שובו של הג´אב...

שובו של הג´אב... ../images/Emo6.gif

בעקבות הדיון הסוער פעם שעברה... אני בעד עוד אחד... ואני גם סקרן: והפעם: המקבילה הרגלית של הג´אב... ה- low kick... איך חוסמים\מגיבים\מטפלים ב-Low kick אצלכם בבית הספר? האם ניתן לטפל בבעיטות (נמוכות) בעזרת אייקידו? איך? דוד? אמיר? אייקי? טל? אריאל

אסף2

New member
למרות חוסר ידע בתורות יפניות

אני יכול להגיד לך שבשיטת גמל שלמה דרומי יש דרכים לטפל בבעיטה (אפילו נמוכה למרות שזה קשה) באמצעות הידיים אני מניחח שהפיתרון שלנו(תפיסה של הרגל תוך כדי היתחמקות) נימצא גם בתורות אחרות.

אתה לא פגיע במצב כזה?

אם אתה מוריד את היד ומכופף או מוריד את הגוף אל הרגל (בעיטה לברך, נניח) אתה לא פותח את הראש להתקפה?

אסף2

New member
תנועת הגוף שלך

צריכה להיות פניה אל הצד החיצוני ובו זמנית ליתפוס את הבעיטה מרחו(אני מסכים שזה מסורבל ויש דרכים יותר טובות אבל זו הדרך היחידה שאני מכיר אם הידיים)בכולאופן המטרה היא לימשוך את היריב כדי להוציא אותו משיווי מיקל ואז לעבור להתקפה באמצעות אגרופים(הגוף מיתקדם לעבר היריל לאורך כל התרגיל)

אסף2

New member
זה לא כלכך מכוון לבעיטה צידית

את אלו בדרך כלל מעדיפים לנטרל ע"י בעיטה נגדית לאיזור רגיש או לזוז מהן למרות שיש עוד דרכים לטפל בהן.

אילו עוד דרכים אתה מכיר?

ואגב, מתוך סקרנות, איפה ובמה אתה מתאמן...? בשביל לבעוט לפני שהבעיטה השניה הגיעה, אתה בתזמון אחר לגמרי. אני מדבר מבחינת הגנה. להכות לפני שהיריב מסיים התקפה דורש ידיעה מראש של ההתקפה, והתקפה מהירה יותר מזו של היריב. בעיטה נמוכה לברך (כמו שרואים הרבה בקרבות איגרוף תאילנדי) היא מהירה מאד ומאד קשה להבחין בה בטווח קצר (עיין ערך "ג´אב"
) אז מה דעתך, מה עוד אפשר לעשות על מנת להגיב לבעיטה? האם אתה חושב שחכם לנסות לבלום אותה בעזרת הידיים ולחשוף את ההגנות מהראש והחזה, במיוחד בטווח כזה?

אסף2

New member
טוב אז

1. אני מתאמן כרגע בקונג פו גמל שלמה דרומי בפ"ת אצל סיפו ספיר טל. 2. אני מכיר 3 דרכים להיתמודד אם בעיטה צידית נמוכה(הכוונה ל 3 עקרונות אפליקציות יש יותר)העקרונות הן. א. להיתחמק ב.לתקוף את הרגל הבועטת ג. להיתקדם אל התוקף ולנסות לספוג את הבעיטה באיזור שבו היא מאבדת מיעילותה(הכוונה היא להיות במצב שבו אתה קרוב מדי בשביל להיות מושפע מבעיטות רחוקות יחסית) לגבי חסימה של בעיטה נמוכה מהצד באמצעות ידיים אני לא מכיר וזה די נישמע לי לא אפקטיבי אבל זאת רק דעתי בתיקווה שהצלחתי להיות ברור ולענות על שאלותך אסף

mga-abir

New member
הגנה מבעיטה מהצד (לאו קיק

1 חסימה בעזרת השוק 2 בעיטה אל השוק 3 ברכייה אל ירך התוקף 4 נסיגה לאחור 5 צמצום הטווח אל הרגל 6 בעיטה מוקדמת כהגנה 7 דחיפת היריב בו זמנית. חסימת רגל עם יד עלולה להיות מסוכנת,מאחר והיד חלשה יותר.ענין שלפיזיקה וזויות. זהו קצת מידיעותי בברכה אביר

תלוי בגובה הבעיטה ובכיוונה

ודרך אגב, הסרטון הידוע _מ_מ_ש_ שייך לדיון הזה...
אם הבעיטה באה מהצד לשוק או לברך, מספיק להרים את הרגל הקדמית ולהניח לבעיטה לעבור, בלי לנסות לעצור אותה; באותה הזדמנות, אם כבר הרמת את הרגל, אפשר גם לבעוט איתה בתוקף, בתזמון של "חצי-יאנג". אם הבעיטה באה מהצד אבל מכוונת יותר גבוה, לירך או לאגן, צריך לצאת מתחום הסכנה - אם ע"י צעד אחורה, או ע"י כניסה פנימה והיצמדות לתוקף. אם הבעיטה באה מלפנים, צריך לסטות הצידה ולאפשר לה לעבור, כדי לצאת להתקפת נגד. גם כאן, אם הבעיטה מכוונת לחלק התחתון של הרגל זה יותר פשוט (אפשר להזיז רק את הרגל ולא חייבים את כל הגוף), ואם הבעיטה יותר גבוהה חייבים להזיז את כל הגוף. בכל מקרה, הדרך המועדפת בשיטתנו היא לפגוע ברגל העומדת - אם ע"י תפיסת הרגל הבועטת ואם ע"י חמיקה ובעיטת נגד.

