שאלת סטייל(יסטית)

Zorikit

New member
אני ומירי כאן קונות ברנואר

ואחות תשמעי אמרו עליי הרבה דברים אבל פרחה עדיין לא שמעתי.

ואני בחורה "עם עניין" באופנה ואני מבטיחה לך שזארה ומנגו לא איכותיים יותר מרנואר וקסטרו ואני ראיתי וקניתי בקסטרו ורנואר דברים סופר קלאסיים שמחזיקים לי שנים ארוכות.

angh arad

New member
..........................כי נאליים קונים מהר

העניין לא שונה מהותית מעיצוב פנים. גם כאן אפשר לטעון אותן טענות בדיוק ("על טעם וריח" וכו'), ובכל זאת אנשים שוכרים במיטב כספם מעצבי פנים, ארכיטקטים, מעצבי גינות.

ד"א כחובבת עיצוב של שמות משתמשים באתרי אינטרנט אעוץ לך עצה בחינם:
הכינוי "נאליים" לא כל כך מוצלח. הוא גורם לי לחשוב אסוציאטיבית על המילה "נואָל" (שם תואר שמשמעותו על פי המילון היא "מטופּש", "אווילי"). מתנצלת מראש אם "נאליים" הוא שמך האמיתי, זו, כמובן, לא אשמתך.

SimplyMe1

New member
על הפסקה השנייה

אני גם לא מתה(בלשון המעטה) על הרשתות רנואר וקסטרו, אבל גברת נאליים מתבטאת לאורך כול השרשור בגסות, ויש פה שממשיכות לענות לה ברצינות.

היית לאחרונה במנגו או זארה?

כי אני מצטערת לבשר לך שהרבה מאוד מהמבחר בזארה ומנגו עשוי מבדים סינטטיים גם כן והמחיר ממש לא נמוך (180 ש"ח לחולצה סינטטית בזארה-בסייל).
אני אהבתי מאוד את זארה ומנגו אבל לאחרונה האיכות שם מתדרדרת -במיוחד במנגו שמנסים להוריד במחירים ורואים בפירוש שזה בא על חשבון איכות התפירה והבדים,בנוסף לא פעם נתקלתי בזארה בפריטים עם חוטים פרומים,תפירה לא טובה וכו'.

מצטרפת למתבאסות מזארה

הקיץ הזה יצא לי להתאכזב מאוד מאיכות התפירה אצלם. חולצות פסים שגזורות גרוע כך שהחולצה נגמרת עם פס אלכסוני (התגלה רק בלבישה
, מפתחת עיני נץ מאז), חולצות שהתפר הצידי שלהן הופך לתפר אלכסוני אחרי הכביסה, חולצות עם מחשוף עמוק שמונח ב"אופסייד" על הגוף, חולצות שהאמרה התחתונה שלהן עגולה אבל העיגול לא סימטרי... שלא לדבר על דברים שצריך לתקן כמו לולאות רחבות מדי שצריך להקטין בבית כדי שהכפתורים לא יפתחו לבד (תקראו לי מפונקת אבל בחולצה קייצית של 200 ש"ח שמתאימה לי במידה, אני לא מצפה להצטרך עוד לתקן משהו).
נראה לי שאני מקררת את היחסים איתם

נראה לי

שהבסיס להבנה של משמעות המקצוע הזה הוא מה שזוהר אמרה קודם, עניין של היצע וביקוש.
יש הרבה מקצועות שאין בהם מדד אחיד לטיב בעל המקצוע, ואחת הדרכים היחידות למדוד זאת היא ע"י הביקוש שיש לו.
נסיון, טביעת עין, בלוג מצליח, טעם שמדבר ללקוח, המלצות מלקוחות אחרים, הם תתי-מדדים שמשתלבים להכל.

