שילוב

arana1

New member
שנה טובה וברכות על הראייה והניתוח המדוייק

כל מה שאוטיסטים צריכים זה קצת יותר אנשים כמוך
ולי אין שום ספק שכאלה ימצאו עם הזמן יותר ויותר

אתמול ראיתי סרט מצוייר לילדים
הקרודס
על משפחה ניאדרלטלית שהאבא "מחנך" אותם שכל דבר שונה הוא מסוכן
ושצריך לחיות כל החיים במערה
אלא מה
יש להם ילדה שמשום מה מתלהבת מהאור
והיא מוצאת במקרה איזה מישהו שמצא איך להדליק אש
ומכאן העניינים מתחילים ל"הדרדר"
האב מאבד את סמכותו
האדמה נשמטת, מילולית, מתחת לרגליהם והמערה נהרסת
והם יוצאים למסע...

סרט די מצחיק ומבדר
ומראה שיש דברים שאף פעם לא משתנים
כמו למשל התשוקה לשינוי

״סוגיית האוטיזם בחברה״ לא שווה ״הפורום הזה״

וגם לא מישהו מסוים ממשתתפיו.
ואני עומדת על דעתי שגם אם יש איזושהי זיקה בין השניים, לא מדובר באותו הדבר עצמו (תזרקו עליי עגבניות על הטיעון הסופר-פוגעני הזה?
)
ולא, המדינה זה לא תמיד אני, אלא אם אני לואי הארבע-עשר.
&nbsp
מכיוון שמה שכתבת לעיל התייחס לראשון, ואילו דבריי שכביכול הגבת להם התייחסו לשני, אני לא רואה באיזה אופן מה שכתבת מהווה תגובה למה שאני כתבתי (למעט באופן שבו אמירות מסוימות יכולות להוות תגובה לכל דבר שהוא, ולהרגשתי אכן משמשות כך כאן בפורום), ולכן לא כלכך יודעת איך להמשיך את הדיון - אם עדיין אפשר לקרוא למה שקורה כאן ״דיון״. והעומק של דיון, אם כבר מדברים (בשונה מהעומק של מונולוג) נובע לדעתי מהמידה שבה המשתתפים בו מקשיבים ומגיבים זה לתוכן דבריו של זה.
&nbsp
מצטערת על הבוטות, אבל לדעתי המצב אכן בוטה. לא מצאתי דרך נחמדה יותר לנסח אותו.

arana1

New member
שווה, לגמרי, הכי, הדברים משתקפים בדיוק, למי שמסוגל לראות

השתקפות אינה זהות מוחלטת
ואת מבלבלת כצפוי בין דיקטטורה רצחנית שבה האדם חושב שהכל צריך להיות בדיוק לפי רצונו ( שהרי זה בדיוק ההצדקה להשחתה הנוראית שהנורמה כופה על החריגים)
לבין היכולת להבחין שכל דבר, ויהיה זה הכי קטן או הכי גדול, משקף במשהו ובצורה מאוד מסויימת את הכל

ברור שזיקה אינה הדבר עצמו
אלא שדווקא מורכבות היחסים בין הסמל למסומל מאפשרת למי שרוצה בכך וניחן בכך לזהות איך כל מימד ותחום ומצע משקף ומשתקף בכל מימד ותחום ומצע אחר

למשל
שאלת העומק
והעובדה שאנשים שונים חשים אותו בצורה שונה
היא מהותית מאוד לקושי להתקיים כאוטיסט ולהבין אוטיסטים ובכלל
לדעתי
כל אדם שבאמת קצת מצוי בפסיכולוגיה וקצת מסוגל לחוש אנשים אמור להבין ולחוש ולראות זאת בלי יותר מדי בעייה
אוטיסטים חווים את הדינמיקה של העמקה בצורה די מאוד שונה מהרוב הממוצע
ומעובדה זאת נגזרים ונגזרות לא מעט אי הבנות מאוד קשות שכתוצאה מהן אנשים מפענחים ומפרשים אוטיסטים בטעות כלא מסוגלים להבנה דינמית
למשל
או ככאלה שלא מגיבים נכונה על סיטואציות
לי הדבר ברור בצורה שאין מובהקת ממנה

אמירות יכולות להיות תגובה לכל דבר אבל הן גם יכולות להיות תגובה מדוייקת ורלוונטית

אוטיסטים רבים סופגים כל הזמן האשמות על שהם מונולוגיים מדי
וגם זאת דוגמה לחוסר הבנה של עומק שונה
של תקשורת שמתבססת על התחושה שכל אדם הוא סובייקט מושלם ולכן מפגש אמיתי הוא מפגש בין שונות

