שאלות לד"ר דסקלו

DrDascalo

New member
בדיקות לגילוי מועד הביוץ

לאחר הפסקת גלולות מומלץ לחכות לפחות לווסת אחת טיבעית (ללא גלולות..) לפניי שמנסים להרות. רוב הרופאים ממליצים להמתין בין מחזור אחד ל-3 עד להריון מתוכנן..

מה ההבדל בין הזרעה להשבחה?

ואם אפשר להסביר את התהליך. בחודש הבא אני אמורה לקבל זריקות OVITERELLE 250CG (N) VIA 250MCG על מה הזריקות צריכות להשפיע?

מרס24

New member
"...בעצב תלדי בנים" בת בת בת ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מעט אשלגן, להתרחק מקפאין,פחות בשר אדום והרבה מוצרי חלב ואוכל בריא באופן כללי, סביבה חומצית, קיום יחסים לפני הביוץ. אשכים חמים, אצל הגבר
עוד משהו
אולי יש גם איזו שהיא נטיה גנטית. האם קיימים קבוצות אתניות שמביאות יותר ילדים ממין מסויים? האם, נגיד, בקיץ "נוצרות" יותר בנות?

dvoriz

New member
כניסה להריון

איך יודעים שהאיבר של הבעל נכנס כמו שצריך, והזרע הגיע לרחם, יכול להיות מצב שפשוט לא נכנס זרע לרחם? אני לא מרגישה שנכנס עמוק כ"כ, אז יכול להיות שלא הגיע הזרע ליעדו?

dvoriz

New member
ביוץ

לידעתי, הביוץ צריך להיות כשהזקיק בגודל 20 מ"מ. אם נצפה האולטרה סאונד זקיק בגודל 18, הביוץ צריך להיות מקסימיום אחרי 3 ימים? או שכדאי לבצע אולטרסאונד נוסף לבדוק אם אכן היה ביוץ?

dvoriz

New member
הריון

באילו ימים מומלץ לקיים יחסי מין על מנת שיהיה הריון? ובאיזה תדירות?

dvoriz

New member
פעילות גופנית

האם פעילות גופנית לאחר הביוץ יכולה להפחית את הסיכוי להשתרשות, או ליציאת העובר אם הייתה הפרייה? אני מתכוונת לסתם פעילות יום- יומית המאמצת את שרירי הבטן? האם יום-יומיים לאחר הביוץ,אפשר לקיים יחסי מין?- פעולה זו ג"כ מאמצת את שרירי הבטן.

מרס24

New member
כפיפות בטן תחתונה

אני מתעמלת (עיצוב הגוף, לא אירובי) 4 פעמים בשבוע. אני מתכוונת להמשיך להתאמן, אבל, מטרידה אותי השאלה: האם כפיפת בטן תחתונה יכולות להזיק בשמהו? או שאין בעיה?

שלום לד"ר דסקלו

אני מנסה להיכנס להריון בפעם השלישית (יש לי כבר שני ילדים) בפעמים הקודמות לקח לנו יחסית הרבה זמן להיכנס להריון - 10 חודשים בערך. בבדיקת זקיקים שעשו לי נמצא שהביוץ שלי אי שם ביום ה-20 והלאה. אבל בין מחזור למחזור משתנים ימי הרווחים בין המחזורים, פעם זה 28 פעם זה 34 פעם 40 וכו'. יכול להיות שזה תמיד ביום ה-20 אפילו שיש לי מחזור של 28 יום? כי גם בחודשים שניסינו בסביבות היום ה-14 במחזורים של 28, לא נכנסתי להריון. והאם יש שיטות למציאת הביוץ פרט לערכה? תודה רבה וסליחה על האורך.

עוד שאלה. לגבי צילום רחם:

יום לפני צילום הרחם עשיתי בדיקות, והתוצאות היו: Estradiol - 219 LH - 12.75 Progesterone - 0.85 לאחר הצילום החלפתי את התחבושת שניתנה לי כדי לעצור את הדימום בטמפון, וכשהוצאתי עליו ראיתי הפרשה שקופה ונמתחת כפי שאמורה כניראה להיות בביוץ (ואף פעם לא ראיתי אצלי...) האם יכול להיות שהחל הביוץ? או שהיה ב -24 השעות שהיו בין הדיקות לצילום?

DrDascalo

New member
ביוץ

הביוץ מתרחש בין 9 ל-14 יום לפניי הווסת השיטה הטובה ביותר לדעת את יום הביוץ הינה במעקב של אולטרסאונד שיטה נוספת הינה בעזרת ערכת אובלוק בעזרתה ניתן לחזות את הביוץ כיממה לפניי התרחשותו.

mor mor

New member
שלום ד"ר....