מאוד לגיטימי שזה לא מדבר אליך, אבל אפשר לקרוא מהדברים שלך זלזול משתמע במקצוע של לא אחת מבנות הפורום פה, וחבל. יש בעלי מקצוע שאני לא קהל היעד שלהם, אבל אני לא פוסלת אותם כאנשים או כבעלי מקצוע.

newKiticat

New member
אני לא מסכימה

אני לא נכנסת לכל הדיון אבל לגבי הנחיצות של סטילסטית - לפעמים יש כאלה שלא יודעים. ומה שנראה לך טבעי, זה ממש לא טבעי להן. הן צריכות שיראו להן איך להסתכל על בגדים. הן צריכות שיתנו להן ביטחון. יש לסטייליסטיות אישיות המון יתרון. זה לא מתאים לכל בחורה, זה לא מתאים לכל אישה. אבל למי שכן, אל לך לשלול.

אימא שלי היא אישה כזו. יש לי יותר מחברה אחת כזו. ואני עדה לזה שהבעיה הכי קשה של חלק מהחברות שלי זה אחרי ההיריון, כאילו שהן שכחו להתלבש. אז כן. כשהן מקבלו עזרה שהן רוצות, הן נורא שמחות על זה.....

וזהו. מבלי להכנס לכל שאר העניינים שהועלו בדיון.

קסטיליה

New member
אני אישה "רגילה" ולקחתי סטייליסטית

ודווקא יש לי טעם טוב וחוש אסתטי לא רע בכלל. אבל..
כשזה הגיע לבגדים איכשהו לא הצליח לי. קניתי שוב ושוב גזרות שלא מתאימות לי (וגם לא נוחות), פסלתי המון בגדים/צבעים/גזרות כי במהלך השנים הכנסתי לעצמי לראש שהם לא בשבילי (אולי בהשפעת אותם קטלוגים של חברות אופנה שאת ממליצה עליהם) ודי נשארתי בלי כלום ועוד הוצאתי הרבה כסף בדרך. אה, ואני גם שונאת לעשות קניות ומתייאשת מאוד מהר.
אז לקחתי סטייליסטית, לא שקר כלשהו, כי כמו כל הוצאה כספית קצת בדקתי לפני. בעזרתה יצאתי עם התחלה יפה מאוד של מלתחה שבחיים לא הייתי מצליחה להרכיב בזמן ככ קצר, וגם מדדתי בגדים שפשוט לא העזתי למדוד לפני כן ושהפלא ופלא נראו עלי מצויין. על הדרך גם קיבלתי עצות שאני מיישמת עד היום בבחירת בגדים והמלתחה שלי השתנתה ונהייתה שימושית וכיפית...
לא מבינה איפה פה הניצול ובעיקר לא מבינה למה אסור לי להראות מצויין גם אם אני לא סלב

חייבת להגיב (אם כי מעט באיחור)

יש משפט שאומר: אם אתה עושה כל הזמן את אותו הדבר ולא מצליח לך- משמע עליך לשנות את מה שאתה עושה. כלומר מי שחשה שהיא כל הזמן לא מצליחה להראות טוב בבגדים שהיא קונה- כדאי לה לקחת שירות בתשלום.
שנית, לגבי בגדים צבעוניים וחלקים- אני בעברי הייתי מתלבשת 90% מהזמן בשחור (ויתר הארון היה לבן, אפור בז' וחום), בהשפעת הפורום התחלתי לגוון בצבעים של הלבוש שלי. ולא, עדיין לא קראו לי פרחה (והאמיני לי אני עובדת במקום המרובע ביותר עלי אדמות ובקרבה רבה מאד למנהלים).
ודבר אחרון- רשתות זולות ויקרות : אני משתדלת לקנות איפה שיש בגדים שמתאימים לי והם במבצעים... רוב הבגדים שלי מג'אמפ הישראלית . יש גם מגולף ואפילו מתמנון...
שתהיה שבת שלום
מצרפת לך תמונה שלי (אכן לא מיום עבודה אלא מיום שישי) של גופיה זולה וצבעונית מתמנון.

