שאלונים קצת!

את רוצה להגיד לי שבגלל שיאכלו אותם

בסוף אז אפשר להתעלל בהם כל החיים שלהם?!?!? אוייי אין לך טיפה רגש... מיילא שאוכלים אותם זה שנייה.. אבל שרודפים אחרייהם עם כמה סוסים זה ממש ממש מלחיץ את העגל.. ושלא נדבר שצריכים עוד להפריד אותו משאר העדר שזה ממש התעללות בו.. ואחר כך קושרים אותו עוד לריצפה ומיפילים אותו.. אני חושבת שזה זוועה... זה עדיין בע"ח וזה לא מצדיק את העובדה שצריכים להתעלל בו ככה.... ולא אני לא חושבת ככה אבל עובדה שכל פעעעם מי שמתחיל פה את הויכוח זה מישהו שרוכב ווסטרן שמתחיל להגיד שאינגליש התעללות ובלה בלה בלה אז אני חושבת שזכותי להגן ולהשיב דעה משלי... לדעתך הסוסים שלכם יותר יפים אני לא רואה בהם כל כך יופי... יש להם אי פרופורציות בגוף.. ראש קטן. אוזניים קטנות גוף ענק ורחב בטרוף ורגליים דקות זה נראה כמו תפו"א ויש להם גם עיניים יחסית גדולות.. זה מה שאת אוהבת סבבה הרי סה"כ בנו אותם בשביל הווסטרן.. כמו שפיתחו את הסוסי קפיצות במיוחד לקפיצות.. ולדעתך כנראה הצעד השטוח יותר יפה.. אני יתפעל יותר לראות סוס שפשוט ירחף בתנועה שלו ויעשה הארכות וירים את הרגליים שלו מאשר סוס שעושה טרוט רגיל... ואני מדברת גם נגיד על סוסים ערביים שיש להם צעד יפה ולא דווקא סוסים של דרסז'..

את רוצה להגיד לי שבגלל שיאכלו אותם

בסוף אז אפשר להתעלל בהם כל החיים שלהם?!?!? אוייי אין לך טיפה רגש... מיילא שאוכלים אותם זה שנייה.. אבל שרודפים אחרייהם עם כמה סוסים זה ממש ממש מלחיץ את העגל.. ושלא נדבר שצריכים עוד להפריד אותו משאר העדר שזה ממש התעללות בו.. ואחר כך קושרים אותו עוד לריצפה ומיפילים אותו.. אני חושבת שזה זוועה... זה עדיין בע"ח וזה לא מצדיק את העובדה שצריכים להתעלל בו ככה.... ולא אני לא חושבת ככה אבל עובדה שכל פעעעם מי שמתחיל פה את הויכוח זה מישהו שרוכב ווסטרן שמתחיל להגיד שאינגליש התעללות ובלה בלה בלה אז אני חושבת שזכותי להגן ולהשיב דעה משלי... לדעתך הסוסים שלכם יותר יפים אני לא רואה בהם כל כך יופי... יש להם אי פרופורציות בגוף.. ראש קטן. אוזניים קטנות גוף ענק ורחב בטרוף ורגליים דקות זה נראה כמו תפו"א ויש להם גם עיניים יחסית גדולות.. זה מה שאת אוהבת סבבה הרי סה"כ בנו אותם בשביל הווסטרן.. כמו שפיתחו את הסוסי קפיצות במיוחד לקפיצות.. ולדעתך כנראה הצעד השטוח יותר יפה.. אני יתפעל יותר לראות סוס שפשוט ירחף בתנועה שלו ויעשה הארכות וירים את הרגליים שלו מאשר סוס שעושה טרוט רגיל... ואני מדברת גם נגיד על סוסים ערביים שיש להם צעד יפה ולא דווקא סוסים של דרסז'..

