שאלת לפטופים

B L I M P

New member
שאלת לפטופים

תגידו, למישהו יצא להקליד בשיעורים על לפטופים קטנים? אני מתכוונת לחדשים הללו, אולטרה-לייט, שהמסך שלהם הוא בסביבות ה-10 אינץ'. פשוט הנוכחי שלי שובר לי את הגב (3 ק"ג) כשאני מסתובבת איתו כל יום כל היום, ואני שוקלת לקנות אחד שהוא 10 אינץ' (וסה"כ 1 קילו). החשש הוא כמובן מההקלדה הרציפה בשיעורים, שזה תכלס משהו שאין לי שום דרך לבדוק (במיוחד לא עכשיו כשאין לימודים). בכל אופן, אם למישהו יש חוויות או התנסויות או סתם דעות לחלוק אני אשמח לשמוע. שנה טובה!

sacrament

New member
חוויה של יום אחד נחשב?

לא יכולה לספר יותר מזה, כי אחרי יום העפתי אותו לקיבינימט המסך היה לי קטן מדי, המקלדת הייתה מעצבנת מדי, המחשב היה איטי מדי (אבל היה עליו ויסטה, שזה סוג של פשע נגד האנושות באופן כללי, ועל מחשב עם מפרט סביר פלוס מינוס זה עדיין גורם לעצבנות יתר) ולא היה כונן לדיסקים (מצד שני היה USB...אבל זה לא היה אותו דבר). אז כן, הוא קל משקל, הוא חביב ומושך הרבה תשומת לב וקנאה. אבל זהו בערך. לדעתי חבל על העיניים והידיים וכאב הראש. יש לפ טופים של 2 ק"ג עם קצת יותר מסך ומקלדת, והמפרט שלהם יותר טוב... באופן כללי- אני ממליצה ללכת לחנות שיש בה תצוגה ולשחק עם זה קצת. אם את בכל זאת מחליטה לרכוש- בלי ויסטה!!!

B L I M P

New member
ברור שבלי ויסטה! :)

זכור לך אולי מה היה הגודל? זה היה הפיצי של ASUS או משהו טיפה יותר גדול?

limorlim

New member
אל תשמיצו את ויסטה!

NFish

New member
אני גם אוהב את ויסטה,

אבל אין מה לעשות יחסית ל XP היא הרבה יותר כבדה ואיטית... התקנתי על הנייד שלי (שבא עם ויסטה) XP והוא רץ יותר מהר... (כמובן שהחזרתי את הויסטה חזרה, אני מאוד אוהב את העיצוב שלה...)

מה פחות גרוע, להרוס את הגב או את העיניים?

זאת בהחלט השאלה שמכריעה פה את הכף, יצא לי לעבוד כמה פעמים על מחשב כזה קטן של MSI הוא דווקא עובד מצויין ומרגיש כמו מחברת, עממה, שבאופן אישי זה פשוט בלתי נסבל בשבילי, זה פשוט קטן מדי לעיניים... אני מעדיפה לסחוב יותר אבל לפחות שזה יהיה משהו שיותר נוח לעבוד איתו. אם יותר נוח לך, איך את סוחבת את המחשב נייד? יש תיקי גב שהם יחסית ממש נוחים... 3 קילו בתיק גב אורטופדי, זה אומנם מעצבן להיסחב עם זה אבל אני לא מאמינה שזה מה שישבור לך את הגב. בגדול כל אחד וההעדפות שלו... יש כמה יחידי סגולה שמאוד נהנים מהגודל ומסתדרים עם זה, אולי זה עניין של הרגל : /

B L I M P

New member
יש לי תיק גב אורטופדי

אבל מרוב שהוא אורטופדי הוא בעצמו לא קל בכלל. וגם ברגע שמוסיפים למשקל אוכל, ומים, ומחברות, וארנק (כן, אני בחורה והארנק שלי לא קל) וסוחבים עוד איזה סוודר או משהו וגם מחזירים/לוקחים ספר מהספריה, התיק כבר בלתי נסבל בעליל.

sacrament

New member
מסכימה לחלוטין...../images/Emo45.gif

לפ טופ של 3 ק"ג הוא לא מי יודע מה כבד כשלעצמו. אבל התיק עצמו כבד ,ועוד יותר עם תוספות. ואז כל מה שאתה סוחב בתיק, גם אם זה מעט מאוד, הוא X+3 במקום רק X ללא הלפ טופ או רק 3. אגב- אני הפסקתי לבוא עם ארנק בגלל זה (מדהים כמה זה הקל עליי!). מחברות אני לא סוחבת בכלל, מקסימום 4-5 עמודי דפדפת על כל מקרה שלא יבוא.

Anabol

New member
../images/Emo31.gif

המחשבים האולטרא-ניידים פשוט לא מומלצים להקלדה, היא מיועדים לגלישה ואימיילים. וזה כולל את כל המחשבים החדשים האלה, ההוא של Asus (Eee) וההוא של MSI (wind. פתורון אחר בשבילך הוא המחשבים של 12 אינץ' ו13.3 אינץ', שההקלדה עליהם היא סבירה לחלוטין. האחרון אמנם שוקל 2 ק"ג, אבל קילו זה הבדל עצום. כדאי לך ללכת לחנות שמציגה את המחשבים בגדלים האלה ולהחליט בעצמך.

