שאלות מערכת בעברית...

NFish

New member
נראה לי שבאמת הבעיה העיקרית

היא הילה קרן בדיני חוזים או אייל זמיר... שמעתי שזמיר נחשב למרצה יותר מנוסה ובכיר, אבל תכלס מזה משנה כל כך, הרי חשוב מי מלמד יותר טוב... את יודעת אם היא נחשבת למישהי שנותנת הרבה עבודות ראה מקרה ראם שגב?

שמעתי דברים טובים על שניהם

חברה שלי משנה ג' ממש ממש אהבה את הלה קרן, אבל גם זמיר ממש נחשב, אז אני לא ממש עוזרת לך כאן. מה שכן, הייתי אצל רם ריבלין השנה, והוא בהחלט מומלץ. לא רק שהשיעור שלו מעניין (הוא איש משעשע) הוא גם מאד אנושי וסימפטי, ועוזר גם בתחומים מחוץ לקורס שלו. הוא עונה למיילים תוך שנייה, בד"כ עם תשובות מאד מפורטות ומועילות. אם הייתי יכולה, הייתי הולכת שוב לקורס שהוא מעביר, אבל הוא לא מעביר קורסים לשנה ב'. הפסד שלי. על ליאורה כ"ץ שמעתי גם אנשים שהיו מרוצים וגם די הרבה אנשים שלא. בקיצור, רם ריבלין, בהחלט. לגבי ראם שגב, אמנם היה צריך להגיש הרבה תרגילים במהלך השנה, אבל התרגילים ממש הכינו אותנו למבחן בסוף השנה, שלא נפל עלינו כרעם ביום בהיר כמו אצל ברק מדינה, כך שהרבה אנשים היו מרוצים. מה גם שהמבחן שלנו היה יותר קל, ועם ספרים סגורים, ובלי הגבלת מקום, והזמן שהוא נתן היה ממש מספיק וסבבה (ועדיין שחכתי להתייחס לסוגייה מרכזית...). בניגוד לתלמידים של ברק מדינה שסיפרו שהם סבלו גם בלימודים למבחן, וגם במבחן עצמו, שהיה בלחץ של זמן ועם הגבלת מקום. אני אישית לא סובלת הגבלת מקום. זה הורס לי את כל המבחן. אמנם לא קיבלנו עדיין את הציונים, אבל לפחות חווית המבחן אצל ראם שגב היתה הרבה יותר טובה. אגב, יש אתר שקוראים לו dargoo שיש בו הרבה ביקורות על מרצים. לא כולן תמיד נכונות, (למשל, על ראם שגב, לדעתי) אבל זה קצת עוזר להבין. בהצלחה!

2_be

New member
זה די עניין של טעם

את המחזור שלי לימדה הילה קרן ואייל זמיר החליף אותה לשיעור אחד בערך. הילה קרן היא מרצה טובה ומאוד מורתית ודידקטית וממה שהתרשמתי מאותו שיעור עם זמיר גם הוא מרצה מוצלח. מבין חברי, יש כאלה שהצטערו שלא למדנו אצלו ויש כאלה שהיו ממש מרוצים ומאוהבים בשיעורים של הילה. לגבי עבודות, במהלך השנה היו אצלנו 4 עבודות. לדעתי גם לחבר'ה של השנה שלמדו עם מרצים אחרים היו 4 עבודות, ככה שזה אולי מצביע על כך שזה משהו קבוע
לגבי משפט עברי, כולם בסדר בדרכם, בזמנו היה נראה שבני קצת יותר סגור על עצמו מהילה ופחות יבשושי.

NFish

New member
תודה על התשובות..

רק עכשיו סיימתי להרכיב את המערכת של משפטים וחשבנואות לשנה הבאה בעברית. אחרי כמה שעות של ניסיונות פשוט אין סיכוי לשלב לפחות קורס אחד (השני גבולי מאוד) שהוא חובה, במערכת, וזה לא כולל שני קורסים שלא חובה לקחת השנה שאותם בכלל לא ניסיתי לשבץ... אני מדבר כמובן על קורסים בחשבונאות. במשפטים אי אפשר לדחות כלום... אני לא יודע מה יהיה עם זה...

