שאלת הייעוד

קראתי הכול!

וזאת התוצאה הסופית שקבלתי. אנשים חיים בשביל להינות עד המות. לא שאני חושבת שלדתים יש תשובה לזה כי הרי לא יכול להיות שאלהים בנה עולם שבו רק למיעוט יהודי יהיה תכלית. אותי זה מטריד הדבר הזה ולפי דעתי אם אין יעוד אז לעצור את המשכיות העולם! להפסיק להביא ילדים שגם להם אין ייעוד.

סוג ב

New member
משהו כזה

אני בעד לצמצם נוכחות הומנית... בכל אופן, זה כבר לשרשור אחר.

לוידת למה אבל אותי

השאלה למה נוצר העולם הזה ומה היעוד מאד מטרידה. ההבדל ביני לבין אחת חלונית זה שאני יודעת שהדת לא נותנת תשובה ויעוד. טוב אני מקוה שתהיה לי עבודה זה לא יעסיק אותי ביכלל.

זוגי2

New member
השאלה הזאת לא אמורה להטריד אותך

אם אלהים ברא את העולם מי אמר לך שהוא לא ברא את העולם סתם כך כי בא לו‏?‏ אולי הוא סתם צופה בנו כבתוכנית בטלוויזיה‏ והוא נהנה מזה? ואולי העולם נברא עבור החיידקים והם המין הנבחר‏?‏ ובכלל מי אמר שהוא רוצה לשתף אותנו בענין‏?‏

אין לי בעיה עם זה שהיתושים הם המין

הנבחר ואז היעוד שלי זה לשרת אותם שימצצו את דמי. אך אני לא מסוגלת להגיד לא יודעים וזהו. אני לא כזאת.

מתי תבינו שהשאלה למה נבראנו היא שאלה לא תקינה

זה כמו שדתי ישאל את הרב 'למה יש אלוהים'. השאלה 'למה' פירושה מה הסיבה. כלומר מה הדבר שקדם לכך וגרם לתוצאה לבוא. והחיים הם הדבר הראשוני שאין קודם לו ולכן לא שייך לשאול עליהם למה, בדיוק כמו אלוהים אצל הדתיים שהוא ראשוני. תנסו לקלוט את זה!

בתוך משחק מחשב אנו נמצאים

האלוהים למעלה משעמם לו, ולכן יצר משחק מחשב תלת מימד. המשחק זהו העולם, ובכדי שיהיה מעניין יצר אנשים, בע"ח עצים וכו'. העולם אינו אלא תוכנת משחק מחשב, אך לפעמים יש שם באגים. תוכנת המשחק מאוד משוכללת, היא יוצרת הדמיית תחושה אצל דמויות המשחק (להלן בובות) . הצפות, רעידות אדמה ויתר מכות הטבע, אלו ניסויים של האלוהים לתגובות הבובות. מטרת המשחק של האלוהים, לבחון מתי יתפסו הבובות כי הן במשחק. המשחק נגמר רק כאשר כל הבובות קולטות שהן במשחק, והנקודות נצברות לפי המהירות שהבובות קולטות שהן במשחק. בידי האלוהים אפשרות טכנולוגית לתת רמזים לבובות על כך שהן במשחק. רמזים אלו מפחיתים לאלוהים בנקודות המשחק, אך יחד עם זאת עשויים לגרום לבובות להבין כי הן במשחק. כאשר אלוהים קלט שהבובות לוקחות את המשחק רציני, והן אינן קולטות כי הן במשחק, השתמש באחד הרמזים העומדים לרשותו. על ידי שימוש בטכנולוגית משחק משוכללת, הוא יצר אצל הבובות תת משחק, כך שהן עצמן משחקות בהדמיית בובות - הבובות יצרו הדמייה טכנולוגית של משחק על מרקעי מחשבים. תקוות האלוהים היתה שמתוך תת המשחק המשחק של הבובות, הן תקלטנה שאף הן במשחק. הוא קיוה שסוף סוף יקלט אצל הבובות, כשם שהן משחקות עם הדמיית בובות כך הן עצמן אינן אלא בובות משחק. יש סימנים ראשונים שהבובות לא קולטות את הרמז, בכזו סיטואציה האלוהים יפסיד הרבה נקודות. אם האלוהים יפסיד כל הרבה נקודות, הוא ברוגזה יפרמט את המחשב וימחוק את המשחק לצמיתות. דמויות משחק, ראו הוזהרתם!!! תתחילו לקלוט שאתן במשחק!!!

רקפת81

New member
../images/Emo6.gif

תיזהר, אתה הורס את המשחק.. הרעיון מזכיר לי קצת את הסרט "הקומה ה13"

Marie Curie

New member
סיבתיות היא המצאה אנושית

העולם נוצר בלי סיבה. באו אנשים והמציאו אותה, לא בכשרון רב, כי חשבו שהיא מוכרחת. אבל זו טעות. היא מוכרחת רק מפני צורת המחשבה האנושית, לא כקיום בפני עצמו.

כדאי לך קודם כל לשאול את עצמך

למה את מתכוונת כשאת אומרת "למה" ו-"ייעוד". פעמים רבות השאלה נעלמת ברגע שמנסים להגדיר אותה, וזו ה"תשובה" הטובה ביותר.

בעצם שאני חושבת עלזה.

למה שלי תהיה מטרה יותר נעלה משל הזבוב שעכשיו על אפי. כול אחד עובד כדי לשרוד ולקיים את עצמו עד שניגמר.

קתרזיס

New member
המוות הוא חלק בלתי נפרד מהחיים

כך שהוא משפיע על התפיסה שלהם. לחיות בטוב זה אומר להגיע למוות מתוך מיצוי יחסי.

היעד הוא? אין יעד!

פשוט יש חיים, וזה הכי סבבה שבעולם לנצל אותם!! אחלה חיים יש לנו. ותסלחו לי שאני מדבר כמו פרענק. אבל ככה תבינו את זה הכי טוב. פשוט די לחפש סיבות 'הגיוניות' לקיומינו. פשוט לזרום עם הרגש ואז הכל מובן! ודי למבין...

הברזתי

New member
אין ייעוד. החיים סיזיפיים, ומיותרים

מי שלא מתאים לו, מתאבד. או לכה`פ מנסה כמה פעמים עד שהוא מתייאש, ואז חי את הטמטום האנושי בהנאה.

למעלה