שאלות לאדם החושב

• פותח הנושא ccv
  • פורסם בתאריך

ccv

New member
שאלות לאדם החושב

שאלות לאדם החושב על מה אתה מוכן למות? למה למות? למה לסבול? האם לא עדיף לחיות בקנדה, בשוויץ, האם רק בגלל שנולדת פה זה סיבה מוצדקת לחיות פה ? למה להלחם ולמות למען המקום הזה אם זה רק בגלל שנולדת פה דמיין לעצמך , אם היית נולד פלסטיני היית נלחם ומת למען אותו מקום . איזה הצדקה להלחם למען משהו בזמן שלו היית נולד לצד השני היית נלחם בדיוק הפוך מה ההגיון מה ההצדקה? 1) מה קושר אותנו לארץ ישראל, למדינת ישראל, אם אנחנו מוסריים אז אנחנו חייבים להחזיר את כל המדינה לערבים ואם אנחנו לא מוסריים רק מחפשים פרקטיקה ונוחות וחיים של כיף אז יש מדינות יותר נוחות יותר עם בטחון יותר דמוקרטיות 2) האם השאיפה צריכה להיות להפוך את מדינת ישראל למדינה שוויונית דמוקרטית וכולי, נו,נניח שהצלחנו אז מה הלאה? מה יצא לנו מיזה? האם מטרת חיינו זה להפוך מדינות שיהיו יותר דמוקרטיות, זהו? האם זה לא בלבול בין אמצעי למטרה. כשהאדם נגד ההרגשה של אנחנו שונים ולא מנסה להכיר את עצמו את עמו ולא מוכן לקבל שיש שוני בינו לבין עמים אחרים כי זה נראה לו גזענות אז אם הוא גאה במדינה שלו ובעם שאליו הוא משתייך זה נראה לו גזענות ואם הוא לא גאה אז הוא מאבד בקלות את הזהות העצמית שלו, וממילא אין כמעט סיכוי שבניו ימשיכו בארץ כי בחו´´ל מבחינה גשמית הרבה יותר נוח וכולי צריך להבדיל הבדלה חדה בין גזענות לבין הכרה בשוני, כן יהודי הוא שונה מאינו יהודי- וזה השוני , מרוב פחד לא להיות כמו הגרמנים נוצר מצב הפוך שיש שמעונינים לטשטש את זהותם וכמו שאדם ללא זהות ללא שם מפקיר את נכסיו הגשמיים והרוחניים כך עם שלם שיאבד את זהותו, הוא בעצם מפקיר את נכסיו התרבותיים, הרוחניים, והגשמיים, בלי שנקלוט את זה נאבד את זהותינו דמיין לעצמך את כל הבנים שלך יום אחד אומרים לך ´´החלטנו לעזוב את הארץ, אין לנו סיבה אמיתית לחיות בארץ´´ מה תשכנע אותם איזה הצדקה תתן להם להשאר? ואם אתה חושב שזה טוב ולא מפריע לך שיעזבו את הארץ זאת אומרת, שאין לנו המשך אין למה לחיות בארץ וזה רק עניין של זמן עד לחיסולנו המושלם כנגד הערבים , איך יהיה מוטיבציה להלחם כנגד הערבים אם נחנך את בנינו שלא איכפת לנו ואנו לא מבדילים בין ארץ לארץ אתה יוצא למלחמה אולי תפצע אולי תסבול כל חייך מקטיעת רגל מקטיעת יד, למען מי ? למען מה ? כדי שכל החברים שלך יכייפו ואתה תשאר רתוק על כיסא גלגלים? כדי שהם יטוסו לחול וירדו מן הארץ לעשות כסף ובילויים? יש תשובות לנקודות המועלות כאן אתה מספיק בוגר כדי לחפש והדבר המומלץ הוא לחפש בכל הכיוונים ולא להרפות לבדוק את התשובות שנותנים לך, לא משנה מי, בדוק חקור השווה שמע את הצדדים, לא לחינם יש לך שכל, הגיון. את הצד החילוני אתה יכול לשמוע ושומע יומם ולילה ברדיו בטלויזיה באינטרנט , הגיע הזמן לשמוע את הצד השני המקום הראוי לחיפוש דרך ולהשוואה בין טענות הוא הסמינר שם אתה יכול לברר, ואז להשוות בצורה אמיתית, כשהשיקול צריך להיות הגיונך האישי, אל תסמוך על אף אחד זה עניין של חיים והשקפת עולם שיש לזה השלכות לתחומים רבים בחיים, לאושר ולסיפוק ועוד. אל תתן לאף אחד לקחת לך את הזכות לדעת מה אמת ומה שקר

