שאלות הזויות/סקר

Dragonaut

New member
damnit,

my computer screen has finally decided to die. I'm on the non-Hebrew computer again. Sorry. *My language of thinking depends on the language I'm speaking at that time. When abroad, I tend to think in English. And yeah, a week of studying French makes you think in French. *As long as what I'm thinking of is concrete, it appears as an image. I have visual contexts for some non-concrete thoughts, but not all of them. *I usually dream in Hebrew, some gibberish here and there. *If god existed, he could commit suicide. He's supposed to be omnipotent. *The neighbor? She's pretty damn old. But you can see she wasn't very good-looking as a young woman, too. *My dreams tend to get psychedelic, I've been through everything, though they're always in a first-person view.

tweeg

New member
אממ

יש מצב שזה דווקא הכרטיס מסך,או אפילו התנתקות של הכרטיס מסך (למרות שזה דורש צפצופים מהmb) הכי טוב זה לבדוק את המסך על מחשב אחר למה כולם יודעים שלוש שפות פה?זה כזה טריוואלי? שכינה,לא שכנה,דאם לא למדתם תנ"ך?אתה השני שאומר לי את זה היה לי פעם חלום שאני לא נמצא בו,וכמה ממבט על אבל שחור לבן מלא לא היה לי,רק כמה עם מעט מאוד צבעים היה לך משהו כמו פלזנטוויל?(הכל שחור לבן,חוץ מכמה עצמים בצבע) אני חייב לחזור לעבוד על חצלולים,לזכור חלומות זה מגניב (ולא אפשרי שקמים משעון מעורר,שחייבים לכבות כדי לא להעיר את הבית
)

Dragonaut

New member
nah,

I carried another screen [two floors, at 4 AM, mind you], that one worked. Knowing French is not a virtue. It's a curse. 11 years of bible studies, 82 on the matriculation, and not a single fragment of knowledge. Life's great when you can interpret the text in any way you want, and it would be considered as a personal exegesis. And the neighbor IS more interesting. Nope, I had either black and white or full color. My dreams aren't that cinematic. That would be cool though. Each time I was entering a state of lucidity, I was all 'oh fuck! I'm having a lucid dream! cool!@', and woke up. That sucks. I held a dream diary for some time, but then I figured it was too weird to be kept, so I stopped. Couldn't see any difference anyway, I remember them pretty well either way. [we're a family of heavy sleepers. my alarm clock goes off, plays a whole song, no matter how loud- neither my mother nor I ever got woken up by it]​

tweeg

New member
אה?

11 שנים?אנחנו למדנו אולי 8 נראה לי 95 בבגרות בלי להתכונן,בלי להקשיב בכיתה בלי ש"ב עבודות וכו' בגרות מטומטמת,מביאים לי טקסט של עמוד(פרק בתנ"ך) ושאולים אותי שאלות על זה מה הבעיה? זה לא שאלות של פירוש,פשוט מי הלך לאן,מה הוא אמר,וכו' אני זוכר אולי 5 פרקים מהתנ"ך,בראשית,נוח,בבל,קין והבל,יציאת מצרים,יונה ובערך זהו השכנות שלי לא מענינות כ"כ(חוץ מאחת אולי).למה is גדול? היה לי מלא צלילות חלקית,מספיק בשביל להבין שזה חלום,ולעשות "מה שבא לי" אבל בלי באמת מודעות אמיתית של מה אני עושה,או חשיבה כלשהי מה שנקרא לחלום שאתה מחצלל פעם אחת צלילות גבוה,התעוררתי אחרי 15 שניות לא יומן,רק בדיקות מציאות,הייתי עושה בדיקות שעון,ובדיקת מה עשית בשעתיים האחרונות כל 5 דקות היומן לא חיוני,רק הניסיון לזכור את החלומות ברגע שאתה מתעורר (אחרת הם עוברים מהזיכרון לטווח קצר לתת מודע) אני מתעורר מצלצול של השעוני casio,שזה ממש חלש אמא שלי מתעוררת מנשימות על גבי כוכב הלכת הזה,והצד המואר של הירח

