שילוב

dina199

New member
הילד למעשה כל הזמן בחינוך מיוחד

גם אם הוא משולב.
חינוך רגיל זה כשאין צורך ב'טובות' מהמערכת.
ברגע שצריך ועדה כלשהי (השמה, שיבוץ,שילוב) - זה כבר חינוך מיוחד.

SMADAR55

New member
ילד בן 5 שרק התחיל לדבר מלים בודדות יתקשה מאוד להשתלב

בגן רגיל. ממליצה לך לפעול עפ"י המלצות הגן שבו הוא לומד ולהתחיל בשילוב באופן הדרגתי בגן הסמוך עם סייעת מהגן. גם ללכת לפעילות של חצי שעה זה טוב. לאט לאט מגדילים.
מבחינת זכויותייך- הילד כיום במסגרת של חינוך מיוחד ועל כן אינך זכאית למשלבת לגן רגיל. בשביל לקבל משלבת הילד צריך לעבור לחינוך הרגיל.
כל עוד הוא בחינוך המיוחד ניתן לשלבו להיקף מצומצם של שעות בשבוע עם סייעת מהגן (למיטב זכרוני עד 10 שעות בשבוע). מעבר למיכסה המותרת יש בעיה מבחינת הישארותו בחינוך המיוחד. גם אם הילד בשל לשילוב חלקי, צריכה להיות יכולת לגן התקשורת להוציאו עם סייעת ויתכן מצב שיוציאו 2- 3 ילדים בו זמנית לשילוב. חייבת להיות נכונות מצד הגננת של הגן הסמוך לקלוט את הילד לשילוב. ללא הסכמתה ורצונה זה לא ישים.
בכל מקרה מתחילים בצורה מדורגת. יש הרבה פעמים התנגדויות וקשיים.
מבחינת החוק , אין להעסיק משלבות באופן פרטי. בפועל, יש הרבה הורים שעושים זאת. אבל חכי קצת. תתחילו עם סייעת מהגן ותראי איך זה עובד.
האם יש בגן התקשורת שלו "שילוב הפוך" ?

FOR THE LD

New member
ישנם כמה סוגי שילוב

הטוב ביותר הוא מצב שבו הגן התקשורתי והגן ה"רגיל" נמצאים במתחם אחד, המאפשר זרימה בין הגנים. כך היה במקרה של בני (כיום כבן 14.5).
היו שם צורות שילוב שונות: שילוב הפוך - כשקבוצה נבחרת של ילדי הגן הרגיל מגיעה לגן התקשורתי לפעילות משותפת, שילוב של כל קבוצת ילדי הגן התקשורתי בגן הרגיל בטקסי חג ומועד ושיבה לגן בתום האירוע, שילוב חלקי בגן הרגיל, החל משעה ועד לכמה שעות, ושילוב של יום לימודים מלא, בגן אחר, בסביבת מגוריו הטבעית של הילד, כך שניתן יהיה להמשיך בתהליך גם בשעות אחר הצהריים, כפי שקורה במציאות - אירוח הדדי, הליכה לאותם חוגים, ימי הולדת וכו'.
בכתה התקשורתית השילוב הפך להיות לפי מקצועות, החל ממקצוע אחד ועד 5-6, כלומר לא רק אמנות וספורט. לצד זה התלמידים השתלבו בכל הפעילויות הבית ספריות בשעות היום ואחר הצהריים.
כשהגיע זמנו של בני לעבור לשילוב מלא, אני עצרתי זאת וטענתי שעדיין אינו מוכן, והתעקשתי על כך שישאר שנת לימודים נוספת בכתה התקשורתית.
רק רציתי להדגיש שכל נושא השילוב מאוד גמיש, ומשתנה בהיקפו ובצורות השילוב לאורך השנה. לכן גם אם הילד מתחיל להשתלב מס' מועט של שעות, זה לא סוף העולם, והכל עשוי להשתנות - יכול להיות שגם מס' שעות "גדול עליו" ויכול להיות שמהר מאוד יגלו שאפשר גם יותר. אין נוהל חדש משמעי.
השילוב שבמתחם הגן המשלב או בסביבת הגן המשלב הסמוך לגן התקשורתי נעשה בעזרת צוות הגן שמלווה את הילד לשילוב, שוהה איתו בזמן השילוב, ומחזיר אותו משם. כאשר הילד מתקדם לשילוב בסביבת מגוריו, בגן שהוא רחוק או בשכונה אחרת לגמרי מן הגן התקשורתי, השילוב נעשה כמו כל שילוב אחר של משלבת מן העירייה או זו שאתם בוחרים בה והעירייה מאשרת את העסקתה.
צריך לתת לזמן לעשות את שלו, לזרום עם הילד ועם תחושותיו, לפעול תוך כדי תנועה - כל ילד לגופו, ובהתאם למסגרת השילוב המוצעת במערכת החינוכית.

