שואל עוד פעם

תגיד לי אתה מטומטם

נו מה הקטע שלך , אתה טיפש חסר יכולת לענות מה אתה רוצה להתנשאות מעליי להראות שאתה חכם אם היית חכם היית מתקן אותי ושותק, אבל לא אתה לא יכול. אתה חייב להגיד את כל מה שיש לך להגיד , כמו איזה חייה מטומטמת שנתפלת אלייך בזמן שאתה מטייל להנאתך. בשם אלוהים תשיג חיים , אני מבקש ממך לא להגיב יותר להודעות שלי, כי אני רואה שבשבילך להגיב אובייקטיבית זה מורכב. אין לי כל משמעות להעליב אותך , אבל כפי שאתה מבין עברת את גבול הטעם הטוב וכרגע אתה מתנהג כמו מטומטם אז תעשה טובה תשתוק

טל ר

New member
ביקשתי בנימוס, אך כנראה זה לא עובד

לבקשתך, אפסיק לענות להודעותיך. לא ברור לי כיצד ניתן לתקן אותך ולשתוק בבת אחת, לא ברור לי מה כוונתך שאין לך משמעות להעליב אותי, אך די ברור שניסית, ומה לעשות, טיפש נולדתי וטיפש אשאר. יום טוב ושקט, טל.

ailag

New member
../images/Emo31.gifלא במקום

הוא לא התנשא. כפי שביקשנו ממך לקרוא פעמיים את ההודעות שאתה שולח, אנא קרא פעמיים הודעות שאתה מגיב אליהן, ובטח אם אתה מתכוון להגיב בטון ילדותי לוחמני שכזה. בגישה כזו, גם שאר הפורום לא ממש ירצה לענות לך .. אנחנו לא נרצה לקבל תגובות כמו זו שמעליי כשנענה.

2_be

New member
../images/Emo18.gifאני מבקשת להוריד את הטונים

בסה"כ טל ביקש ממך בצורה יפה ונימוסית לנסות ולהקפיד על ניסוחיך והסביר לך אפילו מדוע... הוא לא היה ראוי לתגובה כזו
תגובה כזו מעוררת גם אנטגוניזם בקרב שאר חברי הפורום שישקלו פעמיים אם לדון איתך בהמשך. לתשומת ליבך.

ailag

New member
זהו בדיוק

אם היתה לך לקות שמונעת ממך לראות שגיאות היינו מסתדרים. אבל הרבה יותר קל לקרוא עברית תקנית מאשר לנחש מה כתבת. אתה מעיד על עצמך שאין לך לקויות - אז בבקשה, קרא בשנית את ההודעה לפני שאתה שולח. זה מקל עלינו כשאנחנו עונים לך. ואם לא מורידים לך בלשון על "י" בתחילת גוף ראשון עתיד, אז מערכת החינוך שלנו ממש בבעיה.

qet1

New member
קצב הריבוי משתנה

בשנת 1500 ובשנת 0 היו בערך אותו מספר אנשים... משנת 1500 עד היום האוכלוסיה גדלה פי יותר מ 6. לא יהיה בלתי סביר להניח שבתקופה שלפני עידן החקלאות (כשבני האדם ניזונו רק מציד וליקוט פירות שגדלו פרא) רק אחוז זעום ביותר מהתינוקות שנולדו גם שרדו מספיק זמן כדי להביא צאצאים.

qet1

New member
אתה לא מבין שתוחלת החיים לא משנה

כלום??? זה ממש ממש ממש לא חשוב אם בן-אדם מת בגיל 15 או 115 ! זה משנה רק כמה ילדים הוא הביא לעולם לפני שמת! על תכנס לויכוח עם חרדי/דתי האם ייתכן שיהיו 6.5 מליארד בני אדם במידה והעולם קיים רק 5000 שנה. כי אתה טועה, זה ייתכן. (זה שזה לא מה שקרה במציאות זה משהו אחר, אבל זה עדיין ייתכן מבחינה הזו ש5000 שנה זה די והותר זמן להגיע לגודל אוכלוסיה כזה).

qet1

New member
יש שתי דרכי מדידה של"תוחלת חיים"

הדרך המקובלת לא כוללת תינוקות שמתים לפני גיל מסויים (חצי שנה נדמה לי) אם כוללים אותם אז תוחלת החיים במדינות עולם שלישי כמו מצריים צונחת בצורה דרמתית

אמנון כ

New member
הנתון לגבי תוחלת החיים במצרים

הוא נתון ששמעתי ב- 2 מקומות שונים, אד מהם היה קורס אוניברסיטאי בנושא הגיאופוליטיקה במזרח התיכון (אגב, קורס מדהים!). את המקור השני אני לא זוכר, אבל אני נוטה לקבל את הנתון הזה כאמין. מכיוון שהדגש היה על תמותת התינוקות, כנראה שזה אכן נמדד בצורה השנייה שציין QET1 (כלומר מדידה כולל תינוקות שמתו לפני גיל חצי שנה)

טל ר

New member
עדיין נשמע מוזר

בהינתן הנתונים הבאים: חציון הגילאים הוא 23.1. 35 מיתות תינוקות על 1,000 לידות (זה לא משהו - בישראל הנתון הוא חמישית מנתון זה - אולם לא נשמע מספיק על מנת להוריד את תוחלת החיים ל-18). ההפרש הוא עצום. על מנת לשנות את תוחלת החיים מ-79 ל-18 עקב תמותה לפני גיל 1/2 שנה *הרבה מאוד* צריכים למות במהלך חצי שנה זו, פחות או יותר 75-80% מהאוכלוסיה.

qet1

New member
נכון -זה באמת לא הגיוני

אולי הגיל הממוצא הוא 18?