begone

New member
שוב ערימות של טקסט Cut and paste

זו לא הודעה - אתה מן הסתם שפכת את הטקסט הזה מתוך איזה אתר חרדי. כבר דיברנו אלף פעם על זה - כל מי ששופך כאן טקסטים הוא עבריין. ידידי, במקום לתת לנו פרסומת מגוחכת לסמינרים חרדיים לשטיפת מוח חרדית, לך תחפש פראיירים אחרים. מנהלת הפורום - לתשומת ליבך.

ccv

New member
הלואי

הלואי שהייתי מגיע לרמה של כותבי מאמרים אני כתבתי מתוך ליבי הכואב על המצב, מתוך איכפתיות כינה לאחים שלי, מתוך אהבה אמיתית לכל יהודי, מתוך ההסתכלות יחד של "איזהו חכם הרואה את הנולד" אם תמצא לי אתר או ספר בעולם ששם כתוב דברים אלו תקבל ממני לא יודע מה אבל את זה כתבתי היום בבוקר, לאחר שחשבתי על המצב של חילוני אתאיסט ממש כואב לי ואני רק נותן כמה נקודות למחשבה ולא העתקתי משום מקום, לא אבקש ממך התנצלות, אני סולח לך על ההאשמה כאילו העתקתי. אבל דע לך שאם לא תתפסו את עצמכם ותבינו לאיזה תהום אתם מכניסים את עצמכם כבר לא ישאר מיכם זכר וזה ממש כואב ראינו כבר את המתבוללים שנעלמו באבק ההיסטוריה, שמענו על המתייונים שרק קוראים עליהם בספרי ההסטוריה, כך אנו גם אומרים באגדה של פסח: "שבכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו והקדוש ברוך הוא מצילנו מידם" אבל ממש כואב כי אתם כן אחי היקרים, יש לכם נשמה כמוני, יש לנו עבר משותף, סבי סבינו היו אותו דרך של שמירת מצוות, חבל לאבד ולהתאבד מבחינה רוחנית. חבל לצאת מעם ישראל ועוד לשכנע אחרים לצאת איתך יחד להתאבדות הלאומית, להתאבדות של עם רב מאיתנו, כאשר אנו מאבדים זהות אנו פשוט מתאבדים לתוך ההיסטוריה החולפת. אנא, בוא נחשוב מעט, נחקור את העבר למען העתיד. מי שמעוניין לדון בזה אפשר להתקשר אלי לטל:331186-055 (לא תמיד דאני באינטרנט)

begone

New member
אני לא אחיך - מצטער מאוד

"מתוך איכפתיות כינה לאחים שלי". אני לא אח שלך. "מתוך אהבה אמיתית לכל יהודי" אתה אוהב רק יהודים? חבל מאוד. אם כך, אני מכריז על עצמי לא-יהודי, ומבקש שתעזוב אותי בשקט. "כתבתי היום בבוקר, לאחר שחשבתי על המצב של חילוני אתאיסט" מהו המצב של חילוני אתאיסט? "שאם לא תתפסו את עצמכם ותבינו לאיזה תהום אתם מכניסים את עצמכם כבר לא ישאר מיכם זכר" אתה מוכן להסביר במילים נורמליות את הנבואה המגוחכת הזאת? כי אם אתה לא תדבר על המציאות העובדתית, אני איאלץ להתעלם ממך. "ראינו כבר את המתבוללים שנעלמו באבק ההיסטוריה" אני דווקא ראיתי שישה מליון יהודים לא-מתבוללים שנרצחו. והם היו המשפחה שלי. אז אל תדבר איתי על התבוללות. זה לא מעניין אותי התבוללות. מעניין אותי להישאר בחיים, ולהנות מהם. "יש לכם נשמה כמוני" מבזק חדשות: אין אלוהים. אין נשמות. אנחנו חיים במאה העשרים ואחת. "חבל לאבד ולהתאבד מבחינה רוחנית" אין רוח. אין כזה דבר ´רוחני´. הכל פיזי, הכל כימי, הכל ביולוגי. "חבל לצאת מעם ישראל" אין כזה דבר עם ישראל. יש רק בני אדם. "כאשר אנו מאבדים זהות אנו פשוט מתאבדים לתוך ההיסטוריה" הזהות שלי דווקא מאוד ברורה לי. אולי לך יש משבר זהות. "אנא, בוא נחשוב מעט" אתה חושב מעט. אני כבר חשבתי הרבה. "נחקור את העבר למען העתיד" אני חקרתי את העבר, ולא שכחתי את השואה. החרדים נוטים לשכוח את השואה כל הזמן. זה מטריד אותי לפעמים. "אפשר להתקשר אלי לטל:331186-055" אין לי שום עניין להתקשר אליך. כאמור, אתה לא אחי. אתה רק בן-אדם.

