שיטות ערפדיות

l o r e

New member
שיטות ערפדיות

אילו שיטות משחק, שבהן הדמויות הן ערפדים אתם מכירים? אשמח גם לפירוט כללי של מכניקת המשחק.

שמעתי על אחת

חוץ מומפאייר כמובן. שיטה שנקראת "מחלק 13" (שעובדה לימים למשק מחשב) בו משחקים כל מיני ערפדים ומכשפות וכאלה, שעובדים בשביל יחידה סודית כלשהי.

Galandor

New member
למה חוץ מVampire?

אחלה שיטה (חוץ ממכניקת הקרב המיגעת!!) עיין ערך- World of darkness או WOD

Nihau

New member
חוץ מVTM לא ראיתי עוד המתמחות לזה

אבל גם לא ראיתי צורך מיוחד בשיטה מיוחדת למשחק ערפדים- חוץ מבVTM שבו זה פשוט השיטה הרגילה של WW אבל עם תחפושת ערפדית הפעם. למה צריך שיטה מיוחדת למשחק ערפדים לדעתך?

Serpent Axis

New member
בקושי הבנתי את מה שאמרת

(למרות שאני בטוח שאני לא סתום) למה התכוונת ב"שבו זה פשוט השיטה הרגילה של WW אבל עם תחפושת ערפדית הפעם."? Vampire: The Masquerade הייתה השיטה הראשונה שWhite-Wolf הוציאו, כשהחברה עוד הייתה בחיתוליה. אז מה זאת אומרת "השיטה הרגילה" שלהם רק "עם תחפושת ערפדית"?

Galandor

New member
לאחר הצלחת השיטה הם הוציאו עוד

שיטות עם ממשק זהה רק סגנון שונה (Mage, Hunter, Werewolf etc etc) ולבסוף איחדו את הכל תחת WOD ..... (ולמה אתם מזכירים דווקא את Masquarade? אני אישית מעדיף את Dark ages!!

Nihau

New member
אני לא שיחקתי VTM שולחני מעולם

אז ההיכרות שלי עם המשחק מוגבלת לVTM:IA הלארפ שרץ לו בגן הבנים בימי חמישי בערב כבר 4 שנים. הדמות הראשונה שלי במשחק הייתה אחד מסוגי אנשי החיות. אז הכרתי את הממשק שלהם קודם לממשק הערפדי- שהסתבר כבדיוק אותו דבר :( מטופש ומטריד למדי בגלל שזה לא בדיוק התאים לדרך בה הדמויות היו אמורות לפעול. אולי קל יותר תיפעולית על גבי דפי הדמות במשחק שולחני אבל זה רק היווה מכשול בדרך במשחק לארפ. שם יותר מידי מכנה משוף בין שני סוגי דמויות מאוד שונות במהותן.

Galandor

New member
בנראה שהמשחק לא הורץ בצורה מקצועית

כי בשיטות השונות הכל מותאם לאופי הדמות (WEREWOLF לאנשי זאב MAGE למכשפים וכו')

Nihau

New member
לא לא כן כן

המשחק הורץ לא רע בכלל, פרט לכך שיש לי תלונות רבות למשחק עצמו- על זה אי אפשר להתווכח. כל דמות מכשף גארו ערפד פיה או מה שזה לא יהיה אכן נבנו על פי הספרים המתאימים. אני לא ראיתי את ההבדל הגדול מספיק בין הספרים כדי לאפשר לדמויות מרווח שוני גדול דיו למשחק שאיננו צפוי מראש. בין סוגים כאילה שונים של דמויות הייתה חסרה לי אי הוודאות לגבי היכולת היחסית שלהן אחת כלפי השניה. יחסי הכוחות היו ברורים מידי לטעמי בין גזעים כל כך שונים.

Galandor

New member
טוב אתה יודע מה אומרים....

איפו שהחוקים מפשלים תפקידו של השה"מ לפצות!!!!!

Nihau

New member
הבעיה שלי עם המשחק כל כך בסיסית

שכל פיצויי השה"מ לא יצילו אותו. היא נובעת מהגדרות היסוד לדמויות הראשיות- ערפדים ביניהם. לאחר מחקר מעמיק בנושא ערפדות בעולם כולו הערפדים הללו נראים ...חיוורים ולא מאוד מחדשים שום דבר, חלשים ומאוד ופאראנואידים תמידית. לא ממש מספק את הדחף שמניע אנשים לשחק ערפדים מלכתחילה. לדעתי על כל מקרה. תגדיר לי מה אתה מוצא ומה אתה מחפש במשחק ויהיה לנו דיון שימושי.

