שאלונים קצת!

PiKolulo

New member
שאלונים קצת!

אתמול, עקב הגשם לא יצא לנו לרכב הרבה (טיול מיסכן של שעה) אז היינו במשרד, והיה שיעור תיאוריה. למדתי והשכלתי הרבה דברים חשובים..אז סתם אני מתלהבת שאני יודעת ורוצה לשאול גם אותכם קצת! 1) מהו קוליק? מימה נוצר קוליק? 2) מהם "סליידרים"? 3) מהי "רכיבה בסיסית"? מבחינתו של הסוס. 4)האם ריינינג הוא סוג של התעללות? ( כאן אני מרשה לכולנו לפתח דיון סוער!) נמנמ..יומטוב לכולנו!

S H I L G I

New member
חחח../images/Emo3.gif

1) קוליק זו מחלה בקיבה של הסוס..אממ אני גרועה בהסברים יאו..
אממ..זה יכול להווצר מדברים שהסוס אוכל..למשל חול או שטויות אחרות..

S H I L G I

New member
אני מטומטמת

שכחתי לענות כל שאר השאלות.. רכיבה בסיסית היא הגדרה של כיוונים (הוראה של המושכה) והדרבון עצמו, שאומר לו ללכת, והמשיכה הקלה של המושכה שמבקשת עצירה.

../images/Emo41.gifסליידרים..

סליידרים....פרסות החלקה....לסוסים שמתחרים בריינינג יש כאלה בשתי הרגליים האחוריות...

אמ.............

1) מהו קוליק? מימה נוצר קוליק? סתימה במערכת העיקול....לא יודעת בדיוק מה קורה שם....נגרם מחול או מתזונה לא נכונה של הסוס...יש כל מיני סיבות. 2) מהם "סליידרים"? פרסות לרגליים האחוריות של הסוס.לסוסים שמשתתפים במקצה הריינינג.... 3) מהי "רכיבה בסיסית"? מבחינתו של הסוס. אמ....לדעת להגיב לרוכב....לפעולות שהוא נותן....כיוונים-ימינה, שמואלה, אם רוצים גם אחורה....עצירה קודם לפי שפת גוף אחר כך פקודה קולית ואחר כך לחץ ישיר....,התחלת תזוזה-לפי שפת גוף--->פקודה קולית ורק בסוף לחץ ישיר..., הגברת מהירות לפי מידה,אמ......טוב זה יכול להיות ממש ארוך....אין לי זמן.... 4)האם ריינינג הוא סוג של התעללות? ( כאן אני מרשה לכולנו לפתח דיון סוער!) לא אם הרוכב יודע לרכב....

PiKolulo

New member
אז ככה..

ריינינג, הוא אכן סוג של התעללות. רוב האלמנטים בריינינג נוגדים את יצרו הטבעי של הסוס. דהרה מהירה לתוך קיר וברגע האחרון עצירה פתאומית? ספינים? בטבע לא תראו אף סוס מבצע ספינים!

../images/Emo42.gif../images/Emo41.gif../images/Emo26.gif../images/Emo31.gifממש לא!

ריינינג זה התעללות בדיוק באותה מידה שקפיצות וכל רכיבה אחת זו התעללות!!! למה את חושבת שסוס בטבע ירוץ 10 מכשולים? למה את חושבת שסוס בטבע יעשה את כל הדברים שאומרים לא בדראסג'? למה את חושבת שסוס בטבע יעשה את כל הדברים שאומרים לו בכלל סוגי הרכיבות?! אז לדעתי, את ממש טועה. כי כל רכיבה זו התעללות. אם את מסתכלת על זה ככה!!! וגם אי אפשר ממש להשוות סוס בטבע לסוס שרוכבים עליו. סוס שנולד או חיי בשבי משהוא קטן, רגיל לזה. ואם תשחחרי אותו בטבע, יכול להיות שזו תהיה עוד יותר התעללות.

../images/Emo42.gif../images/Emo41.gif../images/Emo26.gifתיקון..

כשכתבתי ''למה את חושבת שסוס בטבע יעשה את כל הדברים שאומרים לא בדראסג'?'' התכוונתי ''למה את חושבת שסוס בטבע יעשה את כל הדברים שאומרים לו בדראסג'?''

aloniguy

New member
אני לא רוכב דרס'ג אבל.....

סוס עושה את כל הדברים שאומרים לו לעשות בדרס'ג גם בטבע.... ההבדל שבדרס'ז מבקשים ממנו לעשות את זה וזה לא בה לו מרצון..

../images/Emo42.gif../images/Emo41.gif../images/Emo26.gifכן, אבל מהסיבה שזה

לא בא לו מרצון- זה כבר התעללות! ואני לא בטוחה שאת כל הדברים הוא עושה בטבע.. כי גמאני לא רוכבת דראסג'..

OHIO

New member
בתור רוכבת דרסז'....

