שאלת סטייל(יסטית)

שאלת סטייל(יסטית)

עקב חוש אסטטי שואף לאפס וזמן פנוי לא קיים אני שוקלת להעזר בסטייליסטית, אבל יש לי כמה שאלות
מה זה דורש? הן מבחינת הכסף, כמה עולים שירותי סטייליסטית ממוצעת, והן מבחינת המלתחה שהן מרכיבות. אני מניחה שזה מאוד תלוי במה קונים, אבל בכל זאת, למה אפשר לצפות?
ומבחינת הזמן? האם נפגשים פעם-פעמיים, או יותר? הולכים לקנות ביחד, או שהיא מביאה פריטים משלה להציע לי?
ולבסוף, הייתי שמחה לקבל כמה שמות של סטייליסטיות שנותנות שירות בירושלים, אבל אני באמת זקוקה למבחר. כששוטטתי באתרי סטייליסטיות ראיתי שממש לא לכל סגנון אני מתחברת, אז אני רוצה שיהיו לי כמה שאוכל לבחור את המתאימה לי ביותר.

לי שלנו

שמעבר לזה שמתלבשת בעצמה נפלא, גם באמת יודעת להלביש *אחרות*. ובנוסף על כל זה היא בחורה מקסימה לגמרי (שזה קריטי בעיניי). שלחתי אליה כבר כמה בנות וכולן שופעות מחמאות.

kikush4

New member
בזארה רמת אביב היה בזמנו יעוץ של

סנדרה רינגלר. לא זוכרת מה העלות ואם עדיין יש

יש אפשרות לקחת סטייליסטיות של זארה

זה עולה משהו כמו 150 ש"ח לשעתיים (?), בדקתי בזמנו בסניף רמת אביב באמת, סתם מסקרנות

זה לא הון אבל הייתי הולכת על כזה דבר רק אם ברור לי שלרשת הספציפית יש הרבה מאוד מה להציע לי.

נאליים

New member
אין לך איזשהי חברה טובה

עם טעם טוב וחוש אופנתי, שמכירה אותך ואת צרכייך ותהיה מוכנה לעזור לך להרכיב מלתחה פלוס guide lines כאלה?

נאליים

New member
לא יודעת,

שירות של "סטייליסטית" שקר כלשהי, נראה לי סתם יקר (החלטה אישית) ומיותר ויותר פוגע ממועיל. במיוחד כשאת טוענת שאין לך טעם, זה עלול להוביל אותך למחוזות לא נעימים.

במקום סטייליסטית, הייתי מתחילה מלבנות מלתחת בסיס עכשיו בזארה ומנגו. ובמקביל מתחילה לעבור כל בלוגי אופנה ומנסה לגבש לך טעם אישי וסגנון, כי זה גם משו שתמיד מתפתח ומשתנה.

בגדים זה לא נושא שיש בו נכון או שגוי ללבוש, אלא הרבה טעם אישי והשפעות סביבתיות. זה לא תזונה נכונה או כושר.

דלעת

New member
אה, סליחה

קודם כל, אני לא רואה לנכון לזלזל בעיסוקים ופרנסה של נשים אחרות, כמה שזה נראה לך מופרך.

דבר שני, לא כולן מסוגלות לפתח את זה לבד. אני מניחה שמישהי שמבקשת המלצה על שירות בתשלום כבר ניסתה לעבור את התהליך לבד כמה פעמים, אך הגיעה לבסוף למסקנה שהיא לא מספיק מרוצה.

כמו כל דבר בעולם, מדובר ביצע וביקוש. אני למשל, מבינה לא רע באופנה וסגנון, אבל מה לעשות, לא יכולה לעשות טיפול לאוטו. בשביל זה יש -שימי לב- שירות בתשלום שעושה לי את זה (AKA מוסך), כמו שמי שלא סומכת על הטעם שלה תפנה למומחה בתחום זה.

Zorikit

New member
מסכימה איתך לגמרי.

הלוואי שזה היה כל כך פשוט ללמוד להתלבש נכון אבל העובדות בשטח מראות שרוב האנשים לא יודעים לעשות את זה לבד. חבל שאני לא לקחתי סטייליסטית לפני שהפכתי לאחת, זה היה חוסך לי כמה שנים מביכות בחיי

נאליים

New member
אז אחת יכולה לקום ולהחליט שהיא סטייליסטית?

טפשי.
טוב, אני גם סטייליסטית, אני חושבת שיש לי טעם מעולה. מה הקטע?

Zorikit

New member
בהחלט את יכולה. אני עשיתי את זה.

אבל זה לא עניין של מה את מחליטה אלא בעיקר עניין של אם יש מי שקונה את מה שאת מוכרת. אם את לא יודעת לעשות את העבודה לא יהיו לך לקוחות. את צריכה שיהיה לך ידע, לא משנה איך השגת או רכשת אותו.

יש אנשים שחושבים שיש לי טעם מעולה ויש אנשים שחושבים שאני איומה. אבל העובדות בשטח הן שאני מלבישה אנשים תמורת כסף והם חושבים שאני יודעת מה אני עושה וחוזרים אליי כל הזמן ומפנים אליי לקוחות אחרים.
יש סטייליסטיות שלוקחות קורסים, לי יש אמא שלמדה עיצוב אופנה שלימדה אותי המון על תפירה וטקסטיל ואני סטודנטית לתואר שני בחוג לתולדות האומנות שמתמחה בתולדות האופנה ואני הרגשתי שההשכלה הזאת הספיקה לי בשביל להתחיל לעבוד בזה.

נאליים

New member
השימוש במילה "מומחה" לסטייליסטית זה מגוחך.

