שובו של הג´אב...

aiki-freak

New member
אייקי פריק מדווח על הצלחה...

ניסיתי שוב אימון מול ג´אבים חופשיים. השתמשתי כמובן בכל המידע שחלקתם עימי בטובכם. אבל הדבר שעזר לי במיוחד הוא הם הטיפים במאמר על ווינג צ´ון שצירפתי..(מישהו קרא אותם?) במאמר כתוב שיש קודם כל לאמן את העיניים! המבט צריך להיות על מרפקי וברכי היריב משום שהם נעים פי שתיים וחצי יותר לאט מהאגרוף עצמו או כף הרגל. מה אומר זה עובד!!! הצלחתי ממש לקרוא את הג´אבים להתמזג עמם (בתנועת גוף מינימלית) ואפילו להכנס לאיקיו קוטה גאישי אירימי ומה לא... כפי שכתבתי בעבר לאייקי יש תשובה לכל דבר...רק הפרט הזה (למקד את המבט) היה חסר לי. אתם רואים...יש הרבה מה ללמוד משיטות אחרות. לא צריך להמציא את הגלגל מחדש... ותודה לכולם על המידע וההתייחסות. עזרתם לי מאוד.

מזל טוב לאייקי ../images/Emo45.gif

פחות מזל ליריב...
א. ניסית לזרוק את היד יותר קדימה? זה ממש עוזר לפני טינקן טאי סאבאקי.. ב. מה לגבי בעיטות נמוכות.. אתה מכיר הגנות נגד בעיטות נמוכות (לברך בערך) באייקי? אריאל... ממשיך להקשות...

aiki-freak

New member
אייקי פריק מודה לאריאל...

ונדבק ממנו בהרגל לדבר בגוף שלישי... הבנתי שהבעייה עם ג´אב היא בכלל הסיום שלו....כלומר עצם העובדה שהתוקף מושך את היד שלו חזרה במהירות...ובכן גיליתי דרך לנצל את זה.. אם באמת ראיתי את המרפק שלו זז הספקתי להסית את ידו בקלות ואז נצמדתי ליד שלו וניצלתי את חזרתה המהירה- התקדמתי קדימה במהירות וגיליתי שבגלל הרתע החוזר הזה מספיקה נגיעה קלה באוקי כדי להפיל אותו אחורה. הכניסה שלי קדימה גם "סגרה" אותו ומנעה ממנו להכות אותי ביד השנייה. זה אידיאלי לאירימי נאגה... בקשר לבעיטות נמוכות. גם כאן פועל אותו עקרון...יש להסתכל על מרפקי וברכי היריב... זה משפר את זמן התגובה באופן ניכר! אחד הדברים שעבדו עבורי הם לנסות לעצור את הבעיטה בברך של התוקף (שם גם על פי כל חוקי הפיזיקה עוצמת הבעיטה היא הכי קטנה - כלומר ככל שמתקרבים לגוף היריב) זה פחות מסכן את היד ואז נמצאים בטווח לדחיפה הגונה או מכה לחזה/ראש) התנועה הזו דומה מאוד לתנועה בטאי צ´י שנקראת "הברשת ברך" או משהו דומה. דוד בטח יסכים עימי. באייקי ניתן לתעל את הדחיפה כך שהיא פונה יותר כלפי מטה ואז גם צטילים את הבועט ארצה (נפילה מסוכנת מאוד ).

אמרתי לך, תכנס במסכן באמא של כל

האירימי נאגה!
את התנועה אחורה (כך בחשבון את המיקום הסופי הצפוי של היד!) אפשר לנצל לכניסות לסנקיו, איקיו או אודה-גאראמי, אם תתמקם יותר מהצד החיצוני של היד, ולא הפנימי (קלאסי לאירימי נאגה, קאיטן נאגה) - לפחות ככה זה עובד מול אח שלי...
לגבי הבעיטה.. אתה לא חושף את עצמך למכה (ג´אב נניח) במצב כזה? הרי זה קומבינציה קלאסית... Low kick, Jab, Cross? בכל מקרה, באייקידו, יש טכניקות שאינן משתמשות בידיים של הנאגה\טורי בכלל? עובדות נטו עם הרגליים נניח, כמו ההגנות שדוד ורלי הציעו? אריאל.. ששמח שאפשר רשמית לבטל את הדיבור בגוף ראשון...

