שחקים+חבצלות

Ha Sea

New member
אם כך -

אני מתנצל. יתכן וטעיתי, אם כי אני לא נוהג להלחם כל כך על דעתי אם אינו בטוח בה, ובמקרה זה, הייתי בטוח (וכנראה שלא בצדק).

יש ועוד איזה מכסות

בס"ד מהאחראית על האיתור בכבודה ובעצמה (נו, זאת שהייתה לפני שנתיים ומשו)

בכל שלב

התכנון הצהלי בנוי בצורה כזו. לצהל אין את הזמן המשאבים והרצון לזמן את כל בעלי הנתונים לכן הוא קובע מכסה מסויימת לזימון שהוא יודע שאחוז הנשר שיהיה ממנה ואחכ מהקורס יוביל לאותו X מסיימי קורס שהם מחפשים.

Ha Sea

New member
אני ממש ממש לא זוכר.

אתה מוזמן להתקשר ליחידת המיון של מודיעין ולבקש את הקצינה האחראית על חבצלות

Ha Sea

New member
אין קשר בין הדברים.

השאלון הספציפי הזה ממיין אך ורק למסלולי שחקים וחבצלות. אם הסירו את מועמדותך זאת כיוון שהסיקו מהשאלון שאינך מתאים לשחקים. זימונים למיוני מודיעין אחרים אינם מתקבלים כתלות בתוצאות השאלון הנ"ל, אין קשר בין הדברים כמו שאמרתי. מה שכן, מכיוון וזהו שלב ראשוני, אני מניח שאם הנתונים שלך גבוהים אפשרי יהיה לערער עליו ולעבור אותו.

Itamarro

New member
לא נכון

השאלון הכללי, אינו קשור רק לשחקים וחבצלות, הוא קשור לכל מקצוע מודיעין. זימונים למיוני מודיעין אחרים מתקבלים ועוד איך כתוצאה מתוצאות השאלון, אני זומנתי לדוגמא למשהו כתוצאה מכך, שאינו שחקים ואינו חבצלות ואינו גאמה (שאגב שכחת להגיד שגם הם שולחים את אותו שאלון). אני לא מעוניין בחבצלות בכלל, ואני מאמין שיש לי את הנתונים המספיקים לעבור את השלב הראשוני (לשחקים, שעכשיו מסתבר שזה גם חבצלות). אני פשוט הבנתי, שבגלל שהראתי מוטיבציה נמוכה לחבצלות, זה נגזר גם על שחקים. בבקשה להבא תבסס/י את הדברים שלך יותר על עובדות, ופחות על השארות.

InspectorGadget

New member
גם אני הראתי מוטיבציה נמוכה לחבצלות

והמשכתי להתמיין לשחקים בלי קשר.

Ha Sea

New member
אם קיבלת את השאלון שבכותרתו

"שחקים וחבצלות" (ותקן אותי אם אני טועה), השאלון ממיין למסלולים האלה בלבד. באם קיבלת זימונים נוספים, קיבלת אותם בלי קשר לשאלון שחקים\חבצלות הזה. יתכן שקיבלת שאלון כללי אחר, אבל אני לא בקיע בנושא ואני לא יכול לעזור לך אם כן. זה יפה מאוד שאתה מאמין שיש לך את הנתונים המספקים לעבור את השלב הראשוני. זה לא מספיק. אם אתה מדבר על הנתונים ראשוניים איכותיים מהצו הראשון, אז אני אגיד לך שהם הכרחיים על מנת לקבל את השאלון. מעבר לכך, זה לא תלוי רק בנתונים הראשוניים, אלא במה שכתבת בשאלון עצמו. אם חמ"ן היו מסתפקים בנתונים ראשוניים בלבד כמיון ראשוני לפני מבחני המיון שלהם, לא היה כל צורך בשאלון. אני לא משער* שום דבר, תאמין לי שאני מבין "קצת" יותר ממך. ואגב - אין קשר בין המוטיבציה הנמוכה שהראת לתוכנית חבצלות לאי הקבלה למיוני שחקים. ושוב אני אומר - שווה לנסות לערער על ההחלטה בכל זאת, במקום לנסות לשכנע את עצמך שהם לא בסדר ושאתה היית מאה אחוז (ואני לא אומר שהם תמיד בסדר).