OHIO

New member
פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אני צריכה כמה שניות בשביל להירגע מרוב צחוק... פחחחחח קרעת אותי!! אני לא יכולה שלא להפסיק לצחוק!!! גוף יפה חחחח שרירים במקומות הנכונים חחחחחחח צעד יפה חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח!!!!!! פפפ אחד החזקים!! הם סוסים... הם יפים וחמודים.... אבל תני לי להסביר לך גוף יפה: שמנמוכים!!! שרירים במקומות הנכונים=שומן שומן ועוד טיפה שומן. צעד יפה.... יא רייט.... לי יש צעד יותר יפה מלקווטרים. צעד שטוח זה יפה... צעד מרחף עם השהייה זה יפה!! ובקשר לאיזה ענף יותר טוב... זה אני לא אתווכח. כל אחד חושב ששלו יותר טוב... סבבה!! את אוהבת את הווסטרן, תבלי, אני רק אמרתי שהדרסז', מכל שאר הענפים הכי טבעי לסוס. וזה עובדה... איאפשר להתווכח עם זה. בקשר לאיזה סיגנון יותר טוב אני אפילו לא רוצה להיכנס לזה כי זה וויכוח מפגר. שכל אחד ירכב את מה שבא לו

peligrosa1

New member
לא הגזמת בכלל...

לקווטרים יש צעד יותר יפה מסוסים שעובדים דרסז'? סוס הכי מעפן בדרסז' נראה יותר טוב מקווטר שמן ומסכן שאין לו כוח לזוז לכן הרוכב שלו רוכב עליו עם דורבנות בגודל ענק ועוד עם גלגלת! מפתמים אותם שיהיו יותר שמנים כמה שיותר שמנים בשביל שיראו כמה שיותר גדולים ומסיביים ולדעתי רק בגללזה הם נורא מסקנים.היתי בתצוגה של קווטרים - מזעזעעעעעעעעעעעעעעעע!!!

Unreachable

New member
לדעתה

כן, הצעד שלהם יותר יפה. יש סוסים שעובדים דראסז' שאין להם צעד ממש יפה (אני לא מדברת על הרמות הגבוהות) ואם עובדים עם סוסי קווטר טוב- גם להם יכול להיות צעד יפה (ראה בתמונה
וויסקיייי
לסוסי קווטר אין שומן- יש שרירים בלי קשר, לדעתי סוסים שמנים זה יפה.

aloniguy

New member
כאן בתמונה

זה נראה שהוא רוכב אינגליש רק באוכף ווסטרן אם תשימי לב הוא לוקח קשר קבוע עם הפה של הסוס...

Unreachable

New member
נכון

והסוס נראה בכלל לא רע, נכון? זה קווטר. מה שאומר שלקווטר יכול להיות גם צעד מאוד יפה אם מצליחים לגרום לו לעשות את זה. אני הגבתי למישהי שטענה שקווטרים הם שמנים ויש להם צעד מגעיל ואפילו לסוס בצפר של אינגליש יש צעד יותר יפה. אז לא.

PiKolulo

New member
חח מסטולה:)

שמעי בווסטרן בכלל כל הדורבנות הם עם גלגלת.....וקווטר זה הסוסים הכי יפים בעולםםםםםם קווטר והאנובר לדעתי

טוב שאת לא הגזמת

סוס הכי גרוע בווסטרן הרבה יותר יפה (ועם צעד הרבה יותר יפה) מסוס דרסז!
שזז עם צעד בעננים כמו לא יודעת מה! גועל נפש! פפפפפפפפפפפפפפפפ עלק הייתי בתצוגה של קווטרים! פחחחחחחח מתערבים שבכלל לא ראית קווטר בחיים שלך? אני ראיתי הנובר
ו-וורמבלד
בתצוגה אז מה?!? שהם בכלל רזים ואתם אפילו לא דואגים "לפטם" אותם אז מה את מדברת בכלל על יופי? גועל נפש איך שהם נראים! כולם אצלכם רזים כמו עכבר (שרובם דומים לזה) ואם הייתי סוס הייתי מעדיפה גלגל (שאת בכלל לא יודעת איך משתמשים בו אז סתמיייי!!!) מאשר מוט ברזל תקוע בבטן. לסיכום- פשוט מזעזעעעע!!!!

