שחקים+חבצלות

onix 88

New member
טוב שבית אליהו לא מלא בפליירים על

המסלולים של שחקים P: אם ראשי התיבות כ"כ מסווגים שידאגו לפנות משם את הפליירים אחרי יום המיונים של שחקים.

כשאת אומרת שאני לא יודע,

את מתכוונת שאני לא יודע?
כי אם כן, אז את לא מדייקת.
(הצלחתי לדלות את ראשי התבות של אע"מ. נה, נה,
)

2inaroad

New member
האמת אני יודע מה עושים בכל

המסלולים האלה, אבל נדמה לי שפירוש ראשי התיבות זה מסווג לא?

בנגלה

New member
כנראה שכן אבל לא מאוד מסווג..

גם השאלות במבחנים הן מסווגות ואסור לספר מה הולך במבחני מצב שלהם.. אבל הם לא יעבירו את כל המועמדים סיווג בטחוני ואז יתחילו לבחון אותם.

the new L

New member
אני בספק

אם השאלות במבחנים הן מסווגות. היה כתוב על המבחן סיווג?

זה מסווג ממלש"בים

כי פורומים כמו זה חירבו להם את כל המבחנים...באמת שאפילו בגיבושים אנשים כבר באים למפקד שלהם ומתלוננים שאין חפיפה ללו"ז שהבטיחו להם במאמרים..

the new L

New member
מסווג ממלש"בים?

מה זה אומר? ביטוי חדש? השאלה היא האם יש למבחנים הללו סיווג כלשהו הגבוה מסיווג בלמ"ס (במידה וכן, זה אמור להיות כתוב בראש המבחן)

אני סתם צוחק

אבל בתור אחד שעשה את המבדקי מצב האלה אין בהם שום חומר מסווג, ולא יחשפו אנשים בלי סיווג בטחוני סביר לחומר שהוא באמת מסווג. הם פשוט לא רוצים שכל טמבל שעושה את המבחנים יספר לחברים שלו מה צריך לומר בהם ומה התשובות לכל שאלה אמריקאית ובכך יבזבז לצבא משאבים על מלש"בים לא מתאימים, הגיוני, לא?

כן

בס"ד ולמופאסה, שים לב לאותייות הקטנות. מבחני שחקים הם בסיווג "מוגבל". מבחני תלפיות הם בסיווג "שמור". כלומר- לא מסווג ברמות שצריך לעשות סיווג בטחוני, אבל כן מסווג ברמות שאזרחים אל צריכים לדעת, ומי שלא צריך- לא צריך.

atypique

New member
אין כיום מוגבל, לפחות בחה"א

הוקשח לשמור אוט', למעט אלו שהורדו ידנית לבלמ"ס.

כנ"ל בכל צה"ל

בס"ד אבל מסמכים שהודפסו ועליהם כתוב מוגבל- הם מוגבל. ואם אתה רוצה להתקנן ולהתפלסף, אז אתה יכול לומר שזה שווה ערך לשמור. אבל זה לא הנק'. הנקודה היא שזה בעל סיווג.

אני עדיין חושב שזה די שטויות...

מי שעושה את המבחנים המסווגים באמת ("הטופס הירוק" המסתורי למשל שאני משער שיש לך מספיק אינטיליגנציה להבין שמדובר למקום שלא קיים בשום טפסים שמגייסים אליו בעזרתו, או עוד מיון למקום שאני מתגייס אליו) לא משאירים מאחוריהם שום טפסים מיותרים ומבדקי מצב ואחרים שלאנשים יפלט מידע עליהם. במבחנים של תלפיות, לפחות בראשוניים למיטב זכרוני יש לא יותר ממכניקה ניוטונית ושאלות של חידון ידיעת הארץ שכל מש"קית חווי"ה תדע להעביר לחיילים שלה, ואולי כמה שאלות של שנה א' במתמטיקה. שלא ישתמע שאני מזלזל בקושי שלהם אבל אין שם שום דבר שמצריך כזה סיווג...הרי המסלול של התלפיונים ממש לא חסויי וברור מה התחום המרכזי שהם עוסקים בו. באותה מידה אני לא חושב שצריך לסווג יותר מדי את אזרחי נומוניה (אם אני זוכר נכון, המבחנים היו לפני שנה) ואת הצבא של מדינה פיקטיבית כזאת או אחרת.

