הסבר:
אם אני לא טועה, אל אף שאתה, כפי שציינת, לא מכיר את העבודה של שתי הלהקות הנ"ל, אתה סבור שDP עסקו במוסיקה יותר מורכבת. על כך אני יכול להסיק שהתכוונת לאלבומים הראשונים של הסגולים עם הזמר האשון- רוד אוונס. בין השאר באלבומם השלישי, הם היגיעו לשיא היצירה שלהם בכל הזמנים- "אפריל". היצירה נחשבת כ"מתקדמת" (שילוב של מוטיביים קלאסיים שג'ון לורד תרם עם סיום מרגשת במיוחד)... ולכן יכול להיות שמעצם ההגדרה "פרוג" הנחת ישר שהם עשו מוסיקה מורכבת יותר. תלוי למה אתה קורה 'מורכב'. בעיקרון, שתי הלהקות התאפיינו בנגנים סופר-מוכשרים ווירטואוזים שיצרו סאונד יחודי ובהופעות זה היה ניכר ביותר. אלו היו שתי להקות רוק שניגנו ברמה גבוה יותר ממה שאפשר היה לחלום עד אז. אני לא נכנס כאן לטעם אישי. אבל מה שכן... מבחיניתי "מורכב" זה לווא דווקה פרוג' או כל סיגנון אחר. הסאונד יכול להיות מורכב מעיקרו (כמה להקות ניסו לחקות עד היום את הסאונד של זפלין ונכשלו בזו אחר זו..) , העברת הרגש יכולה להיות מורכבת או כל פרמטר שתירצה. גם זפלין, שאיש לא כינה אותה כך הייתה להקת פרוג' בהרבה שלבים ומובנים..גם לה היו הרבה שירים של שילוב מוטיבים ונושאים..דוגמאות: No Quarter, Stairway, Achiless Last Stand, Bron Y Aur Stomp, In My Time ו כיו"ב..אבל אני לא חושב שכל מה שמשלב כמה שכבות מוסיקליות או בעל קצב משתנה הוא דווקא 'מורכב'. ואני לא מחשיב הרבה להקות שמשתייכות לג'אנר הפרוג ועושות פשוט מוסיקה טובה, מורכבות מאחרות. כל מה שטוב, מעניין, מגרה את הרגש והטעם הוא טוב ומורכב עבורי. אני סולד מההגדרות הקרות. ובקשר לזה שאמרתי שעבורי זפלין מורכבת יותר..זה מהסיבה הפשוטה שכמה שאני מת על DP, היא תמיד תישאר (כמו שציינתי פה) להקת מסיבות עבורי, של להיטי רוק כבד ובלדות יפיפיות אבל לא אחת כמו זפלין שאני מגלה כל פעם ניואנס חדש ומענין באלבום שלהם אחרי אלף שמיעות.