שובו של הג´אב...

בימי רביעי יש לי שלושה שיעורים

להעביר: ב-7:00 בבוקר, ב-18:00 בערב וב-20:30 בערב. חוץ מזה, לפעמים אני נפגש בין 14:00 ל-17:00 עם ידידה שהיא גם מטפלת ואנחנו עובדים בצורה משותפת על כל מיני נושאים. אז בקיצור, זהו יום עמוס, אבל הרעיון הכללי מוצא חן בעיני. שלך, בן

הגשקו בין 9:00 ל-17:00; הפסקת צהרים

בד"כ בסביבות 12:30-13:00, נמשכת כשעה-וחצי שעתים (תלוי בחום...). אפשר גם לצאת לזמן קצר מהאימון ולדבר בצד, אם אני לא מוביל קטה או משהו כזה... ובהתאם למצב הברכיים שלי, אולי גם קצת להתאמן? יש עוד קופצים על הרעיון?

אם אני לא נפגש עם שלומית באותו יום

אז נראה לי שאני בא (אם אני נפגש איתה אז אני תפוס בשעות האלה)!!! איפה זה בדיוק? ואיך מוצאים אתכם?!?! בכלל, זה חתיכת רעיון שהוא לא כל כך רע: לעשות גם פגישות פיסיות של הפורום הזה... מה דעתכם?! בכל מקרה, דוד, תעשה לי את האפשרות לנגישה (מידע!) ואני מצפה שעוד אנשים יגידו שהם באים... שלכם, בן

גשקו טאי-צ´י בפארק הירקון, 1.08.01,

יום ד´ הקרוב, בשעות 9:00 עד 17:00, מול גשר העץ שליד המרכז לארץ-ישראל יפה, ליד רחוב קוסובסקי 52 - בקיצור, איפה שתמיד אנשים מתאמנים באמנויות לחימה שונות...
ראה לינקים מצורפים בענין גשקו. בענין פגישה של הפורום, אני ממש בעד! אני רואה בעיני רוחי (דוד נעשה משורר לקראת השבת
) אימון דומה למה שעשינו ב"ארחות לוחמים" (איפה אריאל כשצריך אותו!), כלומר סדרה של אימונים בני כ-45 דקות, בשיטות שונות, שמיועדים לא ללמד את השיטה - אלא להראות איך השיטה עובדת על עקרון מסוים מתוכה. לדוגמא, יש לי שיעור מוכן על שחרור ויציבה בטאי-צ´י, שלא בא ללמד אף טכניקה אלא *עיקרון*, שעליו אפשר להלביש כל טכניקה. מה דעתכם?

אני בעד -

- ואני ממנה אותך פה אחד (בטוח שלא יהיו מתנגדים) למארגן...! חבר´ה, מי רוצה את דוד כמארגן!??!?!? אה, ועוד משהו: אני בעד שתתחיל הודעה חדשה בעניין (לא בתוך השרשור הזה, שהשד יודע מי מגיע לתוכו), מסודרת - ושממנה יתחיל כל הארגון. מצפה לעבודה כיפית ופוריה, בן

לא משנה איזו התקפה - אתם שוכחים,

את הדבר הכי פשוט (וגם הכי קשה לביצוע) - לא להיות שם ! לא משנה כמה המכה שתבוא תהיה מסוכנת וקשה, וכמה בריון יהיה התוקף (סביר להניח שהוא יהיה כזה, כי אחרת למה לו לתקוף...), אם המותקף לא יהיה בקו ההתקפה - הוא לא יפגע משום דבר. בנוגע לשאר התגובות שהיו, נכון שמי שמתגונן מבעיטה נמוכה (LOW KICK-בפי העם), ומרים את הרגל כך שהרגל של הבועט "תיפגש מקרוב" עם השוק או גרוע מזה עם הברך של המתגונן (בנתאי שהברך תהיה מאוד ממוקדת), אפשר בהחלט לומר שהבועט יהיה "מושבת" למשך כמה זמן, ואפילו גרוע מזה, כמו שהראה לנו הסרטון הבלתי מעורער של דוד בפורום IOL הזכור לטוב). וזה לא משנה אם הבועט עוסק בריצה או שיש לו שברי הליכה כי הוא חייל בחי"ר... מה שמנה זה אם הרגל שמהתגונן מרים תהיה מספיק ממוקדת. כמובן שניתן להגן בצורה אחרת - הגנה כמו ל מוואשי גרי: לצאת טאי סבאקי לבפנים ולצד הפנימי של היריב, כך שיווצר מצב שנצמדים לבעיטה שלו - מה שאומר שאין לו מספיק מרחב תימרון לבעיטה והוא לא מספיק לצבור אנרגיה לבעיטה (למרות שמי שבועט בעיטות כאלה, לא נראה לי שיש לו הבנה כשלהי באנרגיות...). חוץ מזה - אני עדיין שובר את הראש מה זה "ג´אב" ????

