12 הצעדים והאינטרנט
אני חברה באחת מתוכניות 12 הצעדים וגם עובדת את הצעדים. אני גם מבלה הרבה זמן, אפילו הרבה מאוד זמן באינטרנט, אבל לא הייתי מכנה את עצמי מכורה לאינטרנט - אולי רק בצורה מתלוצצת. גלישה באינטרנט היא האמצעי המועדף עלי כתעסוקה בשעות הפנאי והרבה פעמים אני מברכת על שזכיתי בחיי להכיר את החווייה הזאת. אני מאמינה שמי שבאמת סובל מהתמכרות לאינטרנט הם האנשים שמבלים הרבה זמן בחדרי צ'אטים או באתרי פורנו ולא ממש אלה שמביעים את עצמם בצורה יצירתית או חברתית באמצעות האינטרנט. אחת התכונות של יצירתיות היא איבוד תחושת הזמן וזה בסדר גמור. תוכנית 12 הצעדים היא לא כל כך שיטה כמו שהיא תוכנית חיים שבאמת עובדת (אם עובדים אותה). היא אמנם מיועדת למי שסובל ממחלת ההתמכרות אבל כל אחד, בלי קשר להתמכרות, למעשה יכול לעבוד אותה ולחיות אותה. העקרונות הרוחניים שנלמדים, מתורגלים ומיושמים באמצעות 12 הצעדים הם: כנות, תקווה, אמונה, אומץ, יושר, נכונות (ראש פתוח), ענווה, רעות, צדק, התמדה, רוחניות, ושירות. 1. הודינו שאנו חסרי אונים מול ה----, שחיינו נהיו בלתי מנוהלים (כנות). 2. הגענו לאמונה שכוח גדול מאיתנו יכול להחזיר את שפיות דעתנו (תקווה). 3. החלטנו למסור את רצוננו ואת חיינו להשגחת אלוהים, כפי שאנו מבינים אותו (אמונה). 4. ערכנו חשבון נפש נוקב וחסר פחד (אומץ). 5. התוודינו בפני אלוהים, עצמנו ואדם נוסף על טבעם המדוייק של פגמינו (יושר). 6. היינו מוכנים לחלוטין שאלוהים ישחרר אותנו מפגמים אלה באופיינו (נכונות). 7. בקשנוהו בענווה שישחרר אותנו מחסרונותינו (ענווה). 8. ערכנו רשימה של כל האנשים בהם פגענו, והיינו מוכנים לכפר על מעשינו בפניהם (רעות). 9. כיפרנו על מעשינו במישרין בפני כל מי שניתן, פרט למקרים שמעשה זה יפגע בהם או באחרים (צדק). 10. המשכנו בחשבון הנפש, וכאשר שגינו הודנו בכך מיד (התמדה). 11. ניסינו בדרך של תפילה והרהורים לשפר את הקשר ההכרתי עם אלוהים, כפי שאנו מבינים אותו, כשאנו מתפללים רק לדעת את רצונו מאיתנו, ומבקשים את הכוח לבצע זאת (רוחניות). 12. כשעברה עלינו התעוררות רוחנית כתוצאה מצעדים אלה, ניסנו להעביר בשורה זו לאחרים, ולנהוג על פי עקרונות אלה בכל תחומי חיינו (שירות). תוכנית פשוטה לאנשים מסובכים.