שוב נוכחנו לדעת

במחסום ארז ובחברון לא היו פיגועים

היו פעולות כנגד חיילים. תבדיל טוב-טוב בין פגיעה לחפים מפשע לבין פגיעה בחיילים. יש הבדל מאוד משמעותי. הפגיעה בחיילים היא לא לגיטימית, אבל היא אינה פיגוע טרור. בירושלים, ואני חושב שאתה מתכוון לזוג הזה, איננו יודעים מה טיב המעשה. אבל כל זה לא ממש עקרוני.

Azazel

New member
ייווווווווווו!!!!!!!!!!

כבר הסברתי 20 פעם, העובדה שהפעולה היא לגיטימית לא משנה את העובדה שהיא אקט של לחימה, שמראה שאין רצון של החמאס להגיע להסדר.

yeshgvul

New member
אשרת, אז מה דעתך על

ההתנחלויות באיתמר ובגוש קטיף? אולי הם חלוצים שבולמים את הטרור בגופם, כי הוא "קיים בכל מקרה". אולי זו הדרך הנכונה ? ואיך את מסבירה לי את אפס פיגועים ההתאבדות בשנתיים מסוף 98 עד סוף 2000?

אשרת

New member
אני לא תומכת התנחלויות בכלל.

אני חושבת שיש לפנות את התנחלויות המבודדות כולל אלה שציינת למעלה. יש להשאיר את הגדולות והגושים. ואין לי מה להסביר לך כלום.

yeshgvul

New member
אני לא חושד שאת תומכת

אבל הטענה שטרור יהיה ממילא היא בדיוק התרוץ שמציגים לנחיצות ההתנחלויות הללו. "גושים גדולים" זו סיסמה כללית שמכבסת את הדיון. את מוזמנת לראות היכן נמצאת אריאל. אז לי את לא חייבת כלום, אבל לבקיאות שלך כן

אשרת

New member
לידיעתך - אריאל, מעלה אדומים, גוש

עציון , הם התנחלויות שהממשלות השונות שלחו לשם, אין סיבה לפנותם. מצטערת.

yeshgvul

New member
לידיעתך, גם את איתמר הממשלות

הקימו, וגם את גוש קטיף (רבין בשנות ה- 70). כך שלא על הנימוק הזה תוכלי לבסס את עמדתך.

אשרת

New member
אני לא מבסה לבסס כלום. אני אומרת רק

את דעתי שאת ההתנחלויות הגדולות וגושי ההתנחלויות , אין לפנות. זה הכל.

להמשיך לחלום?

את פשוט לא נורמלית. אני אומר לך בצורה המפורשת ביותר, נסיון החיסול שאירע אתמול הביא להודעה של החמאס על כך שבתגובה יגיעו פיגועים, בנוסף אפשר לציין שהייתה הסכמה בין דחלאן וממשלת אבו-מאזן לבין ארגוני הסירוב שלא מבצעים פיגועים כנגד אזרחים כל עוד מתנהל מו"מ על הפסקת אש, אתמול בעקבות נסיון החיסול של רנטיסי הודיעה החמאס על ביטול הבנות אלו. החלום שלי הוא שלא יהיו הרוגים, אם את לא מבינה את הקשר בין הרוגים פלסטינים לבין הרוגים ישראלים בטרור את פשוט לא נורמלית.

אשרת

New member
סוציולוג אני לא חושבת שאתה נמצא

בתפקיד שתוכל להגיד לי אם אני נורמלית או לא. אבל - אני חושבת שאתה צריך להתעורר- הפיגוע הזה אם לא היה קורה היום, הוא היה קורה מחר או בעוד שבוע- הוא היה קורה אתה מקשר אין נסיון החיסול הכושל הזה בפיגוע של היום ונותן מעין לגטימציה לפיגוע. החמאס לא הגיע לשום הבנות עם אף אחד מהרשות הפלסטינית.

אני מתייחס למה שאמר החמאס.

החמאס: שרון נושא באחריות לפיגוע יום רביעי, 11 ביוני 2003, 18:10 מאת: מערכת וואלה! מחמוד אזהר ומוחמד אל הינדי מהנהגת החמאס מסרו כי הפיגוע בירושלים הוא נקמה אחת המשותפת לכל הארגונים הפלסטיניים. כמו כן אמרו כי ראש הממשלה אריאל שרון נושא באחריות לפיגוע. http://news.walla.co.il/?w=//399237 את רוצה להאמין שלא היה סיכוי להגיע להפסקת אש, ולגבי הודעתצ צה"ל על 20 מבוקשים שנתפסו, קראתי את הכתבה, ואין שום וודאות שנעצרו 20 פצצות מתקתקות, אלא יותר נכון לומר שחלק מהעצורים הביעו רצון לבצע פיגועים, זה עדיין לא אומר שהם אכן היו בדרך לפיגוע.

אשרת

New member
עצם זה שהם הביעו את הרצון לבצע את

זה , לא צריך לקחת סיכון ולתת להם את האפשרות לעשות זאת!!!!!!!!!!!!!! כמו , שמישהו יבוא ויגיד "יש לי רצון לרצוח את יוסי שריד", אני משערת שאתה תרצה שיתפסו את האדם הזה, ויטיסו אותו לכלא. מאיפה לך - שאין שום ודאות? אתה איש בטחון? אתה מעורב בחקירות? החמאס הוא הוא האחראי על ביצוע הפיגוע ולא ראש ממשלת ישראל!!!!!! בעוד שאתה תקנה את דברי החמאס , אני אעדיף את גרסת מדינתי.

את צודקת

ואת בטח משוכנעת שע"י נסיון חיסולו של רנטיסי בעיתוי הנוכחי יש האדרה של בטחון ישראל, פה אנחנו לא מסכימים, אני חושב שעיתוי נסיון ההתנקשות אתמול היווה זרז לפעולת הטרור, ואני מזמין אותך לקרוא את ב. מיכאל להבין את מה שאנחנו בפורום אומרים כבר הרבה זמן, הפתרון לטרור הוא בסיום הכיבוש, גם אריק כבר יודע את זה.

אשרת

New member
תקשיב, לדתי - הטיימניג של החיסול

היה דפוק!!!!!!!!1 אני מסכימה איתך על זה. אבל זה היווה רק תרוץ למחבלים לפוצץ עכשיו אוטובוס במרכז ירושלים! אני לא אקרא את ב. מיכלא- הוא גורם לי לרוץ לשירותים..

למעלה