אמנם בטח יש טובות והרוב, בטח גרועות שפשוט מנצלות חוסר בטחון של נשים אחרות. ואני לא רואה כל סיבה לאישה "רגילה" מהרחוב ולא סלב כלשהו שתלויה במראה שלה לפרנסתה לקחת סטייליסטית. במיוחד למישהי מאוד לא אפויה.

חוצמזה, גם השימוש בלפתח את זה לבד מגוחך, מישהי אחת יכולה לחשוב שהיא הצהרה אופנתית ואני יכולה לחשוב שהיא זוועה מהלכת. טעם וריח.

אז לא, לא הייתי ממליצה למישהי לקחת סטייליסטית "שקר" כלשהו, אלא לקנות פריטי בסיס - בזארה או מנגו, לא בלוצ'י או רנואר או קסטרו, לדוגמא וקצת לעבור על קטלוגים של חברות אופנה שהיא מחבבת לקבל השראה.

Zorikit

New member
סטיילינג לא קשור רק לאיך להתלבש נכון

אלא גם להיות לקוחה נבונה, לדעת איפה להשקיע את הכסף שלך ואיפה לא, לדעת ממה הבגדים שלך עשויים ומה זה ידרוש ממך מבחינת טיפול בבגד ואיך את תרגישי בתוכו, להסביר לך על גזרות ואיכויות ברמות של תפירה ואיכות בד זאת בהחלט מומחיות. סטייליסטיות טובות מבינות הרבה בטקסטיל, עיצוב אופנה ותפירה.

בוודאי שיש עניין של טעם ולכן יש סטייליסטיות שונות ונשים לרוב בוחרות סטייליסטיות לפי טעמן האישי בלבוש למרות שאין שום קשר בין איך שסטייליסטית מלבישה לבין איך שהיא מתלבשת.

אבל אני חייבת להגיד לך שיש נשים שלא מסוגלות לעשות את זה לבד.
וחלק ניכר מהן אחרי פגישה עושות את זה לבד בצורה מצויינת...
ויש נשים שלבד זה ייקח להן הרבה זמן והרבה טעויות ועם סטייליסטית זה ייקח להן כמה שעות וקצת יותר כסף אבל נקודת הפתיחה שלהן תהיה הרבה יותר טובה.

לגבי עניין חוסר ביטחון - אני חושבת שאם מישהי מתלבשת רע בגלל חוסר ביטחון ופגישה עם סטייליסטית נותנת לה ביטחון ( וזה בהחלט חלק מהשירות הזה) - זה שווה את הכסף. כמו שאמרתי לדלעת - הלוואי שאני הייתי לוקחת סטייליסטית לפני שנהייתי אחת. זה היה חוסך ממני הרבה.

נאליים

New member
טוב, אני ממש לא מבינה איך בדיוק ולמה את

מחליטה להגדיר את עצמך כסטייליסטית. אז גם אני סטייליסטית וכך גם כל אחת בפורום. אם את רוצה, אשמח לעזור לך לבחור בגדים מתאימים.

ואת כל מה הפסקה הראשונה שלך ניתן לסכם בכמה קווים ללקוחה הנבונה שלא רוצה לראות פרחה.

- קני במנגו, זארה או אסוס (אם יש יותר תקציב, אז מאסימו דוטי, פרנץ' קולקשן וקוקאי ואל סיינטס).
- התרחקי מחברות ישראליות - רנואר, לוצ'י, קסטרו, פוקס, TNT ואנאערף.
- השתדלי לקנות בדים טבעיים, אל תתלבשי צמוד מדי או צבעוני מדי. כדי להתלבש צבעוני צריך כסף וסטייל.
- נעליים איכותיות.

בשביל זה יחד עם כמה שעות בזארה עם התייעצות מוכרות זה יספיק לכל אישה רגילה בלי טעם, להגדרתה, שרוצה לשדרג את עצמה, אין שום צורך באיזשהי סטייליסטית.

והכי טוב, להתחיל לקרוא בלוגים נחמדים של אופנה.

Zorikit

New member
כל כך לא נכון. אני לא קונה בזארה,אסוס או מנגו

ואני גם לא מלבישה ברשתות האלו בד"כ.

ואני דווקא בעד צמוד, בעד צבעוני - רק צריך לעשות את זה בצורה מסויימת.

ואני לא הייתי ממליצה לאף אישה להתייעץ עם אף מוכרת בשום חנות.

אבל את באופן ברור חושבת אחרת וזה בסדר. זכותך.

נאליים

New member
צמוד זה אחלה וצבעוני זה אחלה והכל זה אחלה

אבל לאישה רגילה, בלי תקציב מטורף ושאלו לא החיים שלה, יהיה קשה מאוד להרכיב ארון מוצלח ובסיסי מבגדים צמודים וצבעוניים.

ולפני שקונים שמלה אדומה, כדאי שתהיה אחת כחולה כהה.

newKiticat

New member
לא מסכימה

כי לדעתי. כחול כהה (אני מתארת לעצמי שאת מתכוונת לנייבי ולאו דווקא כחול קובלט כהה), מאוד מטביע אותי. אבל ניוד, שחור, אפילו צהוב, הרבה יותר מוצלחים בשבילי.

וגם את האמירות האלה...נו בחייך, ומאיפה אישה אמורה ללמוד את זה? מהאוויר? בשביל זה לוקחים עזרה מכוונת.

מגזינים לנשים עסוקים בלמכור אשלייה יותר מאשר לייעץ. ואם בתוכניות כמו "מה לא ללבוש" (האמריקאית כמו גם הבריטית), הם לא מדברים רגע על אופנה, אלא על התאמה נכונה - אז זה בטח אומר הכל.

ב-4 שעות של סטיילינג אפשר לקבל המון מידע שמכוון אישית לאישה/גבר שלא תקבלי גם ב-8 שעות של קריאת מגזיני אופנה.

למעלה