כרומטי

New member
טוב...אם אתה כבר פועל לפי ההנחה

שהעולם קיים רק 5000 שנה....אז כדאי שתזכור באותו עניין שבדורות הראשונים תוחלת החיים הייתה של כמה מאות שנה.

בראשית פרק ה

... יח וַיְחִי-יֶרֶד, שְׁתַּיִם וְשִׁשִּׁים שָׁנָה וּמְאַת שָׁנָה; וַיּוֹלֶד, אֶת-חֲנוֹךְ. יט וַיְחִי-יֶרֶד, אַחֲרֵי הוֹלִידוֹ אֶת-חֲנוֹךְ, שְׁמֹנֶה מֵאוֹת, שָׁנָה; וַיּוֹלֶד בָּנִים, וּבָנוֹת. כ וַיִּהְיוּ, כָּל-יְמֵי-יֶרֶד, שְׁתַּיִם וְשִׁשִּׁים שָׁנָה, וּתְשַׁע מֵאוֹת שָׁנָה; וַיָּמֹת. {ס} כא וַיְחִי חֲנוֹךְ, חָמֵשׁ וְשִׁשִּׁים שָׁנָה; וַיּוֹלֶד, אֶת-מְתוּשָׁלַח. כב וַיִּתְהַלֵּךְ חֲנוֹךְ אֶת-הָאֱלֹהִים, אַחֲרֵי הוֹלִידוֹ אֶת-מְתוּשֶׁלַח, שְׁלֹשׁ מֵאוֹת, שָׁנָה; וַיּוֹלֶד בָּנִים, וּבָנוֹת. כג וַיְהִי, כָּל-יְמֵי חֲנוֹךְ, חָמֵשׁ וְשִׁשִּׁים שָׁנָה, וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת שָׁנָה. כד וַיִּתְהַלֵּךְ חֲנוֹךְ, אֶת-הָאֱלֹהִים; וְאֵינֶנּוּ, כִּי-לָקַח אֹתוֹ אֱלֹהִים. {ס} כה וַיְחִי מְתוּשֶׁלַח, שֶׁבַע וּשְׁמֹנִים שָׁנָה וּמְאַת שָׁנָה; וַיּוֹלֶד, אֶת-לָמֶךְ. כו וַיְחִי מְתוּשֶׁלַח, אַחֲרֵי הוֹלִידוֹ אֶת-לֶמֶךְ, שְׁתַּיִם וּשְׁמוֹנִים שָׁנָה, וּשְׁבַע מֵאוֹת שָׁנָה; וַיּוֹלֶד בָּנִים, וּבָנוֹת. כז וַיִּהְיוּ, כָּל-יְמֵי מְתוּשֶׁלַח, תֵּשַׁע וְשִׁשִּׁים שָׁנָה, וּתְשַׁע מֵאוֹת שָׁנָה; וַיָּמֹת. {ס}

atheist22

New member
אם תקח אוכלוסיה של בעל חיים אחר

תגלה שגודלה מתנדנד בד"כ סביב אותו הערך פחות או יותר. פעם האוכלוסיה גדלה ופעם היא קטנה. היא בטח אבל לא גדלה אקספוננציאלית מעבר לתקופה קצרה. תחשוב מה קורה כאשר האוכלוסיה גדלה אקספוננציאלית. תוך זמן קצר האוכלוסיה מנצלת עד המקסימום את המשאבים הנמצאים בסביבת מחייתה. מעבר לזה האוכלוסיה לא יכולה לגדול. הילודה אגב זהה כל הזמן. פשוט רוב הפרטים מתים לפני הגיעם לבגרות מינית. עד לאחרונה אותו החישוב היה גם די נכון לגבי בני האדם.

atheist22

New member
רשמתי את זה כתגובה ל-שואל עוד פעם

נראה לי ששמתי את זה כהודעה חדשה בטעות. 2_be, את יכולה להעביר את זה לשרשור המתאים?

יניב ריז

New member
החישובים שהובאו נחמדים,אך

צריך להביא בחשבון את גורם הכאוס ששולט בתהליכי רבייה. חקר אוכלוסיות בבע"ח נתן את הגרף המצורף. לכן כל משוואה מתמטית בודדת לא תהא נכונה משום שתהליכים אלו הם אלינאריים וכאוטיים.

למעלה