ג´אב זה אגרוף מהיר, שנותנים עם היד

הקדמית, ומיועד בד"כ לפתוח את הדרך ליד השניה, שתתן אגרוף יותר חזק. בשימוש בעיקר אצל מתאגרפים, ובעיה לטיפול למי שלא רגיל אליו. לגבי ה"לא להיות שם", הרי כל ההודעות שלי למעלה מדברות בדיוק על זה! חוץ מזה, יש סיכוי לראות אותך ביום ד´ בגשקו?

במילים אחרות - קיזמי צוקי ../images/Emo36.gif

התגוננות מאגרוף של היד הקידמית, שקרובה ליריב - היא אמנם יותר בעייתית בגלל המרחק הקצר היד צריכה לעבור, אבל אם מתיחסים לזה כמו כל אגרוף רגיל, מה הבעיה? דבר שני, אם למתגונן יש קאמאי טוב ("שמירה" - כששתי היידים קדימה במוכנות), אז הוא יכול להשפיע על התוקף בכך שימנע ממנו להוציא התקפה כזו. ודבר אחרון, צריך לזכור שאגרוף כזה בד"כ יהיה רבה יותר חלש מאגרוף רגיל, ושהוא בסה"כ נועד בכדי להעסיק את היריב ו"לפתוח" אותו כדי להכניס אגרוף רציני (אני מניח שככה זה באיגרוף), ככה שצריך לשים לב למה שבא אחרי...

ושכחתי, לגבי הגשקו אני לא אהיה.

בבוקר אני עובד, ואחה"צ-ערב אני באימון. למרות שהרעיון של אימון פורום מתחיל למצוא חן בעיני...

חזקה לעומת מה ../images/Emo35.gif

כל מכה היא טובה כשהיא עומדת בפני עצמה, ובתנאי כשהיא מכוונת למקום הנכון ובעיתוי טוב. אורא-קן היא מכה חזקה (אורא קן, זה מכת הצלפה עם גב האגרוף-הנאקלים), בתנאי כשהיא מבוצעת לאזור הפנים. אורא קן לא יעילה לאזור הגוף. בדיוק כמו שמוואשי גרי (בעיטה מעגלית), לא יעילה כ"כ אם תפגע בזרוע מתחת לאזור הכתף...

mga-abir

New member
מסכים ו...

אכן כדבריך,אך תוכל בעזרתה לשבור גם את עצם החזה. דיברנו על קיזמי צוקי אגרוף לפנים עם יד קדמית,ומה האפקט שלו מלבד תמיכת הגוף?? בברכה אביר

קשה לי מאוד להאמין שאורא קן יכול

לשבור את עצם החזה!!! הייחוד של אורא קן, זה ההצלפה שבארגרוף, השיחרור שבדבר. ההגבלה, זה שזה מכוון לאזורים רגישים, כגון - מפשעה ואזורים מסויימים בפנים. לגבי קיזמי צוקי - האקפט שלו נמדד לא רק בתמיכת הגוף, אלא במותן שצוברת תאוצה וגורמת לאגרוף להישלח לפנים (קדימה). היתרון שלו, בנוסף לשאר הדברים, זה זעזוע של היריב שאינו מוכן למכה הבאה.

לדעתך ניתן לשבור את עצם החזה עם

אורא קן? אני בכלל לא מזלזל בכך, אבל שמעת על מישהו שעשה זאת?

