שימו עין על חנן מור

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל
מנסה להבין מה הכוונה בסיפא של הכתבה ב"קבוצת רכישה למור" :unsure:

האם הכוונה לקבוצת רכישה האמורה לקנות מגרש אחד שלהם בשדה דב ולבנות בעצמם (על זה פורסם בעבר), או שמתארגן פה ניסיון השתלטות, עוין או ידידותי, על חנן מור? (על העסק, על האקוויטי)
אפשר עוין בדרך של הגעה לדיפולט באגחים וחילוט החברה ואפשר ידידותי בדרך של הצעה שקשה לסרב לה של הזרמת אקוויטי.

אם חנן מוכרים את המגרש בר"ג, גם אם בהפסד קל, הרי שיקשה יותר על מי שזומם להשתלט על החברה.

סידרה יא' נפדית מחר, זהו, נגמר, פחות 80 מלש"ח חוב. סופשנה פודים את יב', עוד 40 מלש"ח.
ט/יג/יד/טו עוד יש זמן. לכן לא כ"כ מהר גונבים לחנן את החברה, למרות שלפי שווי האקוויטי זה יכול לפתות את מי שיש לו עורף כלכלי ויכול לשווק את הדירות בת"א בנחת.

אגב, התשואה ב-יד' לא טיפ טיפה גבוהה עכשיו בהשוואה לשאר הסדרות? (15% שיקלי) :unsure:
לקחתי משהו עכשיו, עם מזומן שתשובה דחף לי בכוח לכיס אתמול (פידיון כפוי ב-דלק לה').
נראה לי הגיוני שחלק מנושי יא', שמן הסתם די מרוצים עם פידיון מלא בפארי, יבואו בשבוע הבא לחפש סחורה חדשה אצל חנן. יהיה לא כ"כ פשוט למצוא מוכרים בהיקף 80 מלש"ח בכלל הסדרות שלו. מה רע ב 15% שיקלי?

נערך לאחרונה ב:

yel5

Well-known member

האם הכוונה לקבוצת רכישה האמורה לקנות מגרש אחד שלהם בשדה דב ולבנות בעצמם (על זה פורסם בעבר), או שמתארגן פה ניסיון השתלטות, עוין או ידידותי, על חנן מור? (על העסק, על האקוויטי)
אפשר עוין בדרך של הגעה לדיפולט באגחים וחילוט החברה ואפשר ידידותי בדרך של הצעה שקשה לסרב לה של הזרמת אקוויטי.

אם חנן מוכרים את המגרש בר"ג, גם אם בהפסד קל, הרי שיקשה יותר על מי שזומם להשתלט על החברה.

סידרה יא' נפדית מחר, זהו, נגמר, פחות 80 מלש"ח חוב. סופשנה פודים את יב', עוד 40 מלש"ח.
ט/יג/יד/טו עוד יש זמן. לכן לא כ"כ מהר גונבים לחנן את החברה, למרות שלפי שווי האקוויטי זה יכול לפתות את מי שיש לו עורף כלכלי ויכול לשווק את הדירות בת"א בנחת.

אגב, התשואה ב-יד' לא טיפ טיפה גבוהה עכשיו בהשוואה לשאר הסדרות? (15% שיקלי) :unsure:
לקחתי משהו עכשיו, עם מזומן שתשובה דחף לי בכוח לכיס אתמול (פידיון כפוי ב-דלק לה').
נראה לי הגיוני שחלק מנושי יא', שמן הסתם די מרוצים עם פידיון מלא בפארי, יבואו בשבוע הבא לחפש סחורה חדשה אצל חנן. יהיה לא כ"כ פשוט למצוא מוכרים בהיקף 80 מלש"ח בכלל הסדרות שלו. מה רע ב 15% שיקלי?
בדומה לדודו זבידה שניסה לתווך מימוש הקרקע בשדה דב. הכוונה לקדם ייזום בשדה דב תחת כל התארגנות אפשרית.

dw

Well-known member
מנהל

במקום לגינדי חנן מוכר את הקרקע בר"ג לעמרם אברהם. כמה מלשחים פחות אך יקבל את המזומן במיידי.

אחרי פיצוץ המו"מ עם גינדי: חנן מור מוכר הקרקע ברמת גן לעמרם אברהם | כלכליסט (calcalist.co.il)

Reem88

Well-known member

dw

Well-known member
מנהל
אגח טו' טס 12%, לעבר הפארי, המגלם תשואה צנועה של 3% צמוד, בעוד שאר האגחים רק מטפסים קלות.
הסיבה לטיסה באגח טו' היא כי הנכס בחריש משועבד ל-טו', לכן התקבולים ממנו קודם כל יפרעו אותם בפרעון מוקדם.

בשאר הסדרות עדיין מודאגים ולכן התשואה נותרת דו ספרתית (כשבסידרה יד' זה נראה טיפה גבוה)
עקרונית גם לשאר הסדרות מכירת הנכס טובה כי בעתיד יהיו פחות נושים על הקרקע בשדה דב.
כאמור מבחינתנו הנושים אפשר למכור את הקרקע בת"א בהנחה גדולה לקבלן אחר ואנחנו עדיין נראה את הפארי שלנו. לבעלי המניות זו תהיה יותר בעיה.

למעלה