FOR THE LD

New member
אם לומר את האמת, לא כתבתי פה כי לא נעים לי פה

זה לא מה שהיה פעם. לכן בפעם האחרונה שכתבתי פה, כבר נמאס לי ואמרתי שאני לא חוזרת, אבל לפתע שוב מצאתי עצמי כותבת.
ההתהלמות, השיפוטיות, ההתנפלות, הקיצוניות, נשיאת דגל זה או אחר בשם ה"לא יודעת מה", כשכל שרשור שהחל בשאלה תמימה לגמרי, מוסט באחת להתנצחויות, והאדם שפנה בשאלה נשכח באחת. אני ממש לא מבינה מה קורה כאן...
גם בעבר היה מקום לשמוע ולהישמע, היינו כמו משפחה, כולם הכירו את כולם וידעו מה ומי, היתה סבלנות וגם סובלנות למגוון דיעות, תפיסות גישות, בלי לפגוע, בלי להקטין, בלי לזלזל, בלי לזרות פחד ואיימה, ובלי חשש של אלה שרוצים לכתוב, ואני יודעת שאני לא היחידה שחושבת כך, שעדיף שישאירו ת'דברים לעצמם, ולא יכתבו בפורום, כדי להימנע מלהיות המושא הבא לפגיעה.
מה שלומנו - משולב בהצלחה לימודית חברתית. גבר קטן. מצליח בלימודיו, אוהב את בית הספר, מעריך ומוערך ע"י מורים ותלמידים, ויש גם את כל השאר, שבעיקר בא לידי ביטוי בבית. כשחוזר הביתה, אז מתחיל הקושי האמיתי, אבל יש גם הרבה טוב ונעים ומרגש.

מה הבעיה שלך לקרוא התבטאויות נגד התעללות באוטיסטים?

אם את עצמך לא מתעללת בבן שלך (ואין לי מושג איזה יחס את נותנת לו כי מעולם לא קראתי הודעות קודמות שלך), אז לא צריכה להיות לך שום בעיה לקרוא ביקורות נגד הורים אחרים שכן עושים זאת. ולא, אני לא מגדירה ללמד ילד אוטיסט איך לא לפגוע בטעות בך ובאחרים ולנסות להקנות לו מיומנויות שהוא באמת רוצה כהתעללות. אבל לאוטיסטים נעשים גם הרבה דברים אחרים...
&nbsp
מה הפחד הזה מלקרוא ניסיונות להגן על אוטיסטים?

הבעיה היא שאלה התבטאויות גורפות

שמאשימות את כולם ללא הבחנה....
ואפילו בהודעה הזאת זה בולט......
&nbsp

arana1

New member
הייתה סובלנות רק לאי סובלנות, למחאה נגד אי סובלנות לא הייתה

מה שמרגיז אותך והורים אחרים זו הזעקה של אנשים שנמאס להם להיתפש שלא בצדק כתתי אנוש, כאנשים מדרגה שלישית ואפילו פחות מזה, אז את יכולה לדבר על סובלנות עד מחר ועל משפחתיות חמימה והדוקה אבל כמו יותר מדי משפחות גם הדביקות הזאת מבוססת בסך הכל על מבט צר ואלים וקשה כלפי כל מי שחי מחוץ למעגל הזה
כמו אוטיסטים למשל
שלפחות לחלקם פשוט נמאס

