שואל עוד פעם

שואל עוד פעם

זוכרים את השאלה שלי בקשר לכמות האוכלוסיה אני יסביר לכם למה אני שואל בהתחשב בכך שהעולם קיים 5000 שנה והיו רק "אדם וחווה" אני מנסה להוכיח שזה לא הגיוני שאחרי 5000 שנה יהיו כבר 7 מיליארד בני אדם וזה ממש לא הגיוני לקחתי מצב אופטימלי בגיל 60 מתים (לא היה רפואה , וזה בהתחשב במחלות ורעב) כל , אבל כל זוג מתחתן ומוליד 4 ילדים (חרדים אין מה לעשות מתרבים מהר) עכשיו אני רוצה לחשב כמה אמור להיות אחריי 5 אלף שנה קיבלתי מס תשובות שלא הבנתי אפילו אחת מהם אולי מישהוא מוכן לעזור

bigbang

New member
7 מיליארד? בכיף..

לנפשט קצת את הבעיה: כל זוג מוליד בגיל 25 4 ילדים (זה לא חשוב שהילדים באים אחד אחרי השני. נניח גם שבקירוב ראשון כולם מתים ישר אחרי גיל 25). ליתר פשטות, כל בן אדם יוצר בגיל 25 שני בני אדם נוספים, כלומר כל 25 שנה האוכלוסיה על פני כדייא מוכפלת ב-2. כמה אנשים יהיו אחרי 5000 שנה? 5000 שנה זה 200 דורות. במודל שלנו מספר האנשים אחרי 5000 שנה יהיה 2 בחזקת 200, שזה מספר בעל 60 ספרות!!

ailag

New member
בעבר, בלי רפואה

אנשים היו מתים הרבה קודם. בטח 30 ככה, אין לי הערכה טובה.. בקשר לחישובים שלנו: שאל שאלה יותר ספציפית. אני יכולה פשוט לחזור על החישובים, אבל אז שוב לא תבין, כי לא נחדש כלום

miss_t

New member
מה עם מוות מוקדם?

ועם אלה שלא מביאים ילדים לעולם? שלא יכולים? שלא רוצים? ואלה שמתים מוקדם ואלה שנרצחו? מתו? חישבתם אותם?

ממממ

איך אתם יכולים לרשום תשובה ביודעין שאתם טועים הכוונה לאדם שחישב שיש מספר בעל 60 ספרות אם אתה רואה שחשבת משהוא , ורואה שהוא לא נכון במציאות אז אתה יודע שהוא לא נכון למה אתה רושם את זה ? הריי למען האמת המין האנושי קיים כמעט כ מליון שנה (כך הבנתי) נגיד ואני טועה והוא קיים 20000 שנה זה עדיין ממ הרבה אנשים לפי החישובים שלך אם יש עכשיו 7 מיליארד איש אז העולם קיים משהוא כמו 2000 שנה (אני סתם משער) החישובים לא הגיוניים, אולי מישהוא מוכן לחשב משהוא הגיוני הנה יותר נתונים : לאחרונה גיל התמותה הממוצע הגיע ל70 (גברים 69 נשים 70) אבל 10 שנים לפני הוא היה הרבה פחות בלי התחשב ב100 שנים האחרונות שרפואה התפתחה ביותר ועם יצירת ממוצע של השנים הקודמות מתי שבני אדם צדו חיות בלי רובים ובלי כלום והיה תמותה גבוהה ביותר נגיד שגיל תמותה ממוצע משחר ההיסטוריה הוא , 50 (וזה בהגזמה , באמת פחות) עכשיו נוסיף מחלות מגפות וכאלה , וכדי לא לשים אותם בנוסחא נוריד מגיל התמותה הממוצע עוד 5 שנים ונשים 45 (שיהיא, זה לא ממש משנה) נגיד שכולם היו אוהבים משפחות מרובות ילדים והיו 4 ילדים לזוג נגיד שכולם נישאים ואין אנשים בלי זוג הנתונים : גיל תמותה 45 גיל לידה של ילדים (בהתחשב בכך שכולם נולדים ביחד) 25 כמות ילדים במשפחה 4 (חרידים אין מה לעשות) תנסו לתת חישוב בערך של כמה יהיא תוך 5000 שנה ותסבירו לי אני לומד 5 יחידות מתמטיקה , וניסיתי לפתור בסדרות אבל שום סדרה לא מתאימה לזה לא חשבונית ולא הנדסית תודה על כל הסבר תגובה תשובה או משהוא בסגנון

bigbang

New member
מה לא בסדר?