דוד אכן מסכים... ונדבק ../images/Emo12.gif

אבל "הברשת ברך" מחייבת כניסה לתוך קשת ההתקפה של הבועט, מה שמחייב רמה גבוהה של תזמון. דרך אגב, "הברשת ברך" מלווה תמיד בתקפה קדימה (שנובעת מאותה תנועה של המותן), לא *אחרי* ההגנה אלא זורם איתה כתנועה אחת. מי שהיה בשיעור הטאי-צ´י השני של לואו דה-שיו, המורה של זאב, עבד על הטכניקה הזו מול אגרוף קדמי. לגבי המבט למרפקים וברכיים, זה לא בא על חשבון "תחושת היריב"? כלומר, אם אתה עסוק ב*לראות*, האם זה לא מפריע לך "להרגיש" את ההתקפה? (דוד חושב שאולי מצא דרך כוכבית להדגיש מלים, במקום הקו-תחתון המעצבן...)

aiki-freak

New member
בטח דוד יסביר יותר טוב...

אבל בעקרון זו תנועה....רגע אני מנסה לחשוב... נאמר שרגל ימין קדימה -יד ימין עושה מעין תנועת ליטוף מסביב לברך ימין (מכאן השם הברשה) בעוד שיד שמאל מתיישרת קדימה בו זמנית. כל התהליך הזה קורה סימוליטנית. (תחשוב על יד שמסיטה בעיטה כלפי חוץ ויד שנייה שדוחפת קדימה באותו זמן). טוב זה הסבר די עלוב, אני אהיה הראשון להודות... דוד, תיקונים?

עיין ב-URL המצורפים

ודרך אגב, אפשר לדפדף באתר ותראות טכניקות שונות לתנועות שונות של טאי-צ´י... שחלקן מאוד פשוט, חלקן מורכב יותר וחלקן... אקזוטי... ומענין ש"עגור פרס כנפים" אפילו לא דומה למה שעושים אצלנו, ויש עוד תנועות שמתורגמות אחרת לגמרי

aiki-freak

New member
גם אני התלבטתי בעניין..

בעניין המבט... אבל גיליתי שאין צורך ממש "להתבונן" או למקד את המבט על המרפק, שהרי אם תתמקד על המרפק לא תראה את הברך וההיפך...כלומר המבט הוא כללי אבל עדיין יש מודעות למרפקים ולברכיים. זה קשה מאוד. שמתי לב איך מהר מאוד גלשתי להרגלי המבט הישנים שלי. יש צורך להתאמן על כך. במאמר המורה לווינג צ´ון מדגיש שזה צריך להפוך לאינסטינקט. הוא אפילו מציין סדרה של תרגילי עיניים שהוא מבצע כל יום כדי לאפשר לעיניים "להגיב" במהירות ולשרירים של גלגל העין "להתחזק". אגב היה מורה לאייקידו בארץ ששמו בוב נדאו סנסאיי (שאני שוקל מאוד ברצינות ללמוד אצלו - בקליפורניה - בשנה הבאה.) שהדגיש בסדנא שלו "עבודת עיניים". הוא טען שאו סנסאיי היה מסוגל לראייה היקפית באיכות נדירה והיה מסוגל לראות כמעט כל מה שקורה סביבו. ואכן או סנסאיי היה ידוע בכך שאמר לתמידיו שהם יכולים לתקוף אותו בכל שעה בכל מקום ובכל דרך...מי שיצליח להפתיע אותו יקבל ממנו תעודת הסמכה להוראה בו במקום... רק מה... אף אחד לא הצליח...

עוד הערה קטנה לאייקי-סן...

אגב, תמיד סנסיי אומר ללכת לפרק היד דרך המרפק, בדיוק מהסיבה הזו... במיוחד בקוט-גאשי מתרגלים את זה הרבה - היד מחליקה מהמרפק אל הפרק, אחרת זה בעייתי לתפוס את הפרק, לא?

aiki-freak

New member
אמת

גם אצלינו זה כך. תמיד יש שאיפה ליצור כמה שיותר מגע ולהחליק את היד על היריב. (גם בג´ו ובבוקן זה כך...היד תמיד מחליקה על הנשק כדי לא לאבד מגע ושטח פנים)... בקוטה גאישי אנחנו גם מצמידים את המרפק למרפק התוקף גם לאחר שתפסנו את פרק היד כדי שתהיה לנו יותר שליטה, וגם כדי שהאוקה לא יוריד את המרפק שלו או יכה אותנו בעזרתו (יש שם גם בריח על המרפק עוד לפני הקוטה גאישי)

mapopo

New member
חסימה בעיטות לרגל

נוראאא פשוט.. פשוט מרימים טיפה את הרגל ברגע שהיריב שולח בעיטה, עצם הרמת הרגל וכפיפתה גורמת לבעיטה של היריב להיות לא אפקטיבית כי אז הבעיטה לא פוגעת בשריר הרגל,,, ככה בכל אופן חוסמים באגרוף תאילנדי. MAPOPO