begone

New member
אני מתאפק לא לקלל אותך

אני לא אחיך, ואם עוד פעם אחד תקרא לי אחי, אני אפתיע אותך באוצר המילים המלוכלך שלי. ראה הוזהרת! אני מזהיר אותך כאן ועכשיו, במילים ברורות: עוד פעם אחת אתה קורא לי ´אחי´, אני מתפרץ עליך.

alond

New member
LOL

ונראה לך סביר לקלל מישהו על זה שקרא לך "אחי"?
ועוד אתה מכין אותו לעניין. כאילו זה יפתור אותך מאחריות ואולי מחסימה.

begone

New member
שוב אתה צוחק כמו ילד

בדיוק כשם שהטרדה מינית איננה הטרדה כל עוד לא הוזהר המטריד, כך אני מזהיר את המשתמש שאני לא מוכן לסבול את המילה ´אחי´, ואם הוא יעשה את זה בעתיד, אז הוא הפר בקשה מפורשת שלי וייאלץ לשאת בתוצאות. ואתה תפסיק לצחוק כבר, אתה עושה בעיקר צחוק מעצמך.

alond

New member
LOL

איזה קטעים איתך!!! LOL אי ידיעת החוק לא פוטרת (למרות שיתייחסו אליך אחרת לטובה). לכן הטרדה מינית היא כזו גם אם המטריד אינו יודע שזה אסור. בנוסף, אין לך זכות איסור על דברים שאפשר או אי אפשר להגיד. זה שייך למחוזות הנהלת הפורומים (ודה פקטו לשיקול דעתם של מנהלי הפורום) ולהם אין שום בעייה (עד כמה שידוע לי. איילת וגוססי מוזמנים לתקן אותי) עם הפנייה "אחי". לעומת זאת, עם קללות כתגובה לפנייה "אחי"...

begone

New member
אתה אדם לא חכם

"אי ידיעת החוק לא פוטרת (למרות שיתייחסו אליך אחרת לטובה). לכן הטרדה מינית היא כזו גם אם המטריד אינו יודע שזה אסור" לא הבנת אותי בכלל. הטרדה מינית היא הטרדה רק לאחר שהמוטרד הודיע למטריד כי הוא אינו רואה בחיוב את מעשה המטריד. רק לאחר ההתראה הראשונה הזו, אפשר לטעון להטרדה (דהיינו, נותנים לו צ´אנס אחד בלבד - ואחרי שהוא יודע את זה, הוא לא יוכל לטעון שהוא לא ידע יותר). אתה מבין? או שאני צריך להסביר לך את זה שוב, כמו ילד בגנון?

אמיר.

New member
ואתה חכם ????

בוא ננסה אזהרה עליך: אתה מתבקש לא לייחס לתורה / הלכה / יהדות שום דבר מדעתך האישית הבלתי מבוססת.

begone

New member
בהשוואה אליך - ממש איינשטיין

"אתה מתבקש לא לייחס לתורה / הלכה / יהדות שום דבר מדעתך האישית הבלתי מבוססת" אין דבר כזה ´תורה´ או ´הלכה´ או ´יהדות´. זה לא קיים. ההלכה רבת-פנים וסתירות, והיא מקיפה מאות כתבים שונים בתכלית. התורה - ובכן, גם היא לא ממש אחידה. יהדות - אין דבר כזה, ומעולם גם לא היה דבר כזה. אתה מכיר את המשפט ´70 פנים ל...´. ובכן, זה לא 70 פנים, זה לפחות 1000 פנים. ועכשיו - אני מבקש ממך לכתוב LOL כמו ילדון טיפשון בגנון.