לא רוצה לפתוח עוד הפעם בריבים של

הווסטרן גרוע והאינגליש שולט. אבל בואי נגדיר את זה ככה: ראית פעם תצוגת קווטרים? קווטרים גזעיים? אז נראה שלא ראית סוס יפה ושרירי ואצילי בחיים שלך. אז מה אז הסוסי אינגליש יותר גבוההים...יייאאאאיייי לא אומר שהם יותר אצילים מכל שאר הסוסים. גם אם הם אינגליש וגם אם הם ווסטרן. אה ודרך אגב אני מודה רב מקצי הפלז'ר בארץ לא נראים הכי יפה שבעולם והסוסים פה לא נראים סופר דופר ולא כל סוס שני הוא קווטר גיזעי, אבל זאת הארץ, יש סוסים יורת יפים ויש סוסים פחות יפים. לא שופטים אף סוס רק בגלל שהשתמשו בו כדי לתפוס עגלים או לעשות דרסאג'. ולא משנה אם הסוס אינגליש או ווסטרן בשביל שיהיה לו צעד יפה. ראיתי סוסי דרסאג', ראיתי סוסי ווסטרן, ותאמיני לי חוץ מהגובה והגזעיות הם לא היו ממש שונים מהסוסים שלנו. כל סוס אם יאמנו אותו לפתוח צעד כמו בדרסאג' או קפיצות או אינגליש בכלל יכול שיהיה לו צעד כמו שלהם. סוס טיבעי הוא לא אסוף, סוס בטבע לא פותח צעד, סוס בטבע הולך כמו שכל סוס הולך, בלי צעד גבוהה מידי הוא הולך רגיל, כמו שאתם לוקחים אותו לסיבוב קירור במנז' או כמו בטיול. או בכלל זאת דעתך וזאת דעתי. לכל אחד יש דעה משלו. אבל בכל מקרה...

נכון אני לא...

באה לפתוח בריב כי הוא בחיים לא יגמר... ולשם שינוי אז שרוכבת ווסטרן התחילה את הויכוח הזה!!! כמו בויכוח האחרון שהייה.. כמה דברים יש לי להגיד... דבר ראשון הייתי שנה שעברה בתצוגת סוסי הרבעה!!! שכמעט כל הסוסים שם היו קווטרים... זה היה נחמד אבל לא מעבר לזה... לא ראיתי משהו יפה בצעד שלהם.. חוץ משל הסוסים הערביים... ובשבילי לראות סוס אצילי ושרירי זה סוס קפיצות שהוא במיוחד אתלטי ובנוי טוב בשביל זה.. ופשוט לראות סוס קווטר לא עושה לי את זה.. פשוט לא... ומה הקשר יותר גבוהים?! יותר אצילים זה התכוונתי שהם הולכים עגול, מרימים את עצמם, מרחפים בצעד שלהם, בקאנטר הם הולכים אסוף ויפה... זה דעתי בכל אופן כי בווסטרן אתה לא אוסף את הסוס זה הכל באותה הדרך שהסוס עם הראש למטה והוא פשוט רפוי עם כל הגוף בתנועה שלו... (ממה שאני ראיתי בכל אופן).. ולא שפטתי את הסוסים בגלל שמשתמשים בהם לעגלים אלא שפטתי את המקצה עצמו שהוא התעללות בחייה נוספת.. וכמו שאתם אומרים שהקפיצות זה התעללות אז אותו הדבר בסוס כל הזמן בועטים ודוקרים אותו עם הדורבן בשביל ירוץ כמה שיותר מהר ופתאום בבת אחת עוצרים אותו עם משיכה בפה.. ולא נכון... לא כל סוס מסוגל לפתוח צעד כמו סוס דרסז'.. וגם לקפוץ כמו סוס קפיצות בדיוק כמו שוורמלבד או הולשטיינר או כל מיני גזעים המיוחדים לסוסי קפיצות לא יכולים לבצע רולבק ולעשות ספינים כי הם לא בנויים לזה ואין להם את היתרונות שיש לקווטר... אותו הדבר סוסי הקווטר הם לא נועדו לפתוח צעד כמו סוס דרסז'.. ולכן סוס קווטר בחיים לא יהייה לו צעד כמו שיש לסוס אינגליש... והוא גם לא יקפוץ כמו סוס אינגליש והוא יוכל לקפוץ עד גובה מסויים... עוד דבר.. דווקא בטבע הרבה מאוד מהסוסים מנסים להרשים אחד את השני והם אכן הולכים מקונס או שהם עושים פתיחות ומרימים את הצעד... אני יכולה להגיד לך שלמשל אפולו שאני משחררת אותו הוא בטרוט מלא פעמים עושה פתיחות לבד והוא גם מעגל את הצוואר לבד.. והוא גם מרים את הצעד בעצמו ואני לא נוגעת בו או משהו... זה הוא עושה לבד... אומנם הוא לא כלללל הזמן עושה את זה אבל הוא אכן מבצע את הדברים האלו והוא לא סטאליון ואין לידו איזה סוס או נקבה... וגם בטבע זה ככה הסטאליונים עושים פיאף! הם מבצעים הארכות צעד, הם מתעגלים בעצמם ובדיוק מה שקורה בענף הדרסז' ששם מנסים להוציא את התנועות האלו מהסוס בהכי טבעיות שאפשר..