אתה רוצה להראות שלא ייתכן שהאוכלוסיה על פני כד''א גדלה כל כך ב-5000 שנה בלבד ולצורך זה מציע מודל אופטימי למדי, לפיו לכל זוג יולד 4 ילדים בגיל 25 שגם לכל אחד מהם יש ילדים (כל השאר פשוט לא רלוונטי, כולל אורך החיים הממוצע). לפי המודל הזה, יוצא שמספר האנשים כעבור 5000 שנה יהיה מספר מפלצתי. מה זה אומר? שני דברים: א) המודל לא נכון בכלל (אחרת היינו מקבלים משהו שלפחות מזכיר את המציאות) ב) הטענה שלא ייתכן שהאנושות נוצרה לפני 5000 שנה אינה מוצדקת. (כי אילו המצב בעולם היה מספיק טוב, היה לוקח הרבה פחות מ-5000 שנה כדי שהאוכלוסיה תגדל עד למספר הנוכחי) לגבי החישוב: סדרה גיאומטרית פשוטה! הרי אמרנו שבמודל שלנו האוכלוסיה מכפילה את עצמה כל 25 שנים.

bigbang

New member
מה שעשיתי

זה פשוט הזנחתי את האנשים אחרי שנולדים להם ילדים. לצורך העניין, הם מתים ישר אחרי זה. אפשר גם להניח שהם מתים בגיל יותר מבוגר-זה לא מסבך יותר מידי, אבל למעשה זה קצת מיותר

qet1

New member
אנחנו לא כותבים שום דבר לא נכון

זו מתמטיקה פשוטה! אם כל בן אדם מת בגיל 25 ומביא לעולם שני בני אדם(4 לזוג) לפני שהוא מת אז האוכלוסיה מכפילה את עצמה כל 25 שנים. ככה שכדי להגיע משני בני אדם ל 8.5 מליארד מספיק 825 שנים בלבד!. אבל זה קצב ריבוי ע-צ-ו-ם. אוכלוסיית העולם לא מכפילה את עצמה כל 25 שנים. אוכלוסיית העולם הכפילה את עצמה בערך ב 50 שנים האחרונות(למישהו יש מספר מדוייק?) וזה כשקצב הריבוי הוא בשיא של כל הזמנים!!!

qet1

New member
ד"א אם אוכלוסיית העולם הייתה מכפילה

את עצמה כל 25 שנה אז אם היום יש בעולם 6.5 מליאדר אנשים לפני 100 שנה היו 400 מליון לפני 200 שנה היו 25 מליון לפי 300 שנה היו 1.56 מליון לפני 400 שנה היו 100 אלף ולפני 500 שנה היו 6200 בני אדם!!!! זה נראה לך הגיוני? זה לא... האמת היא שלפני 500 שנה היו מליאד בני אדם.... מה המסקנה? אוכלוסיית העולם לא מתרבה כל-כך מהר כל בן-אדם לא מוליד שני ילדים אלה יותר כמו 1.05 ילדים...אולי פחות...

qet1

New member
אם הקצב ריבוי היה כמו היום

במשך 5000 שנה האוכלוסיה הייתה אמורה להיות הרבה יותר מ 7 מליארד (אולי 70000 מליארד....) כמובן שמצב זה אינו אפשרי כי כדור הארץ לא היה מסוגל לאכסן כמות כזו של אנשים(צריך אוכל וכו') אבל קצב הריבוי לא היה כזה! לפני התפתחות הרפואה המודרנית חלק עצום מבני האדם(אולי רוב? אני לא יודע) מתו בתור תינוקות...או במקרה הטוב בתור ילדים, בכל מקרה - בלי להביא צאצאים. בקיצור - כדאי שתמצא דרך אחרת להוכיח שהאדם קיים יותר מ 5000 שנה (יש כאלה)

אמנון כ

New member
כמה נתונים רלוונטיים לנושא

נזכרתי ב- 2 נתונים שיכולים אולי לתרום קצת לדיון: 1. במצרים (מדינת עולם שלישי) תוחלת החיים היא 18 שנה בלבד, עקב תמותת תינוקות גבוהה מאוד, למרות הרפואה המודרנית יחסית שקיימת בעולם. 2. בהודו היו בשנת 1900 250 מליון איש והיום יש 1.07 מליארד! (תוך 100 שנה!!), כלומר יותר מפי 4! סופ"ש נפלא!

