שיטות ערפדיות

Galandor

New member
רק הקרבות מסורבלים.....

המשחק מתרכז בעיקר באלמנטים אחרים של הדמות (לדעתי- מקצועיים יותר) ניתן לזרז את הקרבות בשימוש משחק תפקידים ושיקול דעת....

אם כבר שיטה ג'נרית אני ממליץ על

GURPS. זו שיטה הרבה יותר פשוטה ונוחה מאשר HERO, ובנוסף יש להם כמה ספרי הרחבות על ערפדים, כגון gurps vampires ועוד. אבל למעשה אתה בכלל לא מוכרח לקנות את ההרחבות כי קל מאוד לייצר דמויות של ערפדים לפי החוקים הבסיסיים, פשוט תיצור חבילה של כוחות מיוחדים שיש לערפדים בחינם, למשל היכולת לא להזדקן, ריפוי מהיר, חסינות לכלי נשק שונים - ולעומת זאת חסרונות כגון רגישות לאור שמש וכו'. כל הדברים האלה כבר כלולים בספר החוקים הבסיסי של GURPS. אם אתה לא מכיר את החוקים אתה יכול להוריד חינם אין כסף את GURPS LITE מהאתר הזה: http://e23.sjgames.com/item.html?id=SJG02-0004

Galandor

New member
לא מת על זה.....אין התקדמות לדמות

זקוק למספרים וסטאטיסתיקות

shanytopper2

New member
אם זאת הבעיה היחידה

אז זה בכלל קל. תמציא מספר "תכונות"...לא יותר מדי מסובך, פשוט תחליט מה זה ערפד ובמה הכוחות שלו מתבטאים, לצורך העניין. לאחר מכן כאשר דמויות עושות הרבה ממשהו מסוים אז תתן להן להעלות את ה"תכונה" המתאימה. מנסיוני, בדרך כלל אנשים אוהבים "שיטות" מסיבה אחת, והיא שאין להם כוח להמציא\לברר תכונות של ציוד ו\או דמויות. החסרון מצד שני הוא שהדמויות הופכות לההיות "מאוזנות", ואם כל הכבוד, שום דמות לא צריכה לההיות "מאוזנת" אחת עם השניה...תמיד מישהו יותר חזק מהשני(ולא רק בכח פיסי) לדעתי לעומת זאת, אם עושים שכל אחד יכול להמציא את התכונות שלו איך שהגיוני לו (כמובן שחייבים קודם להשקיע מאד בבנייה של רקע\תיאור דמות), אז בסופו של דבר המאנצ'קין שנתן לעצמו יותר תכונות, יהיה "חלש" יותר (מכיוון שהוא לא ידע איך באמת לתכנן תוכניות מחוכמות שינצלו את המקסימום מהתכונות שלו) מאשר שחקן איכותי(שכמובן ידע איך לעשות את זה), כך אפשר לקבל בעצם "איזון" שדווקא כן הגיוני, ומבוסס על ניצול של התכונות יותר מאשר המספרים עצמם.

Galandor

New member
תסלחו לי אבל זה בולשיט

את מציגה את המשחקים שהם לא פיפורמ כמשהו מקובע וזה בולשיט...... יש המון מקום למשחק תפקידים (כמובן שזה תלוי מאוד בשה"מ) הרי זה הרעיון הכללי של כל השיטות! מכיר, שיהמתי משחקים כמו שאת מתארת וזה היה נחמד מאד ועדיין יש משהו קסום בדף דמות עם תכונות וכו'. קוסם תמיד יכול להשתמש בלחשון ואזעקה בכדי להפחיד יריבים וללוחמים יש מלא תריקים (בקבוקי מולוטוב, מלקודות, מארב וכו') ושלא לדבר על גנבים..... כל זאת ועוד לא הזכרתי אפילו שניתן לבלבל את היריב פסיכולוגית....בL5R אפשר אפילו לגרום לו לבצע ספוקו ע"י שימוש בפוליטיקה (ולא חייבים לגלגל כלום, או לגלגל מעט)

Nihau

New member
בולשיט

מה זאת אומרת אין התקדמות לדמות? מה הקשר בין מתמתיקה להתקדמות שלך דמות? אתה מרגיש שבסיום כיתה ג' עלית דרגה והוספת 5 נקודות לכשרון "מתמתיקה" ו3 נקודות לכשרון "קריאה מהירה"? למה שבפריפורם לא יהיו התקדמויות???