תגובה

בס"ד 1. אין קשר בין הטפסים הצבעוניים לבין המבחנים המדוברים. כמו שאין קשר בין שום מיון של מסלול מסוים למסלול אחר (אלא אם כן זהו מיון משולב, כמובן). יש יחידות, כמו הטפסים הצבעוניים, שהיעד שלהם מסווג. זה לא מוסיף או גורע מהסיווג או החסיון, של המבחנים למסלולים המדוברים. 2. הידע הכלול הדרוש ע"מ לעבור את המבחנים לתלפיות או שחקים לא מסווג. צריך לדעת פשוט דברים מסויימים. כמו גם כל מסלול מיון אחר. גם לטפסים הצבעוניים. ידע מקדים לא יכול להיות מסווג מעצם הסיבה שהמלש"ב לא חשוף למידע מסווג, ולא צריך לדעת דברים כאלה טרם גיוסו. בנוסף, מיונים באים לבדוק התאמה ולא לבחון את הידע שדרוש לשירות בתפקיד. בשביל זה יש קורסים, חפיפה וכד'. אז, כמו שאמרתי- לא הידע הוא המסווג. במבחני שחקים ותלפיות- השאלות עצמן, מבנה המבחנים, הנושאים בפירוט וכד'- הם החסויים. וזה לא כי מדינת ישראל תיחרב אם מלש"בים וערבים ידעו שצריך לדעת מכניקה וחשמל בשביל תלפיות- אלא כדי לשמור על תהליך המיון. אם כולם ידוע את השאלות- המיון לא יהיה אפקטיבי כלל. 3. שוב בנוגע לטפסים הצבעוניים- גם שם בשלב מסוים אומרים לך לאן אתה מיועד, וזה מסווג. אז אתה תספר את זה לאנשים כי אמרו את זה למלש"ב? לא. כשחושפים מלש"ב (או כל אדם, גם חייל) למידע מסווג, אומרים לו לפני זה שזה נשאר בתחומי המסגרת הנחוצה- והנחוצה בלבד. ובמבחני שחקים ותלפיות אומרים את זה, אגב. 4. המסלול עצמו של מסלול תלפיות לא חסוי, אבל התכנים שהם עוברים שם כן. הם עוברים סדרות, קורסים נוספים, ונחשפים להמון מידע מסווג. בנוסף, אתה לא יודע, ואויל לא תדע (איני יודע מה תפקידך בכוח..), מה התחום בו בוגרי תלפיות עוסקים. אז יופי- זה צריך להיות עם מחשבים או מתמטיקה או פיזיקה או משהו כזה (ואגב, זה גם לא חובה). אבל מה שהם עושים עם הידע במקצועות הנ"ל- הוא מסווג ברוב המוחלט של המקרים. זה כמו שתגיד שאתה יודע מה התחום המרכזי שבו מודיעין עוסקים. אבל זה לא אומר שהמסלולים, התפקידים והיחידות שם לא מסווגות. 5."לא מצריך כזה סיווג"... סיווג שמור (ומוגבל) הוא דרגת הסיווג הנמוכה ביותר, אחרי בלמ"ס. לכל חייל צה"ל יש אוטומטית סיווג כזה בעת היותו חייל. בסיווג כזה אין גם מידור. אז זה לא "כזה סיווג".

זה מה שהתכוונתי...

שהסיווג הוא כנגד מלש"בים חטטנים שרוצים לדעת מה יש בכל מבחן ורואים בכך דרך לגיטימית לעבור אותם. תפקידי בכוח? אני משתייך לאותם מלש"בים שלא אומרים להם לאן הראיונות שלהם מיועדים. אני לא חושב שגם גשאני אעשה את מה שאני אעשה אני אדע מה אני עושה. וברור שבתלפיות לא רק משחקים דוקים עם מקלות פלוטוניום...הפעילות שלהם צריכה להיות מסווגת אבל השאלונים עצמם-לדעתי רק ברמה כזאת שכל מי שידליף תשובות-יענש (למרות שזה לא מעשי).

