שאלות לד"ר דסקלו

DrDascalo

New member
עלייה במשקל

שינוי במישקל הגוף יכול להשפיע על הביוץ. ירידה במישקל של מעל 10% עלולה להפסיק את המחזור הוויסתי והביוץ. אין מחקרים בדוקים בנוגע לעלייה במשקל. תדירות יחסיי המין בתקופה שסביב הביוץ רצויה כל יומיים שלושה. קיום יחסים יומיומי או בתדירות נמוכה מ5 ימים פוגמת באיכות הזרע.

הריון וחדר כושר סותרים?

ד"ר דסקלו שלום רב! אני מתאמנת בחדר הכושר ושומרת על דופק ממוצע של 140 פעימות לדקה. בנוסף עושה כפיפות בטן. היתכן כי אני מקשה על עצמי להכנס להריון? תודה רבה מהמהמה

DrDascalo

New member
חדר כושר

פעילות פיזית מאומצת מקשה על הכניסה להריון בגלל השפעה של הורמונים מסוג אנדורפינים המופרשים במוח. הם מפריעים לביוץ. כפיפות בטן לא משפיעים על הביוץ או על כניסה להריון.

DrDascalo

New member
פעילות מאומצת יתר על המידה

פעילות גופנית שגורמת לעלייה בדופק הלב מעל 120 עלולה להפריע לתהליך הביוץ כמו כן בתחילת הריון פעילות כזאת מנווטת את מחזור הדם לכיוון השרירים ופחות לאיזור הרחם ועלולה להפריע גם להתפתחות הריון צעיר.

jhonynof

New member
אופס- מה עושים עכשיו- ש. לד"ר דסקלו

האם ניתן להכנס להריון גם יומיים-שלושה לפני תחילת המחזור (סדיר)? האם הופעת מחזור - שוללת, במקרה זה, הריון? מהן תופעות הלוואי של פוסטינור 2 במידה ולוקחים פוסטינור -2 האם יכול לפגוע בהריון בשלבי הראשונים - בן חודש לדוגמא??

DrDascalo

New member
פוסטינור

בדרך- כלל היביצית משתחררת בין 9 ל14 יום לפניי הווסת נדיר ביותר שהבייצית תשתחרר יומיים לפניי ווסת. פוסטינור נלקח כגלולה שלמחורת במיקרה שקיבלת ווסת לאחר נטילת פוסטינור סימן שאת לא בהריון.

jhonynof

New member
ומה החסרונות?

האם יש פוסטינור חסרונות או תופעות לוואי או בכלל השפעה בטווח ארוך יותר מאשר היומיים שלאחר נטילתן?

DrDascalo

New member
פוסטטינור

אין לפוסטינור תופעות לוואי ואין לו כל השפעה לטווח ארוך.

ספורט לפני הריון

האם כדאי להמשיך לעשות ספורט כמו מכון כושר וריצות או עדיף תרגילים יותר קלים כמו שחייה וכד'?

שאלה לדוקטור

עברתי שתי הפלות מלאכותיות מיוזמתי (הריונות תקינים) ניסיתי 7 חודשים להכנס להריון והצלחתי אך היה הריון כימי היום אני בנסיון ה6(הלוואי ויצליח)מתי ללכת לברר אחרי הריון כימי ? מהי הסטטיסטיקה המדוייקת לכניסה להריון לידיעתך : עברתי בדיקת זרע תקינה פרוגסטרון תקין פרופיל הורמונלי תקין מה הלאה? נחוץ צילום רחם במידה והיה הריון כימי? הרי היו מעברים? האם נחוץ לי איאקלומין?

DrDascalo

New member
שתי הפלות בעבר

איקקלומין נחוץ במיקרים בהם אין ביוץ במידה ואת מבייצת האיקקלומין מיותר שתי הפלות בעבר עלולות לגרום לחסימה שלמה או חלקית בחצוצרות ההריון שהיה אינו וודאי מאחר ולא ניתן להוכיח ב100% הריון כימי. במיקרה שלך אני ממליץ על צילום רחם....

מה הכוונה ההריון אינו וודאי??

למה הריון כימי לא ב100%????? כנראה שחודש הבא אלך לצילום רחם התייעצתי עם דוקטור אורבך מחיפה והוא טוען שאם היה הריון כימי אז צילום רחם מיותר כי היו מעברים ואין חסימות אם היו חסימות לא היה הריון לא???? היתה לי בטא חיובית ובדיקה ביתית חיובית? אז מה דעתך בכל זאת? כנראה שאלך לעשות צילום רחם בחודש הבא

DrDascalo

New member
ספורט לפניי הריון

עדיף לעסוק בשחייה שאינה מעלה את חום הגוף מומלץ לא לעסוק בהתעמלות אירובית, ג'וגינג וספינינג לפניי כניסה להריון ובשבועות הראשונים של ההריון.

../images/Emo140.gifתודה רבה

על הזמן שהקדשת והתשובות האדיבות. מקווה שהתשובות סיפקו את השאלות. בכל מקרה, נשתמש בשרשור הזה גם להבא במקרה שיצוצו שאלות דומות.

למעלה