שבוע זפלין מוקפץ

SickAgain

New member
ברור-אני יודע, זה הרי מה שהסברתי לך

שהמורכבות של זפלין לא נבעה מעצם ההגדרה "פרוג" או כל הגדרה מהמילון. היא נבעה משילוב של כמה נושאים: שילוב סגנונות רחב במיוחד, ללהקה שיש כאלה שכינוה- 'רוק כבד'.: אם זה שילובים של בלוז עוצמתי, פולק שורשי, קאנטרי, רגאיי, Fאנק, סול, השפעות מזרחיות וכמובן רוק כבד. עד כאן רק הסגנונות בגדול (ויש עוד כל מיני). האינטנסיביות שבנגינה של ארבעת המוסיקאים, שעבורי לפחות בשיאם הם היו השילוב הכי אימתני שאפשר לחשוב עליו, והאילתורים האינסופיים על הבמה בנו גם חלק מאותה מורכבות מוסיקלית. מה עוד, שכמו שאמרתי שבתור אחד ששמע את האלבום, ניקח דוגמא את 'זפלין 3' כל כך הרבה פעמים ועוד יכול למצוא בכל שמיעה ושמיעה ניואנסים חדשים ודברים קטנים שלא שמעת אותם קודם. אבל לשאלת המורכבות עצמה..בחיים לא חשבתי על זפלין או כל להקה אחרת שאני אוהב במובן של "מורכב" ולכן התשובה שלי קצת מאולצת ומנסה לענות לך, בלי להבין 'למה צריך בכלל לדון בשאלה הזאת' כי לי אישית זה כל כך לא משנה..אני לא שומע מוסיקה על פי מידת המורכבות שלה.

HelterSkelter1

New member
עדיין, אני לא מוצא את המוסיקה שלהם

מורכבת מדי. אתה יכול לטעון בצדק שאני לא מכיר את רוב הדברים שלהם. אבל מורכבות זה לא הדבר הכי חשוב. מורכבות לעולם לא צריכה להיות המטרה, אלא אמצעי להשגת המטרה

גדי שבת

New member
פייג' ופלאנט לאחר פירוק לד זפלין

לא פלאנט ולא פייג' הרשימו במיוחד לאחר פירוק לד זפלין. את האלבום של פייג' וקובדיל אני לא מכיר (אבל רשמתי לעצמי שכדאי להכיר), אבל בסך הכל לא התרשמתי מפייג' בשנות השמונים והתשעים, ובמיוחד לא במסגרת The Firm. לעומת זאת, לרוברט פלאנט היו כמה יציאות לא רעות. Now & Zen הוא אלבום טוב לדעתי. אהבתי גם את Pictures at Eleven ובמיוחד את Slow Dancer, שהוא קטע נהדר לדעתי.ואפילו The Principle of Moments סביר. אבל גולת הכותרת של השניים לאחר עידן זפלין, ושלא במפתיע, היה כאשר נפגשו השניים להקליט את No Quarter. הביצוע של קשמיר מעולה, ואולי אף עולה על המקור.

WhiteSnake 85

New member
קשמיר?

הביצוע של קשמיר בנו קווארטר החדש מעולה?! ואף עולה על המקור?!!? כאן יש רעידת אדמה. אם אתה בקטע של שלומי סרנגה ומושיק עפייה-אז כן. אבל מה הם חשבו לעצמם כשהם תפוס את המוסטפה הזה וניגנו איתו שיר הודי. אתה לא יכול לעשות שיר פולק-רוק-הודי בגירסה מזרחית. בדיוק כמו שאתה לא יכול לעשות משיר פאנק גירסה קלאסית... (ככה זאת דעתי בכל אופן)

SickAgain

New member
גם לפי דעתי, הביצוע

של קאשמיר נוסח פייג' -פלאנט-סיגנון מזרחי הוא יותר ממדהים. הוא מטמטם! המקור זה המקור אבל כאן הם גם נוגעים בשמיים. ד"א, אני לא רואה סיבה מוצדקת או וואט סו אבר, לרדת על מוסיקה מזרחית\הודית\ערבית\אוריינטלית או איך שלא יקראו לה...מי שחושב שלמה שקוראים בארץ "מזרחית" זו מסיקה מזרחית במיטבה, הוא כל כך טועה..ההיפיך הוא הנכון. והמוסיקאים שפייג'-פלאנט אספו לפרוייקט שלהם ב94 היו ברמה מאד גבוהה. נגני הכינור, למשל היו מדהימים. זאת מוסיקה מאד מורכבת בעיקרה והרבה מוסיקאים וירטואוזיים מנגנים אותה..

