שחקים+חבצלות

onix 88

New member
מעניין למה מודיעין לא פנו אלייך

אולי אתה תפנה אליהם? דווקא אנגלית זאת שפה די מבוקשת לפי מה שהבנתי. אתה בי"ב כן?

Itamarro

New member
אין טעם

דבר ראשון אני הבנתי שהמסלול שפות הוא חרא של מקום להיות בו, ודבר שני אני לא מעוניין בו, פשוט אני תוהה למה לא קיבלתי. כן, י"ב, ת.ג. נוב' 07 ייתכן שזה בגלל שהפרופיל שלי קרבי? ולפרוט'- הם שונאים אותי במיוחד, להם ולרשות הדואר יש קנוניה נגדי.

AyalaN

New member
לא כולם מקבלים לזה.

גם אני דוברת אנגלית ברמה של שפת אם ולא קיבלתי זימון לזה, לחילופין חברה שלי שדווקא האנגלית שלה הייתה פחות טובה משלי כן קיבלה זימון. נסתרות דרכי האיתור.

Itamarro

New member
אבל

אני לא מאמין שזה לפי הגרלה, חייב להיות גורם ממיין כלשהו. למרות שאני יודע שיש דברים בצבא שנשלחים לפי סוג של הגרלה, אבל זה לא הגיוני בתחום כזה שצריכים אנשים.

2inaroad

New member
לגבי טופס ירוק

חשבת על זה שבערך בוא נגיד 90% מהנוער בישראל היום מתהדר באנגלית ברמה טובה??? אני קיבלתי את זה כי יש לי 2 אזרחויות ו- 4 שפות. והטופס הירוק הזה הוא אחת החידות הגדולות שיש וזה כנראה דבר שווה. ולא קיבלתי שום דבר מחמ"ן שפות. והאמת לשכ"ג וטופס ירוק לא קשורים...

devilz

New member
:-X....

90% מהנוער בישראל.. אנגלית ברמה גבוהה? הגזמת... באמת שהגזמת... ברמה קיימת... כן... אפילו מספיק לשיחה קצרה... אבל אם זה רמה גבוהה... אז גם הרוסית שלי היא ברמה גבוהה... יש הרבה בני נוער עם אנגלית ברמה גבוהה... אבל בהחלט לא 90%...

Itamarro

New member
אני לא סתם דיברתי על זה

אני גרתי בחול תקופה של מעל 4 שנים, ואנגלית היא השפת אם שלי, והצבא יודע את זה טוב, כי אחר-כך הוא התקשר לוודא את זה. זה נכון שכל תלמיד אנגלית טוב (בהחלט לא 90%) מתהדר שיש לו אנגלית טובה, אבל יש הבדל בין מישהו שלומד שפה לבין מישהו שיודע אותה. הסיבה היחידה ששאלתי לגבי הטופס הירוק הוא כי אנשים שבאותו מצב כמוני קיבלו טופס ירוק. אז למה טופס ירוק קשור? לחמ"ן?

AyalaN

New member
ברור שזה לא ע'פ הגרלה.

זה בטח ע'פ נתונים. הטופס הירוק לא קשור לאמ'ן..

Itamarro

New member
זה לא בדיוק הגרלה

ליתר דיוק, יש להם מכסה מסוימת, ולרוב יש יותר אנשים מאשר מכסה, ולא כולם נשלחים (אוטומטית). כל מי שיש לו את הנתונים להתקבל למשהו יכול לבקש ורוב רוב הסיכויים שיתנו לא, אבל לא לכולם נשלח זימון ראשון. לדוגמא מצב שבו 12,000 מלש"בים מתאימים לנתונים, וצריכים לשלוח 10,000 מכתבים, רק 10,000 יקבלו, והשאר לא. מה גורם ל10,000 הספציפיים האלו? לא ידוע לי.

Ha Sea

New member
כן ואתה יודע את זה מאיפה?

חלאס שטויות. מכסות יש בשלבים האחרונים. יש תקציב ל-X חניכים (במקרה של חבצלות, בשחקים זה מעט יותר נזיל), אז יבררו את ה-X הטובים ביותר. בשלבים המקדימים, כדוגמת השאלון והיום המיונים הראשון לשחקים וחבצלות, מקבלים כל המלש"בים המתאימים, בלי מכסות ובלי בטיח. התסייגות אחת יש לי - ישנם מקרים בהם מועמדים מתפספסים בגלל טעויות כאלה ואחרות של הצבא (לשכת הגיוס, יחידת האיתור של חמ"ן, תקלות מחשב והשד יודע מה עוד). אני מקווה שתשכיל לקבל בהבנה את התיקון שלי ותפסיק להתלהם כאחד שחושב שהוא יודע הכל.