Galandor

New member
לפני שאני מתחיל לפרט.....

תנסי את MAGE (אותו אני מכיר הכי טוב חוץ מ VAMPIRE).... הוא מצויין ומתאים לאללה לכל סוג של כישוף..... תרשי לי לחלוק על דעתך, הערפדים שם רחוקים מלהיות חלשים. אף יצור לא אמור להיות בלתי מנוצח, ואל תשכחי שיש הירארכיה בחברה שלהם... נאונייט לא יהיה חזק אף פעם כמו פרינס!!! לערפדים אמורות להיות חולשות רציניות, וזה גם מה שהם מייצגים במיתולוגיה. מה שאני אוהב בשיטה זה הפן הפסיכולוגי של ההתמודדות עם העל-מוות והשתייה... לעומת משחקים אחרים זה מגדיר מחדש את הערפד!!! ולא מאפשר לך לשכוח שהוא היה פעם אדם (יש גם מפלצות, אך לא רבות כמו שחושבים!!). אני אוהב את האינטריגות והתככים..המניפולציות!!! כשאתה מתמודד עם ערפד רציני אתה לא מתמודד איתו אלא עם הצבא שלו (או של אחרים שעליהם הוא משפיע)...נא לא לשכוח שלפי המשחק הערפדים שולטים בהרבה ארגונים ומסדרים כגון- Knights of saint John . ויש גם ערפדים ששולטים בזמן, בחיים...רוב הערפדים מדור שלישי ורביעי נסגדו ע"י האדם כאלים פאגאניים!!!! העובדה שערפד הוא בן על מוות צריכה להשפיע על כושר התכנון שלו: יותר סבלנות ושנים של תכנון בכדי לכסות על חסרונותיו וחולשותיו!!!!

Galandor

New member
סוררי, פורק תסכול..לא שיחקתי המון

זמן VAMPIRE , ובזמן האחרון השחקנים שלי (שמשחקים לעיתים רחוקות) מביעים מעט כשרון אם בכלל.......

Nihau

New member
צר לי מראש לאכזב אותך...