גם אני הייתי תלמיד מאוד מוצלח וטוב, חלק גדול מהאוטיסטים הם מאוד חכמים ומאוד מוכשרים, כל זה לא רק שלא סותר לרגישות שחוטפת כל הזמן דווקא במעגלים שאמורים להיות קרובים ומבינים אלא דווקא מחריף את הבעייה
זרים גמורים תמיד הבינו וראו והעריכו אותי הרבה הרבה יותר טוב ומדוייק והגון והוגן מבני המשפחה
מציעים לך כאן להתמודד עם זה
כמו אחרים את בוחרת להדחיק את זה כי זה לא נעים לשמוע
לדעתי זו לא הדרך לפתור בעיות

חותמת על כל מילה!

dina199

New member
משפחה זה לא דבר מתוק תמיד.

וכאן אף פעם לא היה אוטופי כפי שאת מתארת.
אבל אני זוכרת מה כן היה. היו הרבה הורים עם דעות מאוד מגובשות , ואם מדי פעם נכנס א"ס היו מתנפלים עליו כך שהוא היה בורח. ואני זוכרת כמה א"סים שברחו (אני כאן הרבה זמן , אין ספק שאת זוכרת
) . הם באמת הודיעו על עזיבה וגם הסבירו למה, אבל אף פעם לא חזרו כדי להזכיר שוב למה הם עזבו וכמה הפורום הלא מתחשב אשם בעזיבתם .
וכן אכן היה שינוי בפורום. גם הילדים של הרבה הורים גדלו (הרי עבר יותר מ10 שנים), בהתאם היו הורים שהדעות שלהם השתנו, וכן גם יותר א"סים העיזו להיכנס לכאן ולהביע את דעתם (יש גם יותר א"סים שאובחנו רק בבגרותם). בהתאם גם היו הורים שלא אהבו את זה ועזבו. אף אחד מאלה שעזב אף פעם לא חשב שהיה לו חלק מסויים בעזיבת של א"סים שהיו קודם.
אני מנסה לכתוב בצורה אובייקטיבית. ואני מודעת לעניין שההודעה הנוכחית שלי יכולה להיתפס על ידך כביקורת קשה מידי וסיבה לעזוב שוב.
ולמרות שאני מודעת לזה החלטתי לכתוב. כי כאן פורום פתוח. כל אחד יכול לכתוב את
דעותיו, כל אחד יכול לענות בהתאם לדעותיו וכל אחד חופשי להישאר או לעזוב.

אס"ים ברחו בגלל אסי"ים אחרים

ולהיפך. כמה פעמים היה נסיון לטעון כאילו האסי"ם זה קבוצה אחת שיש להתחשב בה כי"הם יכלו להיות הילדים שלכם"....כל אדם אחר שהיה משתמש בביטויים דומים היה ישר מועף...ועד היום זה קורה שיש כאלה שמרשים להם להשתולל חופשי בטענה של "פרשנות" אבל אסור לענות להם....
באף פורום לא היו מרשים לאיש להתבטא כמו שהפסוודו-אסי"ם התבטאו כאן...כולל לא בפורום של אוטיסטים

arana1

New member
לא הבנת את הטענה

ההתייחסות הייתה לזה שא"ס רבים נוטים לדבר באופן שנתפש כישיר וחסר טאקט על ידי אנשים נורמטיבים
וזה מאפיין מוכר שיש שמרגישים שלא יקרה שום דבר נורא אם אנשים נורמטיבים ינסו לשמוע את התוכן גם מעבר לסגנון שלא כל כך נח לאזניים נורמטיביות
לדבר על סובלנות ובו זמנית לצרוח בהיסטריה מול כל סימן של ישירות זה שיא הזיוף וצביעות אפילו במדדים נורמטיבים

אם היית קצת פחות סובייקטיבי וקצת פחות "צפוף" היית מסוגל להבין שלא כל דיבור שלא מתיישר לחלוטין עם הסגנון שהיה נהוג בוורשה לפני 300 שנה הוא השתוללות

