שילוב

arana1

New member
ברור, זה הרי מובן מאליו שבדיוק לשם כך יש בתי משפט

אבל את באמת מצפה מאדם שעובד במשטרה שיבין עובדה כל כך בסיסית וחשובה ומהותית לשלטון החוק ?

dina199

New member
תודה שהזכרת לי את העובדה הזאת

מי שאת הכי רוצה לשנות בשם האהבה זה הקרוב אלייך ביותר, בנך

לפי נקיטת מהלך כ"כ דרסטי הייתי מצפה ללימוד עצמי מעמיק והכרות בחומר,
לא רק בחוץ, גם פנימה, ובשילוב שלהם, חווית גופנפש, שלו, של בנך.
אם את לא מבינה אז למה את רוצה לשנות משהוא שאינך מבינה לעומק ?
מבינה רק את הסימפטומים שחיצוניים שיחמירו אם לא יזכה לפתח אישיות משלו ?
על ילד הומו היית מפעילה מכבש לחצים לשינוי ?
ובתרבות שלפני 50 שנים ?
והרי גם המומחים בעולם הרפואה מודים שלא יודעים ממש לכן מגלגלים את "הבעיי ה" לפתח החינוך.
מי יודע מה יהיה עוד 20 שנה ?
מה יהיה כשבנך יהיה בוגר פיסית אך בעקבות דרכך יהפוך לשבר כלי כי הכל יתפוצץ בפניו ולא יהיה מי שיציל אותו ?
נכון, יש סיכוי שאני טועה, 99.9%. גם 0.1% זה מספיק כדי שתבחני את דרכך יום יום מחדש.
בפועל הסיכויים יותר 30% לטובתך, 70% נגדך, ולא רק בגלל פורום זה.
אז עדיין יש לך אומץ להמשיך בדרכך ?
אני יודע רק מהאופן בו את כותבת, לא יותר. משער שהכתיבה שלך תואמת למציאות חייך, אחרת זה גרוע יותר.
אל תעני בפורום, אני לא ממשיך בשביל לקבל תשובה מתלהמת,
אני פשוט דורש ממך הגינות, יושר להתמודד עם תוצאות מעשייך, לטוב ולרע.
בלי בחינה ובדיקה אמיתית לא תגיעי לזה.

SMADAR55

New member
כמה שטויות אפשר לכתוב? יושרה? הגינות? אומץ?

אתה בכלל מבין על מה אתה כותב?
פשוט "נפלא " השטויות שיש כאן לאנשים לכתוב בפורום הזה ולנתח אנשים שכלל אינם מכירים .

no ease

New member
וגניבת זהות, מה איתה?

זה משגע אותי תמיד שאנשים מזדעקים כשמדובר על כסף ורכוש, אבל לא על דברים חשובים הרבה יותר כמו זהות, מהות ומשמעות.

אפשר לכתוב את כל מה שכתבת לגבי גניבת כסף על גניבת זהות האוטיסטית.

arana1

New member
אפשר וצריך כי הגניבה הזאת היא הבסיס לכל הפשעים האחרים

וזה בדיוק מה שפסיכולוגים אמורים לדעת
ולא יודעים

נדמה לי שמרקס קישקש כמה תובנות די מאירות בעניין
חבל שאנשים למדו מהגאון הזה בדיוק את הדבר הכי לא נכון
כצפוי

וחוסר תשומת הלב הזה לעומק התהליכים המאוד משמעותי של הנשמה הנאבקת על ביטויה ומקומה בעולם הזה ורידוד כל מה שקורה לחוק היבש ללא שום הקשר הוא אחד הדברים הכי נוראים
שגם הובילו בעבר למעשים הכי מפלצתיים
וגם כופים בהווה פשעים הרבה יותר חמורים מגניבה

לרצות שילד ילך לבית ספר, ילמד לקרוא ולכתוב זה גנבת זהות?