1. אני לא משחקת- עם סגירתן של שתי קבוצות המ"ת האחרונות בהן שיחקתי (נוסגות' ופריפורם) הכרזתי על פרישה בלתי מוגבלת בזמן מהשתתפות כשחקנית במ"ת (כי יש לי מחוייבויות שיהום לשחקני ושחקניותי שלא אנטוש סתם כך באוויר). 2. אני לא אוהבת לשחק עושי כשפים- בכל שיטה שהיא. כך שגם אם הייתי רוצה לשחק משהו MAGE לא היה מתאים לי כל כך. 3. לגבי חוזק של ערפדים... נסה קצת LOK, קרא קצת על ערפדים סיניים, ברר קלות לגבי ערפדים ברזילאים, שחק מעט עם מגוון הערפדים ההודים ואחר כך תגיד לי מי חזק יותר ממי כשתבוא להשוות לגרסה ה"חדשה" הזאת של ערפדים הוליוודיים במסווה של ערפדים טרנסילבניים. אפילו הערפדים הטרנסילבניים הלא הוליוודיים יותר חזקים מההוליוודיים. ואילו של VTM עוד יותר חלשים מאילה. רק כדוגמא: הערפדים הטרנסילבניים המקוריים הלכו באור יום בלי להפוך לערמת אפר- הם פשוט נחלשו קלות. היתד בלב הייתה בעיקר כדי למסמר אותם לארון שלהם כדי שלא יזוזו לך יותר מידי עד שתצליח סוף סוף לכרות להם את הראש... עם עזרה של 6 איש כי "טורפור" זה המצאה שהם בהחלט לא שמעו עליה עדיין. 4. הפוטנציאל של המשחק בVTM לא סובב עוצמה כי בשביל זה יש משחקים הרבה יותר אפיים במהותם - כמו אקזלטד למשל. אני ראיתי את VTM כמשחק שסובב את הקונפליקט הפנימי בין המוסר האנושי ההולך ומתפורר לבין הפראות של "חיה" הערפדית הפנימית, כקונפליקט של קיום לא משתנה בעולם בו הרוב הפעיל- בני האדם- הם דינמיים ותזזיים ואין מנוס מלהרגיש שהעולם חולף על פניך ויום אחד אתה חוזר עם הכרכרה לאחוזה שלך, הולך לישון ומתעורר חצי מילניום אחר כך לעולם חייזרי ומפחיד בו כרכרות מעשנות ומרעישות נוסעות לבד ללא סוסים על דרכים שחורות מחומר מסריח וציפורי מתכת ענקיות חולפות לך מעל הראש ברעם אדיר. זה המאבק המתמיד לשליטה- בכל דבר- מ"החיה" הפנימית ועד העולם כולו הסובב אותך במטרה לתת לך הרגשה בטוחה של יציבות בעולם משתנה תדיר. זה הידיעה הברורה שיש אלוהים ויש גן עדן ואתה לעולם לא תגיע לשם כי כשמתת היית לך הבחירה ובחרת לא למות אלא להפוך לערפד. זה לחיות בעולם בסתר כי ידוע לך שיש לך אוייבים שרוצים לחסל אותך פשוט בגלל מה שאתה ואלוהים נמצא בצד שלהם (hunters ואנשי האפיפיור ושאר לוחמים עם true faith). ועוד ועוד. הכל פותח המון אפשרויות למשחק עומק נהדר. אבל רוב השחקנים שנתקלתי בהם עסוקים בלצבור כוח ולחסל כל דבר שזז או עומד בדרכם והגישה הפאראנואידית כל כך שולטת במשחק שהמשחק מרגיש כבול. מה גם שהצורה בה הספר מתאר את החברה הערפדית כל כך מגביל את המשחק שזה לא שווה את המאמץ לנסות. היררכיה ערפדים של פאראנויה צרופה. ערפדים בעולם הזה הם גזע מפוחד, מדוכא, חלש ומעמיד פנים שהוא רק מתחבא מתחת לאבן כי הוא בעצם עכביש עם המון קורים ששולטים בכל השאר. כן כן. מה שלי נשאר מהמשחק זה לפרוש מהקהילה, לקבץ סביבי את מקצת השחקנים שעוד יכלו לשוחח שיחת דמות אמיתית איכותית ולהמשיך את המשחק על אש קטנה דרך מסרי דוא"ל. עצוב. לאחרונה התפתחו כמה דברים נחמדים יותר לגבי המשחק- שה,מ פתח את אפשרות הגלוקונדה בפני דמות שחקן ונתן בכך את הזווית הפילוסופית החדשה והמעניינת- אם ערפדים יכולים לקבל חנינה אלוהית ולהגיע לגן עדן זה מאיר באופן אחר לגמרי את הקיום שלהם על פני האדמה... העולם עדיין בנוי זיפט לחלוטין אבל זה מה שאתה מקבל כשאתה נותן לנוצרים אמריקאים לבנות לך סיפור ערפדים.

Galandor

New member
ראי ערך- Kindred of the east

יש ב WOD גם ערפדים במזרח (הם באמת חזקים יותר) ובאפריקה וכו'. לשיטה יש יותר מספר אחד.... חוץ מזה רוב התיאורים שלך בקשר לחולשה ערפדית חלה עד בערך דור 6. הקונפליקטים והפראנויות שציינת מתארים רק את אלו שיקראו בעתיד קאמארילה... יש גם כאלו שיוצאים ומציגים את כוחם במפגין, שולטים בבני תמותה וכו'. ושכחת את אלו שיש להם Fortitude , ברמה מסוימת זה אומר Bye bye sunshine לא הוליוודי ולא בתיח.... (תקראי את ה Time of Ghehena , האנטידלוביאן של התזימיטסי מעקל את כל ניו-יורק בצורת גוש בשר מפעפע!!!) פשוט לרוב משחקים Neonates !!!! (ודרך אגב, אני גם רק משה"מ. מכתה ב' וזה כבר מעצבן שלא יוצא לי לשחק דמות יותר משלוש פגישות במערכה - Cause I am damn good)

