שובו של הג´אב...

יכול - תלוי בתזמון

הרי הוא יכול גם לזייף בעיטה נמוכה כדי להעסיק אותך, ואז להיכנס עם ג´אב... אבל אם הוא באמת בועט, ואם אתה בועט בו בתזמון נכון, הוא לא יספיק להגיב; ואם הוא כן יספיק, אז תגיב גם אתה... הרי קרב זה מצב זורם, משתנה, לא נעצר לרגע. לכל טכניקה יש טכניקה נגדית. אתה רק צריך לדעת לזרום כמה שיותר טוב, ומה שיקרה יקרה... (דוד גולש לפילוסופיה לפני כניסת השבת...)

אבל זה לא מדוייק

אני לא יודע לגבי ההחלטה שלך שדווקא ג´וגינג עושה נזק, דווקא בזמן שתחרויות ואימונים של מכות לרגל גורם לשברים מיקרוסקופיים ברגל והחלשה מכנית של העצם. בכל מקרה, בעיטת קראטה לפנים ששברה למישהו את הפנים היא דוגמא לתקלה באימון. כנ"ל טכניקת אייקידו שפרקה כתף. אין עם זה בעיה בקרב, אם תשבור ליריב את היד! לעומת זאת, אם אתה כמתאגרף מנסה לבעוט ביריב שלך ונשברת לך הרגל, זה בעייתי.... אני חושב.. אריאל

mapopo

New member
לאריאל....

זה בעייתי למי שנשברת לו הרגל.. זה נכון, כמו שזה בעייתי למי שקיבל בעיטה לפנים בקראטה וכמו שזה בעייתי למי שפרק את הכתף.. אל תעשה הכללות... זה הכל אותו הדבר!!!... אלה דברים שקוראים בתחרויות או באימונים.. פציעות זה חלק מהמקצוע.. הראתי את הסרטון הזה למשהו שהוא מקצועי והוא אמר לי שזה נובע בגלל שאותו אחד כנראה שרץ למרחקים ארוכים.. באגרוף תאילנדי עושים הרבה חסימות כאלה בבעיטות לרגליים, ואף אחד לא שבר ככה את הרגל כמו שבסרטון... ואני בתחום הרבה שנים, ואל תעשו הכללות על האגרוף התאילנדי כי זה לא יפה!!! MAPOPO WWW.CMA.CO.IL

חלילה מלהכללילה...

אבל אדם שמתאמן בקראטה, או אייקידו ובקרב אמת ישבור ליריב פנים\יד אמנם הזיק לו יותר משהתכוון, אבל הוא לפחות יחזור הביתה. אדם שמתאמן בצורה כזו וישבור רגל תוך נסיון לבעוט ביריב בקרב אמת, יפסיד. ואולי יפסיד גם את החיים. אם אתה אומר שזה מקרה חד פעמי ולא קשור, אפשר להתווכח על זה. אין צורך להתרגז, חלילה. אתה באמת חושב שבעיטות ברגל מהצד לא יחלישו אותה בצורה הרבה יותר מסוכנת מאשר ריצה? או אימון בטאיצ´י?

הצעה ידידותית: ../images/Emo39.gif

או שתפתחו דיון חדש על הטוב והרע בשיטות שונות, או שתחזרו לנושא הטכני של בעיטה נמוכה מהירה ואיך להתמודד איתה... כי אני מתחיל להיות אלרגי לענין הזה של "השיטה שלי יותר טובה!" יש לי הרבה מה להגיד, גם על אייקידו וגם על איגרוף תאילנדי, אבל אני אומר את זה נקודה-נקודה, ענינית ולא כללית, ומאוד משתדל לא להתקיף אף אחד אישית. מטרת הפורום לקדם חילופי מידע - לא להיות זירה להתקפות אישיות! אני כותב את כל זה לא כדי להרגיז אלא כדי לקדם את הדיון בקוים בונים - אם אתם רוצים לדון על היתרונות והחסרונות של שיטה X, אפשר לעשות את זה בלי להעליב אף אחד, וגם בלי לקחת אישית כל מה שמישהו אחר אומר. ועדיף לעשות זאת בהודעה נפרדת, שיהיה כאן קצת סדר... (דוד... שפתאום נעשה רס"ר משמעת???!!!
)