לרצות למצוא עבודה עם הכנסה זה גניבת זהות?
פרזטיות זאת גניבת זהות

arana1

New member
כן, חד משמעית

הדרך שבה אנחנו לומדים מהווה חלק מהותי מאוד מזהותנו
והעובדה שהסביבה הפסוודו פדגוגית עוד לא הבינה דבר כה בסיסי וכה נפלא מהווה כבר סיבה מספיקה להרחיק ממנה אנשים וילדים המחוננים בזהות ערכית ורגישה ומוסרית

אני,כמו לא מעט אוטיסטים, למדתי הכל בעצמי, קריאה למדתי לבד עוד לפני גיל הגן, שפות, מדעים, תכנות, ציור ופיסול וכתיבה והיסטוריה וכל מה שתרצה למדתי ואני לומד לבד
כל הזמן
ועם הזמן מספר המקורות והאפשרויות לעשות כך מאיץ בטירוף
ולא בכדי
בדיוק בגלל שהחברה עצמה מתפתחת להבנה עד כמה ידע והדרכים להשגתו מהווה את הדבר הכי אישי ויחודי

ברור שאין מצב שמישהו מהאנשים המתחזים למורים יבינו זאת כיום
אבל אין ספק שמחר יבינו את זה כולם

זו לא היתה גניבה.

רק ציינתי שהוא תלוי כלכלית בהוריו בדברים אחרים ולא שיתף אותם במשהו (שהוא דווקא מימן בכספו) כדי למנוע מהם להתערב באלימות.

ניאו30

New member
אני רק כמה חודשים...

וגם חושב את אותם מחשבות. אמנם אני בעיקר קורא ופחות כותב,
אבל בעיניי זה הפורום הטוב ביותר, לא רק בתפוז,
אלא בכלל באינטרנט ( במקומות שאני מכיר וגולש הכוונה...
מי יודע אם אי שם לא קיים לו פורום דומה שאני לא מכיר... ).
אני באופן כללי חושב שחבל שאנשים "מפחדים" מדיעות שהם
שונות אחת מהשניה. לדעתי, כך נכון יותר ליצור "ידע חדש",
ולא רק להישאר עם "מה שמקובל".
אני פשוט רואה את זה מתרחש בהמון מקומות, גם בחיים הלא וירטואליים,
וזה די כואב שזה המצב... בפורום הזה אני רואה חלק חשוב שמנסה לשנות את המצב... ועל כן אני כל כך אוהב אותו...

dina199

New member
אז אלה שמפחדים אולי יחשבו

מה הסיבה שהם מפחדים.
אולי כדאי להם לחשוב ברצינות על דברים שא"סים אומרים ולבדוק אם זה מתאים לילדים שלהם ולא לבטל את זה על סף כי 'נאמר על ידי אוטיסטים'. כנ"ל לגבי דברים שאני אומרת והם לא תמיד נחמדים (כולל ההודעה הנוכחית).
בחיים אמיתיים אף אחד לא נחמד כל הזמן לכולם ללא הפסקה.
ויש דברים שלא חשוב איך תסובב אותם , מישהו יתפוס אותם כלא נחמדים.
אני לא רואה אפשרות בשבילי להיות נחמדה אם למשל הורה מדבר על 'תיקון' הילד, או שחושב שחינוך מיוחד זו 'גזירה' או שפתאום גילה את האור ומצא 'שיטה אולטימטיבית' לטפל באוטיזם (וכד'). כל אחד כזה זכותו לכתוב , אבל זכותי להגיב בלי צורך להציב 'נחמדות' מעל הכל.
ולפי נסיוני האישי (זאת בתגובות שהיו אלי ובמסרים אלי) מי שדרש ממני נחמדות לא עשה את זה אף פעם בצורה נחמדה.

asa112

New member
טוב לשמוע שהולך לכם טוב

בקשר לפורום - מבינה בהחלט.

, ו-

שמחה לשמוע על הטוב,
&nbsp
ולאחרונה גם לי נהיה מעיק בפורום הזה חלק גדול מהזמן. מרגישה שמשהו בדיון כאן הולך ומאבד את העומק שלו והופך לפלקטי. חבל מאוד, כי יש עוד כלכך הרבה על מה לדבר.

dina199

New member
אם את רוצה לדבר על משהו

תפתחי הודעה חדשה . בטוח יהיו תגובות
.

