שוב נוכחנו לדעת

Deathatred

New member
יפה שאתה רוקד על דם ההרוגים

בטח אתה מכבד את כל החברים שלך בסוכריות עכשיו. בא לי להקיא ממך.

כעיקרון, זה מה שעושים מפגיני הימין

שבעבר היו נוטים להזכיר לנו אחרי כל פיגוע באשמת אוסלו, זה בפירוש לא היה שונה מריקוד על הדם. הנקודה היא שהפיגוע בירושלים אינו תוצאה ממדיניות כושלת שרה"מ נוקט בה, אלא מפרובוקציה זולה שכל מטרתה היתה לגרור את החמאס לתגובה (לעזאזל, אני נשמע הרבה יותר שמאלני ממה שאני), ניסיון החיסול של רנטיסי הינו כ"F שקוף, הרי מתחילת האינתיפאדה לא היה ניסיון לחסל אדם כה בכיר בחמאס, בטח לא בדרג המדיני, אז עכשיו, כאשר המו"מ בשיאו? שקוף. והחמאס לא יכל להרשות לעצמו שלא להגיב, ארגון פונדמנטליסטי כמו החמאס חייב לשמור על ההרתעה שלו, איזו לגיטימיות יש לאבו-מאזן שמדבר עכשיו על הפסקת אש? אני לא חושב שהדם על הידיים של שרון (למען האמת, עד ניסיון החיסול הביקורת שלי כלפי שרון מתחילת כהונתו היתה כמעט אפסית), אני כן חושב ששרון עשה טעות אסטרטגית כואבת שמוליכה אותנו לכיוון שהיתה הזדמנות לצאת ממנו, זה מעלה לבטים על שרון, על הדרך בה הוא מאמין, ועל האם זה דמוקרטי לשקר לעם, כי זה מה שהוא עושה.

מטרניך

New member
אני רואה שאתה מגלה הבנה למצוקותיו

של החמאס ואתה יודע מה הוא יכול להרשות לעצמו ומה לא ועל איזו הרתעה הוא חייב לשמור, כאילו אתה חבר במועצת גדולי הקוראן שלו. אולי תמלא את מקומו של רופא השיניים כדובר האירגון? אתה עושה את זה ממש טוב. בתור פרס תקבל חגורת נפץ (אני מקווה שלא בפנים).

Deathatred

New member
תשובה

http://www.idf.il/hebrew/announcements/2003/june/11.stm הפיגוע בי-ם יצא עוד לפני ניסיון החיסול של רנטיסי. ומו"מ על "הודנא" לא מקובל עליי ולא על ממשלת ישראל. איננו רוצים שהחמאס יעצור להתארגן מחדש ואז ימשיך לרצוח במרץ אלא שיפורק לאלתר ותשתית הטרור שלו תהרס. מבחינה זו, לא פגענו במפת הדרכים, שכן היא דורשת את פירוק ארגוני הטרור ולא "הודנא" למיניהן. ברחוב הפלשתיני, עמדות מדיניות או שאלות מוסריות לא קובעות את הלגיטימיות של המנהיג. הלגיטימיות של מנהיג נקבעת רק עפ"י מספר החמושים שעומדים מאחריו. במובן מסוים, הרשות היא מדינת מאפיה אחת גדולה שבה בעל האקדח הוא בעל השלטון. עם כמות גדולה חמושים אבו-מאזן יכול בקלות לכפות את מרותו על הרחוב הפלשתיני.

אשרת

New member
תמשיך לחלום.... החמאס היה ממשיך

לבצע את הפיגועים שלו עם ובלי נסיון החיסול הכושל של אתמול. אל תנסה להסביר את הפיגוע באמצעות מעשה צהל

ricardo18

New member
כן, אבל מתי תביני שהתהליך המדיני

הוא העונש הגדול ביותר לטרור? רנתיסי בן-מוות, נכון. הוא מגעיל את כולנו - ואף אחד מאיתנו לא יזיל רבע דמעה על מותו. אבל יש פה עניין ברור של טיימינג. הנסיון חיסול אתמול - יעקב את התהליך המדיני. וכן, הפיגועים שיבואו השבוע, למרות הצורך שלנו להרגיע את מצפוננו, הוא גם תוצר של נסיון החיסול.

אשרת

New member
גם לדעתי הטיימניג היה על הפנים.

אבל לקשר את זה לפיגוע שהיה עכשיו לירושלים?! עד פה!!!!!!!!!

אשרת

New member
מסיבה די פשוטה: מערכת הבטחון הצליחה

למנוע מ- 20 מתאבדים להכנס לתחומה. שחצי מהם נתפסו אחרי פסגת עקבה.

אשרת

New member
למערכת הבטחון יש תמיד עבודה קשה.

לא מצליחה להבין מאיפה אתה וסוציולוג שואבים את הרעיון שהחמאס הסכים להספקת אש?

יש לי קשרים עם מערכות חדשות בישראל

ואני אומר לך שהייתה הסכמה על "שקט" בתחומי ישראל לפחות לעת עתה, והיום הגיע לארץ הגנרל המצרי סולימאן שבא לקדם את המו"מ בין ממשלת אבו-מאזן לבין ארגוני הסירוב. החמאס הודיע אתמול שכל ההסכמות מבוטלות ולא מתנהל יותר מו"מ בעקבות נסיון החיסול.

אשרת

New member
וכמובן - שרון וצהל אשמים בפיגוע הזה

נכון?! למה שפשוט לא תגיד את זה בפה מלא וסיימנו? אתה תמיד צודק, כל השאר טועים.

חלילה וחס

אני לא תמיד צודק, ושאני טועה אני משתדל לתקן את הטעות שלי. אבל את לעומת זאת אוטמת את עצמך למציאות, ואת לא מבינה שהמטרה של המתנחלים והחמאס היא אותה מטרה, שלא יהיה שלום, רק ככה יוכלו אלה וגם אלה להמשיך ולהפיץ את הפונדמטליזם הדתי שלהם.

Azazel

New member
אני מבקש לא להכליל את כל המתנחלים

ם. רובם של האנשים סתם גרים שם כי כדאי. כמו להגיד של כל פלסטינאי הוא מחבל בפוטנציאל.

מטרניך חבל שלא ראית את צבי יחזקאלי

בערוץ 10. הוא אישר בדיוק את הדברים שאמרתי, ואני אומר לך שהוא לא היחיד שמדווח על כך. הייתה הסכמה לפני הפסגות בעקבה ובשארם על כך שייפסקו פיגועים בישראל. אתה טוען שאני משקר, אם זה עושה לך טוב, לבריאות שיהיה לך.

למעלה