משהו על מבנה עצמות הרגליים

העצם היא מבנה גרמי שמתוכנן להיות השלד של הגוף - כלומר, להיות הפיגום שהאיברים הרכים בגוף צמודים אליו (ידים, רגליים, עמוד-שדרה) ומוגנים על-ידו (צלעות, גולגולת). לכל עצם יש כיוון מסוים בו היא חזקה יותר מכיוונים אחרים - ועצמות הרגליים בנויות לשאת עומס מלמעלה למטה. כשאתה מכה בהן לרוחב, אתה מפעיל עומס שהן אינן בנויות לשאתו. בלי קשר לריצה, צורת התרגול הזו גורמת לנזקים ארוכי-טווח, שרובם לא מיידיים. זה שריצה מחלישה את העצם - תלוי ברץ, בסגנון הריצה, במרחקי הריצות... אבל ידוע שריצה מזיקה לבריאות השלד, לאורך זמן (בעיות קרסוליים, ברכיים וגב שנגרמו כתוצאה ממכת הגוף באדמה).

mapopo

New member
יפה אמרת!!!

ריצה לטווחים ארוכים מחלישה את העצם!!! ומה בדיוק נשבר לו , לא העצם?? באשר לאריאל... פציעה זאת פציעה .. ולא קשר לאיך היא נגרמת, יש סיבות רבות ושונות לכל פציעה ופציעה.. מה שעצבן אותי זה שאנשים מסויימים כאן אמרו שלא להתאמן באגרוף תאילנדי, והראו את הסרטון הזה, וזה דבר שלא מקובל!!, זה טיפשי ומטומטם לעשות מעשה כזה שלא יודעים לעומק מה זה באמת האגרוף תאילנדי ומסתמכים על סרטון, שכאלה יש הרבה גם בקשר לשיטות אחרות!! אם תרצו אני יכול לחפש גם כאלה סרטונים על אומנויות אחרות..זאת לא בעיה,, הבעיה כאן היא הגישה של אנשים לדברים!! MAPOPO

mapopo

New member
ותבינו עוד משהו בקשר לחסימה

אותו אחד שנשברה לו הרגל היה הבועט לא?? החוסם מה שעושה הוא רק מרים את השוק לחסימה.. עוצמת הבעיטה היא מה שגרמה לרגל להשבר בעקבות עצם חלשה כתוצאה מריצה למרחקים ארוכים. לא החוסם שבר ליריבו את הרגל.. אלה הבועט שבר לעצמו כתוצאה מעצמות חלשות... דברים כאלה לא רואים והם נ-ד-י-ר-י-ם!!. וזאת תופעה של עצמות חלשות כתוצאה שנאמרה לעיל. MAPOPO

כשכתבת "טל" התכוונת אליי?

על כל פנים, קראתי את תגובותיכם ונראה לי שכדאי להוסיף עוד משהו מאוד פשוט וקל יישום, שאף אחד מכם לא ציין: במקרה של בעיטה לירך, אפשר לסובב את הגוף עם כיוון הבעיטה (כלומר, אם הבעיטה באה אלינו מהצד הימני, הסיבוב של הגוף הוא לצד שמאל, נגד כיוון השעון) ולקפל את הרגל הקדמית (שהפכה בינתיים לאחורית) כלפי מעלה (כאילו מפנים את כף הרגל לכיוון היריב), כך שבו זמנית תיווצר התחמקות מהבעיטה + כניסה של עקב כף הרגל מלמטה כלפי מעלה אל השוק של הרגל הבועטת. זוהי תגובה קלה ופשוטה והיא משתקת את שריר הרגל של הבועט. אפילו מישהו שרגיל לספוג בעיטות נמוכות משתקות לירכיו וזה כמעט לא מזיז לו, עלול להיות מנוטרל כתוצאה מבעיטה זו, מאחר והיא משתקת את שריר השוק ברגע בו אין על אותו שריר כל משקל, הוא נמצא באמצע תנועה ואיננו ערוך כלל לספוג את המכה. אפשר להשתמש בתגובה זו גם לצורך בעיטות גבוהות יותר, המכוונות לצלעות ואפילו לפרצוף (למי שבאמת שולט היטב בטכניקה הזאת). אני לא בטוח שאני הייתי מבין את הטקסט שלי אילולא הייתי מכיר את הטכניקה הזאת. מקווה שזה בכל זאת מובן... שלכם, בן

אה, אופסי...

שלוש שמות פרטיים לאדם אחד (בן,טל,שחר) זה מסובך מדי בשבילי!
מצטער על הטעות... לגבי הטכניקה... להסתובב 180 מעלות? אריאל.. מנסה באוויר... גם את הטכניקה וגם את הנפילות

aiki-freak

New member
אני חושב שהבנתי...