Transc3ndent

New member
"מבחנים מסווגים באמת"

אינם קיימים. הטופס הירוק בסיווג בלמ"סי, ואני בספק רב - מתגובותיו בפורום עד כה - אם אתה אכן יודע להיכן אתה מתגייס או מהו אותו טופס (הייתי אומר אף יותר מכך, אך אני אוותר לעת עתה). קיימים שאלונים המהווים חלק מתהליכי מיון מסוימים הזוכים לסיווג סודי עד סודי ביותר לאחר המילוי, וזאת רק בכדי להסתיר את זהות ופרטי הממלא, מה גם שלא מדובר במבחן. אין שום קורס הדורש יכולות אותן יש צורך לבחון ע"י חשיפת המועמד לחומר מסווג, ואין איש המעוניין לבזבז משאבים הדרושים לאישור סיווג רק בכדי להציג מבחן "מסווג באמת" למועמד. "הרי המסלול של התלפיונים ממש לא חסויי"? מסלול תלפיות הוא מסלול ארוך, וככזה קיימים בו די והותר חלקים חסוים, חלקם חסוים מאוד. שלבי המסלול הכלליים אינם חסוים, אך זה כמו לסווג את העובדה שאע"מניקים עוברים קורס. ולגבי "מקום שלא קיים בשום טפסים שמגייסים אליו בעזרתו" - יחידות אף פעם אינן מופיעות על טפסים "שבעזרתם מגייסים", בין אם בגלל שקורסים מובילים למספר אפשרויות שיבוץ, ובין אם בגלל שהמיון בכל מקרה נעשה לקורס/מסלול ללא קורס אך בעל שם, ולא ליחידה. יום טוב.

אני שונא את הפורומים האלה

כי אני כל הזמן מתפתה לספר בהם יותר מדי. הטופס הירוק בכל אופן מוגש בצורה מפתיעה לאנשים שהצהירו בשלב זה או אחר על כל מיני אזרחויות שונות ומשונות ושפות מיוחדות כאלה ואחרות ובתור אדם בכל אייקיו כלשהו אני משער שלמכנה המשותף יש קשר כלשהו לזימון ולעובדה שהצהירו שמדובר בשאלון של אכ"א, ושנותנים לך למלא בו מה "חמשת הדברים שהיית מעוניין לעשות בצבא" בשורות ריקות. בעניין הטפסים בעיקר שיחקתי במילים, ברור לי העניין, אני רק מציין את העובדה שקיימות כמה וכמה יחידות רפאים בצבא שעדיף שישארו כאלה. המסלול עצמו הוא לא חסוי, יש מצגות שאומרות איזה סדנאות הם עושים איפה, כמה ולמה. באיזה שלב של המסלול הם נמצאים ב"יחידת האיסוף המרכזית" ומתי הם סתם דוהרים להם בטנקים בשיזפון או בבקעת סיירים. את זה אפשר לראות במצגת שלהם שלמיטב זכרוני רואים גם ביום המיונים אליהם וסביר שהם העלו אותה גם לאתר שלהם. ברור שתלפיונים עושים הרבה דברים מסווגים מאוד בכל מיני מקומות. ברור שלא יחשפו שום מלש"ב לחומר מסווג, אבל בראיון לקורס שלי ("אורות") סיפרו לנו לדעתי יותר מדי, במיוחד בהתחשב בזה שעד כמה שהבנתי לא יותר מדי אנשים יודעים מה בדיוק הקורס הזה עושה. קצת נסחפתי עם האורך, אבל מילא.

Transc3ndent

New member
...

כן, אני מכיר את השמועות אודות הטופס הירוק, ואני מכיר באופן סביר את המסלול אותו עוברים תלפיונים. דבריך אינם סותרים תגובתי. (האם, למשל, מפורט באותה מצגת היכן בדיוק ב-"יחידת האיסוף המרכזית" [מבחינה מבנית] הם מבקרים? האם מפורט מהן תכניה המלאים של סדרת אמ"ן?). בנוגע לקורס שלך - אל תדאג, לא סיפרו לכם יותר מדי, וגם לא תדע יותר מדי במהלך חלק משמעותי מהקורס. אגב, מהכרות אישית טובה עם הקורס הנ"ל, אוכל לנסות ולענות על שאלות המעניינות אותך - במידה ואלו יצוצו - ובמגבלות ב"מ.

למעלה