שאלות מרגיזות

frumkin1

New member
שאלות מרגיזות

כרגע סיימתי לראות את התוכנית "לונדון את קרישבאום" (מקווה שרשמתי את השם שלו נכון...) באייטם האחרון שלהם הם אירחו את יו"ר האגודה של הנודיסטים בארץ. שם הם דיברו כל מיני דברים לא מעניינים במיוחד, ולפתע ציין לונדון שכרגע חברים באגודה כ700 איש. בתור חבר באגודה למד"ב ופנטסיה, קיבלתי את המכתב החודשי האחרון בוא נאמר כי באגודה חברים 450 איש. ואני שואל אתכם, היתכן? האם במדינת ישראל יש יותר אנשים שאוהבים להתפשט בחברת אנשים אחרים וזרים, מאשר אנשים הנהנים לקרא ספרי מד"ב??? אני לא בא פה בטענות לאגודה, רק מעניין אותי מה אתם חושבים? אני אישית חושב שהתשובה היא לא. למה יש כל כך קצת חברים באגודה- אין לי מושג! אני ממש אובד עצות בעניין הזה. מה דעתכם?

noanir

New member
האמת העירומה

ניסית לעזור לי ואני משיבה נסיון לעזור לך... גם אני חברה באגודה למד"ב ואני כמעט בטוחה שיש יותר אנשים אשר מעדיפים להודות בנטוריליסטיותם מאשר במד"ביותם. יותר "סקסי" להצטרף לאגודה העוסקת בדימויי גוף באופן אובססיבי מאשר להצטרף לאגודה המכריזה קבל עם ועדה על מרכולתה התרבותית. לך תסביר שאתה לא בדיוק "יוצר קשר עם חייזרים בחברת ילדים בני חמש-עשרה". יותר פשוט להסביר שאתה אוהב ללכת עירום... אל תשכח שיש מעגלים שונים של אנשים שקוראים ונהנים ממד"ב מעבר לאלו המצויים ב"ליבה" ומזהים עצמם כחברי אגודה. על אותו משקל אפשר להתייחס לתנועה הרפורמית. אם עשרות אלפי אנשים חווים, משתתפים ומסכימים עם המסרים של היהדות המתקדמת בארץ, הכיצד חברים בה רק אלפים בודדים? תן לכל אחד את הזמן להתבשל ולהזדהות עם המסרים שהוא מאמין בהם בפומבי.

Rivendell

New member
אני חושבת שיש הרבה מאוד אוהבי מד"ב

ופנטזיה שפשוט לא חברים באגודה (אני, למשל, ורוב חובבי המד"ב שאני מכירה), מסיבות שונות ומגוונות. לא כל מי שאוהב מד"ב ברמה עקרונית מרגיש צורך להצטרף לאגודה.

Athaclena

New member
אני איתך

אני קוראת כמעט רק מד"ב ופנטזיה (כאילו שעוד לא שמתם לב
) אבל אני לא חברה באגודה. כשהייתי בבי"ס לא הייתי יוצאת מרעננה ולא היה לי כסף, כשהייתי בצבא לא היה לי כסף, ועכשיו אין לי כסף. ואני לא סגורה על מה זה נותן לי. לקרוא ספרים אפשר בבית, לדבר עליהם אפשר עם ידידים או בפורומים, בשביל מה צריך אגודה?

frumkin1

New member
אני מקבל את העובדה

שלא כל מי שקורא מד"ב צריך/רוצה להיות חבר באגודה... זה בדיוק כמו שאני מצביע (או לפחות אתחיל להצביע בבחירות הבאות) אבל אני לא רשום במפלגה כלשהי. אבל, להערכתי יש המון אנשים בארץ שקוראים מד"ב ופנטסיה. אולי הרבה פחות מאשר אנשים שקוראים רומנים/ספרי מתח וכדומה, אבל עדין כמות הספרים שאפשר למצוא על המדפים היום היא דיי גדולה, משמע הקהל הוא גדול. האם מתוך כל האנשים שנהנים לקרא מד"ב רק 450 חושבים שראוי לקדם את הנושא בבית? ואולי שאלה יותר מעניינת, וקצת אישית אז את לא חייבת לענות, למה את לא חברת אגודה?