2inaroad

New member
מסכים ועוד משהו

בנוגע לפספוסים: פספוס יכול לנבוע מהעובדה שמישהו עשה צו ראשון באיחור ולכן נגמר הזמן. מה הבעיה לשלוח זימון ראשוני לכולם אבל אח"כ לזמן רק מעטים? לשלוח מכתב זה לא ביג דיל, מה גם שעושים את זה דרך הרשת...

Itamarro

New member
אני מתבסס על עובדות

ורק על עובדות. העובדות הכי פשוטות הם שיש מלש"בים בעלי נתונים דומים (ואף זהים) שאחד מקבל זימון, והשני לא. ברור שבשלבים המתקדמים יש מכסה, ועל זה אין ויכוח. אבל יש עניין שיש מקרים שהבם אנשים שמתאימים, ואמורים לקבל, לא מקבלים. אתה רואה את זה כפספוס, אני רואה את זה כהגרלה. העובדות, שלא תלויות לא בי ולא בך, הם שיש אנשים שלא מקבלים. אם זה בגלל פספוס של מחשב (שאני חייב להגיד שזה עדיין נחשב הגרלה), ואם זה בגלל כל סיבה אחרת, יש אנשים, שצריכים לקבל, ולא מקבלים, וזאת הייתה הנקודה שלי בהודעה המקורית. אז עצה שלי, לפורום בפרט ולחיים בכלל, שתפסיק לנסות לתפוס אנשים על קצה של מילים, ותנסה להבין את את התמונה הכוללת, ואז תבין שלא אני המתלהם פה.

Ha Sea

New member
וואלה, שיגעת אותי כבר.

פעם אתה כותב שיש מכסות (נתת בפירוש דוגמא שמתארת מצב בו יש מכסה מדוייקת ומסויימת ושולחים זימונים לפי אותה מכסה), פעם אתה ממתן ואומר, כמוני, שיש אנשים שמתאמים ולא מתקבלים. והעובדות כן יכולות להיות תלויות בך אגב. כמו בתגובה אחת למעלה - אם הצו הראשון שלך מאוחר מאוד, יתכן ותפספס את המיונים למחזור שלך. כמו כן, מיונים ליחידה אחרת בצבא שמקפיאים מיוני מודיעין, יכולים לגרום לך לפספוס המיונים ליחידת המודיעין (ובמקרה שלנו חבצלות\שחקים). יכולות להיות 1001 סיבות, ועדיין - מדובר בפשלות של הצבא, שמסיבות שאינן מוצדקות (באופן חד וחלק) אינו ממיין אנשים לתפקידים שמתאימים להם לפי הנתונים שלהם. אתה רוצה להיות לי פיוטי ולקרוא לזה "הגרלה"? תקרא לזה איך שאתה רוצה. מכסות זה לא. ותאמין שאני לא מחפש אותך בקטנות. אני מנסה לתקן אותך מהידע שלי ומהניסיון שלי. אז בנימה טובה, אולי במקום להמשיך ולהתווכח, תקבל בהבנה את מה שאני מנסה ללמד אותך? סה"כ, באת לפורום, ופתחת שרשור כדי להעזר באלו המבינים יותר. לא?

Ha Sea

New member
מי מי ניצח?! ../images/Emo66.gif

וברצינות - לילה טוב, ובהצלחה.

הוא דווקא אמר דברים מאוד נכונים

לכל חייל ולכל תפקיד בצבא עושים תכנון שכולל בתוכו גם את כמות המלשבים המתמיינים לתפקיד. בצבא עושים חישוב שאם צריך X חניכים שיסיימו את הקורס Y חניכים הוא המספר שאותו צריך למיין על מנת שאותו X יסיים את הקורס. לא כל מלש"ב עם נתונים מתאימים מקבל זימונים למסלולים הללו. במקרה שלך אני ממליצה לך לרדת מהעץ. דווקא במקרה הזה הבחור לפניך צודק, אז תפסיק יקירי להתלהם ולחשוב שאתה יודע הכל, וכמובן, נסה לקבל בהבנה את התיקון

Ha Sea

New member
מאוד מוזר לי לשמוע.

הבהר לי חד משמעית ע"י קצינה ביחידת האיתור שאחראית על המיונים לחבצלות שאין מכסות כלל וכלל עד השלב הסופי. יכול להיות שאני טועה, ואני כן אקבל בהבנה כל תיקון. יש לך ביסוס לטענה שלך?

בהתחשב בעובדה

ששירתתי בחתומכא (חטיבת תכנון ומנהל כח אדם) בתכנון של כח אדם צבאי, אז כן, יש ביסוס לדברים שלי.

למעלה