2_be

New member
לא הכי מומלץ

בשלושת השבועות האחרונים הייתי עם אחד מהקלים של אסיוס (מסך 8.9'). השתמשתי בו בעיקר לצרכי אינטרנט ועבודה מה שגרם לי להקליד איתו לא מעט (אבל קצת פחות מכמות ההקלדה בהרצאות
). לגודל התרגלתי יחסית מהר וגם למקלדת (בשונה מאנשים אחרים סביבי שהיו צריכים להשתמש במחשב), אבל קשה להגיד שזה נוח כשימוש קבוע להקלדה מרובה בהרצאות. לא הייתי מחליפה את המחשב הכבד שלי במחשב הזה לאורך זמן. חסון נוסף- הסוללה- זמן הפעילות של הסוללות במחשבי האולטרא נמוך למדי.

NFish

New member
כמו שאמרו כבר

מחשבי המיני למיניהם גוגמת ה - EEE של ASUS ממש לא מלהיבים... (לדעתי הם באים עם לנוקס, אבל לא משנה...) הם מתאימים יותר לתלמידים צעירים, סגלל זה הם גם יחסית זולים מאוד... אכן מחשב 12-13 אינץ הוא פתרון טוב מאוד, אבל יש חיסרון גדול מאוד - המחיר... הם בד"כ יקרים יותר... מחשב 14 יכול להיות פיתרון ביניים, אבל בבפרש בינו לבין ה - 15.4, הוא של 800 גרם בערך, אני לא יודע אם זה יהיה שוה לך את ההשקעה הנוספת... בכל מקרה אם את מתכוונת לרכוש מחשב חדש, אל תתפשרי על פחות מ - 2GB זיכרון פנימי. כמעט כל המחשבים החדשים מגיעים עם ויסטה, שהיא מערכת די כבדה, ורק היא תוספת כמעט 1GB פנימי.... אם (ומשום מה נראה לי שלא...) את גם משתמשת במחשב למשחקי מחשב מרובי גרפיקה עשירה, כדאי גם לחפש מחשב עם כרטיס מסך נפרד (לא על לוח האם)... בהצלחה !!

flutter girl

New member
ההבדל בין 14 ל15.4

הוא משמעותי מאוד מאוד. אני עברתי מ15 ל-14 לאחרונה, והרבה יותר נוח לי עם ה14. נכון, זה קצת מבאס לרדת בגודל מסך, ולמען האמת המחשב הקודם היה גם מחשב מולטימדיה אז איכות הסאונד שלו הייתה מצויינת, אבל מבחינת הנתונים ללימודים - הוא עדיף בהרבה.

Anabol

New member
אני שוקל לקנות יותר קטן (13.3)

וזה ברור לי שמבחינת ניידות והיסחבות אני ירוויח. השאלה היא מבחינת לראות סרטים ולקרוא טקסטים ארוכים (שמן הסתם ייצא לי לעשות המון), זה ממש בעייתי בהשוואה ל15.4? זה באמת יותר רע לעיניים או שאני סתם מגזים?

Amie

New member
אני עם "12, רואה סרטים

(בדיוק סיימתי לראות גיבורים), ומקלידה תמיד בשיעורים. לי זה נוח. המסך שלי ספציפית לא מבריק, ולי לא היה נח עם מחשבים עם מסך מבריק, אז גם כשהיה לי השנה במשך כמה ימים מחשב "15, העדפתי את שלי. בכל מקרה, לדעתי אין עם זה שום בעיה. אפשר הרי להגדיל את התצוגה בין אם קוראים בPDF ובין אם כותבים בוורד, אז גם הבעיה הזו מטופלת. ובכנות עכשיו, אני קיבלתי את שלי מתנה, אז לא היתה לי בחירה, ואולי יש לי דיסוננס קוגניטיבי והמחשב נורא ואיום. בסופו של יום הוא קל, אני מצליחה לראות סרטים, לקרוא טקסטים ולהקליד, ולא כואב לי הגב. אז אני מרוצה.

Anabol

New member
הנה מתחילה שוב ההתלבטות.... ../images/Emo4.gif

עד שכבר חשבתי שנסגרתי על 15 אינץ'... מצד שני הסתדרתי גם עם לראות סרטים על PSP

flutter girl

New member
15"

אני רואה המון סרטים, ואני חייבת לציין שההבדל הוא לא משמעותי ברמה העקרונית, אבל בתכל'ס אין על ה15" בשביל הסרטים. השאלה, בסופו של דבר, זה כמה נוח לך להסתובב עם מחשב גדול. אני את הקטן יותר (14) קיבלתי במתנה, והעדפתי אותו בגלל הבדלי המשקל. אבל! ממש לא היה נורא לי להסתובב עם המחשב הכבד יותר.

למעלה