Dragonaut

New member
yep,

my first real class ever was bible, in the 1st grade. I can still remember some of the first text I wrote there, I was very excited for some reason. Well, 95 in sorta beyond human. My teacher could hardly remember my face [I wasn't one of those who bothered to attend school], and I'm still bummed out for not having a camera to capture her jaw-drop when I showed her my final grade. Stupid teachers. We did have questions of exegeses though, plenty of them. My neighbors aren't that interesting either, still more interesting than the Shchina [god damnit~#]. The big IS was used to accentuate something. I dunno, writing down my dreams as soon as I wake up really helped me remember some of them. I used to wake up in the middle of the night, write something and go back to sleep. In the morning I couldn't remember a thing from the dreams I had in the beginning of the night, but as I read their written descriptions, images and dream-fragments began flashing in my head. Finally I could remember the whole thing. Neither my mom nor me really sleep, we're both pretty insomniac. When either of us does sleep, it's one hell of a sleep. The army's ought to fix that.​

tweeg

New member
תגובה

גם שלי לא זכרה את הפרצוף שלי,הוא היה רוב הזמן מתחת ליד שלי,לכיוון השולחן לצערי הברזות יתר מהבית ספר שלי גררו הורדה ל50 אחוז מגן אחרת מעט מאוד מורות היו רואות אותי בכלל המורה שלי הביאה לי 75 ואז עשיתי מתכונת חוזרת וקיבלתי 80 אז היא הביאה לי 85,ואז חזרתי לה עם 95 מהבגרות בכימיה קיבלתי 50 במתכונת,יומיים אחרי זה 85 ומשהו,בגרות 94(אני אוהב לספר את זה) זה רק מראה איזה שיטה גרועה זה מערכת החינוך (למרות שמופתעות הם לא היו,הם ידעו שאני יכול) אני לא זוכר שאלות כאלה,והבגרות אמורה להיות אותו דבר לא? (יכול להיות שזה היה בדיחה מדי בשביל שאני אקרא לזה פרשנות) תאמת זה היה שאלה די בצחוק,יקי מאוד אהב אותה
את זה לא ידעתי,האנגלית שלי ברובה משמיעה(סדרות סרטים) זה לא הכתיבה,זה התהליך של להיזכר בהם,ולחשוב עליהם בשניה שאתה קם איך קמת?מהסיוטים?זה לא טיבעי אני יכול לספור על חצי יד את הסיוטים שהתעוררתי מהם. זה כי זיכרון בערנות מעביר אותם מהזיכרון טווח קצר לארוך ולא לתת מודע,כמו חלומות שאתה לא נזכר בהם שאתה ער אני ישן מעולה,אפילו כתבו לי את זה בספר מחזור,מישהו קרא לי ישנוני במשך שנה וחצי מישהו:היי tweeg לא זהיתי אותך ככה אני:ככה איך? מישהו:עם העיניים פקוחות אותי זה ממש הצחיק הבעיה שלי היא שאני ישן טוב מדי,ושמשעמם לי אני נרדם,נקווה שכיף בשמירות(עלאק) ראית פייט קלאב,נכון יש את ההבזקים של האנשים? פעם הייתי ממש ממש עייף בעבודה,ואני נשבע לך שראיתי כמה כאלה כדורי שינה פותרים הכל (בתאוריה,אף פם לא ניסיתי
)

Dragonaut

New member
well you're sick,

oh fuck I started writing something and I saw that I'm totally drifting off well it figures, I had a couple of glasses of whiskey and I really dunno I'll write tomorrow or something fuck​

Dragonaut

New member
christ,

and now the computer has decided to crash, just as I was about to complete my reply. I'll just give up for now.