אמיר.

New member
תמשיך לחיות באילוזיה...

יותר סביר שאתה לא קיים. אולי אתה תוכנה של אינטילגנציה מלאכותית ? אתה מגיב בצורה די דומה (התיחסות פר משפט) וגם לא אינטליגנטי במיוחד. בכל פן של התורה - אין לך מושג. בעסה ? תלמד.

begone

New member
האפשרות קיימת

"יותר סביר שאתה לא קיים" זה אפשרי, אם כי הסבירות היא קרובה לאפס. "אולי אתה תוכנה של אינטילגנציה מלאכותית?" טרם פותחה תוכנה וירטואוזית המאפשרת תגובות כמו שלי. "אתה מגיב בצורה די דומה" הידע שלך בבינה מלאכותית שואף לאפס. "בכל פן של התורה - אין לך מושג" אל תנסה להפחיד אותי בטיעוני ´אני דתי אז אני בקיא´. זה לא עובד עליי. תביא הוכחות במקום לאיים עלי בידע כביר. "בעסה ? תלמד" ללמוד להיות פתי מאמין לקריעת ים סוף? לא תודה, אני מעדיף להתבגר. לא ייאמן שאתה מחשיב עצמך כאדם מבוגר, אבל מאמין כמו ילדון לסיפורי ניסים ונפלאות המתוארים בספר פרימיטיוי המתעד בצורה מניפולטיבית ומופרכת את עלילותיהם של כמה שבטים אלימים בחבל-ארץ מדברי.

אמיר.

New member
במקרה... AI זה קרוב לתחום שלי...

ואתה מגיב דומה לאלזה. תנסה להעשיר את אוצר המילים שלך... נ"ב אני אשמח להביא לידיעתך מרכיבי ידע ככל שתשאל.

begone

New member
אהה, מאוד משכנע ../images/Emo10.gif

לך תעבוד על מישהו אחר. אני קראתי מספיק בתחום הזה, גם בנושאי רובוטי-שיחה שונים. "אני אשמח להביא לידיעתך מרכיבי ידע ככל שתשאל" ???

voguemaster

New member
שניכם טועים ילדודס

תקראו את חוק העונשין בנושא הטרדה מינית. ישנן הטרדות מיניות שבהן דרושה הצעה חוזרת ונשנית אחרי שהמטריד הודיע כי אינו מעוניין. מצד שני יש הטרדות מיניות שלא דורשות הצעה חוזרת ונשנית. ולא, זה לא קשור לעובדה ש"אי ידיעת החוק לא פוטרת מעונש". זה קשור לדברים אחרים. בחייכם, אתם לפעמים כאלה קטנוניים.

begone

New member
שלום צוציק

לפי המאמר הזה, למשל: http://www.wizo.org/women_bothering.asp אז נושא ההטרדה המינית מורכב משלושה סוגים: א) מקרים קשים (בשביל זה לא צריך חוק של הטרדה מינית, מפני שיש חוק נגד מעשה מגונה) ב) מקרים בהם בא החוק לטפל (כאן ננקט עקרון ההתראה) ג) מקרים בעייתיים (התייחסות מבזה/משפילה - בית המשפט יצטרך לקבוע מהי התייחסות מבזה או משפילה, וזה לא קל בכלל) בית המשפט, במקרים של ב´ וג´, יתן מקום מכריע לשאלה ´האם הובעה התנגדות כלשהי´. מספיק גם שהאישה תעזוב את החדר במהירות, או שתבכה, או שתביט בו בתוכחה. לא דרושה הודעה רשמית בכתב.

voguemaster

New member
צוציק הייתי פעם

כל זה טוב ויפה, ובכל זאת יש מקרי הטרדה מינית שבהם אין שום צורך שהקרבן יביע מפורשות סירוב כלשהו. היה על זה דיון ממש לא מזמן בפמיניזם.

למעלה