שיטת 12 הצעדים

לקשמי

New member
שיטת 12 הצעדים

פתאום עלה לי רעיון לראש להשתמש בשיטת 12 הצעדים לגמילה מההתמכרות לאינטרנט. למכורים מביניכם (או למי שהיה מכור לאינטרנט בעבר), האם מישהו ניסה את השיטה הזאת? ובכלל, מה דעתכם על שיטת 12 הצעדים ביחס להתמכרות לאינטרנט?

עדיין מנסה

כלומר, עדיין מנסה להתאים את הצעדים של תוכניות אחרות לגמילה מאינטרנט. בעיקרון אני בצעד השלישי כבר חצי שנה. או שיש לי בעיות עם אלוהים, או שיש לי בעיות קשות בלשחרר ולמסור
לדעתי, הצעדים עובדים עם כל התמכרות, מדובר בעצם על התוויית הדרך הרוחנית לשפיות ונורמליות. הבעיה היא, שאפילו שיש שביל מסומן, קשה לי לעקוב אחריו ולהגיע לנורמליות. חוצמזה שקשה מאוד לעשות צעדים או החלמה לבד.

hagar8

New member
סליחה על הבורות-

אבל אפשר לקבל יותא אינפורמציה על השיטה?

עדיין מנסה

כלומר, עדיין מנסה להתאים את הצעדים של תוכניות אחרות לגמילה מאינטרנט. בעיקרון אני בצעד השלישי כבר חצי שנה. או שיש לי בעיות עם אלוהים, או שיש לי בעיות קשות בלשחרר ולמסור
לדעתי, הצעדים עובדים עם כל התמכרות, מדובר בעצם על התוויית הדרך הרוחנית לשפיות ונורמליות. הבעיה היא, שאפילו שיש שביל מסומן, קשה לי לעקוב אחריו ולהגיע לנורמליות. חוצמזה שקשה מאוד לעשות צעדים או החלמה לבד.

e-magine

New member
גם אני חושב שזה יכול לעבוד

למרות שבאופן כללי, יש קושי ליישם אותה על אנשים שהם אתאיסטים או שנתונים במשבר אמונה כלשהו. יכול להיות שצריך לחפש איזו דרך להתאים את השיטה לאנשים שאינם דתיים או מאמינים.

הדגש הוא על "כפי שאנחנו מבינים אותו

לפחות עבורי, כחילוני זה מספיק כדי למצוא את הכוח הגדול / אלוהים של ההחלמה שלי. הבעיה שלי עם הצעד השלישי היא למסור להשגחתו את החיים והרצונות
כמו שאמרתי, קשה לי לוותר על האשליה של השליטה. קונטרול פריק, מה לעשות?

trixi

New member
אתם ממש משעשעים !!!!../images/Emo66.gif

זה כמו מכור לקפה שיושב על כוס קפה לתכנן את הגמילה שלו - וככל שהנושא מטריד אותו יותר - הוא זקוק ליותר קפה כדי לחשוב על תוכנית הגמילה. למה צריך להיגמל מהאינטרנט?? מה - אנחנו בעונש ולא ידעתי???

e-magine

New member
הם לא רוצים להיגמל מהאינטרנט

הם רוצים להיגמל מההתמכרות, מדובר על שני דברים שונים לגמרי. יש אנשים שמרגישים שבמקום לשלוט על הגלישה, הגלישה שולטת בהם, אוכלת להם את הזמן, גורמת להם להזניח עבודה, לימודים, בני זוג, חברים ותיקים, ילדים חלקם מרגישים לחץ נפשי כשרחוקים מהמחשב ומרגישים שמפסידים, או שהם מוכרחים לדעת מה נכנס להם בתא הדוא"ל. אנשים אלה מגדירים עצמם כמכורים לאינטרנט. היות והייתי שם, אני ממש לא חושב שזה מצחיק.

לקשמי

New member
../images/Emo45.gif

אכן, הבעיה היא לא האינטרנט, אלא ההתמכרות. אישית יש לי דווקא תקופות יותר טובות שאני כן מצליחה לשלוט על הגלישה אבל לאחרונה שמתי לב שהגלישה שולטת בי, כשאני עובדת מהבית למשל (בעבודה שלי, לפעמים אני עובדת מהבית ולפעמים מהמשרד) אני הרבה פעמים לא מצליחה להגיע לתפוקה שרציתי, בגלל הגלישה באינטרנט, דוחה דברים אחרים שרציתי לעשות בגלל הגלישה באינטרנט. כשאני אומרת שאני רוצה להיגמל אני מתכוונת בדיוק לזה, שאני אמשיך לגלוש אבל לא על חשבון דברים אחרים.

hagar8

New member
אבל מתי אתה יודע שאתה מכור?

הרי אין כאן איזשהו חומר כימי ממכר... אתה ממש מרגיש כאילו הרצון להכנס לאינטרנט חזק ממך? ואיך נגמלת? (הרי אמרת שיצטאת מזה)

e-magine

New member
יש מבחנים עצמיים

חפשי בקישורי הפורום, אני מקווה שהם עוד פועלים כי לא בדקתי אותם שנים.

actress

New member
אבל לפעמים מבחן זה רק דרך לברוח

מהמציאות, למה הכוונה... לא תמיד המבחן זה מה שקובע, לפעמים יש אנשים שמקובעים על המבחנים האלה כעל דרך חיים וחושבים שמה שנכתב שם זה מה שהם.... כל בנאדם צריך להיות הוא, ומבחן לא מבחן האישיות של הבנאדם בסוף היא זו שקובעת.

trixi

New member
../images/Emo12.gif sorry - לא היה לי מושג....