לא עלול לכאוב קצת?

השאלה היא, האם כדאי לבלום את הבעיטה בעזרת הברך\הרגל הקדמית? למעשה, בסרטון, לא היה רק מקרה שהרגל התוקפת נשברה, ולא הרגל המגינה?

למה קצת?! ../images/Emo5.gif

הרי בגלל זה בדיוק הבאתי אז את הסרטון, להראות למה הגנה/התקפה "קשה" עלולה לגרום! בשיטתנו יש כלל (עם יוצאים, כמובן): ידים מול ידים, רגלים מול רגלים. אבל כלל הרבה יותר חשוב אומר: אל תחסום את הכוח של התוקף. לכך כיוונתי בהודעתי למעלה.

מטאטא

New member
מבעיטות נמוכות אל הקרקע ../images/Emo24.gif

LOW KICK קלאסי אמור ליפול מעל הברך, או ישר על הירך או קצת מעל למפרק הברך. מאוד לא נעים, אבל בדרך כלל לא קטלני. הטכניקות המקובלות הן הרמת הרגל לבלימה, או ספיגת המכה ע"י הפנייה של מפרק הברך בכיוון הפוך לכיוון המכה (
לא נעים). יש עוד שתי טכניקות שאני מכיר לטיפול בבעיטה נמוכה. במקרה ומדובר בבעיטה חזקה ומהירה מאוד, שקשה או לא רצוי לבלום, ניתן לספוג את הבעיטה על ידי קיפול של הברך וסיבוב של האגן ביחד עם התנע של המכה (לא נגדה). כתוצאה מכך יורדים עם הברך שנפגעה על הרצפה, והרגל השניה מסתובבת וגורפת את הרגל שעליה היריב עומד. כך ניתן להוריד את היריב לקרקע. אבל גם אתה נמצא על הקרקע בשיטה זו. טכניקה אחרת היא להשתמש בידיים לקליטת הבעיטה (בעייתי, אני יודע). כאן צריך לספוג כמה בעיטות כדי לעלות על הקצב של היריב, ואז לתפוס את הברך ולהתקדם להפלה עם הרגל השניה. גם כאן שני היריבים יגמרו על הקרקע.

לא רלי, אבל אפשר לבעוט כדי להקדים

מכה לתרופה
, אם תופסים את הבעיטה של התוקף בזמן; אז רצוי לכוון לברך של הרגל הבועטת, ודרך-אגב זו טכניקה אהובה על הוינג-צ´וניסטים לדורותיהם
מכה עם הברך לכיוון הבעיטה? הסבר, בבקשה?

זה רק רעיון... אבל:

לא לבעוט עם כף הרגל, דבר שדורש תזמון של סן-סן-נו-סן, אלא אחרי שהבעיטה כבר באמצע הדרך, במקום לסובב את הרגל אחורה, כמו שרלי הציע, בדיוק ההפך - לסובב את הרגל לכיוון הבעיטה ולהתקדם מעט עם הגוף. בעצם אתה עושה "ברכייה" לרגל שלו, לא?

כשהיינו ילדים, היינו משחקים

"מצח-מצח - בוקוס!" וזה היה כואב בראש - אבל רק משחק (מטופש, אבל רק משחק. טוב, נו, היינו ילדים... וזה היה מזמן...) מה שאתה מציע עלול לגרום ל"ברך-ברך - בוקוס!", וזה יביא אותך לבית-חולים...

כשהיינו ילדים, היינו משחקים

"מצח-מצח - בוקוס!" וזה היה כואב בראש - אבל רק משחק (מטופש, אבל רק משחק. טוב, נו, היינו ילדים... וזה היה מזמן...) מה שאתה מציע עלול לגרום ל"ברך-ברך - בוקוס!", וזה יביא אותך לבית-חולים...

לפחות אצלנו (לא מכיר שיטות אחרות)

משתדלים לא לחסום - אבל גם אם אין ברירה, לא חוסמים את שיא-הכוח של התוקף! אם נותנים לך אגרוף, אתה עוצר אותו על האמה שלך מול האמה שלו - לא אמה מול אגרוף! ואותו הדבר מול בעיטות - אם התוקף מתכוון לפגוע בעזרת השוק, אתה צריך לחסום את הירך שלו - ואם אתה עובד עם איבר קצר (הברך שלך), זה בעייתי כי קשה לכוון. אבל זה אפשרי, ויכול גם לעבוד יפה מאוד אם התזמון והמיקום נכונים.

למעלה