Rivendell

New member
ועכשיו גם אני חייבת לשאול

למה צריך, ומה זה בדיוק "לקדם את הנושא" מבחינתך? אני אוהבת מד"ב ופנטזיה, אבל מעולם לא עלה בדעתי שאני אמורה לעשות עם זה משהו או להצטרף לאיזו אגודה. תמיד חשבתי שמספיק שאני נהנית
.

Boojie

New member
אוח, שוב לעלות לבריקדות?

טוב, לא באמת בריקדות, אבל הסבר פשוט: עד שקמה האגודה, בקושי היה מד"ב בארץ. אחרי הפריחה הגדולה של שנות השמונים באה נפילה מדהימה, ובמשך כמה שנים עוף לא צייץ, שור לא געה ולא היה כמעט שום מד"ב בארץ. מאז קום האגודה, אפשר לראות עלייה עקבית ומשמעותית בכמות המד"ב שאנחנו נחשפים אליה בארץ, שזה אומר ספרים מתורגמים (כולל חלק נכבד מהשיפור המשמעותי באיכות בשנים האחרונות), ספרי מקור, כנסים ואפילו חלומות באספמיה היקר ללבי משום מה. אפילו פורום כותבי מד"ב (מכירה אותו?) הוקם בעקבות פורום מצליח כזה שהופעל באתר האגודה, על ידי חברת אגודה פעילה (מכירה אותה?), ואני די בספק אם הוא היה קם בלי הרקע שהכינה האגודה (כולל תחרויות סיפורים עם פרסים כספיים שעודדו אנשים לרצות לכתוב ולהשתפר). כותבי המד"ב המקומיים קיבלו הזדמנות להתמקצע - בעקבות פעילות האגודה. הוצאות לאור התחילו לחשוב שאולי כדאי להוציא ספרי מד"ב מקוריים (שוב משהו שמשום מה קרוב ללבי), בעקבות פעילות האגודה. ועכשיו, לחלק הסופי: כדי לפעול, כדי להשפיע, כדי להזיז ולהביא ולעשות ולסדר, האגודה צריכה כסף וכוח. כסף מקבלים בין השאר מדמי חבר. כוח מקבלים בין השאר מזה שבאים לספונסרים, משרדים ממשלתיים, גופים ציבוריים וכולי ואומרים להם: תראו, יש לנו כך וכך חברים, שווה לכם לעבוד איתנו. כמובן, נוח לשבת על התחת ולהגיד, "יש לי כבר כל מה שאני צריך, אז למה להיות חבר אגודה?", אבל צריך לקחת בחשבון שחלק גדול מה"כל מה שאני צריך" הזה לא היה בכלל, אילולא האגודה. כמובן, אדם כמוך שקורא באנגלית, שלא מעוניין בכנסים ושבאופן כללי לא ממש חי בארץ מבחינת אהבתו למד"ב, זה לא משנה לו. מה אכפת לך תרגומי ספרים, הרמת כנסים ושאר מעלות, כשכל מה שאת רוצה בחיים זה את הספרים שאת קונה מאמזון. אבל לאנשים אחרים, אלה שהמד"ב שהם קוראים זה רק מה שמתרגמים לעברית או נכתב בעברית, ושכנסים זה דבר נפלא בשבילם, זה כן חשוב, ואנשים כאלה צריכים לשאוף כן לקדם את הז'אנר, ולו גם כדי להבטיח לעצמם שיהיה להם יותר מה לקרוא ובאיכות יותר גבוהה, ואופציה לצפות על מסך רחב בסרטים שלעולם לא יגיעו לארץ. כנ"ל, אגב, לגבי יוצרים בז'אנר - ותתפלאי כמה הרבה כאלה יש.

Rivendell

New member
כמו שאמרת - "אנשים כמוני".

(ואגב, זה לא נראה לי כזה פשע, לקרוא באנגלית. אני עושה את זה גם עם ספרות מיינסטרימית). אבל אני לא שאלתי את עצמי, אלא את זה שאמר "לקדם את הנושא"
. אז תודה על התשובה המפורטת, אם כי עדיין אשמח לקבל תשובה גם מהנשאל המקורי.

Boojie

New member
בשום שלב לא אמרתי שזה פשע.

