שאלת סטייל(יסטית)

efroch99

New member
סליחה, אבל

המבחר בכל אחת מהחנויות מנגו, זארה, רנואר, קסטרו וכולי כל כך גדול, את יכולה לצאת אסון טבע או מלכה מכל אחת מהן. באמת של מספיק להיכנס לחנות "הנכונה" (לטעמך, כן? כי אני ממש לא מסכימה עם החלוקה שלך, מנגו וזארה הן מהחנויות שאני הכי פחות מצליחה בהן, יש להם לפעמים דברים תפורים גרוע, בדים צ'יפים להחריד, ועוד), אלא חשוב לדעת מה בוחרים, מה מתאים לגוף, ואיך מתאימים דברים ביחד.

newKiticat

New member
לא נכון, לא נכון ולא נכון.

באסוס צריך לדעת איך לקנות. ואני יודעת, כי אני מפנה אנשים בפייסבוק על ימין ועל שמאל ומוכנה ללוות אותם את התהליך. כי לא, למרות שכמעט כולן היו בחורות אקדמאיות ומקצועיות ומבריקות, להבין את האתר הזה, זה לוקח קצת אנרגיה.

מנגו וזארה מגיע עד מידה 42. מזל טוב. אבל רוב האוכלוסיה הנשית מעל גיל 30, היא במידה 44 ומעלה.

נעליים איכותיות? הנה עוד עניין. מה זה נעל איכותית? ועל זה שחברה אחת מתאימה לאישה אחת אבל לא לאישה אחרת? נו, בוודאי.

ולהתלבש צבעוני צריך כסף? בולשיט. אני עדות לזה, האישה של רנואר היא ממש העדות החיה והנושמת של זה (כי אני כן בזבזנית אבל היא מקפידה על מחיר הולם לשמלה!), ויש פה עוד מיליון דוגמאות חיות.

וכסף דווקא לא קונה סטייל.

ואני יוצאת חוצץ כנגד הירידה הזו על חברות ישראליות, שבוודאי יש להן מה ללמוד, אבל אני חושבת שחלקן הגדול ברוב המקרים עושה עבודה די טובה. ואם נדמה לך לרגע שהשמלה של קסטרו והשמלה של זארה, לא בא מאותו מפעל תאילנדי את די טועה....

לגבי החברות הישראליות

אני דווקא מוצאת שהחברות הישראליות מעצבות בגדים שאני הרבה יותר מתחברת אליהם והרבה יותר מיוחדים בעיני. עם כל זה שאומרים שהם מחקים כל מיני מעצבי על - עדיין יש את הטאץ' הישראלי שאני לא מוצאת בחברות האחרות.
אין לי כמעט שום פריט מזארה או ממנגו ולעומת זאת הרוב המכריע מגיע דווקא מלוצ'י, תמנון (בזכות הפורום
) קצת מקסטרו ומSWEAR שהיא חברה לגמרי ישראלית (למרות שמכנים אותה היינס).

בכל שאר המותגים כמו H&M, אמריקן איגל ואפילו טופ-שופ שכולם כל כך משתגעים ממנה, אני מוצאת שאין יותר מידי השקעה בעיצוב והבדים נראים זולים והתפירה מאוד לא איכותית עם תג מחיר של 400 שקל.

אני חושבת שהאופנה הישראלית מצוינת - חוץ מהמחירים המטורפים אבל זה כבר עניין אחר...

נאליים

New member
אני לא מכירה אנשים שמתלהבים מאמריקן איגל...

בכל אופן, הטעם שלנו שונה ביותר, בגדים זה סהכ הנאה, אבל אני חושבת שמאסימו דוטי ופרנץ קולקשן יענו טוב יותר על ההגדרה של איכות וסטייל מאשר לוצי ותמנון.

זה הכל תלוי במה עושים עם הבגדים

וזה מה שנראה לי שהבנות מנסות פה להגיד לך.
אין לי מושג על הרשתות שאת מציגה פה, אבל אני מניחה שרמת המחירים שם היא הרבה מעל הממוצע.
וציינתי את ההתלהבות רבתי מטופ שופ שאולי עומדת בשורה אחת עם ההצעות שלך ואני מוצאת שהבגדים שלהם רחוקים מלהיות שווים את המחיר ואין לי מושג ממה כל ההתלהבות.

תמנון אולי לא שיא האיכות, אבל הם מתמחרים את עצמם בהתאם. גם אני לא חשבתי שאי פעם אמצא שם משהו אבל שהות קצרה פה תלמד אותך שאפילו משם אפשר לצאת עם פריטים נהדרים ולהראות עם המון סטייל אפילו באמצעים דלים.
לוצ'י היא גם רשת מפתיעה - אני לא יודעת אם באמת ניסית להכנס אבל תאמיני לי שגם אני הופתעתי למצוא שם אוצרות.