טAל

New member
עונה

*אני חושב בעברית (שפת האם שלי), אבל לפעמים אני לא שם לב ואז אני מתחיל לחשוב באנגלית, ואני לא ממש יכול להפסיק... שמתי לב שאני חושב שאנגלית רק כשאני חושב דברים קיטשיים, אני חושב שזאת התוצאה של סרטי הוליווד. *יש לי מעט מאוד ויזאולציה, אני ממש מוגבל בתחום הזה. אני אני אסתכל על כיסא ואעצום עיניים, אחרי 2 שניות הוא יעלם לי מהראש... *אהמ, לא זכור לי שאי פעם דיברתי עם מישהו בחלום. אבל נראה לי שאם כן אז זה היה בעברית. *לא, אלוהים לא יכול להתאבד. *כשאתה אומר "השכינה" אתה מתכוון לשכינה של ביאליק? זאתי מהשיר "כולם לקחה הרוח, ואוותר לבדי לבדי..."? אם כן אז כן. *לא. וחוץ מזה כל מה שאני זוכר מהחלומות שלי הוא שהם מאוד מוזרים, לא יותר מזה.

תשובות ושאלה מעניינת למחשבה

-אני חושב בעברית רוב הזמן, אך קורה לי (בד"כ בלי שאני שם לב לכך) שאני חושב גם באנגלית. -לגבי החשיבה, כן, אני אמנם לא אראה תמיד את אותה תמונה (אם למשל אנסה להסביר למישהו איך להגיע אליו, אראה אותו מבחוץ, ואילו אם אספר על חוויה שקרתה לי בבית, אני אראה את התוכן של הבית) - עברית, עד כמה שיצא לי לשים לב - לדעתי זו שאלה די טיפשית - ??
- לא זכור לי חלום בשחור לבן או במצויר, אבל ברור שלא כל חלום שאני חושב עליו אני ישר נזכר בזה שהוא צבעוני או שהוא מתואר במציאותיות ולא בקווים ציוריים.. אני מניח שרק אם מתעמקים בשאלות האלה בזמן החלום אפשר באמת לענות עליהן. לגבי צופה על- קרה מס' פעמים, אבל תמיד השפעתי על הלך האירועים כך שלא הייתי קורא לזה 'צופה על'. והשאלה שלי- במידה והייתם יכולים לבחור בין גיהנום ללא כלום, במה הייתם בוחרים?

זו לא בדיוק שאלה

הרי שניהם לא קיימים. אם השאלה היא איך אני מעדיפה להיקבר, אז לתרום איברים ואז להיקבר עם זרע באמצע (נו, כזה של עץ, סוטים
), ואז דבר חי אחר benefiet מזה (המוח שלי פועל באנגלית כרגע).

אבל השאלה לא התייחסה לקיום או אי קיום

גיהנום, במובן של סבל מוחלט וטוטאלי, ולא כלום במובן של, ובכן, לא כלום. לדעתי זו שאלה פילוסופית מאוד מעניינת, ויכולה ללמד הרבה על הבחירות של בנאדם בחיים שלו..
תנסי להתעלם לרגע מהדחייה הברורה שיש לך מהמושג גיהנום (שאגב, אני די שותך לדחיה הזו), ופשוט תשאלי את עצמך, נניח שהם כן קיימים, מה מהם עדיף?

tweeg

New member
מעניין

לדעתי האישית לא כלום יגרום לך לכזה שיגעון,שמדובר על תקופה של נצח שזה לדעתי יהיה מקביל לגיהנום אבל סבל נצחי לעומת כלום נצחי? אני מניח שאני הולך על סבל,כי זה לפחות משהו למרות שאני צריך לחשוב על זה

אני די מסכים איתך

מצד אחד, לא כלום לא יכול לגרום לך לשיגעון, כי שיגעון הוא בכל זאת משהו.. וגם אני חושב שאני הולך על סבל. אם היית יכול לבחור בין לא להיוולד אף פעם ובין להיוולד ולחיות כל חייך בסבל, לא עדיף להיוולד ולסבול?

אבל אם אתה משתגע

זה כבר לא אתה, וזה פותר לך את הבעיה! והתשובה היא להיוולד ולסבול, כמובן, כי גם בסבל אפשר למצוא אושר (דביק אבל נכון
). בגיהנום לעומת זאת אי אפשר.

למעלה