שאלת ניסוח קטנה:

שאלת ניסוח קטנה:

יש לי התחבטות קטנה לגבי קטע מתוך הפיסקה הבאה:
Nonsense, the more sanguine types among us will say: whoever is willing to settle for such mild, anemic ideals deserves to find himself empty-handed in the end. What, instead, of the passionate affect that exceeds itself in the climax of its gratification?​
ההתחבטות היא לגביי הקטע של "what, instead, of the passionate...". אני תרגמתי זאת כך: "מה זה שווה, לעומת תחושת התשוקה...." נכון או לא?

Fanja

New member
מנסה

ומה, לעומת זאת, על רגש התשוקה שעולה על עצמו בשיא סיפוקו ?.........

טוב, עם תיקון קטן -

ומה, לעומת זאת, על התשוקה הגואה בשיא סיפוקה? או ומה, לעומת זאת, על רגש התשוקה הגואה בשיא סיפוקו?

august west

New member
חייבים הקשר

בנסיבות מסויימות: wanton = ללא סיבה מוצדקת באחרות wanton = רע במיוחד, מרושע ובאחרות, כמו שכתבת wanton = מוגזם, ללא מעצורים

../images/Emo26.gifhelp!!!

אני זקוקה לעזרתכם בתרגום המשפט הבא:
If not even revenge is sweet, how much less sweetness is there in arriving at a supposedly happy goal? therefore: Beware of arriving.​
קשה לי..
... תרגמתי זאת כך: אם אפילו נקמה איננה מתוקה, תתארו לעצמיכם כמה פחות מתיקות יש בהשגה של מטרה שאמורה כביכול לשמח אותנו? לכן: היזהרו מההגעה. נשמע לי צולע... יש לכם עוד הצעות?

יפתח ב

New member
אולי -

אם אפילו הנקמות לא באמת מתוקות, הדבר נכון שבעתיים באשר להגעה אל מטרות חיוביות. אי-לכך, הישמרו מהגעות.

ובכן - מה דעתך על בנוסח הבא:

אם אפילו נקמה איננה מתוקה, קל וחומר שההגעה אל מטרה שאמורה לשמח אותנו תהיה מתוקה אף פחות. ?

ועוד אפשרות -

אם אפילו נקמה איננה מתוקה, כמה מתוקה יכולה להיות הגעה אל מטרה שאמורה לשמח אותנו? מה עדיף?

יפתח ב

New member
לע"ד השני, אבל

אני לא בטוח ש"האפי גואול" היא מטרה שאמורה לשמח אותנו. זה כמובן תיאור חיובי, אבל הכוונה אינה מילולית. אבל חכי לאישור אנשים שבקיאים ממני באידיומים.

כן, נכון, טיפשונת שכמותי!

האפי גואל יותר הגיוני - מטרה חיובית (לעומת הנקמה, שהיא כמובן שלילית)
תודה על שהארת את עיניי ב2 ועשרים בלילה!!!

למעלה