Itamarro

New member
נספר קצת רקע

דבר ראשון אני רוצה להצטער אם מה שאני רושם נראה כסוג של התלהבות עצמית, פשוט אין דרך לספר על עצמך בלי שזה ישמע כך. דבר שני, קיבלתי את המכתב משחקים וחבצלות, נכנסתי לאתר, ומילאתי אותו, כותרתו לא הייתה "שחקים וחבצלות", אלא משהו מסוג "שאלון למועמד לחיל מודיעין" או בסגנון. בנוסף לכך, התמיינתי גם לפרויקט גאמה, שעבורו היה אותו שאלון בדיוק (את המיון הזה קיבלתי כשבוע אחרי המיון לשחקים וחבצלות, לאחר שכבר מילאתי את השאלון. התקשרתי למודיעין, והם אמרו שאין צורך למלאות את השאלון שוב, כי זהו אותו שאלון). יתרה מכך לא קיבלתי שום זימון למילוי שום שאלון, חוץ מהזימון למילוי השאלון של שחקים וחבצלות, שהבקשה למילוי חזרה על עצמה, מכאן שמילאתי אך ורק את השאלון של שחקים וחבצלות. מכאן אני מספר מנסיוני האישי, ואין כאן מקום לערעור, אלה עובדות מוצקות. לאחר זמן מסוים, קיבלתי זימון נוסף, למבחנים שקשורים למסלול אחר בחיל. במהלך היום מבחנים, נאמר לנו, הנבחנים, שזומנו אל המבחנים האלו כתוצאה מהשאלון שמילאנו באינטרנט. אני רוצה לחזור ולהדגיש שלמסלול הזה אין שום קשר לא לשחקים, לא לחבצלות, ולא לגאמה, חוץ מהיותם באותו החיל. לא התייחסתי בכלל לנתונים של הצו הראשון, אני דיברתי על עצמי כבנאדם, שאני בטוח שאני מסוגל לענות על הדרישות של השלבים הראשונים של שחקים. אתה, ואפשר להגיד שרוב הפורום, לא מכיר אותי כמעט, אבל אם אתה רוצה דוגמא, 2 אנשים שהיו במיונים של שחקים לפני כמה ימים הם במקרה חברים טובים שלי, ולאחר המבחנים, הם דיברו איתי כדי לבדוק אם התשובות שלהם נכונות, למרות שלא עשיתי את המבחנים כלל. אני מבין את הצורך בשאלון לדילול אוכלוסיית המועמדים, לי אישית, לפני הדיון הזה, כמעט ולא היה לי מושג בקשר לשאלון, כתוצאה מהתגובות בדיון, הבנתי שהשאלון התייחס לשחקים וחבצלות ביחד, אך לא בצורה מחייבת. שמילאתי את השאלון, היו מספר שאלות בקשר לחבצלות, בהם בכולם עניתי ב1 (מתוך 5, כאשר 1 הוא הרצון הנמוך ביותר), בנוסף בהערות רשמתי שאינני מעוניין להתגייס או לנסות להתגייס לחבצלות. אני מניח, שייתכן שבאחת מהשאלות התבלבלתי, ורשמתי ברצון לגיוס לשחקים, או למודיעין כלל, 1. דבר שלישי, אני לא מבין איך אדם יכול להגיד לי שהוא מבין *קצת* יותר ממני, בקשר למה שאני עברתי, אם אני אומר שעשיתי משהו, או שזה נכון, או שאני משקר, ותאמין לי, אני לא משקר בשביל להמשיך את הויכוח. בצד השני, אני לא מעוניין מספיק בשחקים להתחיל להלחם על זה, ככל שאני לומד על זה יותר זה מעניין אותי פחות. רציתי להגיע למיונים בשביל לראות מה הם, בדיוק כמו שעשיתי במיונים אחרים שעשיתי, ללא רצון ללכת אליהם. אני מנסה להבין את הגלגלי שיניים של כל מקום שאליו אני נכנס, ורציתי פשוט להבין, למה לא עברתי את השאלון.

