שוב נוכחנו לדעת

ricardo18

New member
לא הייתי משווה את הנאצים הריבוניים

לארגון טרור שפועל מתוך שטח כבוש.

Azazel

New member
מה ההבדל?

או שאתה טוען שהחמאס הוא המייצג הלגיטמי של שאיפותיו של העם הפלסטינאי?

Deathatred

New member
כניעה בפני הרשע לא הביאה למיגורו

תשאל את נוויל צ'מברליין.

ricardo18

New member
אני לא מוכן לדון דרך המושגים

הפלקטיים שלך. אני לא קראתי את שלגייה ושבעת הגמדים.

Deathatred

New member
התרעתי עוד בעקבה

שמפת הדרכים תיכשל אם החמאס לא ימוגר. התרעתי שאם אבו-מאזן יכנע לחמאס אז להסדר לא יהיה סיכוי. למה לחזור על הטעויות של אוסלו?

"אתה" הגשמת את הנבואה

זה לא חכמה לנבא משהו ואז לגרום לו לקרות, שרון טרפד את מפת הדרכים, שלא יהיו לכם אשליות, העובדה שהחמאס הוא ארגון פונדמנטליסטי לא אומר שאי-אפשר לתמרן מדי פעם בין הלחצים ולשמור על השקט, למען מפת הדרכים.

Deathatred

New member
כל 4 הפיגועים האחרונים

תוכננו עוד לפני שירו טילים על רנטיסי. שקט לא היה לנו מאז עקבה. צה"ל עצר בערך כ 20 מחבלים מתאבדים וחיסל עוד כמה מאז הפסגה. ראה כאן.

היי היי היי

בלי דמגוגיה זולה. רוצה גם דמגוגיה? עוד כח לא הצליח לנצח כח, תשאל את לינדון ג'ונסון, אני יכול גם להביא לך את שארל דה גול שהפך את חברבורתיו, אבל זה זול. כל מקרה לגופו, איך אמר לייבוביץ'? הדבר היחיד שאני יכול ללמוד מן ההיסטוריה הוא שלא ניתן ללמוד ממנה כלום, אז ניתן להביא דידוקציות אם הן מתאימות, אבל לא לזרוק כלאחר יד "הערבים הם כמו היטלר" כי זה מה שמשתמע מדבריך. אני וחברי מהשמאל המתון הציוני והביטחוניסטי מאמינים שההתמודדות הטקטית, האופרטיבית והאסטרטגית עם הטרור תהיה הרבה יותר קלה לאחר פינוי רוב ההתנחלויות, בניית גדר הפרדה והסכם שלום עם הנהגה פלשתינאית מתונה כמו זו של אבו-מאזן. עכשיו, תמצא את הבקיעים (ויש כאלה מן הסתם) בדרך הזו, ואני אגן עליה, וחשוב מכך, תמצא אלרנטיבות, ואני אתקוף אותן, ואגיד מדוע דרכי שלי היא הפחות גרועה.

Deathatred

New member
היי היי היי

>> עוד כח לא הצליח לנצח כח, << לשאול את לינדן? תשאל את סדאם. תשאל את היטלר. העבדות, הפשיזם והנאציזם הובסו רק בשדה הקרב ורק ע"י כוח צבאי. >> הערבים הם כמו היטלר" << בהרבה דברים הפלשתיניאים מאמצים סממנים נאציים, למשל: אחד מרבי המכר ברש"פ הוא הספר "מיין קאמפף" וההסתה שמתרחשת בבתי הספר הפלשתינים לא שונה ממה שעשו לילדים בגרמניה. >> אני וחברי מהשמאל המתון הציוני והביטחוניסטי מאמינים שההתמודדות הטקטית, האופרטיבית והאסטרטגית עם הטרור תהיה הרבה יותר קלה לאחר פינוי רוב ההתנחלויות, בניית גדר הפרדה והסכם שלום עם הנהגה פלשתינאית מתונה כמו זו של אבו-מאזן. עכשיו, תמצא את הבקיעים (ויש כאלה מן הסתם) בדרך הזו, ואני אגן עליה, וחשוב מכך, תמצא אלרנטיבות, ואני אתקוף אותן, ואגיד מדוע דרכי שלי היא הפחות גרועה. << נושא זה ראוי לשרשור נפרד ואם תפתח שרשור חדש אענה לך שם. אגב, ישגבול וסוציולוג אינם שייכים לשמאל הציוני אלא לשמאל הקיצוני האנטי-ישראלי.

מטרניך

New member
פועל משטח כבוש? מסוריה? לבנון?

ירדן? איראן? מה זה 'הנהגת הפנים' וה'חוץ' של החמאס? מה שיש לנו פה הוא חלק מטרור הגדול ורחב מגבולותיה של א"י.