הכי לא מעשי זה להתלונן שה'פורום זה לא מה שהיה פעם' . הוא אף פעם לא 'היה' . תמיד היו תלונות , תמיד היו עזיבות, ותמיד היו איומים על עזיבות (כולל שלי
)

arana1

New member
מה זה "משהו כאן" ? יש המון על מה לדבר, דברי

הולך ומאבד את העומק ?
שנים אני מסתובב עם תחושה שאחת הבעיות הכי קשות להבנה אצל אוטיסטים זה שיש להם תחושת עומק שונה
שלכן נתפשת כשטוחה ודיכוטומית ושחורה לבנה מדי דווקא למי שהכי לוקים בדברים אלה בעצמם

יש לא מעט מאמרים ומחקרים מאוד מעניינים על הדרך שבה עצם תחושת העומק והפרספקטיבה משתנה, ומשנה, בצורה מאוד מאירה
אחד הדברים שכל כך מקשים על זכאותו של אוטיסט לחיים הראוים לו זה שאנשים באמת לא מסוגלים להבין ולהגיב לתחושת העומק שלו
שבהרבה מקרים היא פשוט הרבה יותר מורכבת מזאת של הסביבה ולכן אספי יכול לראות שטוח איפה שכולם רואים עמוק ולהפך

תחושת העומק היא דבר הרבה יותר סובייקטיבי משנדמה
קשה מאוד לזהות ולחיות עומק אמיתי בלי לדעת את זה
לדוגמה
אספים רבים מזוהים כבעלי מופע שטוח, חסר רגש ואמפטיה, על ידי הסביבה המקצועית ( מה שכמובן הוכח עם הזמן כטעות והטעייה מאוד עקרונית) אלא שתחושה זאת נובעת מכך שהעומק האוטיסטי בניגוד לזה הנורמטיבי לא מבוסס על פרספקטיבה תלת מימדית אגוצנטרית אלא על תפישה יותר רשתית, על עובדת היותו של כל דבר גם מרכזי וגם שולי בעת ובעונה אחת, עובדה שמעבירת את מרכז הכובד של המבט והתפישה להקשר שבו הוא נמצא
וזה עומק שאנשים נורמטיבים מאוד מתקשים לתפוש אותו להגיב עליו

אבאשל 17

New member
עומק רוחב גובה ושאר ממדים

יש לי בן אוטיסט... יש לו עומק גובה רוחב אורך ושאר ממדים ושאר ירקות...
הוא ואני והוא ושאר בני משפחתי והוא ובית סיפרו והוא וסביבתו מתקשרים על בסיס הדדי
וכאשר ההדדיות לא מתקיימת, קרי יש קונפליקטים בינו ובין הסביבה הם שונים מהקונפליקטים
של נ"ט עם הסביבה... כי הרגישות לסביבה שונה כלומר יש לו סביבה שונה מאשר לי או תפיסת סביבה שונה מאשר לי הנ"ט...
בהינתן שתפיסות הן שונות שלאחת קוראים אוטיסטית ולשניה קוראים נורוטיפיקלית בניית הגשר בין התפיסות אפשרית בתנאים של
תפיסת הרב ממדיות בכלל...

התפיסה הנוירוטיפיקלית של אאוטיסטיק ספקטרום דיסאורדר מניחה אפשרות לסדר התפתחותי אחד בלבד ולכל השאר היא קוראת חוסר סדר...
בעוד שתחושת הסדר/כאוס אצל האוטיסטים, על פי מה שרואים אצל בני, שונה לחלוטין... היא לא דואלית לא או/או אלא גם וגם... ועל כן המקום החד ואפילו כוחני ואלים של או/או ניכר לא מעט פעמים בהדדיות בין אוטיסט לנוירוטיפיקל... ולא בידי מי שתפיסתו גם וגם לשנות... גם וגם מטבע הדברים אינו מצריך שינוי כי הוא עצמו שינוי. או/או מצריך שינוי כי או/או קובע שיש במציאות משהו שאיננו... לאוטיסט חסר סדר, לאוטיסט חסרות מיומימנויות, לאוטיסט חסר מיקוד, לאוטיסט חסרה תקשורת... נו נו ככה לא תראה מה יש לו באמת כי אתה עוסק במה חסר לך על פי ציפיות שיהיה נ"ט...

הוא לא. הוא גם וגם. יש לו נורוטיפיקליות אבל משלו... איזונו הפנימי שונה ואיזונו מבוסס על יותר מרכיבים מאשר או/או... זה לא או מתפתח או לא... זה מתפתח בממדים מרובים שלא כולם ניכרים לעין האו/או...

אז שתהיה שנה טובה לנ"ט ולא"ס...

למעלה