יופי אז קווטר לא עושה לך את זה מה

לעשות? ואת יודתע מה? אני מודה בישראל כמעט ואין סוסים שממש מכונסים נכון, חוץ מהילדים שהיו בסדנאות של אנדי ולמדו יאך לכנס נכון ומאמנים את הסוסים שהם רוכבים עליהם להתכנס נכון. אה ודרך אגב בלי הכללות בבקשה
לא כולם אומרים שקפיצות זה התעללות, לא כולם אומרים שחלק מהתנועות של הדרסאג' הם לא טבעיות. אז בלי הכללות.

פפפפפ

אני לא יודעת איך הסוסים של האלו בסדנאות נראו שכינסו את הסוסים שלהם אבל אני יכולה להגיד לך שזה לא יראה כינוס כמו של סוס אינגליש.. וגם סוס אינגליש שילמדו אותו לעשות סלייד נגיד אז הוא לא יעשה את זה כמו קווטר ואני בספק אם הוא יצליח בכלל... למרות שנראה לי שיש אפשרות.. ולכנס את הסוס זה לא רק שהסוס ילך עם הראש למטה זה גם שהוא יתעגל, ירים ויקצר את הצעדים שלו... ולא התכוונתי להכליל התכוונתי לאלו מהפורום שאמרו שקפיצות זה התעללות..

מה הקשר?

זה איך שאת מכנסת אותו, יש לו מתח בפה כל הזמן, הווסטרן דוגל בזה שיהיה לסוסים משוחרר בפה. את לא תראי מישהו מקצועי בתחרווית שרוכב עם מושכות של חצי סנטימטר נכון? או לא תראי אף אחד שרוכב עם מתח בפה בתחרויות של ווסטרן. בווסטרן פלז'ר אחד החוקים הוא שהסוס לא יוריד את הראש שלו יותר מהכתפיים, אבל בארץ באמת זה לא ככה, רב מיש את רואה בארץ זה שאנשים חושבים שאם לסוס יש ראש דבוק לכתפיים ככה שאם הוא פותח את הפה הוא יכול לנשוך לעצמו את הכתפיים אז הוא אסוף לא אומר כלום. אז זה משהו דפוק אצלנו בארץ, לא כל הווסטרן זה ככה. וכל סוס יכול לעשות הכל אולי לא בשי היופי ובשיא ההצלחה אבל בכלליות כל סוס יכול. גם הקווטרים בכלל הם "מוטציות" של האדם, הם אף פעם לא חיו בטבע.

a l o n i s 1

New member
לא ...

זה שסוס הולך אחרוה זה כי הוא רואה את זה ב-1000%... סוס רואה מאחוריו אז מה שאת יודעת תגידי מה שלא עדיף שלא... (סיג לחכמה שתיקה) סוס שאוכל בטבע רואה את מה שקורה מאחוריו..! וסוס עושה את זה בווסטרן כי הוא הגיעה לנקודת השבירה ולא מתוך הבנה!.. בדרסאז' כמה שאת רוצה את יכולה להכניעה את הסוס זה א יעזור סוס צריך להבין בישביל לעשות אבל בישביל ללכת אחורה הוא צאיך להרגיש לא להבין הוא מרגיש כאב והולך אחורה... וא חושש מהכאב הצפוי..!

סוס שהולך אחורה זה בגלל

שלא נותנים לו ללכת קדימה ובגלל שמדרבנים אותו ועוצרים אותו מקדימה הוא מחוסר ברירה הולך אחורה...

סוס שהולך אחורה זה בגלל

שלא נותנים לו ללכת קדימה ובגלל שמדרבנים אותו ועוצרים אותו מקדימה הוא מחוסר ברירה הולך אחורה...

PiKolulo

New member
את ממש אבל ממש טועה

סוס רואה את המרחב את הירך האחורי שלו. בגלל זה הוא בועט כעוברים מאחוריו והוא נבהל.

למעלה