GingerBread Man

New member
אולי תוכל לעזור לי

יש לי גרסה שלWhole lotta love של לד זפ, שנשמעת יותר אממ "עוצמתית" מהמקור ובכלליות יותר טוב. אך היא לא נשמעת כאילו היא נעשתה בלייב. אמנם אין לי את המקור ומעולם לא היה לי, אך שמעתי אותו כמה פעמים ואני בטוח כמעט לגמרי שיש הבדל בין השירים.

Sith Master

New member
אם האורך בערך דומה../images/Emo19.gif

אז יש אפשרות, אם זה מורד מהאינטרנט, שמישהו שיחק עם ערוצי הסאונד של השיר. אחרי שהחלטתי לדוגמא שאני חייב דיסק של הסגולים, שמעתי2-3 להיטים מכל אלבום, ואני חייב לציין שיותר נהנתי מהגרסא המורדת של פיירבול מאשר גרסת הדיסק. בקטע האינסרומנטלי (לא יודע אם זה סולו...) מישהו הפך את המוזיקה העיקרית והליווי, הליווי יותר טוב!

Tomer 123

New member
אחלה מאמר!

ובכלל, אחלה להקה להתחיל איתה את פרוייקט הלהקות. נהנתי מאוד לקרוא את הסקירה, אבל הפריעו לי כמה דברים: הירידות על Physical Graffiti וההצהרה שהשלישי הוא האלבום הטוב ביותר של הלהקה. אני לא ארחיב לגבי פיזיקל, יש כאלה שעושים את זה בשבילי. השלישי הוא אלבום מצוין, אבל מה לעשות, יש טובים ממנו...

GingerBread Man

New member
אחלה סקירה

גם אחלה ביוגרפיה יש להם (חוץ מפלאנט המסכן). ת מיד כיף לשמוע את הלהקה הזו, היא פשוט עושה אותך מאושר.

snow goose

New member
יופי

למרות שאני לא הייתי מעניק ציונים כל כך גבוהים לחלק מהאלבומים, כמו "פרזנס" למשל בו מציגה הלהקה מיחזור חומרים, ומיחזור בדר"כ נופל בהרבה מהמקור.

ThePiper

New member
בוס! עוד טענה לי אליך!

לדעתי במקום HTWWW היית צריך לשים את קודה שמכיל הקלטות מקוריות ואילו השני הוא מין אסופה של שירים, אני יודעת שאתה ממש אוהב אותו אבל יותר הגיוני לכלול את קודה.

WhiteSnake 85

New member
סתם דוגמא

אני אחד מיני רבים (אני מקווה) בפורום הזה שמאוד חולקים על דעתך בעיניין פרזנס. אולי יש מעט צדק בטענתך שפרזנס מזכיר את לד בשנותיה הצעירות. אבל היי! אחרי הצמאון הזה למשהו טוב כמו פעם-בא הפרזנס ונותן את זה כמו ספרייט. ("כשאתה באמת צמא.ספרייט")

snow goose

New member
ל"פרזנס" יש שיא אחד מצויין ממש -

Achilles Last Stand - הקטע היחידי באלבום שבנוסף להיותו שיר מצויין הוא אכן מציג לז זפלין אחרת. שאר האלבום נשמע לי שחזור עייף. גם ההרמוניה הנפלאה בין פייג' לפלנט בחמשת האלבומים הראשונים מתחילה להראות סימני קלקול קשים - פלנט נשמע עייף, פייג' - חלוד. עבורי, לד זפלין זה חמשת האלבומים הראשונים והמצויינים כולם.

שבוע זפלין מוקפץ

למה אני מקפיץ?, מאותה סיבה שבילי בוב תורת'ן יצא עם אנג'לינה ג'ולי, כי אני יכול...

ganooov

New member
יקירי, ../images/Emo13.gif

גם תמורת מליון דולר ויכולת, לא הייתי יוצא עם אחת עם קבינה בגודל כזה. עדיף משהו יותר קומפקטי
. *שומע את בננות, דווקא לכם!* סטיב מורס לא היה בטורניר? האמנם?!

Grimble Grumble

New member
תיקון חשוב לסקירה של תרנגול שעיר

הלד זפ כן התאחדו להופיע בלייב אייד... כאשר את מקום המתופף תפס פיל קולינס.

למעלה