Ha Sea

New member
שמע, הסיפור שלך קצת מוזר.

שמעתי בעבר על חברה שמילאו שאלונים כללים לחיל המודיעין, אני אישית לא קיבלתי שאלון שכזה. אני קיבלתי שאלון לשחקים וחבצלות, ואני זוכר בפירוש שהיה רשום באתר שמדובר בשאלון לשחקים וחבצלות בלבד. אני בטוח בכך, מכיוון שיצא לי לדבר עם לא מעט בעלי תפקידים ביחידת האיתור בעקבות בעיה שהתעוררה בשלבים מתקדמים יותר של המיונים, והוסבר לי כך בפירוש ע"י קצינה ביחידת האיתור שאחראית ספציפית על חבצלות. יכול להיות שהטעו אותי, אבל אם היית מכיר את הנסיבות היית מבין שזה ממש לא סביר. יתכן, שהשאלון שמילאת לא היה קשור לשאלון שחקים וחבצלות, אלא שאלון כללי של חיל המודיעין (וזה סביר בהחלט שבשאלון שכזה שואלים בקשר למידת העניין במסלולים כמו שחקים וחבצלות). יתכן שהייתה בעיה באתר או אני לא יודע מה, ולכן מילאת לא את השאלון שקיבלת זימון בדואר אליו. במידה וכן מילאת את השאלון לשחקים\חבצלות, הסיפור שאתה מספר משונה. ייתכן והתגלגלת למיונים של מסלולי מודיעין שונים, אליהם הגיעו חבר'ה שמילאו שאלון כללי ולא את השאלון הספציפי לשחקים וחבצלות, ובגלל זה מוזר לי שהגעת אליו ישר ככה. אין לי תשובה לבעייתך. אני מוסר לך את המידע האמין שאני מכיר ויודע. יכול להיות שמה שנאמר לכם שגוי. הכל יכול להיות. מעבר לכך, אני מציע לך לצנן את הבטחון העצמי שלך. בטחון עצמי זה דבר חשוב, אבל יש גבול. השלב הראשון של המיונים לשחקים וחבצלות הוא שלב קשה ואני לא חושב שקיים אדם שיכול לדעת (לדעת, לא לחשוב) במאת האחוזים שהוא מסוגל לעבור אותו, רחב ככל שיהיה הידע שלו על סוג המבחנים ועל השאלות בהם. אני מבין שאתה מעריך שיש לך יכולות גבוהות, אבל מכאן ועד לכתוב "אני בטוח שאני מסוגל לענות על הדרישות של השלבים הראשונים של שחקים" יש פער גדול. אני לא מזלזל בך, אני לא מכיר אותך, אבל אם אתה באמת רוצה לנסות ולערער על ההחלטה של יחידת האיתור (ואני חושב שכדאי לך), כדאי לך שתמצא דרך אחרת לשכנע אותם לקבל אותך למיונים. וכן, אני חושב שאני מבין קצת יותר ממך. למה? כי אני עברתי כמה שלבים טובים במיונים לחבצלות, ויצא לי לדבר (ולהתכתב) עם יחידת האיתור לא מעט - בקשר לחבצלות ושחקים בעיקר, וחמ"ן בכלל. (לא ארחיב פה על הסיבה לקשר הארוך איתם, אם אתה רוצה פרטים אתה מוזמן לשלוח מסר). משם הידע שיש לי בנושא.

