אני מוכרח לציין שהתנהלות הדיון הזה
לא ממש מהנה, אבל בשביל לא להשאיר דברים בחוסר דיוק או ודאות אענה לך. אין לי כרגע זמן לבדוק החל ממתי בדיוק התחילו כל הקהילות איפושהו לקרוא לעצמן ISRAELITISCH, גם אין לי זמן לבדוק בדיוק לגבי קהילת באזל, אבל מסמך של הקהילה היהודית בבאזל משנת 1900 פונה אל כל חברי הISRAELITISCHE GEMEINDE וחתום ע"י הVORSTAND של הISRAELITISCHE GEMEINDE BASEL. (צילום של המסמך תוכל למצוא בספר ACHT JAHRUNDERTE JUDEN IN BASEL). למיטב הבנתי זה לפני קום המדינה. הרבה לפני. מסמך אחר מ1813 מדבר על האפשרות של הקמת ISRAELITISCHE SCHULE בבאזל. יש עוד אי אלו מסמכים שתומכים בטענתי שהשם ISRAELITISCH ככינוי ליהודים/לקהילות היהודיות היה קים הרבה לפני הקמת המדינה, או לפני שבכלל חשבו עליה. אני לא יודע מה המקור, אבל רעיון אחד שאני מתכוון לבדוק מתישהו, כשיהיה לי קצת זמן, הוא שהשם JUDEN הפך עם הזמן, בימה"ב ל(כמעט) כינוי גנאי, וכשבאה האמנסיפציה, ורצו לדבר על היהודים בלי להשתמש בכינוי שנתפש כגנאי, השתמשו בישראליים, בדיוק כשם שהשתמשו בMOSAISCH - בני דת משה. קראתי שוב את הודעותי, ולא מצאתי שום אזכור לקלן. מאיפה הבאת את הטענה ש'אמרתי שקלן...'? זה לא ממש מנומס אולי, אבל טענתך ש"אין ליקים שום מנהגים דתיים נפרדים" זו בורות לשמה (או אולי לשם הויכוח). ליקים יש אינספור מנהגים שמיוחדים להם. נוסח התפילה שלהם שונה בלא מעט קטעים, ויש גם מנהגים שאינם קשורים בנוסח התפילה (כמו שהזכירו כאן כבר - נטילת ידים לפני הקידוש למשל. זה שאתה כחילוני, לא מכיר את המנהגים והנוסחים השונים, לא הופך אותם למקשה אחת, בדיוק כשם שזה שבעיני כל הנמרים נראים אותו הדבר לא הופך אותם לכאלה באמת. עובדה שבעיניהם הם נראים שונה האחד מהשני. אם תכנס לחנות לספרי קודש ותבקש סידור בהוצאת רינת ישראל (שהיום נחשבים אחד הסטנדרטים), סביר להניח שישאלו אותך אם אתה מעונין בנוסח עדות המזרח (מה שמקובל לכנות ספרדים), תימן, ספרד (שהוא הנוסח של רוב ה'אשכנזים' - יוצאי פולין, רוסיה ועוד) או אשכנז (יקים). רוב בתי הכנסת ה'אשכנזים' בארץ מתפללים בנוסח ספרד... לגבי היחס שלי לפולקים, נו, תפסת אותי, אין לי מה לומר, רק מה, אני עצמי - פולני. כל ארבעת סבי וסבתותי באו מפולין (אוסטרוב, פרצ'ב, לודז'). חיים קשים. לגבי טענתך על היידיש, אם להתעלם מהעובדה שהניבים המזרחיים של היידיש שונים מניבים אחרים (כי הדיאלקטים ביידיש מאוד חזקים), אז אכן, זו הסיבה שבגללה האוסט יודען נקראו אשכנזים. אשכנז היא במקור גרמניה. יידיש כידוע, היתה במשך שנים ניב של גרמנית = אשכנזית. ודובר היידיש הוא האשכנזי. (רק ד"א זה נכון גם לגבי ספרדים שזה שם משפחתם, כנראה שאבי המשפחה היה סוחר שידע את השפה של האלה האשכנזים...). אני שמח שבעיניך כל אחד (ובודאי אתה) יודע מה זה יקה, לכן אין צורך/טעם שאמשיך לנסות לתקן אותך על טעויותיך.