מה שחשוב זה גם ובעיקר התוכן
ומבחינתי
זה שיותר ויותר אנשים מתחילים להבין שההתייחסות לאוטיסט כנחות מהם אינה מובן מאליו זו התקדמות חשובה
גם אם וכשהיא מאוד לא נוחה ליהירות האלימה והסתומה שמאפשרת לנורמטיביות להפיץ את רעל אטימותה על סביבתה

דוקא כן הבנתי אתה לא הבנת את הסיטואציה

אבל זה לא מונע לצאת בגידופים בקלישאות מטופשות .
&nbsp

dina199

New member
זה גם קרה. אבל הנושא הוא

הורים שברחו ומאשימים את חוסר הסובלנות של הפורום. אז אני כאן מעל 10 שנים ויש לי זיכרום של פיל (כנראה זה לא 'הבזק נורמליות'
). ואני זוכרת את הא"סים הבודדו שניסו להיכנס לפורום אז והירידות האלה היו בעוצמה כזאת, שאף הורה שעזב את הפורום לא זכה לעוצמות כאלה.

SMADAR55

New member
צודקת לחלוטין לגבי האווירה בפורום הזה. גם אני חושבת פעמיים

לפני שכותבת כאן , יותר קוראת וכשמוצאת לנכון לתת מידע להורים שמבקשים סיוע אני מעדיפה לעשות זאת במסר אישי.
כמוני וכמוך יש עוד הורים רבים שהתרחקו ומתרחקים מפורום זה בשל ההתלהמות. אנשים שזקוקים לתמיכה חושבים פעמיים לפני שמעיזים לכתוב כאן וחבל. ומאחר ויש כרגע פתרונות חלופיים בתפוז (קומונה, פורום להורים) ומחוץ לתפוז, אני מניחה שלאט לאט ינטשו יותר ויותר הורים .

schlomitsmile

Member
מנהל
תמיד תהיה תנועה, אלה החיים
אנחנו לא בתחרות עם אף אחד.
אנחנו עושים את שלנו: שיח פתוח ומגוון על החיים עם אוטיזם.
בסה"כ ובהשוואה לכלל תפוז,
יש כאן חיים ערים, יש מצטרפים ויש ותיקים.
יש דיון ויכוח וגם תמיכה.
מי שרע לו פה, לא חייב לבוא.
להכנס כדי ללכלך על חברי הפורום
זו התנהגות לא ראויה לטעמי.
בעבר הרחוק, כשרוח הפורום עשתה לי רע,
פשוט לא נכנסתי.
לא היו לי תלונות לאף אחד.

SMADAR55

New member
לא הגזמת שלומית? להיכנס כדי ללכלך על חברי הפורום??

אני נכנסת לפורום זה מזה כ- 6 שנים, רוב הזמן כקוראת סמויה.
במהלך השנים תרמתי ללא מעט הורים במידע ונעזרתי כמובן בהורים אחרים.
אכן מי שרע לו פה הולך וזה בפועל מה שמתרחש. .
בינתיים מי שמשמיץ זה לא אני. מי שמנסה לשנות הורים ולהכתיב דעות זה לא אני. מי שמתלהם זה לא אני.
קיבלתי שוב תזכורת מדוע לא נעים לי פה.
ומאחלת כל טוב לכל אלו שיאחלו לי לעזוב.

dina199

New member
אני עדיין לא מבינה למה מותר (ורצוי)

לשנות אוטיסטים ואסור באיסור חמור לנסות לשנות הורים.
לדעתי חלק גדול מההורים גם משתנים לבד
.
הילדים גדלים ויש הרבה הורים שדעות שלהם על אוטיזם כשהילד הגיע לגיל 14 שונות מאוד מדעות שהיו להם כשהילד היה בן 4. למשל כאלה שהבינו שאוטיזם זה לכל החיים ולא 'יוצאים מזה' (הדוגמה כללית ללא קשר לדעות שלך).

ויש לי שאלה (שאין לי מושג אם תגדירי אות נחמדה או לא, אבל לא משנה לי) :
האם כשתעזבי את הפורום שוב ,זו תהיה עזיבה מוחלטת או שעדיין תהי קוראית סמויה ?

למעלה