דווקא כן

לא שמעתי על מישהו שעשה את זה, אבל זה בהחלט משהו שמלמדים לעשות אצלנו.. אבל לא תור הצלפה אלא עם כל הגוף אחרי ההתקפה...

amir_aikido

New member
בעזרת אייקידו

התשובה תהיה זהה לזו של דויד: אל תהיה שם !!! ---------- אחרי שגם התאמנתי מעט ב low- kick באימונ הטייקוואנדו, אני יכול להגיד שבמקור הבעיטה הזו לא מהירה יותר מכל תנועה אחרת ואולי אפילו יציבה פחות מרוב התנועות והבעיטות שאני מכיר. יש כמה אפשרויות לכיווני תנועה: אם הטווח קצר - נוע לתוך היריב וזרוק אותו, הוא על רגל אחת, וכל דחיפה קלה תעיף אותו. אם הטווח ארוך (יחסית לבעיטה זו שהטווח ההטבעי שלה הוא לא כ"כ ארוך) - אפשר לבחור להתרחק ולחזור מהר, בד"כ עוצמת הבעיטה אמורה להיות כזו שהתוקף מסתחרר מעבר לך אם הוא לא פוגע, ולך יש זמן להכנס אליו. ואני בטוח שאם אשאל את שלמה יהיו לו עוד פתרונות ... כל זה מניח שאתה קורא את הבעיטה טוב ומתורגל בתגובות, כלומר מאומן היטב. אחרת, לא תספיק לעשות כלום. וזה לא משנה איזו טכניקה עילית תוצע פה. הבעיה התמידית היא זמן תגובה ותנועה, ובזה למי שמאומן יותר בתנועות הספציפיות יש יתרון. בקטע הזה גם טמון הסבר לגישת הפתרון של האגרוף התאילנדי. הרמת הרגל בבלימה היא פתרון אחד (לא חשוב מה הטווח). של תנועה פשוטה יחסית, הרמת רגל. וקל ללמוד לעשות אותו מהר ונכון. כל התגובות של האייקידוקא דורשות רמה מאוד מאוד גבוהה, הפתרון של האיגרוף התאילנדי דורש רמה מעט מעל הממוצע. שוב, גם התוצאות לא זהות, אבל כמה יגיעו לרמה הזו של האיי-קי ? וכמה יקשיחו את עצמם מספיק כדי לספוג מספר בעטות לפני שהם תוקפים ? שבירת רגל עלולה לקרוא אך היא מאוד נדירה, עצמות הרגליים הן מהעצמות היותר חזקות בגוף, העמידה עליהן מחזקת אותן וכך גם כל מאמץ גופני מתון - הליכה, מעט ריצה וכו´. לעומת זאת, בעיטה בעצם בהחלט יכולה להחליש אותה, אם כי, הגוף מתקן נזקים בפיצוי יתר, אז אם נחים מספיק ואוכלים נכון אפשר לחזק עצמות ע"י פגיעה קלה בהן (השיטה הזו לא לטעמי אך היא נכונה רפואית). עכשיו אתם מבינים למה אני כל הזמן מדבר על עוד אימונים ?
אמיר שעדיין לא כותב בגוף שלישי

היי אמיר !

פתאום לאיש מהפורום יש גם פרצוף (ועוד עם זקן צרפתי!).. מצטער שלא יכלתי לדבר איתך ביום שישי, סנסיי הראה לי טכניקה חדשה והייתי יותר מדי מרוכז בה... האמת היא שזו גם הגישה שלמדתי אצלנו. סתם הסקרנות הציקה לי. השאלה היא, האם למעשה היריב יכול לגרור אותך לתגובה כשהוא עדיין לא פתוח, בעזרת בעיטות כאלה? אבל כעקרון אתה צודק... ביקשתי מאח שלי שיבעט בי קצת לו-קיקס ובאמת הם לא ממש בעייתיות. אגב, ביום רביעי עשינו טכניקות שבטח היית ממש "מת" עליהן... הגנות עם תגובת בעיטה וטכניקה... (כמו הגנה, מא-אי גרי לבית השחי, וסומי אוטושי.. או טאי-סאבאקי עם מאוואשי גרי לחזה, וקוט גאשי) אריאל... שביום שישי הקרוב יגיע קודם להגיד שלום לאמיר...

amir_aikido

New member
אריאל

שלא יחשבו שלי יש זקן
האשמה שלי. אני מתנצל שהפרעתי באמצע, פשוט השותף שלי לאימון נפצע קלות מהניסיון שלנו לרנדורי קן - ניטו (פעם ראשונה). ולא היה טעם להמיך את האימון. לא היה לי נוח לתת לו לחכות עוד ולכן לא המתנתי. אשמח לפגוש אותך גם בשישי הבא, אולי לפני שהאמון שלכם יתחיל נספיק לדבר יותר. אמיר

למעלה