שבוע טוב !!!!!

magy

New member
ורודים............משגעים

נפתחים ביום ונסגרים בלילה.........

גאיה ק

New member
../images/Emo203.gifמשפחת החמציצים....

כוללת כ~900 סוגים. פרחים בלבן,צהוב,כתום,ורוד ובורדו~גוונים ומגוונים. בעלי העלים הכהים נקראים חמציץ וולקני.שאר העלעלים,עגולים,דמויי
ו..רומח.. התלתן~משפחת הקיטניות... עלים דמויי
בין 2 ל~18 לבבות...הממוצע 3 לבבות ובעלי 4 לבבות נחשבים מביאי מזל ע"י האירים מ~400 לפנה"ס.. כולם מתאימים למאכל...סלטים,מרקים,דגים,אורז ומליות... אלו היו 60 שניות על חמציצים וכפיליהם ולהיפך...

magy

New member
להכניס את הגינה לסירים?../images/Emo3.gif

מה שאני מעיזה לקטוף מהאדניות הם : עלים של נענע ובזיליקום לא נוגעת בגרניום...למרות שמותר... לא נוגעת בלבנדר, רוזמרין, ... שיגדלו להם, למה להרוס? חחח

גאיה ק

New member
מגיייייייייייייייייי גם וגם...

כשמגדלים לבד בגינה,מעבר לרווח ע"פ כל מה שנכון לכל גידול וידוע לפחות למתעניינים יש ערכים מוספים נוספים...אורגני...טרי,טרי,הכי טרי שיש.. זמין מיידית וגם לא עולה כסף כי ההשקע/אה..מתקזזת עם הזמן והנסיעה לרוכשם... אז,תעשי סוויץ' בראש.....אבל אם לא השתכנעת,לא חובה!!!!
לי,למשל,יש מפעלון סנפרוסט בפריזר של עלי תרד שגדלים בקצב מדהים... וכו' וכו' ו.............. חחחחחחחחחחחחחחח למה "לא מעיזה?"....

גבי 26

New member
גאיה../images/Emo24.gif

סקירה סקירתית!!! אני אבדוק אם יש אצלי עלים בעלי 4 לבבות, מזל אף פעם לא מזיק

mamaWitch

New member
מתערבת עם עם הנביטה אצלי

לפני יומיים שלושה התחילה נביטה כשיהיו גדולים צפויים להיות בזיל תאילנדי

mamaWitch

New member
לבזיל ../images/Emo203.gif יש המון סוגים

גם כאן בארץ אנחנו מכירים לפחות שני סוגים נפוצים:
הבזיל (או בזיליקום) איטלקי - זה שאיתו אנחנו מכינים פסטו, מוסיפים לאוכל איטלקי ולשאר מטעמים - עליו גדולים יחסית (אם מטפחים נכון).
הבזיל הארץ ישראלי, ריחן, שעליו מעט סגלגלים ומשתמשים בו לברכות בעיקר, לטעמו יש שמץ ניחוח של אניס, ויש ששמים אותו בשירותים "לטיהור". חוץ מזה יש המון סוגים.
הבזיל התאילנדי, או כך לפחות קיבלתי את שמו ב"עממית" מדוברת, עשה עליה בשנים האחרונות, די קשה להשיג אותו, והוא משמש באוכל תאילנדי וכו'. עליו קטנטנים ויש בטעמו שמץ מתיקות. מאוד שמחתי למצוא אותו בעדנית ליד אחד מבתי השכונה לידי והמגדלת הרשתה לי לקחת זרעים ממנו.
האתר המצורף שווה לכל חובבי הבישול ו/או "חקלאות": יש בו על עשרות צמחי תבלין, הכל בכל מכל, כולל טבלה של שם הצמח בכל שפה, תמונות, פירוט על הסוגים השונים, השימושים ועוד.
שווה

אלמרה

New member
חן חן על התחקיר המפורט...

לא שמעתי על בזיליקום תאילנדי. הקישור שלך הביא אותי לאיזה אתר בגרמנית... ואני? רק מבין מעט עיברית ותימנית... אלך לקטוף כמה עלי ריחן מהאדנית...

mamaWitch

New member
תימנית לא תעזור, אבל

אנגלית כאן נשמה חוקרת וסקרנית שכמותך תגלה במהירות שיש שם למעלה משמאל לינק פעיל ועליו המילה English (יענו אינגלזית) ואגב, במסגרת השמות שבטבלה תמצא גם את השם בעברית, אפילו באותיות עבריות. הפירוט והכל - רק באנגלית או בגרמנית.
לרווחתך ולשירותך

mamaWitch

New member
עידן עדיין יונק

וקשה לשמר טונה בזיל לכמה חודשים. סליחה שאני כה מעשית... אבל... אפשר אולי לקבל את זה בחלקים: ג'ינג'ר, שום, בצל, רוזמרין, מרווה, ואולי קצת מוצרלה, תפ"א וכמה סטייקים אנטריקוט... מבטיחה לספק לו את המוצרים הנ"ל כשיגדל מעט בינתיים הוא רואה את אמא וחושב: "קדימה אוכל"

אלמרה

New member
הוא מצחיק!!! הוא מעודד את הקבוצה

שלו או את המפלגה? הוא משלנו: ק ד י מ ה !!!

גבי 26

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo140.gifכן גאיה,

אמנות זה Built in אצלי, אז בכלל לא הזכרתי...

למעלה