שלום לך.... תודה על פינוי הזמן בשבילנו. אני בת 26... פוליציסטית. מנסה להכנס להריון מזה שנה. טיפולים: 4 חודשי איקקלומין, 3 הזרעות...2 כוריגון. מבייצת כל חודש אך לא נקלטת. זרע של בעלי- ע"פ דבריי הרופא "גבולי". צילום רחם עשיתי לפני 6 חודשים, ולא יצא ברור לפיענוח, ומחר יש לי צילום נוסף. אמורה להתחיל מחודש הבא טיפול עם זריקות, הופנתי למומחה לפוריות. היום אני ביום ה-13 למחזור....זקיק בשחלה הימנית 17 MM ושחלה שמאלית קטנים הזקיקים- SMALL עובי רירית 11. היום בעקרון לא אוכל לקיים יחסים בגלל הצילום רחם מחר... מתי לדעתך אצטרך לקיים יחסים, הכוונה מתי יהיה הביוץ??? המחזור שלי עם האיקקלומין מגיע כל 35 יום לערך בלי האיקקלומין, הוא בדרך כלל מגיע ע"י ארגסט. תודה רבה מור

שלום ד"ר דסקלו

1.כמה זמן אחרי שמפסיקים את הגלולות מקבלים וסת? (בדרך כלל) (6 שנים של גלולות). והאם זה נורמלי שעד שמקבלים את הווסת יש כאבים הדומים לאלה שבאים לפני הווסת? 2. האם בדיקה גניקולוגית יכולה לגרום לכאבים שדומים לכאבי מחזור והאם זה תקין?

לאונרדה

New member
שאלה לד"ר דסקלו

שלום לך אני בת 29 ובעלי בן 33 אנחנו מנסים כבר 3 חודשים להכנס להריון הבעיה היא שהמחזור שלי נהיה לא סדיר לאחר שהפסקתי להשתמש בגלולות(כבר שנה אני לא נוטלת גלולות) יש אפילו חודשים שהוא לא מגיע בכלל....וגם כשהוא מגיע הוא לא סדיר ולכן איני יודעת מתי בדיוק מתרחש הביוץ...הייתי אצל רופא נשים והוא נתן לי כדורים שיביאו לי את המחזור (זה היה בחודש ללא מחזור) ועכשיו הוא נתן לי כדורים בשם פרומיל שלטענתו מאריכים את זמן הביוץ אך גם הם לא עוזרים.... האם אתה מכיר את הכדור הזה?? איך אתה ממליץ להמשיך לפעול??

מונסטון

New member
שלום רב.זהו החודש השני לאחר הפסקת

הגלולות. המחזור הראשון הגיע לאחר כמעט 50 יום. השני טרם. אולם יש לי כל הזמן דקירות חדות בצד ימין. בדיקת לגילוי הריון יצאה שלילית. האם לפי דעתך משהו לא בסדר וכדאי להיבדק ? המון תודה

DrDascalo

New member
גלולות

לאחר תקופה של נטילת גלולות הווסת חוזרת למחזוריות שהייתה לפניי תחילת הגלולות. ישנם נשים שלא מקבלות ווסת מייד לאחר הפסקת הגלולות במידה והתופעה חוזרת על עצמה רצוי להיבדק ולראות מהי תדירות וסדירות הווסת ובהתאם לכך הביוץ.

naamali

New member
היריון טבעי

אני נשואה מזה 7 חודשים. אמנם בעיני חלק מהאנשים זה נראה מוקדם מידי כדי להילחץ, אך אני נמצאת בחברה שמאוד מלחיצה. כולם חוקרים ובודקים את הבטן שלי כל ייום מחדש. רופאת הנשים שלי אמרה לי שבגלל שהשמנתי בכ-7 קילו, קשה כך להיקלט להיריון.(בנוסף, חשוב לציין כי בתחילת הנישואים המחזור שלי היה סדיר, ומרוב לחץ החל לאחר בכמה ימים) אשמח אם תוכל לייעץ מה עלי לעשות. אני ממש מחכה ליום שבו אראה תוצאות חיוביות על גבי הבדיקה!!! רציתי לשאול,נאמר לי כי אחת השיטות לבדיקת יום הביוץ היא בדיקת חום הגוף. אשמח לקבל פרטים בנדון כמו, ממתי צריך לבדוק (בזמן המחזור, בסיום המחזור וכו), האם צריך לבדוק בבוקר או בערב? ובנוסף, האם ישנן עוד שיטות בכדי לדעת את חום הגוף?לאיזה מעלות הגוף צריך להגיע בכדי שאוכל לדעת אם מדובר בביוץ או לא? אשמח אם תוכל לענות על כך.

DrDascalo

New member
בדיקת חום

בדיקת חום לחיזוי הביוץ אינה אמינה ורוב הרופאים אינם משתמשים בה. שיטות טובות יותר לחיזוי הביוץ הם מעבק באולטרסאונד או בעזרת ערכה שמראה את הביוץ כמו ערכת אובלוק...

naamali

New member
ובנוסף

לא ענית לי על השאלה האם עליה במשקל גורעת מכניסה להיריון? מהי התדירות בה רצוי לקיםם יחסי מין?

למעלה