שאלות לד"ר דסקלו

DrDascalo

New member
אמצעים לבחירת מין היילוד

האמצעים הם- 1- מצב החומציות בנרתיק מושפע על- ידי דיאטות שונות, שטיפות וגאניליות. 2- תדירות יחסי המין 3- תיזמון הביוץ 4- האורגזמה של האישה

DrDascalo

New member
האורגזמה של האישה

בזמן אורגזמה של האישה ישנה הפרשה הומונלית המשפיעה על השחלה וגורמת לשיחרור הבייצית.

כלומר? אם אפשר בפירוט,

מתי האישה צריכה לחוות אורגזמה כדי שמין העובר ייפול לכאן או לכאן?

DrDascalo

New member
כתוב בתורה

במיקרה של בן רצוי שהאישה תגיע לאורגזמה לפניי הגבר. במיקרה של בת רצוי שהאורגזמה של האישה תהיה כיממה לאחר קיום יחסי המין.

hello all

New member
כאבים בשדיים

האם כאבים שיש לי, בחודשים האחרונים, מהביוץ (ממש יום אחרי) ועד 4-5 ימים לפני המחזור מהווים סימן לבעייה עם הפרוגרסטרון? (כי זה כואב ממש אחרי הביוץ, למשך 10 ימים ואז 4 ימים קודם למחזור הם חוזרים למימדיהם הנורמליים ולא כואבים).

DrDascalo

New member
כאבים בשדיים

יש נשים שמרגישות גודש בשדיים בתקופה שבין הביוץ לווסת. הגודש נגרם על- ידי אגירת נוזלים בהשפעת הפרוגרסטרון זהו סימן סובייקטיבי לכך שהיה ביוץ אך לא בהכרח אומר שבאמת היה ביוץ.

hello all

New member
הריון כימי

לפני כשנתיים היה לי הריון כימי. מאז לא ניסנו יותר עד ללפני 4 חודשים. מחזור קבוע של 31 יום. ביוץ קבוע ביום ה 15-16 לתחילת המחזור (נבדק בערכת ביוץ). האם יש קשר (ואפילו סטטיסטי בלבד) בין הריון כימי לבעיות פריון שעלולות לצוץ בעתיד?

DrDascalo

New member
הריון כימי בעבר

הריון כימי הינו הריון צעיר מאוד שהפסיק להתפתח אין קשר בינו לבין הריונות עתידיים. במידה ותזמון הביוץ שלך נכון ועדיין לא נקלטת בהריון מומלץ לבצע גם בדיקת זרע.

קלמרית

New member
מה דעתך על הנחיצות בקיום בדיקות

גנטיות? (בהנחה שאין רקע של מחלות, מומים או פיגור במשפחות משני הצדדים?) כמו כן, מה הנחיצות של החיסון נגד אדמת? - האם הכרחי?

DrDascalo

New member
מחלות גנטיות

בדיקת החיסון לאדמת נבדקת רוטינית לכל אישה בתחילת ההריון. במיקרים בהם האישה אינה מחוסנת מומלץ לעבור חיסון מייד לאחר הליידה או במיקרים שחוסר החיסון מתגלה לפניי הריון מומלץ לחסן. בדיקות גנטיות אינן נמצאות בסל הבריאות וכל אישה מחליטה האם לעבור אותן או לא. מספר הבדיקות שזוג צריך לעשות תלוי במוצא.

קלמרית

New member
אמונות תפלות?

האם לגימה אחת (או שתיים) ביום של משקה אלכוהולי, עלולה להזיק לסיכויי להיכנס להריון/ לפגוע בהתפתחות העובר? האם סוג מסויים של פעילות פיזית או ספורט (כמו למשל, כפיפות בטן) עשוי להזיק באיזשהו שלב בתהליך הכניסה להריון ואחריו?

DrDascalo

New member
שתייה וכושר גופני

שתיית כוס יין ביום אינה מזיקה ואפילו מועילה בריאותית. שתייה מוגזמת עלולה להפריע להריון וגם להתפתחות העובר אותו הדבר גם לגביי פעילות גופנית. פעילות מאומצת עלולה להפריע לתהליך הביוץ.

ליcות

New member
שאלתי: מתי מומלץ לגשת לבדיקות אצל

רופא, בהנחה שאנחנו מנסים כבר חצי שנה בימי הביוץ?? לאיזה רופא לגשת, ומה הבדיקות המומלצות??

DrDascalo

New member
מנסה ביום ביוץ..

יום הביוץ שונה אצל כל אישה ומשתנה ממחזור למחזור. על מנת לדעת במדויק את יום הביוץ ניתן לעשות מעקב על- ידי בדיקות אולטרסאונד או בעזרת ערכת ביוץ דוגמת OVULOOK

ליcות

New member
ד"ר דסקלו - לא ענית לי על השאלה..

אני יודעת לאתר את יום הביוץ שלי,ובין השאר אני משתמשת בערכות. שאלתי היא, האם לאחר 6 נסיונות בימי הביוץ (שנכשלו לצערי), מומלץ ללכת לבדיקה אצל רופא רק כדי לדעת שהכל תקין ורק צריך להמשיך ולנסות? אם כן, איזה בדיקות מומלץ לעשות? אני מודעת לכך שלהשיג הריון לוקח זמן, מה שמדאיג אותי שניסינו בימי הביוץ וזה לא תפס. אשמח לתשובה.. תודה!

DrDascalo

New member
הריון ביום הביוץ

אם באמת ניסית להרות ביום הביוץ וזה לא הצליח הבדיקות הבאות שכדאי לעשות הן- 1- בדיקת זרע 2- צילום רחם

DrDascalo

New member
למה שנה

רוב הרופאים ממליצים על ניסיון להרות במשךשנה אחת לפחות לפניי שמתחילים בטיפולים מאחר ורוב הזוגות הבריאים יצליחו להשיג הריון בתקופה זו כאשר ידועה בעיית פיריון כלשהיא מומלץ להתחיל בטיפול מייד.

למעלה