שאלות מערכת בעברית...

PIonit

New member
שאלות מערכת בעברית...

היי, רציתי לדעת אם מישהו עשה/שמע על הקורסים הנ"ל: "משפט וספרות" עם ד"ר צחי זמיר "הניתוח הכלכלי של המשפט" עם ד"ר טייכמן- אין לי רקע בכלכלה ב-כ-ל-ל. עד כמה זה בעייתי/ אני אלך לאיבוד בשיעור ואקלל את הרגע? מנהל ציבורי- אמנם אני לא ממש מחבבת חוקה, אבל הבנתי שזה קורס שחשוב לקחת. אז, מי מומלץ- וינטל או מרגית כהן? (פעם אחרונה נדמה לי המליצו פה על וינטל אבל אני אשמח לשמוע עוד דעות..) אם נניח אני רוצה קורס אחד בעל אופי כלכלי מבין התחומים שבאשכול הראשי- מה עדיף/קל יותר/חשוב יותר- תאגידים או מיסים? ממש קשה להחליט מה מעניין אותי! :\ שונאת לבחור דברים! תודה

2_be

New member
מהשנתון נראה שיש מרצה שונה בשנה הקרובה...

באופן כללי, בסמסטר שעבר עם המרצים שהיו זה היה קורס חביב למדי.

שמעתי דברים טובים על משפט וכלכלה עם טייכמן

ואחרי שאתה שומע הרבה על הקורס, ועל כמה שהמרצה מגניב וכו', וכו', ואז אתה רואה את המרצה, שהולך יד ביד אל עבר השקיעה עם ראם שגב (כפרות עליו), אתה מבין שגם אנשים שנראים כמו חננות יכולים לעשות קולות של אריות, ובקיצור, אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו. (הבהרה (וכיסתוח): זו ממש לא היתה אמירה שלילית על איך שטייכמן נראה, על טיימכן באופן כללי או על ראם שגב (כאמור, כפרות עליו). אלא שלפי המראה שלו בחיים לא היית מקשר אותו לאג'נדה שלו)

flutter girl

New member
אחרי שיחת בירור

הסתבר שהיא פלונית מ"פלונית נ' מ"י" בעונשין

PIonit

New member
לא

פלונית ופלמונית נ' היועהמ"ש! (בהקשר בכלל של משפחה ואימוץ!)

flutter girl

New member
פלונית ואח' נ' היועמ"ש - ובאריכות:

1. פלונית 2. פלמונית 3. אלמונית 4. שלמונית 5. למלמונית וגו' נ' 1. היועץ המשפטי לממשלה 2. האידיוט שקבע את המילים הנרדפות ל"פלונית" תביעה ייצוגית

למה בלי ה-'?

הרי התכוונת וגומר, לא ובתוך. גו' - קיצור של גומר. גו - בפנים, בתוך (כמו יש דברים בגו) אז אני עושה לך ת"ט לת"ט.

flutter girl

New member
צודקת

אני עייפה. בכ"א, מה את אומרת על הרעיון שלי לתביעה הייצוגית?

לא יודעת, עוד לא למדתי מנהלי

או כל קורס אחר שבו מסבירים איך אפשר להגיש תביעה ייצוגית. אבל אם אנחנו יכולות (יש זכות עמידה, שפיטות וכו'?), אפשר להגיש גם עתירה נגד שופטים שכותבים פסקי דין של יותר מעשרה עמודים, עם אמירות אוביטר ומשפט משווה לאורך מליוני עמודים, עם חזרות אינסופיות על נקודות שהובנו, תוך הבלעת הנקודות העיקריות בתוך סבך המילים האינסופי (אההמ, ברק, אההמ...), על כך שהם גוזלים לסטודנטים למשפטים את השנים היפות בחייהם?

PIonit

New member
סליחה?

יש לך בעיות עם מילים נרדפות?
זה מקסים! לי יש קטע, שגם במבחנים אני מנסה לא לחזור על אותה מילה יותר מדי ולחשוב איך לתאר אותה בצורה אחרת
נ.ב. למלונית זה זה ממש חמוד!

PIonit

New member
ועוד דבר שקלטתי

נדמה לי שהזית שהיתה שיחת בירור
.. להד"ם!!