נחמדות אינה חשובה כאן בכלל לדעתי
אלא שאת פשוט לא מבינה על מה ובמה מדובר

צודקת לגמרי. בפועל רוב האוטיסטים כן רוצים

להשתלב וכן מנסים וכן רוצים לצאת מהבית...הם רק צריכים אווירה שתגן עליהם....
מחר אצלנו יוצאים לשלושה ימים לגליל המערבי, חלק מהאנשים לא יצאו מסף ביתם עד שהיגעו למקום הזה, אלא אם זה היה לבית הספר או לרופא...או למשהו כזה....

arana1

New member
אוטיסט שלומד באמת להתמודד יודע לייצר לעצמו את האווירה

אבל התמודדות כזאת היא מטבעה מאוד קשה, ואפילו כרוכה בעיסוק שהוא הכי מגונה בפורום הזה, בפילוסופיה, ככלי למאבק לחיפוש אחרי זהות בחברה שעושה את הכל על מנת שלא תזכה לכך

החברה הנורמטיבית יודעת לגבות מחירים מאוד קשים תמורת ההגנה, המדומה,שהיא מספקת
בעצם זו לא הגנה אלא סוג של פרוטקשן שעליו משלמים בהרבה דם ודמים

המאבק לצאת לרחוב והחוצה יכול להיות קשה ומתיש וכואב מאוד לאדם שמאוד רגיש למבטים ולתנועות ולרעשים ובכלל מצוי בחרדה קשה או בדכאון קשה
הבעייה
שסוג הליווי שהחברה יודעת לספק כיום לאוטיסטים לא רק שלא נוגע בשורשי הרגישות הזאת אלא שהוא אף פוגע בה
לפעמים ממש אנושות

עובדה שזה אפשרי ויש מאות ואלפי אוטיסטים שמוכיחים את זה

יום יום ושעה ושעה....
אף פעם לא טענתי שזה קל, אבל זה הכרחי להרבה מאוד אוטיסטים שלא רוצים ולא מוכנים להשאר תחת חסות הוריהם כל חייהם

arana1

New member
הכל אפשרי, העולם מלא במעשי זוועה,אפשריים לחלוטין

זה לא מוכיח כלום

צריך למצוא מוצא לאוטיסטים שלא יכולים להשתלב מצד אחד בחברה מסיבות מאוד טובות ומוצדקות ומצד שני מאותן סיבות גם לא יכולים לסבול יותר את ההורים שלהם
ואפשר למצוא מוצא כזה
בלי יותר מדי בעייה ובלי יותר מדי השקעה
רק שלאף אחד אין עניין בכך
גרוע מזה
בדיוק בגלל המצב כולם יעשו יד אחד על מנת למנוע את הפתרון האנושי היחיד

על זה אני גם נאבק

בדיוק כמו שאני נאבק על זכותם של האוטיסטים הרוצים בכך להתחשב בלי שמישהו יחשוב שזה משהו רע או זיוף או כניעה...
ואם אתה חושב שאפשר למצוא מוצא לאלה שלא רוצים להשתלב וגם לא יכולים לגור עם ההורים שלהם, אתה מוזמן להגיש הצעה מעשית ולא לזרוק רעיונות חסרי ביסוס.... ולתקוף כל מי שמנסה דברים אחרים

arana1

New member
יש בערך מיליון הצעות מעשיות

אחת מהן, הכי פשוט, זה לקחת את הסכום שהמדינה משלמת להוסטל או למקום דומה לו, שזה סכום שעולה בהרבה על ההכנסה הממוצעת במשק , ולתת אותו ישירות לאוטיסט

זוכר איך בשנים הכי קשות שלי כל מה שהייתי צריך זה שפשוט יאפשרו לי מקום משל עצמי
אבל לאדם שמטבעו לא מתאים לשום מסגרת דווקא הדבר הכל כך הכי פשוט והכי בסיסי הזה
דבר שגם מעוגן בזכויות היסוד של כל אדם כבר מזמן
וכל המדינות מתפארות בו
פשוט לא אפשרי לאוטיסט
כי הסביבה מזהה אותו כמטורף לא אחראי בלי להבין שהיא בעצמה זאת שעשתה ועושה אותו כזה