Azazel

New member
מה?

באיזה לחץ הם היו? שהתמיחה בהם ברחוב הפלסטיני תפחת?
שאבו-מאזן יפעיל נגדם כוח?

ricardo18

New member
תהליך מדיני - יגרום לטרור לאבד את

התמיכה ברחוב ולאבד כח.

Azazel

New member
איך בדיוק?

יש שתי סיבות שזה לא יקרה: א) חלק רחב מאוד באוכלוסיה הפלסטינאית שהוא דתי הדוק, ולא ישנה לו כדבר הזה. הזכר במחבלים הסעודים. ב) נגיד והחמאס יתחיל לאבד מכוחו באופן הדרגתי. עדיין, בזמן ממושך מאוד, הם יוכלו "להוציא לאור פיגועים". באותו זמן, היחידה שיכולה לפעול נגדם היא ישראל, כי אבו-מאזן כבר אמר שהוא לא יעשה את זה. איך התהליך המדיני אמור להמשך, כאשר הפיגועים ממשיכים? אם כפי שאמרת, התהליך המדיני אמור לפגוע בהם מכה אנושה?

מטרניך

New member
ריקרדו, כל תהליך ההתבגרות של האדם

מבוסס על לימוד והפנמת לקחים מהניסיון שהאדם צובר. מי שאיננו לומד לקח נגזר עליו לעבור את החוויות הטראומתיות מחדש. מי שהוא צעיר מדי חייב ללמוד מהניסיון של המבוגרים יותר, אוי ואבוי לו אם ירצה לעבור את כל הניסיונות בעצמו. כמי שתמך בכל ליבו ובמשך שנים רבות בתהליך אוסלו ברצוני לומר לך: היה תהליך מדיני שריגש מיליונים עם ראש ממשלה שהטיל את חייו, לא רק הפוליטיים, על כף המאזניים, והטרור גאה וגאה. אני זוכר את רבין המסכן בשנתיים האחרונות לחייו מתרוצץ נואשות מפיגוע לפיגוע ומנסה להציל את תהליך אוסלו שנזל לו כמו חול מבעד לאצבעות. ואת אותם רנטיסים המשלהבים את האספסוף הצמא לדם בחוצות עזה ונשבעים לשחרר ברוח ובדם את פלסטין מהציונים עד הגרגר האחרון ואת ערפאת הצוחק לרבין בפנים בוועידת קהיר וצורח במסגד ביוהנסבורג על הסכם קורייש של הנביא שהסכם אוסלו ילך בעקבותיו. אם אתה יכול לכתוב דברי הבל כאלה אז אנא: עבור את הנסיונות שלך לבד. אנחנו עברנו אותם. לא מקובל עלינו לעבור זאת שוב.

מטרניך

New member
אל תצחיק אותנו, יקרדו. הם 'בעיצומם

של מגעים' ל'זניחה זמנית' (תמיד 'זמנית') של הטרור כבר הרבה מאוד שנים, עוד לפני שהיית בארץ. רק שעד היום, מעשה שטן, לא הצליחו לזנוח... כמו העקרב על גב הקרפדה באמצע הנהר שגם הוא לא הצליח 'לזנוח' את טבעו. ומי אשם? הכיבוש כמובן: שמיר, רבין, פרס, ביבי, ברק וכמובן אריק השמן שאנחנו בשמאל כ"כ אוהבים לשנוא. ואם הייתם מנצחים בבחירות היה מצטרף לרשימת האשמים גם מצנע.

ricardo18

New member
אני חייב להתקומם נגד העניין שאתה

נוטה להציג אותי כעולה חדש. אני פה, אחרי הכל, מגיל 9 חודש.

Deathatred

New member
לפי ערוץ 2

אין קשר בין הפיגוע לבין ניסיון החיסול של רנטיסי.

Deathatred

New member
הנה

מע' הביטחון: לא מסתמן קשר בין הפיגוע לרנטיסי במערכת הביטחון אומרים לאחר הפיגוע כי בשלבי החקירה הראשוניים לא מסתמן קשר בין הפיגוע לניסיון החיסול של עבד עזיז רנטיסי אתמול. גורמים בטחוניים הסבירו כי הפיגוע יצא לפועל זמן קצר בלבד לאחר ההתנקשות הכושלת בעוד שהכנת פיגוע עורכת זמן רב למדי ולפחות כמה ימים. לפיכך סביר להניח שמדובר בפיגוע שהוכן עוד קודם לכן. עם זאת ציינו גורמים בצה"ל כי יתכן שההסלמה ביומיים האחרונים גרמה ל"שחרור מהיר של הנצרה" והמפגע שהיה אמור לצאת לדרך נשלח לפיגוע באופן מיידי. (פליקס פריש)

למעלה