ובטח לא כוונה לפגוע במישהו. מאחלת בכנות המון הצלחה לכולם.

akravit

New member
12 הצעדים והאינטרנט

אני חברה באחת מתוכניות 12 הצעדים וגם עובדת את הצעדים. אני גם מבלה הרבה זמן, אפילו הרבה מאוד זמן באינטרנט, אבל לא הייתי מכנה את עצמי מכורה לאינטרנט - אולי רק בצורה מתלוצצת. גלישה באינטרנט היא האמצעי המועדף עלי כתעסוקה בשעות הפנאי והרבה פעמים אני מברכת על שזכיתי בחיי להכיר את החווייה הזאת. אני מאמינה שמי שבאמת סובל מהתמכרות לאינטרנט הם האנשים שמבלים הרבה זמן בחדרי צ'אטים או באתרי פורנו ולא ממש אלה שמביעים את עצמם בצורה יצירתית או חברתית באמצעות האינטרנט. אחת התכונות של יצירתיות היא איבוד תחושת הזמן וזה בסדר גמור. תוכנית 12 הצעדים היא לא כל כך שיטה כמו שהיא תוכנית חיים שבאמת עובדת (אם עובדים אותה). היא אמנם מיועדת למי שסובל ממחלת ההתמכרות אבל כל אחד, בלי קשר להתמכרות, למעשה יכול לעבוד אותה ולחיות אותה. העקרונות הרוחניים שנלמדים, מתורגלים ומיושמים באמצעות 12 הצעדים הם: כנות, תקווה, אמונה, אומץ, יושר, נכונות (ראש פתוח), ענווה, רעות, צדק, התמדה, רוחניות, ושירות. 1. הודינו שאנו חסרי אונים מול ה----, שחיינו נהיו בלתי מנוהלים (כנות). 2. הגענו לאמונה שכוח גדול מאיתנו יכול להחזיר את שפיות דעתנו (תקווה). 3. החלטנו למסור את רצוננו ואת חיינו להשגחת אלוהים, כפי שאנו מבינים אותו (אמונה). 4. ערכנו חשבון נפש נוקב וחסר פחד (אומץ). 5. התוודינו בפני אלוהים, עצמנו ואדם נוסף על טבעם המדוייק של פגמינו (יושר). 6. היינו מוכנים לחלוטין שאלוהים ישחרר אותנו מפגמים אלה באופיינו (נכונות). 7. בקשנוהו בענווה שישחרר אותנו מחסרונותינו (ענווה). 8. ערכנו רשימה של כל האנשים בהם פגענו, והיינו מוכנים לכפר על מעשינו בפניהם (רעות). 9. כיפרנו על מעשינו במישרין בפני כל מי שניתן, פרט למקרים שמעשה זה יפגע בהם או באחרים (צדק). 10. המשכנו בחשבון הנפש, וכאשר שגינו הודנו בכך מיד (התמדה). 11. ניסינו בדרך של תפילה והרהורים לשפר את הקשר ההכרתי עם אלוהים, כפי שאנו מבינים אותו, כשאנו מתפללים רק לדעת את רצונו מאיתנו, ומבקשים את הכוח לבצע זאת (רוחניות). 12. כשעברה עלינו התעוררות רוחנית כתוצאה מצעדים אלה, ניסנו להעביר בשורה זו לאחרים, ולנהוג על פי עקרונות אלה בכל תחומי חיינו (שירות). תוכנית פשוטה לאנשים מסובכים.

xslf

New member
כמו שהזכירו קודם, התוכנית

לא ממש מתאימה לאתאיסטים או למי שבמשבר אמונה. אני אתאיסטית בעצמי, ואילו נאלצתי להזדקק לתוכנית כזו, הייתי מתקשה מאוד- יותר ממחצית הצעדים מערבים את אלוהים בצורה זו או אחרת, והרבה מההתערבות מהותית (איך אפשר למסור את עצמנו לישות שאנחנו לא חושבים שקיימת בכלל?)

akravit

New member
גם אתאיסטים עובדים את התוכנית

התוכנית היא לא עניין של מתאים או לא מתאים הרבה פעמים זה עניין של חיים או מוות כך שגם אתאסיטים עובדים את התוכנית. "ההחלטה שאנחנו עושים בצעד השלישי דורשת מאיתנו לשים את הרצון העצמי שלנו בצד. הרצון העצמי שמורכב מתכונות כמו ריכוז עצמי, רחמים עצמיים, הנאה עצמית, הונאה עצמית, חשיבות עצמית, דרשנות, ציפיות לא מציאותיות, שליטה ומניפולציה. מתוך ה"עצמי" הזה נוצרה לנו אישיות מלאה טינות, פחד ואנוכיות. בדרכנו החדשה אנו מחליפים תכונות אלה באהבה, באומץ ובאמונה. כל אלה הופכים להיות חלק מהאישיות שלנו ואנחנו מחלימים". A Program of Action It Works How & Why

למעלה