ובאמת
מהרגע שפשוט התאפשר לי להתנתק מהחברה הנורמטיבית, אגב, בדיוק כמו גור והרבה אוטיסטים אחרים, התחלתי מסע באמת משמעותי בחזרה לקיום שיש בו טעם עבור
זה לא שלפני זה לא היה לי כזה
אבל לפני זה הייתי צריך לפתוח במלחמת עולם על עצם זכותי להתקיים כעצמי
וכמו שרירוקס מתארת כאן אוטיסט נאלץ להאבק על כל תנועה ונשימה וצעד ומבט שהוא עושה כל הזמן
זה פשוט בלתי נסבל

ואתה יודע למה
כי האוטיסט
בניגוד לאנשים נורמטיבים
באמת מתמודד עם הקיום
עם המשמעות העמוקה שלו
ולכן הוא לא יעקוב כמו רובוט אוטומטי וחסר נשמה אחרי הקודים החברתיים אלא יחפש את אלה שמתאימים לו ומבטאים את הקוד שלו
ובמצב כזה
הסביבה במקום לעזור לו מגנה אותו על זה
ואנשים שמעולם לא התמודדו עם שום דבר משמעותי בחיים מתנשאים עליו ומתיימרים להטיף לו ובאמת חושבים שהם הרבה יותר מוצלחים ממנו בדיוק בגלל שהם עושים בדיוק מה שכולם עושים
כמה אפשר לסבול את החרטא הזאת
הרי אמור להיות גם איזה שהוא גבול ליהירות ולאטימות

זוכר ששנים שאלתי את עצמי איך זה יכול להיות שאני בו זמנית נחשב גם למפגר וגם לגאון
ומצאתי שהרבה אוטיסטים מתמודדים בדיוק עם השאלה הזאת
ולדעתי היא מאוד קשורה גם לדברים שכתבתי כאן למעלה
וגם לעובדה שהקשר האופייני בין הנפש לגוף אצל אוטיסטים גורם להם לחוש השתקפויות בצורה הכי מוחשית ( ומכאן גם הרגישות למבט)
וכשמצרפים עובדה זאת לעובדה שהם משתקפים בעיני החברה וסמכויותיה בצורה הכי לא נכונה אז מקבלים באופן בלתי נמנע אדם שלא יכול לצאת לרחוב
ולא בגלל שהוא סובל מפגימה במערכת העצבים ( וזה לא מקרי שזאת מעולם לא נמצאה, מה שכמובן לא מפריע ל"חוקרים" להמשיך לחפש את המטבע רק מתחת לפנס( כי הם לא באמת חוקרים אלא רק עושים תנועות של חוקרים))
אלא בגלל שההתנהלות שמאפשרות לו לקודד את העולם שמסביבו בדרך שתבטא את הדרך שבה הוא מקודד נמנעת ממנו כל הזמן על ידי פסוודו טיפולים שנועדו להבנות בו קודים חברתיים שהכי סותרים לכל מה שהכי יפה במהותו וזהותו

ואחרי זה אתה ואחרים כאן מתפלאים למה אני שונא את הפסיכולוגים והחוקרים
מי שלא שונא אותם הוא אדם לא מוסרי

בניגוד לך, גם אני סבור שעדיף לתת חלק מהסכום שמשלמים להוסטל

כדי שאנשים יוכלו לחיות בכוחות עצמם ויש לא מעט כמוני שגם לא אוטיסטים שחושבים כך, כולל הורים שאתה תוקף ללא הרף..
אבל בין זה לפסיכולוגים ולחוקרים אין קשר. כי זאת החלטה בירוקרטית בלבד
אז אתה נורמטיבי לחלוטין בדרישה כזאת

arana1

New member
אם אין קשר בין הבירוקרטיה למחקר ולפסיכולוגיה אז חמור מאוד

גם החלטות מבניות וכלכליות אמורות לשקלל לתוכן ידע של מומחים
אחרת זה פשוט טמטום מוחלט

אין לי בעייה עם זה שאתה חושב אחרת ממני בעניין זה
אבל למה בניגוד לי
הרי זה בדיוק מה שהצעתי
שיתנו את מה שנותנים להוסטל לאוטיסטים עצמם ( מרוב בהילות להציג את עצמך כמתנגד לכל מה שאני כותב אתה מוציא משפטים פרדוקסלים לחלוטין, כמו "בניגוד לך, גם אני חושב.." קטעים איתך)
ביקשת שאתן הצעה אז נתתי אחת
כזאת שגם מקובלת על לא מעט הורים לאוטיסטים
שחושבים שעדיף שהם יקבלו את הסכום הזה ויתפרו ביחד עם האנשים שהם בוחרים בהם פתרונות יחודיים לאנשים המאוד יחודיים שבהם הם התברכו