Nihau

New member
זה לא כיף לקרוא ספרי שיטות

אתה יודע- זה די משעמם לקרוא ספרי שיטות. הכי הרבה הצלחתי לקרוא את פאראנויה XP ... עד עמוד 30 בערך... ניסיתי לקרוא את אקזלטד והתיאשתי, את הספרים של VTM שהיו לי מסרתי הלאה למעוניינים לשחק שיש להם סבלנות לקרוא ספרי שיטות משעממים... זה די מטריד לקרוא עוד ועוד ספרי שיטות שמנסים כל הזמן לכפר על טעויות עבר בבניית עו ועוד תירוצים והרחבטות למשהו שהיה צריך להעשות אחרת כבר בהתחלה. כבר ציינתי שלא שיחקתי VTM שולחני. התכוונתי לכך. באמת. וזה שWW המשיכו את ההיסטוריה של העולם בספרים שלהם לא מחייב אותי ולא את אף אחד אחר לשחק לפי מה שהם כתבו. (מה גם שזה דורש קניית עוד ספרים) כלומר- שיחקתי רק את גרסת הלארפ. כפי שהשה"מים שלה שינו אותה בהתאם לצורכי המשחק הדינמי והחי שלהם ושל השחקנים. שדרך אגב עדיין רצה- והם מאוד ישמחו לקבל שחקן חדש וטוב כמוך. המשחק כרגע בעלייה - גם באיכות וגם במספ שחקנים- אתה מוזמן בלב שלם. מוכרת לי התפיסה הקאמרילית כי זו הייתה הקהילה ש"קלטה" את הדמות שלי. דמותי לא הייתה חברה בה, רק קיבלה עליה את המוסכמות החברתיות שלה כדי שתוכל לחיות בתחומי הארץ הזו. מגוון השמות והמושגים שהפלת עלי בהודעה הנ"ל לא אומרים לי כלום. חלקם מוכרים לי קצת כסוגים של שבטי ערפדים.

Nihau

New member
נ.ב.

בזמן שעוד שיחקתי היה שחקן אחר ששיחק אחד מהערפדים המזרחיים האילה. הם יותר שדים מערפדים. אז מה עשית בזה? הפכת אותם לדמויי שדים כמו בבאפי. עד עכשיו לא ברור לי למה כל הגזעים העל טבעיים לא מתאחדים ומחלקים בניהם את העולם כמו שחילקו את אמריקה בזמנו. הם כל כך עסוקים בלריב אחד עם השני ובתוך עצמם וכל כך מפחדים שבני האדם ישימו לב- זה כל כך מפגר שזה פשוט לא כיף. ושיטה שבונה את עצמה על סמך הרעיון שגזע אחד שונא גזע אחר מלידה... ככה לא בונים קונפליקט. צק צק צק

Galandor

New member
מתנצל על מתקפת המוסגים....

הנק' שלי היא שמהכרה שיטחית של שיטה לא פוסלים. ואני מסכים במאה אחוזים שאין שום סיבה בעולם לקנות את כל הספרים (תורידי בPDF ;) וגם לא דיברתי על אלו שממשיכים את ההסתוריה (כי זה באמת ניסיון למצוץ כסף....) By the way אני מאד נהנה לקרוא ספרי שיטה של WOD (לפחות את הישנים) כי הם משולבים בסיפורים...מגניב... תודה על ההזמנה, איפו אתם משחקים??? (בארץ..) אם זה נוח אשתתף...

Nihau

New member
משחקים בפארק הירקון

המשחק מוגדר רשמית כ"24\7" כלומר לארפ בזמן אמת בו האירועים בעיתון מקבלים חשיבות ופירושים מתאימים גם במשחק, דוא"לים נשלחים בין שחקנים כדי לקדם את המשחק בזמן בין פגישות ועוד. מציאות- רחוק מהעין רחוק מהלב. כשיצאתי מהמשחק הודעתי לכולם שהדמות שלי זמינה בטלפון ובביתה תמיד ורק פעמיים התקשרו אליה בעת חירום ורק שני אנשים שמרו איתה על קשר אמיתי. לשמחתי הם שני השחקנים הטובים יותר לטעמי האישי אז אולי גם זו דרך לסנן שחקנים בינוניים. בקיץ נפגשים בימי חמישי בערב בשעה 22:00 בפארק הירקון בגן הבנים- שם לצורכי המשחק הוכרז המקום כ"אליזיום". בחורף המפגשים נערכים בבתים של שחקנים הנחשבים "safe houses" לצורכי המשחק. המשחק נמשך לרוב עד השעות הקטנות- נגיד 2 בלילה. אם זה מעניין אותך שלח לי מסר פרטי ואתן לך את הפרטים של הGM - שהוא איש נחמד וחיובי ביותר.

למעלה