שאלות מרגיזות

Rivendell

New member
בתוך "מיינסטרים" יש הרבה זרמים

אבל אם אני לא טועה, הז'אנר היחיד שיש לו אגודה זה המד"ב. לא?

דדאלוס

New member
יתכן שזה עניין של אכפתיות

ולא, אני לא חושב שזה הז'אנר היחיד שיש לו אגודה, אם כי אני לא מתמצא בנושא. למיטב ידיעתי, קיימות אגודות רבות סביב נושאים רבים בעלי בסיס משותף, למשל אגודות קוסמים, אגודות פסיכולוגים, אגודות חובבי טבע וטיולים, אגודות אמנים ועוד ועוד, ובהרבה מקרים חלק מפעילותן כולל גם הוצאות לאור של ספרים בתחום ועידוד התחום בספרות.

Rivendell

New member
היתה לי הארה ../images/Emo3.gif

יש משהו בדברייך - מד"ב הרי זה לא רק ספרות מד"ב אלא עוד הרבה תחומים אחרים. לכן אולי באמת יותר נכון לשים אותו לצד אגודות שעוסקות ב"נושא" ולא בז'אנר ספרותי (כל הדוגמאות שנתת מתאימות). ושוב - לא שאני שוללת את האגודה, או כל דבר אחר. אני מרגישה קצת מותקפת פשוט. אני בסה"כ מנסה להבין משהו שמעולם לא היה לי ממש מובן.

דדאלוס

New member
רק "משהו" בדבריי? ../images/Emo13.gif

ובדיוק מכיוון שברור לי שאת מנסה להבין משהו שמעולם לא היה לך ממש מובן, ביקשתי ממך לערוך את הניסוי המחשבתי על גארי. אם תנסי לדמיין תחום שהוא ממש קרוב לליבך כשהוא נתון בגטו, אני מאמין שתזכי להארה נוספת.

Rivendell

New member
זה לא בדיוק אותו דבר

בדיוק בגלל התובנה שחלקתי איתך זה עתה - כי מד"ב זה לא רק ספרות מד"ב. ואני מניחה, רק מניחה, שחברי אגודה מתעניינים בעוד צדדים של המד"ב. מכיוון שאני תמיד התענייתי בספרות דווקא, להוציא שלב קצר בחיי בו שיחקתי AD&D, זו כנראה הסיבה שכל עניין האגודה לא מאוד ברור לי.

דדאלוס

New member
את צודקת. אני אנסח אחרת

נניח שהתרבות הצרפתית (או היפנית או הרוסית או הסינית או כל אחת אחרת) היא נושא קרוב לליבך מאד אבל זוכה להזנחה והתעלמות. את צריכה לעמול קשה מאד כדי לקרוא ספר של גארי. את צריכה להתאמץ מאד כדי להגיע לסרט של קלוד שברול או טברנייה. על דיסקים של להקות צרפתיות אין בכלל מה לדבר. בנוסף היית גם מאד שמחה למצוא שותפים לחיבה זו שלך ולחלוק חוויות, רשמים ודעות. יחד גם הייתם שמחים לנסות ולפעול לקדם דברים שקרובים לליבך. למשל: תרגום מוצלח בעברית ל"עפיפונים". אבל זו כמובן רק דוגמא אחת מיני רבות.

frumkin1

New member
אז חבל

כי הכוונה שלי לפחות ממש לא הייתה להתקיף! פשוט לדבר על האגודה ומסביב.

Boojie

New member
עובדה שלא.

אני לא חושבת שיש היום יותר חובבי מד"ב מכפי שהיו בשנת 85, נאמר, כשהז'אנר נפל את הנפילה הגדולה שלו שכמעט לא קם ממנה. ספר מדע בדיוני מצליח (לא ברמה של חולית. ברמה הנורמלית), מוכר בארץ בכ-2000 עותקים. מספיק שהאגודה מאפשרת בכנסים שלה הצבת דוכנים של חנויות/הוצאות ספרים, במקום שבו עוברים אלפי אנשים שהם חובבי הז'אנר במשך שלושה ימים, כדי להשפיע משמעותית על כמות העותקים הנמכרים (וגם על הרווחים, כי יש יותר רווח מדוכן בלי מתווכים (ובמחיר מוזל) מאשר ממכירה בסטימצקי שלוקחים חצי ממחיר הספר לעצמם ומשלמים את השאר אחרי חצי שנה). אם נוסיף לזה שהאגודה, בגלל עצם הארגון, מאפשרת העברת אינפורמציה יעילה יותר (חבר אגודה יודע על הרבה יותר ספרי מד"ב חדשים שיצאו מאשר אדם שאינו חבר אגודה, וגם יודע יותר על האיכות שלהם, וזה בגלל הדרכים השונות להעברת מידע, שהראשית ביניהן היא המימד העשירי, אבל גם לכנסים יש חלק לא מבוטל בהעברת מידע), וגם הפעלת לחץ ממוקד איפה שצריך, אפשר לראות שכן, עדיף שיש התארגנות על פני תפזורת לא מאורגנת של צרכנים בודדים. בחיאת, ממתי הצרכן הישראלי יודע להפעיל לחץ יעיל?

frumkin1

New member
2000*70=140000 שקל

נראה לי שיש פה טעות. להוציא ספר עולה יותר כסף לא? רק הזכויות לספר כמו המשחק של אנדר בטח עולות הון... שלא לדבר על תרגום, עריכה, הגהה, כריכה (אם היא קשה), הדפסה, שיווק. למכור 2000 עותקים לא נשמע לי מספיק בכלל...

Boojie

New member
לא, אין פה טעות,

ונדמה לי שההערכה שלך לגבי הסכומים שמעורבים בעניין מאד לא ריאלית. ו-2000 עותקים זה ספר מד"ב מצליח. אם אני זוכרת נכון, ספר מתחיל לכסות את ההוצאות ב-1000 עותקים. נדמה לי. אל תתפוס אותי במילה. סתם כבדרך אגב - המשחק של אנדר מכר עד היום, מן הסתם, הרבה יותר מאלפיים עותקים בארץ. אבל הוא תופעה ייחודית, כמו חולית, כמו מדריך הטרמפיסט לגלקסיה - ספרים שיש להם הצלחה מיוחדת וממשיכים למכור במשך שנים. אין הרבה כאלה.

SilentWave

New member
אולי הפתרון פשוט מאוד...

כדי להיות נודיסט, אתה חייב להיות שייך לקבוצה כלשהי (אחרת איך תדע איפה יש מבקשים? מה מותר ומה אסור? היכן ניתן למצוא אנשים נוספים כמוך.) כדי להיות חובב מד"ב כל מה שאתה צריך זה לבקר בספרייה (ספרים או ווידאו), בטוח שאחד החברים הקרובים שלך גם חובב, וכו'.

למעלה