אני רק רוצה להגיד, כן. כאשר סטאליון רואה נקבה ורוצה להרביע אותה הוא עושה פאיף, פאסז', הארכות צעד, טרוט מכונס, הוא הולך בכינוס גבוהה.... אז כן- את כל זה עושים בטבע!! פשוט בזמן עבודה אנחנו מבקשים מסוסים, וסוסות לעשות את התרגילים האלה. למה נראה לך שברמות הגבוהות, הגרנד פרי והכל רוב הסוסים סטאליונים? אלה דברים שהם עושים בטבע אז כן זה בא להם בטבעיות וזה בטוח.... 100 אחוז!

../images/Emo42.gif../images/Emo41.gif../images/Emo26.gifלמה נראה לך שכתבתי

אני לא בטוחה ?? וגם כתבתי שאנ'לא רוכבת דראסג' אז אנ'לא יודעת.... ואני חוזרת.. על כל סגנון רכיבה אפשר להגיד שהוא התעללות.. אז זה שהם עושים את זה בטבע, לא אומר שזה יותר טוב מריינינג!

PiKolulo

New member
אז ככה.

אני רוכבת ווסטרן, ואני חושבת שאינגליש בכלליות זה התעללות. כמובן שכל סוגי הרכיבה בסופו של עניין הם התעללות. אבל בווסטרן פשוט, מקצי מהירות וסגנון הם הרבה פחות נוגדים את טבעו של הסוס. בכל אופן, אני חושבת שבטבע הסוס עצמו היא חיה נורא פחדנית וחששנית, כשיש עליה רוכב, היא יודעת להיות פחות לחוצה ולתת אמון ברוכב. עצם העובדה שסוס הולך אחורה, מעידה על כך. בטבע , רק במקרה שאין ברירה סוס ילך אחורה, כיוון שאינו מסוגל לראות מה מאחוריו , הוא סומך עלינו שלא נתקע אותו באיזה עץ

OHIO

New member
מצטערת לנפץ לך את התאוריה

המעניינת הדבר הכי טבעי לסטאליון לעשות זה דרסז'! לא שום דבר אחר

Blue Eyessss

New member
רעות-למען עתיד הדרסז'!

טוב שלא הגנת פה בכבוד רב על כבוד הדרסז'! כל מי שמתווכח איתה מסתבך!!!!ררררררר כל הכבוד!*Thumbs UP*

barakcastro

New member
יש הבדל עקרוני בין אינגליש לווסטרן

באינגליש כל העבודה וכל מה שעושים עושים כביכול בשביל הסוס {ברור שמישהו שמתחיל לרכב לא חושב על זה שהוא הולך לפתח שרירים של סוס, אבל זה קורה לא במודע..} עובדים עם הסוס כדי שהוא יהיה אתלט כמה שיותר.. שהגוף שלו יהיה בנוי בצורה נכונה.. זה כל הקטע של לעבוד מהאחוריים ושהצוואר יהיה משוחרר.. זה הכל כדי שהסוס יהיה בנוי טוב! להבדיל מזה, בווסטרן, הסוס צריך לעבוד בשביל הבן אדם.. והעבודה בווסטרן לא מפתחת את הסוס בצורה נכונה.... יום טוב...

נכון מאוד.. אתה צודק...

רק חבל שהרבה פה לא מבינים את זה וחושבים שווסטרן יותר טוב משום מה... וד"א למה נראה לך שווסטרן זה לא התעללות בכלליות!?!? כאילו כל הקטע של התפיסת פרות אומנם זה לא התעללותב סוס כל כך.. למרות שזה כן כי פתאום משום מקום את מתחילה לבעוט בסוס שיעוף קדימה והוא לא מבין מה את רוצה ממנו ואז את פתאום קורעת לו תפה במשיכה אחורה וחוץ מזה שגם הפרות סובלות מזה כי צריך לקשור אותן ולגרור אותן על הרצפה.. סליחה את העגלים
לא רק שזה התעללות בסוסים זה גם בבע"ח אחר...!!!.. והדבר היחיד שאולי נורמלי זה הפלז'ר אבל הוא משעמם בטרוף לא עושים משהו מעניין במיוחד והסוס הולך זרוק ומרוח על הרצפה בלי טיפת יופי וגאווה בעצמו... לעומת זאת הסוסים באינגליש הרבה יותר יפים והשרירים שלהם יותר בנויים נכון ובמקומות הנכונים.. והם יותר אציליים ופשוט הצעד שלהם יותר מדהים!!

../images/Emo85.gif../images/Emo188.gifבמילא אוכלים אותם..!

משום מה את חושבת שהאינגליש זה ענף קדוש..פפ ואת חושבת שהאינגליש זה לא התעללות?!? ישר את קופצת עליהם שווסטרן זה התעללות, תירגעי, כל ענף, זה התעללות! גם קפיצות גם ווסטרן. אם הפלזר משעמם הקפיצות כפול! מה מעניין בסוס עושה את אותו מסלול 20 פעם?!? והסוסים שלנו הרבה יותר יפים! יש להם גוף הרבה יותר יפה ושרירים במקומות הנכונים (למה שהם בנויים) והצעד שלהם הרבהההההה יותר יפה! בלי ופי וגאווה? פחחחחחחחחחחחחח וזה שטויות להגיד "השרירים שלהם בנויים נכון.." כי לכל סוס יש תמבנה שהוא צריך לענף שהוא צריך!

למעלה