כמובן לא בטוח... אני מבין איך זה יכול לעבוד בבעיטה ארוכה כשאתה רחוק מהתוקף... אבל אם מדובר בבעיטה קצרה...ואתה נע פנימה עם כוון הבעיטה אתה נכנס ישר לתוך היד שלו. אם רוצים לבצע משהו כזה נראה לי שזה צריך להיות בלווית תנועת יד לפנים (משהו כמו אטמי נאגה או אירימי נאגה באייקידו). ושוב, הבעיה היא שזו בעיטה קצרה ומהירה ולהניע את כל הגוף זה דבר שמצריך הרבה זמן יחסית) אני מניח שאין תשובות קלות...

התנועה מרחיקה את הגוף שלך מהיריב

ולא מקרבת אותו אליו. אבל כן, זה לא מתאים נגד כניסת בעיטה נמוכה ממרחק צמוד. במרחק צמוד כל כך הייתי מעדיף תגובה אחרת. בן

מגניב, זה ממש צ´אט... ../images/Emo6.gif

אגב, אריאל, מה פירוש התוספת "המקורי" לשמך? טוב, אז ב"צמוד מדיי" התכוונתי לטווח של הושטת יד ובטווח כזה אפשר פשוט להעביר משקל קדימה ולתקוף באמצעות היד/ים (את הראש או הגוף), שניה לפני שהרגל הגיעה לתעודתה. אגרוף קדמי מהיר ללסת, או הדיפה מהירה של הגוף עם הידיים, יסכלו את הבעיטה. כשהתוקף מתקרב אלינו כל כך הוא מסכן את עצמו מאוד, כי הוא נעשה חשוף לידים שלנו. אז גם אם הוא פוגע בנו, אנחנו יכולים לנצל את המצב המאוד-פגיע שאליו הוא הכניס את עצמו. אם המשקל היה על הרגל האחורית זה יותר קשה, אבל במקרה כזה אפשר להתחמק באמצעות הרמת הרגל המותקפת ושימוש מיידי בה לצורך תקיפה (אבל נדמה לי שדוד כבר הצביע על כך). אפשר גם להניח לרגל להיבעט ולנצל את התנופה של הבעיטה לצורך הנחתת בעיטה משל עצמנו (כך יוצא שהתוקף עזר לנו לבעוט בו), כגון: - בעיטת נמוכה לרגל השניה של התוקף (ואז יוצא שהתוקף ממש בעט בעצמו); - בעיטה שנעה בתנועה סיבובית עם כיוון השעון (אם מדובר ברגל ימין) ומסתיימת בהנחתת עקב לפרצוף. אני בכלל לא מתלהב מכך שהתוקף הצליח להגיע אליי כל-כך קרוב מבלי שעשיתי דבר. זה לא דומה קצת למצב שבו סוריה תביא טנקים לתל-אביב ואז נתחיל לחשוב מה לעשות ואיך הכי כדאי להתגונן? מה דעתכם? שלכם, בן

טוב, אני אנסה...

עוד משהו: במצב כל-כך קרוב אפשר להשתמש באותה "הטחת עקב כלפי מעלה" שהסברתי כנגד בעיטה נמוכה מטווח לא-צמוד, אבל הפעם היא תהיה מכוונת אל האשכים. כלומר, היריב צמוד אליי ונכנס עם העצם של הרגל שלו אל תוך הירך שלי, מלמעלה כלפי מטה, מצד ימין... אני מסתובב לצד שמאל ב-180 מעלות ומרים את הרגל הקדמית (שהפכה לאחורית) כך שהעקב שלי נכנס לו אל תוך האשכים. הגיוני ללוות את זה או בהתרחקות של פלג הגוף העליון או בתקיפה באמצעותו, כגון מרפק לפרצוף. תגידו לי, אפשר להבין משהו ככה בכלל?!?!?!? שלכם, בן

אבל אני אישית מעדיף -

כפי שציינתי בהודעה שקדמה לה - לעבוד ממרחק כל-כך צמוד עם הידיים... יותר פשוט, לא?

מודה בבושה - לא ממש הבנתי ../images/Emo4.gif

אבל אני חייב לציין שאני ממש נהנה מהפורום הזה! אפילו ב-IOL ז"ל (דוד מוריד את הכובע ומכריז על דקה דומיה לזכר הנופלים) לא היה לנו כזה דבר!

זה רק אומר שצריך להיפגש!

יש סיכוי שנראה אותכם בפארק הירקון ביום ד´ הקרוב, בגשקו? אפילו אם לא תצטרפו אלינו לאימון (דוקא מומלץכן להצטרף!), נוכל לדבר בהפסקה ולהראות אחד לשני על מה אנחנו מדברים!

למעלה