קסטיליה

New member
ממליצה על זוהר

בנוסף לבלוג המקסים שלה היא מאוד מקצועית וידעה להתאים לי הרבה פריטים במעט זמן.
כמובן שאת לא חייבת לקנות כלום. התשלום לדעתי הוגן מאוד ושווה את ההשקעה.
אשמח לתת לך יותר פריטים במסר

Zorikit

New member
אני רק עכשיו קולטת שאת לקוחה שלי!

מי את? שלחי לי מסר מיד!!

תודה לך ולמרים המתוקות על ההמלצה!

אני ואמי בעקבותי לקוחות מרוצות של לי וולף |לב

היא עזרה לי ללמוד את הגוף שלי, לדעת מה כדאי להבליט (אף פעם לא העזתי ללבוש חצאיות, עד שהיא אמרה לי שחבל לבזבז את הרגליים שלי ואחרי שהתחלתי ליישם הבנתי עד כמה הייתי עוורת והיא צדקה), ובפן דידקטי מה לחפש בבדים שמהם עשויים הבגדים (איך לקרוא תוויות) ובעקר המון כיף וביטחון עצמי. אמא שלי אחרי שראתה כמה אני למדתי לקחה אותה ומאשה שלבשה רק ליווייס וטי שירט גברית כיום אני גונבת לה שמלות מהארון...
אני מתה "לקנות" אותה לבת הזוג שלי כי אני יודעת כמה תוכל לעזור.
בקיצור, הכי מומלצת שיש. השקעה לא גדולה לכל החיים.

אני מצטרפת לקבוצת ה"נעזרתי ב-"

אצלי זו היתה לי וולף מכאן (ודרכה הגעתי בכלל לפורום).
"לפני" כבר לא ידעתי איך ומה לחפש. קניתי הרבה דברים שאהבתי אבל התגלו כשגיאות (חלקן התגלו בזמן והחזרתי, לחלקן לקח זמן לצוף
). אני מאוד מודעת לאיך שאני נראית, יתרונות וחסרונות, אבל לא ידעתי איך לרתום את הלבוש ואיך להתאבזר כדי להיראות יותר טוב. ידעתי איזה לבוש אני אוהבת על אחרות אבל לא ידעתי איך ללכת בכיוון. פשוט לא ידעתי בכלל איך להתחיל לשנות.

סיבוב עם סטייליסטית עזר לי להבין ולסדר את הראש, לא בנינו מלתחה ענקית אבל זה עשה אצלי שינוי וארגן לי תחביב חדש (קניות... פורום...).
(יש לי חברה שיצאה לסיבוב עם סטייליסטית וחזרה עם מלתחה שלמה. אז כנראה שהאופציה הזו קיימת, אני לא יודעת אם לי זה היה מתאים כי יש עניין של להפנים שינוי שלוקח אותך טיפה מחוץ לאזור הנוחות).

לקראת הקיץ ראיתי שאני שוב לא יודעת איך להתחיל. ה"טריקים" שלי של החורף (למשל האורכים, השכבות, סוגי האקססורי'ז) דרשו רענון עונתי, ומכיוון שבחורף זה כל כך עזר וגם בגלל שהיה כיף איתה, נפגשנו שוב, וזה העמיק את הדברים מבחינתי. (בעבודה כבר מחמיאים לי שלאורך החודשים האחרונים רואים ממש שדרוג|נבוך|
).

לסטייליסטיות אין מחירון אחיד, ואת יכולה ליצור קשר עם כמה, לשמוע בטלפון מה הן מציעות ובכמה הן מתמחרות, ולקחת את זה בחשבון. אצלי אישית, המחיר בהחלט התאים לכמה אני מוציאה ממילא על בגדים. היו בהחלט סטייליסטיות שנופו בשלב הטלפון על סעיף מחיר מופרע.

בהצלחה.

למעלה