יש דרכים הרבה יותר מתאימות ואנושיות לתמוך במי שצריך עזרה מאחרים מהוסטלים

צודקת לגמרי. בפועל רוב האוטיסטים כן רוצים

להשתלב וכן מנסים וכן רוצים לצאת מהבית...הם רק צריכים אווירה שתגן עליהם....
מחר אצלנו יוצאים לשלושה ימים לגליל המערבי, חלק מהאנשים לא יצאו מסף ביתם עד שהיגעו למקום הזה, אלא אם זה היה לבית הספר או לרופא...או למשהו כזה....

arana1

New member
אני אסביר לך איך נוצר דיקטטור

כי אף אחד כאן מעולם לא טען שהפורום הוא הדבר עצמו אלא רק שיש זיקה בין הדברים ( ואת מחפשת שיעליבו אותך בדיוק בגלל שאף אחד לא העליב כאן אף אחד על רקע זה, בדיוק להפך)

דיקטטור נוצר כשאנשים לא מבינים את משקלה של ההפשטה, של הקשר שמנסה ליצור קשרים דווקא ובדיוק דרך תופעות שנתפשות כאחרות ואפילו סותרות לכאורה
הרי עצם הנחת הלקות מבוססת על ההפרד ומשול של כל המומחים שלא מוכנים בכלל לשקול שיש קשר בין המופעים השונים של אוטיזם אלא הכל מתוייג כתסמינים שונים ולא קשורים של כשל התפתחותי
ובמקום שלא מזהים קשרים איפה שהם הכי חיוניים מזהים מחלה או לקות או תסמונת
וכיוון שהיחס הזה משותף, שלא במקרה, גם לבריון ברחוב וגם לסמכויות הפסוודו מקצועיות
אז הוא עצמו הופך למחולל מחלות
וכן
כתבתי את זה כבר מיליון פעם ואני סתם חוזר על עצמי אבל צריך להיות אדם הכי לא אכפתי והכי לא אחראי בשביל לשתוק מול זוועה כזאת
שהיא עצמה מבטאת את ההיבט הכי נורא של דיקטטורה

דיקטטורה נוצרת כשלא יודעים להכליל כראוי
כמישהו כותב משהו ועונים לו שעצם זה שאצלי בבית זה אחרת מוכיח שזה לא נכון ולא קשור
רק בגלל שהוא לא מבין שזהות מתבטאת דרך מה שמשותף בין שונות
שחרדה חברתית למשל
יכולה להתבטא אצל כך אחד בצורה אחרת
ועדיין הבסיס לה הוא לגמרי משותף ואין שום בעייה לזהות אותו דווקא דרך מופעיה השונים
וזה בדיוק התפקיד של איש מדע
ועובדה
שבאוטיזם
אף אחד מכל החרטולוגים שעושים חיים על חשבוננו אפילו לא ניסה להתקרב להכללה בעלת ערך

דיקטטור גם נוצר כשממצאים הקשרים שלא קיימים

ותוקפים בשצף קצף כל מי שלא מקבל אותם...
כשחושבים שאיזו שהיא דוגמא אחת נכונה לכל האוטיסטים ושוללים מהם זכות לבחור בדרך אחרת , תוך שימוש בביטויים מבזים ואלימים שלא ראויים לפורום אוטיזם....
כשלא מוכנים לקבל שום דיעה אחרת....
כשמקללים בלי סוף כל מי שלא מקבל כל מני הזיות...
כשמציאים קריטריונים מפוברקים רק כי אצל מישהו זה מופיע ומחליטים שזה כללי
אלה דיקטטורים אמיתיים

arana1

New member
אין דבר שדיקטטורים שונאים יותר מהקשרים וקשרים

כי הרי מה שמאפשר למטומטמים כחניים וחסרי שליטה עצמית שליטה על אחרים זה רק ניתוק האדם מיכולתו ליצור קשרים והקשרים
קשרים והקשרים שגם יחשפו עד כמה הסמכות שלהם חלולה
וזו גם הסיבה שעד היום אף אחד מהמומחים והחוקרים והפסיכולוגים לא הצליח לאתר ולתאר ולו הקשר אחד שיאיר ולו במקצת משהו על המהות האוטיסטית
האינטרס והמעמד וההכנסה והקיום שלהם הרי מבוסס רק על הפרד ומשול
ובגלל זה הם מבתרים את נפשם וגופם של ילדים קטנים לחתיכות של תסמינים שכאילו אין קשר ביניהם ולכן אין ברירה אלא לאחדם דרך תפישה של לקות או פגם או נכות