ehudt

New member
תזכרו רק

שלפני בערך מאה שנה, תמותה של תינוקות ואימהות (בלידה) היתה יחסית גבוהה, וסה"כ מכל האנשים שנולדו, מעטים זכו להוליד דור המשך.

keynant

New member
ואל תשכחו אירועים חריגים...כגון:

השטאה, פצצות האטום, בייבי-בומים למיניהם...

מממ

אז אולי מישהוא יכול לתת לי נתונים יותר טובים אני יסביר למה אני בטוח שיש הבדל בכמות האוכלוסיה שתיהיא אם המין האנושי קיים מיליון שנה לבין 5000 שנה אבל אם אני יראה לחרדי קצב התרבות של 1.05 הוא יבוא אליי ויראה לי את ה9 ילדים שלו מבינים אותי. אבל מישהוא בכל זאת יכול לתת השערה מבוססת לגבי קצת התרבות ממוצע. כי כמו בדוגמא עם סין (או הודו אני לא זוכר) שהיה בה 250 מיליון ועכשיו מיליארד תוך מאה שנה ולעומת זאת מדינות אחרות (נראה לי רוסיה) שהאוכלוסיה לא גדלה אלא אפילו קטנה עקב השתתפות גדולה בכל המלחמות שהיו. מישהוא יכול לתת לי קצב התרבות ממוצע של המין האנושי ? וגם תוחלת חיים ממוצעת, למרות שעכשיו 70 לפני מאה שנה היה 50 בערך ולפני המהפכה התעשייתית (אני משער 1400) היה 40 ואני משער גם שלפני הספירה זה היה 30. כמובן שרוב הזמן היה לפני הספירה ז"א המין האנושי קיים מליון שנה ה2000 שנה האחרונות זניחות לפני המצאת הנשק והאחדות הבני אדם לערים וכאלה הינו לרוב מתים בנסיון לצוד חיות, או בנסיון חיות לצוד אותנו. בתחלס עקב ריבוי מחלות מוות מחיות טרף מוות של האשה בעת לידה ושל התינוק. ומלא בעיות אחרות אני מעריך ממוצע של כ 30 שנה תוחלת חיים. האם זה קצת מדיי ? יש תאוריות אחרות ?

טל ר

New member
בקשה קטנה

האם אתה יכול להגיהּ את הודעותיך לפני שליחתן? דוגמאות: "אני יסביר למה" (צ"ל אני אסביר למה). "כמות האוכלוסיה שתיהיא" (צ"ל כמות האוכלוסיה שתהיה). "אם אני יראה לחרדי קצב התרבות של 1.05 הוא יבוא אליי ויראה לי את ה9 ילדים שלו מבינים אותי" (צ"ל אני אראה, 9 הילדים שלו, ולא ברור לי מדוע ילדיו צריכים להבין אותך). "קצת התרבות ממוצע" (צ"ל קצב התרבות ממוצע). וכיו"ב. האם אני היחיד שזה מפריע לו? טל.

מממ תראה

אני לא דיסלקט או משהוא אני פשוט מקליד ממש מהר ומשער שאנשים בפורום ברמה כזאת יבינו אותי וחוץ מזה אני הרבה פעמים כותב עתיד עם "י" במקום "א" ואפילו בלשון לא מורידים לי נקודות על זה. קיצור בתחלס אני חושב שזה לא מפריע לאף אחד להבין את השאלה , אני פשוט מקליד מהר, בכתב רגיל אין לי בכלל שגיעות כתיב (רק בעתיד שאני עושה מדיי פעם בטעות "י") ואני עדיין צריך תשובה אובייקטיבית לשאלה

טל ר

New member
קול עחד יחול להכליד מאר ובשגיעוט

עֶלָה מא? זה הופח את האודאוט לארבה פכוט כריאוט. זה שבלשון לא מורידים לך נקודות עקב שימוש בגוף שלישי במקום בגוף ראשון זה אכן עצוב מאוד. העיקר שלימור לבנת תוכל להתגאות ב-100% בגרות (ללא שום קשר אליך). טל.

למעלה