אסף2

New member
הבעיה במה שאתה מתאר מופיעה בסירטון

הידוע של דויד (פעם ניסיתי בר דומה מול פולסווגן נוסעת ב50 קמ"ש זה לא נעים תאמין לי)

mapopo

New member
לא ראיתי את הסרטון אבל....

ראיתי עשרות קרבות!!! וזאת השיטה היעילה יחידה לחסות LOW KICK לא ראיתי את הסרטון אבל הבנתי שנשבר לבן אדם הרגל ... אז אני אגיד לכם מה יכולה להיות הסיבה , זה בגלל שיכול להיות שהוא גם רץ למרחקים, השריר שלו היה פגוע , אנשים שרצים העצם שנשברה לו בד"כ חלשה כי המאמץ מחליש אותה מאשר לוחם של אגרוף תאילנדי שלא רץ למרחקים ארוכים ומחזק את אותו השריר שבולם באימונים . מסקנה אל תרוץ למרחקים אם אתה רוצה להתחרות באגרוף תאילנדי, אומנם יהיה לך כושר ארובי טוב אבל הרגל שלך תהיה חלשה... MAPOPO

mapopo

New member
אהה שכחתי עוד משהו

הצורה שאתם מתייחסים לסרטון... !! לא מקובלת עלי... יש גם מלא סרטונים של אנשים שקיבלו בעיטות קראטה לפנים וכל הפרצוף שלהם התעקם.. או באייקידו תנועה לא זהירה ששברה למשהו יד!!... מן הסתם בתחרויות קוראים פציעות שנובעות בד"כ מטיפול לא נכון של מתחרים בגופם, או חוסר זהירות של מתחרים, ועוד מליון סיבות... הסרטון הזה לא משקף כלום!!!, בקרבות כאלה הבעיטות של LOW KICK שולטות ועושים אותם המון המון.. אם אחד שבר את רגלו כתוצאה מכך זה אומר שאו שהשריר שלו חלש כתוצאה מריצה למרחקים מה שנקראה גוגינג.. או שהשיריר שלו לא מספיק חזק בשביל להתחרות בקרבות של מקצוענים!! MAPOPO

עם סרטון או בלי סרטון, יש דרכים

שונות להתמודד על בעיטה נמוכה, ובדיון הזה אנחנו מנסים לבדוק כמה שיותר מהן. אני מסכים שחסימת בעיטה נמוכה עם יד היא בעייתית במקרה הטוב, אבל זה אפשרי אם אתה סוגר מרחק מספיק מהר. בלינק המצורף מוגמת טכניקה אחת לכך, אמנם מול בעיטה גבוהה קדמית אבל אפשר ליישם גם מול בעיטה נמוכה - שוב, צריך לסגור מרחק מאוד מהר ולעשות את החסימה על הירך של התוקף, ולא על השוק. אבל נראה לי הרבה יותר מעשי והרבה פחות מסוכן פשוט לקחת צעד קטן אחורה, או להרים את הרגל מספיק גבוה כך שהבעיטה עוברת מתחת לה, ולא לחסום כלל.

לא בעייתי מעט להרים את השוק?

נגד כל משקל הרגל, בזמן ששתי הידיים של היריב לפני הפנים שלך? הטכניקה הזאת קצת מסוכנת, לא?

כן ולא - תלוי מה אתה עושה באותו זמן

הרי התוקף עסוק בבעיטה, ולכן לא משנה כל-כך איפה הידים שלו. כשאתה מרים את הרגל הקדמית, המשקל עובר לאחורית - אם דוחפים אותך, אתה פשוט שולח את הרגל שבאויר אחורה, לא נופל אלא מתמרן. לעומת-זאת (וזה ענין של תזמון, מיומנות ושליטה), אתה יכול להרים את הרגל הקדמית ולבעוט איתה בתוקף, בזמן שרגלו עוברת מתחת לרגל שלך - הרי הוא מחוייב כבר להתקפה שלו, כלומר אין לו אפשרות להתגונן.

למעלה