Galandor

New member
החסרונות של התקדמות בD&D

ידועות לכולנו, לא לעקוץ את השיטה שכולם ממשיכים לכבד כי: * היא הייתה הראשונה. * היא מגניבה ;) *נשארו לנו יותר מדי ספרי חוקים שלה....:) ב L5R לדוגמה, את משתמשת בXP בכדי להעלות ישירות תכונות ומיומנויות (כאלו שהשתמשת בהם כמובן...) וכשסכום כל התכונות שלך מגיע לרמה מסויימת אז זה אומר שיש לך מספיק תובנה בכדי ללמוד טכניקת לחימה חדשה (במידה ויש לך סנסיי).

מי זה כולם?

מי זה כולם שממשיכים לכבד את השיטה ה"ראשונה"? אני למשל מוצא אותה כיקרה, גרועה מבחינה מכנית, משעממת ודוחה באופן כללי.

Galandor

New member
אני מדבר על 2nd,זה לא היה יקר בזמנו

ובדרך כלל נהוג לומר שאנשים משעממים הם אלו שמשתעממים.... היו לי מערכות נפלאות ב2nd AD&D ולפי איך שאתה מתבטה הייתה בוכה אם הייתה צופה בנו משחקים....(מרוב תסכול שלא חוויתה זאת בעצמך...) :)

זה היה יקר למדי

200 שקל רק כדי להתחיל לשחק, בערכי 1994. שיחקתי מספיק במהדורה השנייה, ובשלישית, ובקופסאות, ובראשונה שלא תורגמה לעברית, ובכולן מנחה מספיק טוב יכול להצליח לחצוב עלילה. אבל מה לעשות, שאני לא נותן לנוסטלגיה לעוור אותי. אם יכולתי להריץ משחקים טובים במו"דמ לסוגיה, אני יכול גם לעשות את זה בשיטה פחות ירודה, מוגבלת וחונקת. אנשים שמשחקים טוב במו"ד עושים את זה נגד השיטה, לא בזכותה. יש בשוק מספיק שיטות טובות שנותנות תוצאות היכן שמו"ד נותנת רק תירוצים. ולפני שימוחזרו תירוצי המו"ד המשומשים עוד מימי גארי גייגקס ("אם אתה מדמיין ענק בגובה 6 מטר תדמיין גם כוהן שנהיה איש דת טוב יותר כתוצאה מקרבות!"), הנה קישור לדיון בו הם מופרכים ונשברים עד אחד:

Galandor

New member
מסכים חלקית, לא אמרתי שזאת שיטה

אולטימטיבית, ובגלל זה בחרתי להעלות אותה כתגובה לירידה על שיטות...:) רק ציינתי שהיא נוסטאלגית ולא נשכחת (כמו אהבה ראשונה, לא תשכח אותה בחיים אבל הסקס יכל להיות יותר טוב! כל ה "אהבות הראשונות", לא להפגע :) וחוץ מזה, לא יודע איכן אתה גר אבל אצלי הספרים עלו פחות....

חישוב זריז

ספר שחקן למהדורה השנייה בעברית: 89 ש"ח ספר שה"מ לאותה המהדורה: 79 ש"ח אסופת מפלצות בקלסר מתפרק ומעצבן: 89 ש"ח מ.ש.ל נוסטלגית? כן. ראוייה למשחק כשיש שיטות יותר טובות בשוק? לא. הנוסטלגיה מצדיקה מעבר דווקא למהדורה השלישית המחורבנת רק מעט פחות? בהחלט לא.

Galandor

New member
חחחח....לא סובל מהדורה שלישית!

אבל בכל מקרה, בזמני לא ניתן היה למצוא ספרי TSR (אתם חושבים שלקריסת החברה יש קשר לזה :) ולא היה לי אוגדן מפלצות עד שכבר שיחקתי מס' שנים. המצאתי אותם, גם ספר שחקן לקח לי זמן למצוא. משתמשים בדימיון.... (ספר שחקן עלה לי 50 ש"ח)

Nihau

New member
זה כיף!

בעולם שלי אני החלטתי שאין מפלצות אבל זה לא אומר שאין יצורים מיוחדים וזה כיף גדול להמציא אותם. ספר לנו על פירות דמיונך.

Galandor

New member
יש כלכך הרבה, חלקם מקוריים וחלקם

מהווים גירסה של יצורים מוכרים, אשמח להראות לך חומר על העולם שכתבתי בכנס....

Galandor

New member
מה שכן, בשלב מסויים (מאד מוקדם)

כבר לא יצרתי דמויות לפי המדריך לשחקן.... במיוחד לא כהנים, לאחר שהשחקן מתאר את הרקע של הדמות וכו אז יוצרים אותה יחד... (אני בטוח שאני לא יחיד סגולה :) אני גהה במיוחד בכהני הסבל והכאב שיצרתי...כתבתי ספרות שלמות של לחשים :)

למעלה