חס וחלילה שמישהו מהמומחים והחוקרים והפדגוגים המדופלמים יתחיל בכלל לשאול את עצמו למה הקשב של כל כך הרבה אנשים משתנה
הרי ברגע שנקבל תשובה לשאלה הזאת כל המטומטמים ישארו בלי עבודה ובלי המעמד החברתי וההכנסה הגבוה והשליטה שהם כל כך אוהבים (בדיוק בגלל שהם לא מסוגלים לתפוש הקשר גם אם וכשהוא מבהבהב להם באור אדום מול העיניים)

דיקטטור הוא אדם שלא מוכן לקבל את האפשרות שקיימים הקשרים שהוא לא מודע להם
הוא תמיד יבחור באפשרות שקוטעת ומפרידה בין פרטים ומופעים שונים כי אחדות אמיתית,זאת המבוססת על הכרה של הפרטים ביחודם, היא הדבר שהכי מאיים עליו, ובדיוק בגלל זה כל מה שהפסיכולוגים והחוקרים יודעים להציע עד היום לא רק ששווה לתחת אלא שהוא פשוט גם הכי מסוכן ומסכן את רווחת הפרט ואת התפתחותו וגם גורם נזק אדיר לחברה כולה

עצם העובדה שאתה ודומיך
שזה רוב העדר הנורמטיבי
בטוחים שרק אנשים שלא מסוגלים לגלות ולחשוף ולתאר שום הקשר וקשר ראויים להקשבה
שרק לאנשים שלא מבינים איך להכליל קריטריונים בצורה נאותה יש סמכות להחליט ולקבוע גורלות של אנשים
מפרנסת את הרוע המטומטם של כל הדיקטטורים בעולם

עצם העובדה שאתה בכלל לא מסוגל להבחין בדבר הכי בסיסי
בהבדל המוחלט בין מי שמבטא דעה ובין מי שמנצל את כל מכשירי ומשאבי חברה על מנת לכפות את דעתו על הסביבה
מעידה שאתה ודומיך הם הבסיס לעבדות שמדכאת ומועכת כאן כל נסיון הכי קטן לחיות כמו בן אדם

אין דבר שדיקטטורים אוהבים יותר מלהמציא הקשרים וסיבות

ולדרוש מכולם לציית להם ולפעול על פיהם ולהחליט שכל מי שלא מסכים הוא רשע/אוייב....
אלה הטיפוסים הכי מדכאים והכי מנוולים שיש

arana1

New member
חחחח....

אני האדם היחיד בפורום הזה שלא דרש מעולם כלום מאף אחד אף פעם
לציית ?
גם אם תחפש בנרות לא תמצא בשום מקום ואף עם שום אדם שנדרש לציית לי
מלבד אולי בשירות הצבאי
וגם אז כולם הכי רצו להיות חיילים שלי כי מעולם לא הענשתי אף אחד

מי שדורש צייתנות זה רק האנשים שאתה עובד אותם
אלה שאתה מתגורר בביתם
אני אדם שמעולם לא כפה את כלליו על אף אחד אחר
זה לא אומר שאין לי כללים ויכולת אבחנה
אבל אלה שיש לי, בדיוק בגלל שבניגוד לכל החארות שנהנות מסמכותם החלולה, הם מדוייקים ותואמים למציאות ולכן לא צריכים לכפות אותם על אף אחד אחר דרך התניה כזאת או אחרת או דרך יצירת מסגרות שבהן לפרט אין ברירה אלא לציית לטמטום שלהם הוא לעוף

עצם העובדה שאתה לא מסוגל ולו רק פעם אחת להציג טענה שיש לה ולו קשר הכי רופף למציאות מדגימה בצורה ממש מפחידה מה קורה בסופו של דבר למי שמפקיד את קיומו בידי דיקטטורים

כרגיל השמצות אישיות וגידופים במקום תשובה

אבל מי שממציא הקשרים הוא זה שמגשים כהלכתה את 1984 של אורוול...
ועצם העובדה שאתה עובר כל פעם לקללות וגידופים ושקרים על חיי הפרטיים רק מעידה עד כמה הטיעונים שלך ירודים ועלובים .....
מתאים לדיקטטורים מהסוג העלוב ביותר...
ו

אבאשל 17

New member
יש מתאם ברור בין הכוונות שלי כשאני בא לפורום

ליחס שלי לאוטיזם של בני ואסביר: אף שהבן שלי נולד אוטיסט לי זה נודע רק כשהיה בן 13 ולמה?