בגדים זו הנאה גדולה, אין ספק. אבל אין פה אקסיומות- כל אחת לפי ההעדפות שלה וסגנון החיים שלה. כך גם לגבי הבחירה באנשי מקצוע - מה שנראה לך לגמרי מיותר יכול לשנות את החיים למישהו אחר...

נאליים

New member
טופשופ מאוד יקרים בארץ

בחו״ל בסייל, אני קונה רק בסיילים, זה עולה גרושים. ויש להם את הסטייל שלהם, אבל מסכימה איתך שזה אכן איכות לא משו. מלבד זה, עפ מה שראיתי בכמה הזדמנויות מוכרים בטופשופ בארץ פריטים ישנים כקולקציה חדשה. אז בגד שקניתי בשמונים שקל, אני רואה אותו אחרי חצי שנה בחמשמאות.
ביזארי.

newKiticat

New member
לגבי המחירים

זארה ומנגו הרבה יותר יקרות מרנואר. אבל הרבה יותר.

נאליים

New member
טוב, אני לא ממש יודעת איך את מתלבשת

אבל ארון צבעוני ומצומצם הוא הרבה יותר קשה להרכבה מארון בצבעים נקיים וקלאסיים, זה לא משו שאת יכולה להתווכח עליו.

זאת בדיוק הבעיה של הטעם הישראלי, מאוד צמוד וצבעוני, חבל.

newKiticat

New member
ארון בצבעים נקיים ו"קלאסיים"

הוא גם ארון מאוד משעמם. הבחורה אולי לא תסתובב עם קאמל טוב בטייץ זרחני בצבע מרקר, אבל אופנתית היא בטח שלא תהיה.

נאליים

New member
תלוי מה האופנה שלך...

אלכסנדר וואנג הוא מאוד אופנתי וגם די מונוטוני.
ואני חושבת שהוא קצת יותר מוערך בעולם מאשר סגנון צמוד וצבעוני.

newKiticat

New member
ושוב את נכנסת לעניין ה"אופנה"

שזה משהו שצריך ללמוד אותו.

רוב הנשים ישמחו להתלבש מחמיא ומתאים אליהן, מבלי להראות לפי צו האופנה.

צבע מחייה את הנפש, את הסביבה. זה לא סוד, יש על זה אלפי מחקרים מעבר לתחושות שכולם יוכלו לספר לך עליהם.

נאליים

New member
טוב, אני לא ממש יודעת איך את מתלבשת

אבל ארון צבעוני ומצומצם הוא הרבה יותר קשה להרכבה מארון בצבעים נקיים וקלאסיים, זה לא משו שאת יכולה להתווכח עליו.

זאת בדיוק הבעיה של הטעם הישראלי, מאוד צמוד וצבעוני, חבל.

Zorikit

New member

זה לא הפתיע אותי כשהתחלתי לעבוד בזה כמה נשים שונאות את עצמן ומזניחות את המראה שלהן נטו בגלל זה, אבל זה הפתיע אותי באיזה רמות.
לא הייתה אצלי עד היום בחורה אחת שהגיעה עם ביטחון עצמי ומודעות לכמה שהיא באמת שווה.
אני באמת חושבת שלסטייליסטיות יש כוח ענקי בכל מה שקשור בהענקת ביטחון, העצמה נשית וזה תפקיד שדורש המון רגישות וזהירות וגם גובה המון אנרגיות מסטייליסטית.
כשאני עושה "תמונת לפני אחרי" ללקוחות, זה מדהים לראות שהשינוי מעבר לבגדים הוא בחיוך, בגישה, ביציבה.
וזאת הסיבה שאני עושה את זה,
אין שום דבר בעולם שמספק אותי יותר מלראות מישהו ממצה את הפוטנציאל שלו מבחינת מראה ומרגיש כל כך טוב עם עצמו.
כשאתה מרגיש רע עם עצמך ואין לך ביטחון שום דבר לא עובד כמו שצריך. וזה פשוט שיעור ששווה הכל.
הלוואי שמישהו היה עושה את זה עבורי לפני כמה שנים, זה תהליך שמאוד קשה לעבור לבד. הרבה יותר קל להאמין למישהו אובייקטיבי מבחוץ לגבי כמה יפה ומושכת את מאשר לנסות לשכנע את עצמך....

נ.ב
זו נקודת השוני הגדולה בין גברים לנשים. ב 95% מהמקרים עם גברים זה ממש לא קשור למשהו נפשי, אלא טכני נטו. ולכן זאת עבודה ה-רבה יותר קלה. והרבה פחות מספקת.

דלעת

New member
את ממש טועה

לבוש זה ממש לא רק על טעם וריח. יש לגמרי דברים שעובדים יותר טוב על אנשים מסוימים, ודברים שפחות.