Itamarro

New member
אני מאמין לך

אני לא מערער לדקה על הדברים שאתה עברת, רק בשביל להביא לך קצת יותר מידע, העלתי תמונה של הדף שלי באינטרנט: http://i85.photobucket.com/albums/k54/Itamarro/1502149314911497150614971503.jpg השאלון הזה, הופיע מייד לאחר הזימון הראשוני שקיבלתי מהצבא בכלל, וישר נכנסתי לאתר ומילאתי את השאלון. הטענה שהיה בעיה באתר היא כנראה התשובה, כי האתר באמת מאוד בעייתי, אבל שדיברתי אם מודיעין, הם לא אמרו לי שלא מילאתי את השאלון. האנשים שפגשתי במיון לתפקיד הספציפי, המוקד היחיד המשותף בין כולם (וכמו שאמרתי, אני אוהב לבדוק דברים כאלו, שאלתי כרבע מהאנשים שהיו שם) היה פיזיקה 5 יחידות, וזימון קודם ליחידת מודיעין. רק בשביל להיות עוד יותר מדויק, הוצאתי את המכתב הראשוני שקיבלתי מחבצלות ושחקים, והנה קטעים נבחרים ממנו: "מילוי טופס נתונים לבחינת מועמדות למסלולים "שחקים" ו "חבצלות"", "נבקשך להיכנס לאתר....ללחוץ על "שאלון מילוי נתונים כללי"...", "חשוב לציין שהמועמדות למסלולים "שחקים" ו "חבצלות" הינה התנדבותית..." נושא הבא, אני מודע לזה שיש לי בטחון עצמי מופרז, אבל מעטים המקרים שבהם אמרתי שאני יכול לעשות משהו שבסוף לא הצלחתי לעשותו, אני מודע ליכולות שלי. אגב, שאמרתי שלבים ראשון, התכוונתי להגיע לשלב הראשון, כלומר לעבור את הטפסי אינטרנט (השלב הראשון הוא בעקרון הצו הראשון, ולאחריו שלב הטפסים, אבל לא נהיה קטנוניים). ושוב, אני לא מפקפק בידע שלך, אבל ייתכן שדברים השתנו, וייתכן שלא סיפרו לך את התמונה המלאה. והיום אני מספיק מעוצבן מהצבא, לשכ"ג לא ענו לי אחרי 1:35 של המתנה...

Ha Sea

New member
שמע, אני לא יודע מה השתנה,

סה"כ עברה שנה וחצי מאז שאני מילאתי את השאלון. אבל מה שאני רואה לנגד עייני הוא שאלון כללי למועמד חיל מודיעין כללי. ממה שאני מבין כנראה ומדובר בטעות שלהם. כמו שכבר אמרתי, טעויות שלהם זה לא דבר נדיר, במיוחד כאלו המעידות על אי סדר. לגבי הבטחון העצמי שלך, צר לי, אבל אני באמת מקווה שיהיו מקומות בחיים בהם תאמר לעצמך "אני מסוגל" ותכשל. לא בגלל שאני רוצה שתכשל, אלא בגלל שאני חושב שזה יכניס אותך קצת לפרופורציות. אני שמח שאתה גם ממתן את הטענה שלך בקשר למעבר בטוח של המיון הראשון, ושאתה מתחיל לקבל את מה שאני אומר יותר בקלות. דרך צלחה.

Itamarro

New member
בשביל זה הבאתי את הציטוט מהמכתב

רשום שם במפורט שזה ל"שחקים" ו"חבצלות", השם של השאלון הוא שאלון כללי, אבל גם כותרת המכתב, וגם תוכן המכתב, מצביעים על שיוכו של השאלון ל"שחקים" ו"חבצלות". ומההתחלה התכוונתי למיון הראשון למיון טפסים.

O m r i L

New member
גם אני קיבלתי את השאלון הזה

ממש מזמן, וזה היה מיד לאחר שקיבלתי מועמדות לפרוייקט גאמא (שאין לי מושג איך אני קשור לזה?! אין לי שמץ במחשבים ולא עשיתי בזה בגרות).. ובסוף אני בכלל מתגייס להאזנה בערבית.

למעלה