המלצות

הקורס של צחי זמיר מעניין אבל לא מומלץ לחובבי הברזות הוא אוכף נוכחות באופן אובססיבי (הוא טוען שללמוד ממחברת זה פסוודו-למידה.. יה רייט). הקורס עצמו, כמו שאת יכולה לתאר לעצמך, מתעסק הרבה בניתוח פוסט-מודרני ובקריאה "חתרנית" בטקסטים. אם הדברים האלה עושים לך פריחה אז תחסכי לעצמך, למרות שלזכותו של זמיר יאמר שאם הוא היה לסבית הוא כן היה מוריד שערות מהרגליים... לגבי מיסים ותאגידים, לטעמי תאגידים הרבה יותר חשוב והוא צריך להיות קורס חובה. המגמה הרווחת בפקולטה היא לקחת תאגידים בשנה ב' ככה שאם סיימת שנה א' יהיה לך יותר נוח לעשות תאגידים עם כל השנתון שלך. לגבי קושי, זה דבר אינדוודואלי, לי תאגידים היה יותר קל מה גם שזה קורס מבואי הרבה יותר ממיסים ועם השלכות רוחב לגבי כמעט כל קורס אחר שתלמדי (כולל מיסים, למעט משפט וספרות). לא עשיתי את הניתוח הכלכלי אבל חברים שלי שעשו המליצו בחום רב. כלכלה ומשפט זה תחום לוהט היום ואני חושב שחשוב להיחשף אליו. מהכרותי עם התחום העדר רקע בכלכלה לא צריך להרתיע אותך, אף אחד לא הולך להתחיל להתקיל אותך עם אינטגרלים... מרגית סבבה לגמרי, הקורס אכן חשוב מאוד. יש אנשים שנרתעים מהתרגילונים, אני באופן אישי חושב שאחרי שעשית את השניים הראשונים את השאר אפשר לעשות על טייס אוטומטי וזה גוזל פחות זמן. בהצלחה.

PIonit

New member
../images/Emo6.gif

הזכרת לי, חוץ ממנהלי שיש תרגילונים, עד כמה יש עומס בבית? (בטח בשנה ב' לא קוראים שום פס"ד בבית, הא?
) כי עשיתי כמה סקיצות, באחת יצאו לי 3 ימים כל סמסטר, ובשניה 4 כל סמסטר. זה משנה? או דווקא עדיף ימים מרוכזים יותר? האם השיקול היחיד זה בעצם להטרטר עוד יום לאוניברסיטה? ולגבי הניתוח כלכלי- לא פחדתי ממתמטיקה (למרות שאם אתה מזכיר את זה, זה בהחלט משהו שאני מעדיפה לא לפגוש) אלא יותר חששתי מהבנה כלכלית כללית פרופר, שבעוונותיי אני לא מבינה בתחום (אבל ממש לא מבינה כלום בתחום). אז מצד אחד אני חושבת שאולי אני צריכה לשבור את זה ולספוג קצת ידע, מצד שני די מהססת שאני ארגיש שכולם יודעים את הדברים והאלה ואני די "קלולס" במלוא מובן המילה. המון תודה!

NFish

New member
שאלות על שנה א' בעברית

שלום לכולם! אשמח לקבל המלצה שלכם על המרצים: דיני חוזים: איל זמיר או הילה קרן תורת המשפט-תרגול רם ריבלין או ליאורה כץ מבוא למשפט עברי - תרגול הילה בן אליהו או איראל ארליך או בנימין פורת. תודה רבה לעונים!!

הומ, בעיה. לא חוויתי רבים מהם.

לנו השנה בחוזים היו מרצים מן החוץ. שמעתי מחברות משנה לפניי שהילה קרן מעולה. בתרגול הייתי אצל רם ריבלין. אני לא כל כך סבלתי תורת, אז לא נראה לי שזה היה משנה אצל מי הייתי. שמעתי שליאורה בסדר, אבל על רם שמעתי יותר תשבוחות. הייתי אצל הילה בן אליהו, ומאוד חיבבתי אותה. בני פורת הוא יותר "בכיר" במשפט עברי, אז הייתי ממליצה ללכת עליו, הוא עושה הכי הרבה סדר בחומר.

למעלה