אל תאמין למה שאומרים לך שבמשפטים א"א לדחות

אפשר לדחות הכל, חוץ מחוזים. גם אם לא רשמית, אפשר. אני מכירה מלאאאא אנשים שלא עשו כל מני קורסים (ובראשם משפט עברי) השנה, ויאלצו להשלים אותם בפעם אחרת. לא שאני ממליצה על זה, כי אלו קורסים של שנה א' בלבד, ולא כיף ללמוד אותם אח"כ, כי כולם חברים של כולם ואתה זקן פתאום, אבל אם אין ברירה, אין ברירה. בהצלחה בבחירה!

NFish

New member
אבל איך?

מה זאת אומרת לא רישמית? שושי אמרה שאי אפשר לדחות שום קורס במשפטים, והרי היא תזין לי את המערכת בסופו של דבר, אז איך אני יכול לדחות משהו?

לא יודעת איך, אבל ככה זה

אם מנג'זים מספיק, ואומרים שדברים לא מסתדרים, הולכים לקראתך. לי זה קרה עם תרגיל שלא הסתדר לי עם לימודים אחרים (לא באוניברסיטה), כך שלמרות שאמרו שאין מקום בקבוצה השנייה וכו' וכו', בסוף התקפלו והזיזו לי, כי הייתי עקשנית (ואחרי 36 שעות רצופות של למידה מול המחשב, בלי שינה או אוכל, רק תה... זה עושה נפלאות לעקשנות שלך). שוב, אני לא ממליצה, אבל אם אחרת המערכת שלך תהיה מפלצתית, שווה להתעקש. שווה אפילו לנסות לבוא עכשיו לאוניברסיטה, להכנס למזכירות, לשבת ליד שושי ולהסביר לה מה בדיוק מפריע לך, עד שהיא תסכים לך. ופעם אחרונה - אני ממש לא ממליצה. בכל אופן, בהצלחה!

תשובה

אני למדתי עם הלה קרן בשנה שעברה- היא מרצה מעולה, מעבירה את השיעורים בצורה מעניינת. מומלצת בחום. אייל זמיר? הוא בא לכמה שיעורי השלמה כשהלה קרן נעדרה, והוא מלמד בצורה מורכבת ופחות ברורה מהלה. הוא מאוד נחשב אך השיעורים שלו פשוט קשים יותר מאשר הלה (אע"פ שלכאורה זה אותו חומר). יש הבדל מהותי גם ברמת וסוג הבחינות בין השניים... למרו ת שאולי תכלס זה מתקזז עם ה"נירמול". תורת המשפט- לא למדתי עם אף אחד מהשניים, אינני יודעת. מבוא למשפט עברי- למדתי עם הלה בן אליהו ובני פורת. הלה בסדר גמור אך בני פשוט מקסים :) בכל מקרה, לא ברור לי מדוע זה משנה- הפקולטה קובעת איזו מערכת הסטודנט יקבל לפי שם המשפחה, לא? כלומר, הסטודנט לא יכול לבחור....

NFish

New member
תודה על הפירוט...

מי שמשלב יכול להרכיב לו את המערכת לבד...

נהדר, אז..

בחוזים - רק הלה קרן! בחוקה- רק ברק מדינה! משפט עברי- בני פורת (למרות שאם לא מסתדר עם המערכת, זה באמת באמת לא קריטי.... לעומת חוזים וחוקה....)

Michal Plath

New member
אפשר לבחור מרצים?

ואני הבנתי שבשנה א' כל המערכת מובנית ואי אפשר לשנות?

PIonit

New member
שימי לב../images/Emo26.gif

"מי שמשלב יכול להרכיב לו את המערכת לבד"- פשוט כי מי שלומד משפטים + X מן הסתם דברים יתנגשו לו בין החוגים, כך שיש לו את הפריבילגיה לבחור.. מי שלא משלב- המזכירות קובעת בשבילו

NFish

New member
כן זה כנראה מה שאני אבחר,

למרות שדיברתי היום עם שושי והיא אמרה לי יש סיכוי שהלה תשנה את שעת הקורס ואז אני אקח את השיערוים של זמיר... נקווה לטוב... תודה בכל אופן!

לך על זה

אבל ביום הדין (ביום של המבחן בחוקה, או כמה ימים לפניו), אל תבוא אליי לבכות... [קשה לי עם הקטע של הירידות על ראם שגב. תסמונת שטוקהולם? אולי...]

NFish

New member
אני דווקא דיברתי על חוזים עם זמיר ולא על ראם!

למעלה