שאלות לד"ר דסקלו

DrDascalo

New member
ביוץ

אורך חיי הבייצית הוא כ48 שעות. רק בתקופה זו ניתן להפרות את הבייצית.

פריגת

New member
שאלה לד"ר דסקלו.

כיצד ניתן לפעול" כדי להגיע להריון שתוצאתו תהיה בת? וכיצד ניתן "לפעול" כדי להגיע להריון שתוצאתו תהיה בן? תודה רבה!

orly p

New member
כמה ימים לפני הביוץ ממולץ להתחיל

לעבוד על הריון. ועד כמה ימים לאחר הביוץ ממולץ להמשיך במצווה ?

DrDascalo

New member
מצוות

רצוי להתחיל כ5 ימים לפניי הביוץ ולעשות מצוות בתדירות של כל יומיים שלושה, עד לפחות יומיים אחריי הביוץ.

DrDascalo

New member
בחירת מין הילוד

ניתן לבחור את מין היילוד על- ידי הפרייה חוץ גופית, בדיקת העובר והכנסת העובר בעל המין הרצוי לרחם. שיטה זו איננה בשימוש בארץ אלא במיקרים בהם ישנם מחלות גנטיות הקשורות למין. ניסיון לכוון את מין העובר ללא התערבות טכנולוגית ניתן לעשות על- ידי תיזמון הביוץ, תיזמון יחסיי המין ושינוי החומציות באיזור הנרתיק. מציאת הביוץ נעשית על- ידי מעקב אולטרסאונד או ערכת ביוץ יחסי המין מתוזמנים כך שבמיקרה של בן הבייצית תחכה לזרע ובמיקרים של בת היחסים יהיו כיומיים לפניי הביוץ. שינוי החומציות אפשרי על- ידי דיאטה ושטיפות ואגינליות.

talitu

New member
כאבי ביוץ

הכאבים שלי יש הם לדעתי כיום יומיים אחרי הביוץ - האם זה הגיוני? כשהלכתי לרופא כמה שעות אחרי הכאבים הוא אמר לי שיש המון (יותר מהממוצע) הפרשות כתוצאה מהביוץ - זה בסדר? הבנתי שאצל אחרות הכאבים הם לפני הביוץ או ביום הביוץ עצמו. אז מתי הכאבים? ממה הם נובעים? תודה

א וא

New member
ובנושא....

אני בחודש הראשון בלי גלולות, וגם סובלת מכאבים הדומים לכאבי מחזור ובנוסף סחרחורות ובחילות מדי פעם (דבר שלא קרה מעולם) מה דעתך?

DrDascalo

New member
בלי גלולות

בתקופה בה נטלת גלולות לא היה ביוץ לכן לא סבלת מכאבי בטן, סביב הביוץ וסביב הווסת כאשר הפסקת את הגלולות חזרת למצבך הרגיל ייתכן ואת מרגישה כאבי בטן בזמן הביוץ וגם סובלת מתופעות סבויסתיות. רצוי להבדק כדי לדעת שאילו תופעות שאכן קשורות לביוץ ולא סחרחורות ובחילות מסיבות אחרות.

DrDascalo

New member
כאבי בטן

הריון אינה סיבה לכאבי בטן. אבל ישנם סיבות רבות לכאבים בבטן תחתונה שחלקם קשורים לאברי המין ולחלקם לאברים האחרים שבחלל הבטן.

DrDascalo

New member
כאבי ביוץ

כאבי ביוץ יכולים להימשך עד יומיים במידה וישנם כאביי בטן מעבר לתקופה זו רצוי להיבדק ולשלול סיבות אחרות לכאבים.

אם המחזור שלי היה סדיר לפני השימוש

בגלולות, האם בהכרח הוא יישאר סדיר גם לאחר 9 שנים של שימוש בגלולות? ואם המחזור סדיר ובהנחה שאין בעיה פוליציסטית או אחרת ידועה,אפשר להניח כי יקל עליי להכנס להריון?

talitu

New member
היקלטות אחרי ביוץ

שלום רציתי לדעת עד כמה יחסי מין אחרי ביוץ יכולים להשפיע לרעה על הסיכוי להשתרשות. האם זה גורם להתכווצויות ברחם וכדומה או שאפשר להמשיך כרגיל? תודה

pilpela

New member
שאלת השתרשות-

האם ישנם סימנים להשתרשות? 6 ימים לאחר ההשתרשות ירדה לי הטמפרטורה ב-0.2 מעלות (לא מתחת ל-cover line) ויום אח"כ עלתה שוב לטמפרטורה הגבוהה של הימים שאחרי הביוץ. האם יתכן שבעת ההשתרשות הטמפרטורה יורדת או שיש לכך הסבר אחר?

pilpela

New member
תוספת לשאלה השתרשות-

באותו יום שירדה הטמפרטורה גם היו לי דקירות חדות מאוד שהופיעו ונעלמו כל כמה שניות, משך כל היום, בבטן התחתונה-צד ימין. בתחילה חששתי שמדובר באפנדציט, אולם יום אח"כ, ביחד עם עליית הטמפרטורה, נעלמו גם הכאבים. מצרפת את הנתון הזה לשאלה- האם יתכן והרגשתי השתרשות (כאמור, 6 ימים לאחר הביוץ) או שמדובר במשהו אחר?

מישל ר

New member
שאלה לד"ר דסקלו

בצעירותי טרם לקיחת גלולות היה לי מחזור מאוד לא סדיר (לפעמים אף מספר חודשים ללא מחזור), אף כי בדיקות שערכתי לא הראו בעיה מסוימת. האם בהכרח לאחר הפסקת גלולות המחזור יוסיף להיות לא סדיר או שיש סיכוי שלקיחת הגלולות במהלך השנים "תיקנה" את המצב?

talitu

New member
אורך מחזור אחרי גלולות

שלום ד"ר דסקלו, הפסקתי לקחת גלולות לפני 5 חודשים מאז המחזור שלי מאד ארוך (התחיל ב 47 יום ומאז כל פעם מתקצר בכ- 3 ימים, כשעכשיו קיבלתי אחרי 37 יום) (לפני הגלולות המחזור שלי היה סדיר - כל 30-31 יום) אני מודדת חום השחר ומודעת לזה שיש לי ביוץ כך שאני לא יכולה להיות פוליציסטית - נכון? האם מחזור ארוך יכול להשפיע על כניסה להריון? האם יש צורך בהתערבות רפואית או פשוט להמשיך כרגיל? תודה

bonnie10

New member
הריון כימי

האם ניתן להכנס שוב להריון מיד לאחר הריון כימי, או שלוקח זמן עד שהביוץ סדיר? קיבלתי כבר מחזור אחד אחרי המחזור הקשה של ההריון הכימי. הוא הגיע באיחור של יום והדימום ארך רק 5 ימים (בדרך כלל 7 אצלי) האם זה אומר שהגוף עוד לא ממש מוכן להריון הבא ויכול לקחת יותר זמן? תודה

innk

New member
בדיקות לגילוי מועד הביוץ

האם ניתן בחודש הראשון לאחר הפסקת גלולות לעשות מעקב זקיקים ו/או בדיקות דם לאבחון מועד הביוץ? האם זה רלבנטי בכלל ויעיד על החודשים הקרובים או שיש לחכות למחזור הבא? והאם הרופאים מאפשרים זאת? ב
מראש.

למעלה