כי ככה אנחנו מרגישים" - ששיכור או מסומם מרגישים, או רואים דברים (הוזים ליתר דיוק) זה הופך אותם למציאות? הם יגידו לך: תראה הנה סופרמן! ואתה תצחק ותזלזל, ואז הם יגידו לך אהה אתה לא יכול לראות אותו, מה שאתה צריך זה שתייה. תשתה ואז תראה איך אתה תראה אותו. אמונה עיוורת, סמים, ואלכוהול כולם מסוכנים. אבל האמונה הכי מסוכנת - ההשפעה שלה היא לא ריגעית.

KEiN

New member
מה לעשות אני מנהל מיוחד ../images/Emo70.gif

אמונה היא אכן מסוכנת, הכל תלוי בכמה ברצינות אתה לוקח אותה, אם תיקח אותה בשיא הרצינות- אז היא מאד מסוכנת. אם תיקח אותה בקלות ובכיף (ובכלל אם תיקח הכל בהומור)- היא תשפר את חייך עד אין שעור. כדאי לנסות.

ofir_y

New member
אוווו זה אכן שיפור..

אם אתה יודע שהיא לא אמיתית, אבל ´מאמין´ בה בשביל להשתמש בה, אז מצויין. העיקר שלא תאמין בה ברצינות כי אז היא תשתמש בך. בכל מקרה, אני מעדיף להתרחק מאמונות ושאר הסכנות

KEiN

New member
לא הבנת אותי

כשאני אומר לא ברצינות אני לא מתכוון בזלזול. אני אישית לא לוקח כלום ברצינות, וגם את האמונה שלי. כשהתכוונתי לרצינות התכוונתי כמה אחוזים אתה נותן לה מהחיים שלך, האמונה היא אותה אמונה: 10 אחוז, זה סביר לדעתי, 100 אחוז זה שיעבוד לדעתי, 100 אחוז יכול להיות קטלני, 50 אחוז יכול להיות טוב, כל עוד אתה לא לוקח אותה יותר מידיי ברצינות, ובכובד ראש, אלא כדרך חיים, כמסלול לא ככפיה. ושכל אחד יאמין במה שבא לו שמעתם?

ofir_y

New member
הבנתי אותך דווקא..

אם הייתי *יודע* שיש אלוהים שישלח אותי לגן עדן או לגיהנום, הייתי ממזמן ממלא את המצוות שלו בלי לחשוב פעמיים, מכורח ההיגיון. אם אתה מאמין באלוהים שכזה ולא ממלא כל הזמן את המצוות שלו, או שאתה צבוע או שאתה טיפש.

KEiN

New member
לא הבנת אותי (2)

אתה ישר יוצא מנקודת הנחה שאני מאמין באלוהים של התנ"ך. ואני במובן מסויים כן. אבל אני לא נותן לספרים כמו התנ"ך להכתיב לי אלוהים, אלוהים שלי הוא האלוהים שלי, וספק אם תמצא עוד אנשים עם אלוהימים כמו שלי, כי האלוהים שלי הוא בעצם חלק גדול ממני. קשה לי להסביר. אני אישית לא נותן לאחרים להכתיב לי אלוהים- שטויות כמו תגיד אלוקים תאכל את זה תאכל את זה- לדעתי זה שטויות, אז האלוהים שלי הוא נטול השטויות למינהן- והוא במובן מסויים התת מודע שלי. הוא מדריך אותי- הוא המדריך הפרטי שלי לחיים שלי- והוא דואג שאני ימצא כיוון.

ofir_y

New member
בוודאי שלא הבנתי אותך, אתה לא הגיונ

[הגיוני] אתה אומר שאתה מאמין באלוהים של התנ"ך. אם אתה מאמין באלוהים של התנ"ך, אתה מאמין בתנ"ך. ומצד אחר אתה אומר שאלוהים שלך הוא גם התת מודע שלך. אני מבין למה אתה מתכוון - אתה מתכוון לאלוהים הפרטי שלך, שמדריך אותך, שאתה מרגיש אותו. אגב - לכולנו יש אותו. זה נקרא המוח שלנו. הוא התת מודע שלנו, הוא מדריך אותנו, הוא נותן לנו את ההרגשות האלה. מה שאין לכולנו - זה הצורך באלוהים..

KEiN

New member
אף אחד לא מכריח אותך להאמין בכלום

ואני אומר לך מראש שרדיפה אחריי שאנשים שכן מאמינים במילים כמו ´אין אלוהים, אין אלוהים!´ לא תעזור לך כלכך...

ofir_y

New member
וגם אותך...

זה ויכוח לשם הדיון... לא הכרחתי אותך ולא רדפתי אחריך ולא צעקתי "אין אלוהים" הסברתי למה לא יכול להיות שיש אלוהים.

KEiN

New member
זה מעבר ל

יכול או לא יכול להיות, זה להבין שאתה לא המרכז, כי אין מרכז- יש הכל!

ofir_y

New member
דווקא ממך אני שומע את זה?

" מה שאתה צריך זה אמונה" - דווקא ממנהל פורום חלומות צלולים, ציפיתי לראות ידע בסיסי על המוח. המוח שלנו, יוצר לנו את ההרגשה. "ואתה לא יכול לראות אותם כלכך והם גם לא קיימים כלכך, אבל יש בהם משהו קיים- כי ככה אנחנו מרגישים" - ששיכור או מסומם מרגישים, או רואים דברים (הוזים ליתר דיוק) זה הופך אותם למציאות? הם יגידו לך: תראה הנה סופרמן! ואתה תצחק ותזלזל, ואז הם יגידו לך אהה אתה לא יכול לראות אותו, מה שאתה צריך זה שתייה. תשתה ואז תראה איך אתה תראה אותו. אמונה עיוורת, סמים, ואלכוהול כולם מסוכנים. אבל האמונה הכי מסוכנת - ההשפעה שלה היא לא ריגעית. אין קשר, בין הרגשה, לבין אמת.

KEiN

New member
אם כבר אז כבר

עד שתהיה לי יכולת למחוק את זה......... הנה התאוריה שלי, ידוע כי לפולסים אלקטרו מגנטים יש השפעה מאד חזקה על המח, ועלולה גם לגרום להזיות חזקות מאד. למשל ישנו המקרה הידוע שבו אנשים נחטפים ע"י חיזרים- עשו מחקר ושלחו פולסים לעבר מוחו של אדם מן השורה, והתוצאה הייתה מאד נחמדה- "קודם כל הוא חש בריחוף לאחר מיכן חש פחד, ואחר כך חש נוכחות ואז ראה דמויות עם סכינים וכו´ וכו´- כלומר תיאור מדוייק של חטיפה ע"י חייזרים. מה שמראה כי פולס חשמלי יכול ליצור הזיות דומות מאד אצל אנשים שונים על-גביי העולם. עכשיו מאיפה יכול להגיע פולס חשמלי כזה? מאותו מקור שממנו מגיעים מאורות הצפון, והתפרציות וולקניות. ראו זאת ככה, הגיוני מאד שהשמש פלטה באותו זמן פולס חשמלי חלש- או סתם פולס חשמלי שעבר באיזור, וגרמה להזיות רבות אצל אנשים שונים ורבים. הזיה כמו כדור אור בשמיים או האטת הזמן. לא הגיוני?

למעלה