היחס לאוטיזם הוא כזה שבשום דרך וצורה לא יכולתי לחשוב על הבן שלי כאוטיסט כי לי לא היה יחס כזה אליו.

הסתכלתי ואני מסתכל על האוטיזם שלו, לפני ואחרי שאובחן, במובן של מה יש שם ולא מה חסר שם... ואת זה כך או אחרת אני מבטא בפורום הזה

ומבחינתי זה המקום, הפורום, לדבר על מה יש באוטיזם ולא על איך מטפלים בו ולא כמה זה קשה... כי כל עוד לא יודעים מה יש בו

במה יטפלו? בנורמטיביות שחסרה לכל כך הרבה אנשים?

המציאות הלא נורמטיבית היא מציאות ולא צריך בשום דרך לטפל בה אלא לפעול ממנה ואיתה... בעיני זה הדיון העמוק ביותר ביחס לכל אדם... ועל כן להגיד

שלכוון לעניין זה הופך את הדיון לפלקטי וכמוהו כדיון בין שני אנשים שמספרים אחד לשני מה יקנו בכסף שאין להם...

דיון כשלעצמו ללא התייחסות למציאות של ילד או בוגר אוטיסט הוא דיון "על" ואותי מעניין להתדיין או לקיים הדדיות עם התופעה הקרויה אוטיזם.

אז יש מצב שאת ואני מחפשים דיון אחר וזה ממש לא נורא. בכל מקרה כל עוד אני יכול לכתוב ולהביע במילים את אשר אני תופס אודות ההדדיות שלי ושל הבן שלעי הפורום משמש את כוונותי...

בדרך כלל מצאתי שאלה שאינם קרובים באופן מעשי לאוטיסטים מבינים ומתנסים בהדדיות הזאת, הלא שגרתית, בערך כמו שאני מבין ומתנסה בהדדיות עם ג'ירפות...

אם את מוצאת במה שהרחבתי עכשיו איזשהו טעם ולו רופף המקשר בין טיעונייך על איכות הפורום והמועקה שאת חווה לבין מה שאני כותב טוב ואם לא לא נורא... בסופו של דבר, במהלך שנות גידולה של בתך ממילא תידרשי בלי סוף להדדיות איתה והגילויים יגיעו עם ההתנסות.

בפורום אפשר להציב גישות להדדיות ואולי לרמוז על אופני פעולה... מעבר לזה העניין נתון לבחירתו של כל מי שמתנסה בקרבה לאוטיזם ובאוטיסטים עצמם.

הדדיות

היא לדעתי בדיוק מה שהולך ונשחק בפורום הזה.
&nbsp
קריסת ההדדיות, אם וכאשר היא מתרחשת איפשהו, היא גם קריסת הדיון, העניין, והחיים בכלל. נכון שעל זה לפחות אנחנו מסכימים?
&nbsp
וגם בהקשר לאמירותיך הכלליות על היחס הנכון לאוטיזם וכו' בהודעה לעיל, נראה לי שאני לא רק מבינה אותן אלא גם מסכימה איתן לגמרי.
אתה מאמין לי?
מבינה (עד כמה שמישהו מסוגל להעיד על עצמו שהוא מבין משהו), וגם מסכימה.
וגם לפני שנה - הייתי מבינה, ומסכימה.
ברצינות.
&nbsp
למה תמיד ההנחה הזו כאן, שמי שחולק עם מישהו באיזה עניין שהוא, או סתם מנסה לתרום לדיון משהו בגוון טיפה אחר, בהכרח חולק על הדברים *האלה*, או גרוע מזה - לא מסוגל להבין אותם???
&nbsp
עד לאחרונה הרגשתי שהפורום הזה, עם כל מה שלא קל בו, מסייע לי להבין יותר וליצור יותר הדדיות עם אוטיזם ובכלל. לאחרונה אני פחות ופחות מרגישה כך, וזה נראה לי קשור לתהליכים מסוימים בפורום (שמתבשלים הרבה זמן, אבל עברו כנראה איזו נקודת שיווי משקל קריטית). לכן צעקתי. אני בספק אם זה יעזור, אבל גם לשתוק לא יעזור.
&nbsp

למעלה