ניקח את דוגמת ה"לא אפויה" שלך (מאיפה את מביאה את התארים המעליבים האלה, אגב?), זה ממש לא מופרך לבקש עזרה ממישהי שעוסקת בזה או מתמחה בזה. (כן, גם סטייל זו התמחות) זו התמחות בדיוק כמו כל התמחות אחרת. את לא חייבת לאהוב או להסכים עם סגנון של סטייליסטית, אבל בימינו זה אכן מקצוע לכל דבר.

ההמלצה שלך ללכת לקנות פרטי בסיס ברשתות האלה היא גרועה משני טעמים- הראשון הוא שגם בחנויות אלה יש פרטי בסיס שהם פשוט זוועה. השני הוא שמי שהטעם שלה לא מגובש לא תמצא את התשובה גם בחנויות האלה ותמשיך לקנות את אותם דברים שהיא לא תהיה מרוצה מהם אח"כ, וממש לא הייתי סומכת על המוכרות שם שיתנו לה עצה טובה או שיעזרו לה ברמה מקצועית. פה נכנסת הסטייליסטית לפעולה.

השראה אינה מספיקה כדי לדעת מה יתאים למראה שלך- ידגיש יתרונות ויסתיר פגמים, מה לא העזת לנסות ואולי יתאים לך או בכלל, לעזור לך לחקור מקומות שלא היית חושבת עליהם בכלל בתחום הזה.

pixie lul

New member

הצלחת להשמיץ סטייליסטיות, ושלוש רשתות אופנה לא רעות בכלל בנשימה אחת. מרשים.
למה את חושבת שמה שאת אומרת הוא כן "אמת"? אני למשל חושבת שלרנואר יש העונה פריטי בייסיק מעולים, ואילו במנגו לא מצאתי העונה אף אחד כזה. אז מה תעשה מחפשת הדרך האופנתית המבולבלת? תלך אחרי המלצתך או המלצתי?

סטייליסטית היא לא מישהי שבאה בהכרח עם "הצהרה אופנתית". זו מישהי שיודעת אלו פריטים יחמיאו למבני גוף שונים, ואיך כל אישה יכולה להיראות טוב יותר, להתלבש מגוון יותר ומחמיא יותר. זו מישהי שתפקידה לקחת אישה שהתרגלה להתלבש בדרך מסויימת, שלא בהכרח הכי מחמיאה לה, בגלל כל מיני דעות קדומות ופיקסציות שהתפתחו עם השנים, עד שהיא כבר בכלל לא רואה על הקולבים בחנויות את מה שהוא מחוץ ל"קומפורט זון" שלה, ולהזיז אותה צעד אחד משם, ברגישות, כך שאח"כ, בשאיפה, היא תוכל להתקדם משם עוד כמה צעדים בעצמה. זו מישהי שתפקידה לגרום לאישה לינות מהמראה שלה, ליהנות מאופנה, ליהנות מעצמה. ויש הרבה מאוד נשים שלא חושבות שזה בכלל אפשרי, ושום עיון בקטלוגים של חברות אופנה לא יועיל להן במצבן הזה.

נאליים

New member
לא צריך אותי כדי להשמיץ את רנואר או קסטרו

מספיק להסתכל על הבגדים שלהם..

100% בדים סיננטים מחורבנים ויקרים.

efroch99

New member
את לא אמיתית....

כי באמת במנגו וזארה הכל איכותי..... NOT!!

נאליים

New member
חלק כן חלק לא

זה נראה יותר טוב, גם מתומחר באופן הגיוני יותר.
טוב, אולי זה הטעם שלך ושל עוד כמה בנות בשרשור, אבל בדרכ יש קונצנזוס בקרב אנשים עם עניין באופנה שזארה ומנגו זה מוצלח יותר מרנואר וקסטרו.

לא יודעת, בסביבתי הקרובה כולן מתלבשות טוב ומתעניינות באופנה וקשה לי להאמין שמישהי מהן תקנה ברנואר. זה טעם יותר פרחי. ופרחה זה לא גנאי, זה סגנון.

כמו שבעיניי צמוד וצבעוני זה כל מה שרע, האם זה רע? רק הטעם שלי. אני רואה את זה כאלגנטי וקלאסי, מישהי אחרת תראה את זה כמשעמם.

Zorikit

New member
אני ומירי כאן קונות ברנואר

ואחות תשמעי אמרו עליי הרבה דברים אבל פרחה עדיין לא שמעתי.

ואני בחורה "עם עניין" באופנה ואני מבטיחה לך שזארה ומנגו לא איכותיים יותר מרנואר וקסטרו ואני ראיתי וקניתי בקסטרו ורנואר דברים סופר קלאסיים שמחזיקים לי שנים ארוכות.

למעלה