כן אמרתי שלמי שכן חשוב לו לקרוא בעברית, יש סיבות להיות חבר אגודה. ניל גיימן באייקון 2006 כבר אמרנו? (עוד לא הודיעו רשמית, אבל גיימן עצמו ציין את זה באוזני כמה אנשים).

גרומיט

New member
אבל כן הודיעו רשמית!

במכתב החודשי האחרון שנשלח השבוע לחברי האגודה הודענו רשמית על כך שגיימן הסכים עקרונית להתארח בכנס של האגודה בשנת 2006. לאור תקדים ניבן, אנחנו נזהרים היום מהצהרות מפוצצות וחד-משמעיות, ובודאי זמן כל-כך רב מראש

Boojie

New member
כן, אפשר.

לקראת ה-31.12.2000 (סוף המילניום הקודם, ולא, אל תתקנו אותי, סוף המילניום היה בסוף 2000, לא בתחילתה) תוכנן בישראל כנס מדע בדיוני בינלאומי בשם ארמגדון.קון. הכנס היה מתוקצב היטב (בחסות משכנות שאננים), מושקע מאד, מתוכנן בקפידה, וחלק גדול ממנו התבסס על זה שסופר המדע הבדיוני המפורסם, לארי ניבן, נתן את הסכמתו להגיע (היו עוד אורחים מתוכננים, אבל ניבן היה המרכזי שבהם). ואז הייתה אינתיפאדה ומר ניבן ביטל תקופה קצרה לפני הכנס, כי אמא'לה, פצצות. זה הוביל את משכנות שאננים לבטל את הכנס (בערך שבועיים לפני מועדו המיועד) וסלאמאת. כולנו קיבלנו חזרה את הכסף ונשארנו עם עצב גדול בלב. זה גורם לכולנו להעריך יותר את מר קארד, שלא נתן לאף פצצה להפריע לו. ותודה ל-Wayback Machine על שחזור האתר, שבימינו כבר לא קיים.

frumkin1

New member
לקדם את הנושא-

מטרות האגודה מעניין אם הקישור יעבוד (פעם ראשונה שאני מנסה את זה). אם לא, אני מזמין אותך להסתכל באתר האגודה בנוגע למטרותיה. אני למשל, הצטרפתי לאגודה מתוך רצון לקדם את מטרה מספר 8- בקשר ללימודי מד"ב בבתי הספר. אם יש מטרה מסויימת שאת מזדהה איתה והיית רוצה לפעול למען קידומה- למשל, יש לך רעיון שאת חושבת שיקרב את ההגשמה הפיזית של אותה מטרה אידיאולוגית- אז זוהי סיבה טובה להצטרף לאגודה. וכמובן, שאפשר להצטרף לאגודה כי את אוהבת מד"ב, את רוצה שבארץ הנושא יהיה מפותח משמע שיוציאו ספרים מתורגמים לעברית והרבה, שיערכו פעילויות כגון אייקון וכדומה. הצטרפות לאגודה משמע תמיכה בדברים האלה, כי האגודה מקדמת את הנו/שאים הללו- והצטרפותך תומכת בנושא גם אם באופן פיסיבי. מה שכן, את צודקת- הכי חשוב זה להנות. זה עונה לך על השאלה? אני יכול לנסות שוב כמובן.

Rivendell

New member
אם אני לא טועה

מלמדים את "1984" בבתי ספר, לא? לפי הגדרתי זה מד"ב. אגב, אין לי שום התנגדות שילמדו את זה בבית ספר, וזה כי אני חושבת שבית הספר צריך בהחלט לתת טעימה מכמה שיותר ז'אנרים. לא הייתי מתנגדת בגלל שיכניסו מד"ב, פנטזיה, וגם עוד כמה ז'אנרים לתוכנית הלימודים. הסיכוי שזה יקרה לא נראה לי גדול במיוחד, מה שכן
.

frumkin1

New member
והאם

את חושבת שזה מספיק? האם ראוי ללמוד 10 יצירות של עגנון וספר מד"ב אחד? מה עוד, אני לא בדיוק אוהד של הגישה: "אין סיכוי שזה יקרה." סתם מעודד ייאוש וחוסר מעורבות...

למעלה