שאלת הייעוד

בלבלבלבלבל

אחרי כל המילים שלך מה שאמרתי הוא האמת הייעוד הוא לעשות את האנושות אנושית יותר

habeas corpus

New member
למה זו האמת?

מי קבע? אולי הייעוד זה לעשות את האנושות אנושית פחות? או לדאוג שהיא תישאר בדיוק באותו מצב מבחינת האנושיות?

למה למה זה למה

בא בן אדם ושואל מה יתן לו טעם בחיים אני הבנתי את השאלה כי גם לי דרוש ייעוד ועל זה עניתי תשובה שלדעתי עשויה להועיל על מה בדיוק הויכוח חביבי דבריך מזכירים את הסיגנון של הרבנים האלו..............

איזה ויכוח?

הראשון או השני? שילבתי את המילה אמת כי היא מצלצלת טוב אני יודע שבעניינים כאלו לא שייך אמת ושקר

habeas corpus

New member
טוב ויפה. זה כל מה שחיפשתי.

אם שילבת את המילה אמת לתפארת המליצה בלבד כדבריך, אזי אשריך בזה וטוב לך בבא. היה נראה לי בעניי, כי התכוונת לאמת ממש, ועל זאת הבעתי תמיהה. לך נותן סיפוק להגביר את אנושיות האנושות? טוב מאוד. עלה והצלח. מי ייתן ותצליח במסעך ותראה את חלומך על אנושות אנושית ביותר, מתגשם. גם שלום עולמי לא יזיק, אבל אנושות מאוד אנושית היא מטרה חשובה כשלעצמה.

חזק מאד. ראה תגובתי למטה

גם בשבילי בר רפאלי מהווה אחלה ייעוד. ויש עוד הרבה ייעודים מעניינים בהאי עלמא....

habeas corpus

New member
היי!! אני תפסתי ראשון!

חכה בתור! אחרי שאגמור את ייעודי, תוכל גם אתה לגמור.

קתרזיס

New member
יעוד =

הדברים שגורמים לנו לחוש שאנחנו במסלול הנכון. שאנחנו עושים דברים שלא נצטער עליהם כשייגמר לנו הזמן על כדור הארץ... אפשר להתייחס לזה כדברים שבא לעשות אבל לחלקנו אכילת סטייקים גם אם מסיבה הנאה רגעית - איננה תורמת לתחושת המסלול הנכון. אולי ההבדל הוא בין תחושת הנאה רגעית (סטייק), ותחושה השקעה למען מטרה ארוכת טווח שתתן את חותמנו על העולם לטובה (אנושות אנושית, ילדים מאושרים וכו).

oliver2311

New member
כחילונית - לשאלת הייעוד בחיים

אם דעתי הצנועה והלא מלומדת כשלכם מעניינת..... אנו, משפחתי וחברי, לא חשים שעלינו להיות בעלי ייעוד. אנו חיים את חיינו, דואגים למשפחתנו, מתעניינים בסובב אותנו, תורמים לסביבה, מגדלים ילדים, מנסים להרחיב את דעתנו, ללמוד מהסובב אותנו, לקרוא, לדאוג לבעלי החיים בסביבתנו, לדאוג לסביבה, לנסות לעשות כל שביכולתנו כדי שלילדנו ונכדנו יהיה עתיד טוב יותר - בכל מקום בו הם נמצאים. וזהו לעשה הייעוד שלנו --- לא מחפשים גן עדן, לא חיים שלאחרי, לא תמורה בעד מעשים טובים, ולא עונשים על מעשים שאינם ראויים. לחיות ולתת לחיות....

tomm999

New member
Doing everything for our children, Yiud?

With all due respect, you contradict your own words. Quote: "לא חשים שעלינו להיות בעלי ייעוד" but then you wrote, Quote "לנסות לעשות כל שביכולתנו כדי שלילדנו ונכדנו יהיה עתיד טוב יותר - בכל מקום בו הם נמצאים." Isn't this considered as a Yiud?

nini132

New member
הייעוד שלי

הוא להיות מאושר (מה שלא הולך לקרות בקרוב
) מי צריך יותר מיזה? אבל הגישה שך לא נכונה "כיצד החילוני הממוצע מתמודד עם כך, אותו אחד שקם בבוקר לעבודה משמימה, וחוזר הביתה אחה"צ למחשבו טלוויזיתו ואשתו" ומה עם חילוני שקם בבוקר לעבודה שהוא אוהב חוזר הבייתה אחה"צ, מבסוט ומלא סיפוק, לאהובתו וילדיו המתוקים?

היעוד הוא לחיות ..

לחיות חיים שמחים וטובים... להיות בן אדם טוב... להצליח... זהו... סבבה ואני שמחה בזה וטוב לי...!

דמגוגיה זולה של אמנונים יצחקים...

להגיד לחילונים אין יעוד.. באים הביתה, עבודה מבאסת .. ריקנות... שטויות... אני שמחה ומלאת חיים.. טוב לי, שמחה בלימודים.. בחיים בחברה... יש לי רגעים פחות טובים כמו לכל אדם דתי... ואז מה הדמגוגיה הבאה? רק נדמה לך שטוב לך... חחח... שטויות......... תתבגרו..!

שאלת השאלות שנים שאני מיתחבטת בזה

אך גם בתור חרדית לא מצאתי ייעוד! מה הייעוד של אישה בעוה`ז להכין נס לבעל שלומד בישביל שתוכל להכין לו גם בעוה`ב?

להכין נס המצב שלה טוב...

זה ללדת ילדים בכמות מטורפת.. בלי שום הפסקה או אמצעי מניעה.. זה לגדל אותם לבד.... לבד! לעבוד לכבס, לבשל, לנקות... זה לא נגמר...

סוג ב

New member
אתה כאן? תחיה

כולנו הגענו לעולם באותו צורה. ההורים שלנו 'עשו' אותנו. לא בחרנו ולא קיבלנו על עצמנו שום יעד או יעוד. אני לא מרגישה שאני צריכה להגיע ליעד כל שהו, אבל יצרתי ילדים ואני צריכה לדואג לצרכיהם. זאת מטרה. אני כאן והמטרה שלי היא ליצור לעצמי סביבה כמה שיותר נעימה לחיות בה. אני קמה בבוקר לצד ילדים שאני אוהבת, הולכת לעבוד בעבודה שאני אוהבת, חוזרת הביתה לסביבה אוהבת ונעימה. דעתי הבלעדית אומרת: מי שקם לעבודה משמימה וחוזר הביתה לאישה משעממת, צריך לנסות לשנות את הרגלי חייו. לשים לעצמו מטרה, להיות מאושר בזמן שהוא חי. היעד? הוא מוות בחיוך, במחשבה שחייתי טוב ושהשארתי ליוצא חלציי, כלים וסביבה נהדרת למות בתורם בחיוך, במחשבה שהשאירו ליוצא חלציהם, כלים וסביבה נהדרת...

למעלה